X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o ceny to raczej są podobne wszędzie. Na Przyjaznej płaciłam 200zł każde badania + na pierwszym prenatalnym zrobiłam test z krwi (200zł dodatkowo) żeby określić dokładniej ryzyko chorób genetycznych, myślę że warto teraz na pewno to też powtórzę/

eneska lubi tę wiadomość

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Eneska super że rodzice się ucieszyli :)

I wcinaj ile możesz póki jeszcze masz apetyt ;) ja nie dość że żołądek wrażliwy po niestrawności to jeszcze jak coś zjem to mnie mdli na całego :( powoli mam dość ;)
    ja mam różnie - raz mnie mdli, a czasami jem co chwilę coś innego (słodkie, kwaśne.. konkrety, przekąski... :P) nie ma reguły:)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, ja dzis tez bylam w szpitalu z plamieniami :-( wprawdzie nie krew a brazowe i wodniste no i bez bolu brzucha,ale jednak. Wylecialo ze mnie dzis sporo wodnistego brazowego sluzu, nic nie bolalo, wiec dla swietego spokoju pojevhalam na IP. Trafilam na takiego nieprzyjemnego, w ogole nie delikatnego (do teraz boli mnie piczka!) lekarza, ze szkoea gadac. Zbadal jako tako, zrobil usg kiepakiej jakosci i w sumie gowno powiedzial, a kazal brac dupka 3x1. Ale sie go pytam czy widac cos niepokojacego, a on mowi,ze nic. To na cholere mam brac tyle dupka kuzwa. Pecherzyk urosl, we wt mial 8,6mm a dzis 11,2mm. Nie wiem czy zrec tego dupka jak cukierki czy co. Nic mnie nie boli. A jest to,ze musialam isc na 15 do roboth, bo dzwonilam do moich wspanialych wspolpracownic,mowie jaka sytuacja, to maja to w dupie generalnie,bo jedna idzie na fitness,a druga gdzies tam jedzie...ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 17:05

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko i co powiedzieli w szpitalu? Dostałaś jakieś leki? Co się dzieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko to nie powiedział w ogóle od czego te plamienia? kazał Ci sie oszczędzać czy tylko brac dupka? pewnie tak profilaktycznie kazał brać ale może przestaniesz po nim plamic? brałaś juz wczesniej dupka (sorry ale nie pamietam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Felicity, ja dzis tez bylam w szpitalu z plamieniami :-( wprawdzie nie krew a brazowe i wodniste no i bez bolu brzucha,ale jednak. Wylecialo ze mnie dzis sporo wodnistego brazowego sluzu, nic nie bolalo, wiec dla swietego spokoju pojevhalam na IP. Trafilam na takiego nieprzyjemnego, w ogole nie delikatnego (do teraz boli mnie piczka!) lekarza, ze szkoea gadac. Zbadal jako tako, zrobil usg kiepakiej jakosci i w sumie gowno powiedzial, a kazal brac dupka 3x1. Ale sie go pytam czy widac cos niepokojacego, a on mowi,ze nic. To na cholere mam brac tyle dupka kuzwa. Pecherzyk urosl, we wt mial 8,6mm a dzis 11,2mm. Nie wiem czy zrec tego dupka jak cukierki czy co. Nic mnie nie boli. A jest to,ze musialam isc na 15 do roboth, bo dzwonilam do moich wspanialych wspolpracownic,mowie jaka sytuacja, to maja to w dupie generalnie,bo jedna idzie na fitness,a druga gdzies tam jedzie...ehhh

Vuko współczuję ci serdecznie :( Z tego co ja wiem, to nadmiar dupka nie szkodzi, więc możesz spokojnie brać więcej.
    Myślę, że potrzebujesz przede wszystkim więcej spokoju i odpoczynku.

I nie mów, że musiałaś iść do pracy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, a teraz jest w porządku?
    To przykre, że trafiłaś na takiego lekarza - nic Ci nie powiedział i tylko zapobiegawczo zapisał lekarstwa, pewnie, żeby "być czystym" :/
    Może jednak bierz tego dupka, a po weekendzie spróbuj dostać się do jakiegoś ginekologa dobrego?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dla meskich plodow dupek szkodzi bo moze powodowac jakas wade pracia. Bralam dupka od owulki 1x1. Jak bylam we wtorek to lekarz moj w sumie powiedzial,ze 1 dupek to i tak nic nie daje,ale mowi zebym brala jeszcze do nastepnej wizyty i jak bedzie ok to odstawimy. Ten w szpitalu gruby, obrzydliwy lekarz mi gowno powiedzial, kazal zrec dupka tylko, a jak sie zapytalam czy cos jest nie tak, to mowi,ze wszystko w porzadku,ze nic niepokojacego sie nie dzieje. To na kij od szczprki, mam zrec tabletki bez sensu. Zwlaszcza,ze u mnie plamie ia bylu od 21dc i dopiero w miniony pon ustaly. Jestem w robocie i co chwila latam sprawdzic czy wkladka czysta. Na wkladce czystko, troszke tylko na papierze czasami jest. Chcialabym juz isc do domu, a tu az do 21 musze siedziec. Zawiodly mnie dziewczyny z pracy :-(

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra z tą pracą:(

• Vuko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety... :-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko duzo wypoczywaj. a czemu nie pojdziesz na zwolnienie?

Macie czasami jakies dziwne zachcianki? Ja mialam dzisiaj kalafior zapiekany ktorego nigdy nie lubilam. Ciagnie mnie tez na żurek i chce mi sie bitej smietany :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 18:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na ryby świeże, przed ciążą za bardzo nie przepadałam. :P Mam jeszcze łososia w lodówce, ale kurde nie chce mi się za bardzo go przygotowywać hahaha - mąż w pracy, a ja się lenię :P niestety ciągnie mnie do fastfoodów, ale konsekwentnie odmawiam:) zaraz pójdę sobie zrobić kolację - dzisiaj chyba skuszę się na jajecznicę:))

• Vuko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie mam zachcianek na nic, czego nie jadlam wczesniej. Beatrice,jak ja pojde na zwolnienie, to bede musiala do kpnca ciazy juz je ciagnac. Ale jak nie bedzie wyjscia to od 19maja pojde na l4

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, myślę, że obecnie l4 w ciąży to nie problem (jeśli oczywiście chcesz i możesz sobie na nie pozwolić) - nie spotkałam się z sytuacją, gdzie ginekolog nie chciał wypisać zwolnienia ciężarnej :) więc spokojnie do końca ciąży pociągniesz, jeśli chcesz

• Vuko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej myslalam,ze popracuje ile sie da,ale w sytuacjo gdzie dwie zmienniczki nie chca mnie zastapic jak ja laduje w szpitalu to sama juz nie wiem... :-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta! Można nieśmiało dołączyć??

Beatrice lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema summerka ;-)

Summerka lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się narażać, stresować i męczyć. Dużo ludzi się dziwi, czemu teraz kobieta od razu, jak się dowie o ciąży idzie na l4. No, ale niestety coraz trudniej jest się spotkać z życzliwościa innych, szczególnie współpracowników lub szefostwa :/ Ja póki co nie jestem na zwolnieniu i nie wybieram się, bo prowadzę swoją działalność i pomaga mi mąż. Ja teraz jestem w domu, ale on w pracy. Normalnie to już dawno bym brała l4:) dorabiam sobie jeszcze w pracy dodatkowej (2-3 godz. dziennie), która nie wymaga ode mnie wiele wysiłku i jest elastyczna, więc na razie nie rezygnuję, zobaczymy, jak dojdą objawy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczęta! Można nieśmiało dołączyć??
    witamy:) jak przebiega ciąża?: )))

• Summerka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Siema summerka ;-)

Hellol;)

Beatrice lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ