X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co.chodzi z tymabonamentem

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • kaszuba Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, mam dwuplatkowosc zastawki aortalnej z jej niedomykalnoscia dodatkowo zwężenie aorty. Niestety to genetyczne tato miał inie doczekał operacji bo zmarł. Echokardiografie z tego co mi lekarka mowila juz od15 tygodnia mozna ale najlepiej ok.20 bo serduszko ma okolo 1,5 cm i badanie jest dokładniejsze. Podobno to normalne usg tylko ze zwraca sie uwagę na serce

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Ale macie tempo ;)

Ja dziś byłam u fryzjera i humor od razu lepszy. Ale tonowanie jeszcze sobie odpuściłam, zrobię za miesiąc o ile lekarz powie że mogę. Moja fryzjerka mówi że to dozwolone bo to jak mocny szampon koloryzujący i bez amoniaku ale jeszcze poczekam do końca pierwszego trymestru choć odrosty mnie już bolą... A fryzjerka powiedziała że już po mnie widać że jestem w ciąży :) byłam dumna jak paw tylko jak będę wyglądać w 9 miesiącu ;)

Ja generalnie używam golarki do usuwania owłosienia, a na twarzy krem do depilacji. Ale ostatnio nie byłam pewna czy krem można i użyłam zimnego wosku... Nie wiedziałam że nie można :( mam nadzieję że nie zaszkodziło.

My z mężem planujemy 3 dzieci i to jak najszybciej ale wyjdzie jak wyjdzie :) Na razie mamy duże mieszkanie ale jak mój mąż skończy specjalizację w szpitalu to chcemy budować dom żeby każdy miał swój własny kąt :)

Dziś już tylko lenistwo na tarasie, mąż już się szykuje na finał ligi mistrzów i nawet piwko może sobie w końcu wypić ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dawka pewnie przez ciążę, albo przez wagę, bo to chyba do wagi się też dobiera?

Alexa ja ser do naleśników zawsze robię bez białek :) Daję 500g sera i 200g jogurtu naturalnego, trochę cukru waniliowego i ksylitol (ew. cukier jak ktoś używa) - zależy jakie słodkie lubisz. I jeste bardzo dobry, taki kremowy :)

Ja dzisiaj ugotowałam błyskawicznie zupę-krem z pieczarek, miała być botwinka, ale nie było w sklepie. Później zrobię kluski leniwe :)

W planach jeszcze zrobienie dżemu i ciastek orzechowych :)

Dzięki bogu za thermomixa, bo bez niego, to bym połowy rzeczy nie zrobiła :D W sensie, taką mam niemoc ostatnio do gotowania, że mnie TM ratuje, bo wrzucam wszystko i on sam robi :D Ma któraś z Was?

A naleśniki zrobię chyba w poniedziałek, bo uwielbiamy <3

Jutro makaron z twarogiem i truskawkami zmiksowanymi.

Mordeczko Ja na pewno powidła śliwkowe zrobię i to w sporej ilości, bo w zeszłym roku późno zaczęłam, śliwek już nie było i zrobiłam tylko 3 słoiczki, w tym 1 to czeko-śliwka. BOSKIE <3
    A potem super mieć takie powidła, nawet do szybkiego ciasta jak wpadają goście, albo do owsianki rano, czy do jogurtu :)

Lucy jaką specjalizację mąż kończy? :)

Arizona Ja mam abonament, bo miałam na ovufriend i przeszedł mi tutaj :)

Puściłyście toto-lotka? Kupa kasy dzisiaj do wygrania :D

U nas też dzisiaj już lenistwo, mąż się narobił koło domu, do tego skosił trawę. Ja byłam na zakupach, w aptece itp, zrobiłam pranie, pogotowałam, a reszta później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 15:04

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąco. :(

• Viki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja mam TM:) Wspaniałe urządzenie:)))

Liskova lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, mnie on ratuje życie teraz :D
    A masz TM31 czy TM5?

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie ptzetworow ja robilam duzo w tamtym roku bo moj synek wtedy zaczynal dopiero pierwsze zupki i owoce bardzo sie sprawdzilo dla takiego maluszka bo wiadomo wsklepie wszystko sztuczne w tym roku tez musze narobic dzemow wselkich i przede wszystkim kompotow i sokow bo tego mi dla maluszka zabraklo musy jeszcze robilam super powychodzilo. W sklepach wszystko sztuczne ja.noe mialam alergika ale moje znajome mialy i nawet od tych pasteryzowanych sloiczkow dostawaly maluchy uczulen. Na szczescie nasze maluszki beda diete rozszerzac jak sie owoce pojawia juz swieze sezonowe. sorki za bledy ja dalej na lezaczku z tel pisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 15:42

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na podwórku śliwki, jabłka, truskawki i maliny, więc będę robić różnego rodzaju dżemy. Jest jeszcze jeden krzaczek porzeczki czerwonej, więc pewnie zrobię trochę soku. Nasadziłam też dużo ogórków i zrobię z nich korniszony.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze taka słaba gospodyni jestem. :P Obiadki robię, ale ciast piec nie potrafię, przetworów robić. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem poziom wyżej gumisia...ciasta robię ale ze słoików nic poza kiszonymi nie umiem:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śmiałam się do swojego, że bede sie doskonalić w tej kwestii podczas ciąży ale cóż może jeszcze się uda:)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, wszystko w swoim czasie :)

zacznij od ciast ucieranych, są najłatwiejsze :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny, bo mnie naszło: Wy WIDZIAŁYŚCIE serduszko, czy SŁYSZALYŚCIE?

któras tu pisała, że słuchanie serduszka jest niezdrowe dla faoslki? Na wizycie będę wg OM 8t2d, a realnie (późna owu) ok. 6-10 dni mniej i nie wiem, czy usłyszę serduszko, czy zobaczę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Aaa dziewczyny, bo mnie naszło: Wy WIDZIAŁYŚCIE serduszko, czy SŁYSZALYŚCIE?

któras tu pisała, że słuchanie serduszka jest niezdrowe dla faoslki? Na wizycie będę wg OM 8t2d, a realnie (późna owu) ok. 6-10 dni mniej i nie wiem, czy usłyszę serduszko, czy zobaczę?
    ja widziałam:) nie słuchałyśmy, pisałam już tutaj, że moja pani doktor na wczesnym etapie ciąży raczej nie męczy groszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam :) dwa razy.
    I dwa razy chciałam posłuchać to powiedzieli ze nie, że wszystko jest w porządku :) że nie będziemy stresować fasolki. Także coS w tym jest.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam że serduszka słucha się później. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze serduszka swojego malucha ani nie usłyszałam ani nie zobaczyłam. W poniedziałek idę na USG i w końcu zobaczę! (mam nadzieję!) <3

Liskova, lucy1983 lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mi pokazał i dał posłuchać. Nie mówił nic, że to może zaszkodzić.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    O a mi pokazał i dał posłuchać. Nie mówił nic, że to może zaszkodzić.
    to zależy od lekarza - każdy ma inne podejście :) ja też nie uważam, żeby chwilowe posłuchanie miałoby w jakiś sposób zaszkodzić fasolce, no ale nie będę się przecież spierać z moim lekarzem :P niech sobie groszek tam rośnie, a ja posłucham na następnej wizycie :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ