X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, my raczej nie, bo u nas w rodzinie wad serca jako takich nie ma (2 zawały, ale to kwestia trybu życia). Ja i mąż mamy zdrowe serducha.

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyślę dane jak w końcu do naszego mieszkania dotrzemy. Ale już się doczekać nie mogę :D ciekawa jestem jak wyglądacie :D

Liskova przejdą Ci te objawy jak się organizm przyzwyczai. Masz dużą dawkę na początek, pewnie z powodu ciąży. Ja tak znoszę każde podnoszenie dawki.

Liskova lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chyba po otwarciu oczu wchodzicie tutaj co ?? :)
    Dzień dobry kochane :D

Vuko, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobre Mordeczko :-P ja wlasnie smaze nalesniki,bo zrobilam wczoraj dzem truskawkowy, wiec korzystam z wolnej chwili miedzy jednym a drugimnalesnikiem :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z głowy gotowanie cały weekend :D mama, tesciowa :D więc mogę leżeć i pachnieć haha :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Hehe dobre Mordeczko :-P ja wlasnie smaze nalesniki,bo zrobilam wczoraj dzem truskawkowy, wiec korzystam z wolnej chwili miedzy jednym a drugimnalesnikiem :-P
    Ja też dziś robię naleśniki! :D z mamromalada i bitą śmietana z bananami :D
    Chce zrobić farsz z białego sera ale nie wolno surowych jajek i tak się zastanawiam co dodać zeeby był dobrY?

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Smacznego Vuko :) Ja będę robić w tym roku sok z czerwonej porzeczki może z jeżyn i powidła ze śliwek :D
    Ja dzisiaj jadę do znajomych do Gostynia ponad 50 km w jedną stronę mam nadzieję że podróż będzie bezproblemowa :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Ja mam z głowy gotowanie cały weekend :D mama, tesciowa :D więc mogę leżeć i pachnieć haha :D
    to prawie jak ja...tylko ja nie pachnę, po tych porannych rewolucjach to takie bąki sadzę:)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pół Polski do przejechania. Na szczęście na noc.

mordeczka ja też chcę w tym roku takie rzeczy porobić. Za dużo wolnego czasu :P

km5sio4phkxiw92p.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola pewnie :) Mam mały ogródek na którym mam trochę drzewek owocowych i krzaków więc szkoda by było gdyby owoce się zmarnowały a na zimę będą jak znalazł :)

Pola_x lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mordeczka to faktycznie szkoda :-) ja będę się musiała zadowolić sklepowymi. Ale blisko mam targ :-)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze coś :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera wiecej pochodzilam i mnie blecy bola ale tak poronnie na szczescie falani przychodzi i odchodzi nie ruszam sie z lezaka z pokurczonymi nogami mam nadzieje ze to nicgroznego jak was te plecy bola ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszuba wrote:
    eneska, ja będę robić i jeszcze jakieś inne dodatkowe badania na serduszko maluszka czy jest zdrowe bo u mnie w rodzinie są wady serca, sama mam więc wolę dmuchać na zimne
    to tak jak ja :) ja też mam wadę serca, więc to badanie będzie dla mnie chyba najbardziej stresujące ze wszystkich. :( nawet nie wiem, kiedy można je wykonać, ale będę robić w tej samej klinice, co badania prenatalne, więc się dopytam o wszystko na wizycie:)

a można wiedzieć, jaką wadę serca masz?

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Chce zrobić farsz z białego sera ale nie wolno surowych jajek i tak się zastanawiam co dodać zeeby był dobrY?
    Ja zawsze do sera daję śmietanę lub gęsty jogurt, cukier i cukier waniliowy. Nie słyszałam o dodawaniu jajek prawdę mówiąc. Moja mama z kolei zamiast cukru waniliowego daje cynamon.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie o żółtko chodziło surowe. ;)
    Już wiem i będę Robić. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wyczytałam, że echokardiografia trwa nawet godzinę :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuchy...wykupujecie abonament?

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie, bo mi to niepotrzebne ;)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie miejscowy bol w plecach?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ