X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem czy tak będzie bo owulke miałam 23 dc to chyba wszystko o tydzień jest przesunięte? Jak myślisz? A obserwowałam cykle bo pół roku sie staraliśmy wiec jestem tego prawie pewna ze była tak późno...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dalej walczę z katarem - mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz bardziej dokuczliwy :/ Nic więcej mi nie dolega, gorączki nie mam (36,8*), gardło nie boli, wszystko ok. Jak do poniedziałku się nie poprawi, to pójdę do lekarza. Ale chyba wszystkie wiemy, że sam katar potrafi nieźle dać w kość. I dzisiaj niestety wstałam z bólem głowy (pewnie przez ten katar) i mam do Was pytanie, jaki lek jest bezpieczny na ból głowy? Póki co nie mam zamiaru nic brać, bo może jak zjem śniadanko, to przejdzie, a ból na razie nie jest taki dokuczliwy, ale wolę wiedzieć na przyszłość. Czy jest w ogóle jakieś lekarstwo przeciwbólowe, które można ze spokojną głową brać?

Poza tym, to moje piersi zrobiły się twarde jak kamienie :P I oczywiście nadal okropnie bolą. Wczoraj widziałam się z kolezanką, która zaczęła teraz 5 miesiąc - powiedziała, że dopiero wszystko przede mną, bo jej mdłości zaczęły się w 11 tygodniu :D

A poza tym, miałam dziś okropny sen. Pomimo tego, że śniłam o tym, że urodziłam swoje dziecko:)) to pamiętam, że w tym śnie miałam coś w rodzaju depresji poporodowej i nie chciałam patrzeć na to dzieciątko:( brrrr.. okropne.

No, ale dość tych smutów - opowiadajcie, co u Was, jak samopoczucia weekendowe?:) Ja z mężem jedziemy dzisiaj do rodziców na obiad i przekażemy im nowinę:) Ale się denerwuję haha:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla - ja biorę Femibion 1, oprócz kwasu foliowego jest tam jod i parę innych witamin :) ale trochę drogi jest niestety.

Eneska - oj ten katar potrafi dokuczyć :( ja też miałam ale mi przeszło, dużo piłam i robiłam inhalacje z wody z solą i olejkiem eukaliptusowym i takie cukierki szałwiowe na gardło. Na ból głowy możesz wziąć paracetamol, ale jak możesz to najlepiej wskakuj do łoźka, dużo pij i odpoczywaj...

• ceska Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska katar moze być objawem ciązy :P ja od samego początku próbowałam z tym walczyć ale niestety :P nos zapchay do dziaisj a zero objaw choroby :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    eneska katar moze być objawem ciązy :P ja od samego początku próbowałam z tym walczyć ale niestety :P nos zapchay do dziaisj a zero objaw choroby :)

Ooo, to dobrze wiedzieć :) to mnie uspokaja trochę :) dzięki Ceska :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    hahaha :P nie, nie, u mnie to ewidentnie infekcja :) zaczęło się od kontaktu z przeziębionym chłopcem (w pracy), potem ból gardła, a teraz katar :P
    dlatego muszę jak najszybciej powiedzieć w pracy o ciąży, bo nie mogę sobie pozwolić na kontakt z dziećmi, które niejednokrotnie wysyłane są do szkoły z katarem, kaszlem itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wlasnie nie wiem czy tak będzie bo owulke miałam 23 dc to chyba wszystko o tydzień jest przesunięte? Jak myślisz? A obserwowałam cykle bo pół roku sie staraliśmy wiec jestem tego prawie pewna ze była tak późno...

FasUla nie martw się :) nawet jak miałaś późną owulację i pójdziesz pod koniec przyszłego tygodnia to powinno być już na pewno widać pęcherzyk i mam nadzieję zarodek :)
    Ja też miałam trochę później owu 16-17dc ale u mnie to akurat normalka i 6t 0d było widać i pęcherzyk i zarodek i serduszko też już biło :)

Więc się nie przejmuj, idź po prostu, to się przekonasz co i jak :) i wierzę, że wszystko będzie dobrze :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. :) Dziś ciemniejsza kreska na teście, chyba beta rośnie. :) Sutki bolą okropnie. ;) Podbrzusze troszkę ciągnie. Jestem przeszczęśliwa! :)

lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Moim pierwszym objawem było przeziębienie i to mocne! I opryszczka na ustach. ;) Tyle co przeszło, zaczęły boleć sutki i podbrzusze. ;) Wczoraj beta pozytywna. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból głowy eneska bezpieczny jest Apap. A na katar Prenatal katar (spray). ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Jak to jest jak się chodzi do ginekologów i na NFZ i prywatnie? Chciałabym chodzić i tak i tak. Żeby mieć bezpłatne badania no i żeby zaopiekował się ciążą dobry lekarz (a on w mojej miejscowości prywatnie tylko przyjmuje). Który wypisuje kartę ciąży itd.? Jak to wygląda, ktoś wie? :)

• ceska Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ooo, to dobrze wiedzieć :) to mnie uspokaja trochę :) dzięki Ceska :)

Bez kitu ja jak sie dowiedziałam u lekarza ze to objaw bo jestem całkowicie zdrowa to zaczełam sie tak śmiać ze az sie posmarkałam :D:D:D:D:D:D

eneska, lucy1983, Viki lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chodzić tylko prywatnie, a na badania prenatalne na przykład będę jeździć do kliniki w Katowicach, gdzie mają bardzo dobry sprzęt :) Ja ze sobą mam taki problem, że ciężko mi się otworzyć przed nowym lekarzem:P (różne doświadczenia z lekarzami...) i od listopada chodzę do naprawdę rewelacyjnej ginekolog. Jedna znajoma u niej prowadziła ciążę i była zadowolona, więc póki co nie mam obaw. Mam jeszcze "w zapasie" jedną ginekolog, do której chodzi moja mama i ja też kiedyś do niej chodziłam. To również bardzo dobry specjalista, niestety nie podoba mi się jej podejście do pacjentki :P Jest już troszkę starszej daty, ma czerwone włosy :D i jest niesamowicie bezpośrednia, zawsze mówi na "ty" itd. fajny jest z nią kontakt, ale w gabinecie nie czuję się hmm.. jakby to nazwać.. "otoczona opieką" :D jest wesoło, bez żadnych ogródek, ale nie ma takiego poczucia bezpieczeństwa. Ze strony medycznej nie mogę jej nic zarzucić, bo wykonywała mi zabieg usunięcia nadżerki, wszystko w porządku, moja mama też jest pod jej opieką (ma mięśniaka na macicy), ale nie przemawia do mnie w prowadzeniu ciąży :P choć jestem pewna, że moja mama będzie nalegać, żeby do niej chodziła :P

agi88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w poniedziałek zrobię bete i TSH,a w środę pójdę na wizyte;) na katar tez polecamolejek eukaliptusowy, pare kropel na chusteczkę do nosa a do snu na poduszkę i mozna w tym prac tez pościel, bo zabija roztocza. Ja mam opiekę w pewnej firmie na L ale akurat moj maz mnie tam ubezpiecza, teraz zmienił prace i jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy to zostałam przez ten miesiac bez tej opieki wiec pewnie będę na razie chodzić na NFZ i prywatnie, zależnie od dostępności terminów....do jednego lekarza do którego chodziłam jest termin dopiero na czerwiec

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska ja w pierwszej ciąży jeździłam na prenatalne do Katowic na Przyjaznej, chwalę sobie. Teraz na pewno będę też tam jeździć.

eneska lubi tę wiadomość

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się dokladnie nazywa ta przychodnia/klinika?

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Centrum Medyczno - Farmaceutyczne "Przyjazna" na Giszowcu dr Nowosielski bardzo dobry specjalista.

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) faktycznie opinie ma bardzo dobre, chyba zaklepię sobie u niego wizytę:-)

Ja właśnie wróciłam od rodziców - mama ogromnie się ucieszyła, z resztą tata też, że będą dziadkami:) oczywiście od razu dostałam do domu truskawki i inne takie bomby witaminowe haha, dostałam też polecenie dobrego odżywiania się i odpoczywania :D

teraz siedzę przed tv i myślę, co tu zjeść dobrego :D

lucy1983, Yoacha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Dziękuję:) faktycznie opinie ma bardzo dobre, chyba zaklepię sobie u niego wizytę:-)

Ja właśnie wróciłam od rodziców - mama ogromnie się ucieszyła, z resztą tata też, że będą dziadkami:) oczywiście od razu dostałam do domu truskawki i inne takie bomby witaminowe haha, dostałam też polecenie dobrego odżywiania się i odpoczywania :D

teraz siedzę przed tv i myślę, co tu zjeść dobrego :D

Eneska super że rodzice się ucieszyli :)

I wcinaj ile możesz póki jeszcze masz apetyt ;) ja nie dość że żołądek wrażliwy po niestrawności to jeszcze jak coś zjem to mnie mdli na całego :( powoli mam dość ;)

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ