Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Eneska, mam dwuplatkowosc zastawki aortalnej z jej niedomykalnoscia dodatkowo zwężenie aorty. Niestety to genetyczne tato miał inie doczekał operacji bo zmarł. Echokardiografie z tego co mi lekarka mowila juz od15 tygodnia mozna ale najlepiej ok.20 bo serduszko ma okolo 1,5 cm i badanie jest dokładniejsze. Podobno to normalne usg tylko ze zwraca sie uwagę na serce2012 👩❤️👨
2016 👧
29👩
30👨
2cs
22.04.2022 ⏸️
23.04.2022 beta 18.5
25.04.2022 beta 83.7
29.04.2022 beta 722 -
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
Ale macie tempo
Ja dziś byłam u fryzjera i humor od razu lepszy. Ale tonowanie jeszcze sobie odpuściłam, zrobię za miesiąc o ile lekarz powie że mogę. Moja fryzjerka mówi że to dozwolone bo to jak mocny szampon koloryzujący i bez amoniaku ale jeszcze poczekam do końca pierwszego trymestru choć odrosty mnie już bolą... A fryzjerka powiedziała że już po mnie widać że jestem w ciążybyłam dumna jak paw tylko jak będę wyglądać w 9 miesiącu
Ja generalnie używam golarki do usuwania owłosienia, a na twarzy krem do depilacji. Ale ostatnio nie byłam pewna czy krem można i użyłam zimnego wosku... Nie wiedziałam że nie możnamam nadzieję że nie zaszkodziło.
My z mężem planujemy 3 dzieci i to jak najszybciej ale wyjdzie jak wyjdzieNa razie mamy duże mieszkanie ale jak mój mąż skończy specjalizację w szpitalu to chcemy budować dom żeby każdy miał swój własny kąt
Dziś już tylko lenistwo na tarasie, mąż już się szykuje na finał ligi mistrzów i nawet piwko może sobie w końcu wypić
-
Pola dawka pewnie przez ciążę, albo przez wagę, bo to chyba do wagi się też dobiera?
Alexa ja ser do naleśników zawsze robię bez białekDaję 500g sera i 200g jogurtu naturalnego, trochę cukru waniliowego i ksylitol (ew. cukier jak ktoś używa) - zależy jakie słodkie lubisz. I jeste bardzo dobry, taki kremowy
Ja dzisiaj ugotowałam błyskawicznie zupę-krem z pieczarek, miała być botwinka, ale nie było w sklepie. Później zrobię kluski leniwe
W planach jeszcze zrobienie dżemu i ciastek orzechowych
Dzięki bogu za thermomixa, bo bez niego, to bym połowy rzeczy nie zrobiłaW sensie, taką mam niemoc ostatnio do gotowania, że mnie TM ratuje, bo wrzucam wszystko i on sam robi
Ma któraś z Was?
A naleśniki zrobię chyba w poniedziałek, bo uwielbiamy
Jutro makaron z twarogiem i truskawkami zmiksowanymi.
Mordeczko Ja na pewno powidła śliwkowe zrobię i to w sporej ilości, bo w zeszłym roku późno zaczęłam, śliwek już nie było i zrobiłam tylko 3 słoiczki, w tym 1 to czeko-śliwka. BOSKIE
A potem super mieć takie powidła, nawet do szybkiego ciasta jak wpadają goście, albo do owsianki rano, czy do jogurtu
Lucy jaką specjalizację mąż kończy?
Arizona Ja mam abonament, bo miałam na ovufriend i przeszedł mi tutaj
Puściłyście toto-lotka? Kupa kasy dzisiaj do wygrania
U nas też dzisiaj już lenistwo, mąż się narobił koło domu, do tego skosił trawę. Ja byłam na zakupach, w aptece itp, zrobiłam pranie, pogotowałam, a reszta późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 15:04
-
Odnosnie ptzetworow ja robilam duzo w tamtym roku bo moj synek wtedy zaczynal dopiero pierwsze zupki i owoce bardzo sie sprawdzilo dla takiego maluszka bo wiadomo wsklepie wszystko sztuczne w tym roku tez musze narobic dzemow wselkich i przede wszystkim kompotow i sokow bo tego mi dla maluszka zabraklo musy jeszcze robilam super powychodzilo. W sklepach wszystko sztuczne ja.noe mialam alergika ale moje znajome mialy i nawet od tych pasteryzowanych sloiczkow dostawaly maluchy uczulen. Na szczescie nasze maluszki beda diete rozszerzac jak sie owoce pojawia juz swieze sezonowe. sorki za bledy ja dalej na lezaczku z tel pisze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 15:42
Monika34 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aaa dziewczyny, bo mnie naszło: Wy WIDZIAŁYŚCIE serduszko, czy SŁYSZALYŚCIE?
któras tu pisała, że słuchanie serduszka jest niezdrowe dla faoslki? Na wizycie będę wg OM 8t2d, a realnie (późna owu) ok. 6-10 dni mniej i nie wiem, czy usłyszę serduszko, czy zobaczę? -
nick nieaktualnyLiskova wrote:Aaa dziewczyny, bo mnie naszło: Wy WIDZIAŁYŚCIE serduszko, czy SŁYSZALYŚCIE?
któras tu pisała, że słuchanie serduszka jest niezdrowe dla faoslki? Na wizycie będę wg OM 8t2d, a realnie (późna owu) ok. 6-10 dni mniej i nie wiem, czy usłyszę serduszko, czy zobaczę?Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyasia1985 wrote:O a mi pokazał i dał posłuchać. Nie mówił nic, że to może zaszkodzić.
ja też nie uważam, żeby chwilowe posłuchanie miałoby w jakiś sposób zaszkodzić fasolce, no ale nie będę się przecież spierać z moim lekarzem
niech sobie groszek tam rośnie, a ja posłucham na następnej wizycie
lucy1983 lubi tę wiadomość