WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i grupa jest tajna. Piszcie w prywatnych wiadomościach albo do mnie, albo do Eneski, albo do coliberka wasze imię i nazwisko to was dodamy do grupy, te których jeszcze nie ma. :)

anulka557 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo do Anulki. :)

• Kasiek90 Nowa

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    Czytam forum już od kilku tygodni, ale jakoś nie było okazji żeby coś napisać.
    Ja zaczynam 10 tydzień i szczerze mówiąc z typowych objawów ciąży to chyba nie miałam nic, oprócz sporadycznych mdłości które szybko przechodzą, a serduszko w brzuszku bije jak szalone, więc gdybym się nie pilnowała to pewnie jeszcze bym nie wiedziała ze jestem w ciąży.

asia1985, anulka557, Arizona_R, Carmen1724, dorbie, Beatrice lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka widziałam na fb link do teledysku Analogs. Mało kto wie z moich znajomych co to w ogóle jest:)

monika_89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Anulka widziałam na fb link do teledysku Analogs. Mało kto wie z moich znajomych co to w ogóle jest:)
    hehe no tak, muzyka dość specyficzna, mój mąż się lubuje w niej :) tzn bardziej w tym zespole :) młodzieńcze lata mu się przypominają :D

monika_89 lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    A to to nie jest jakis super znany zespól? :P nie wiedziałam że oni tacy niszowi ;)
    Aaah szalone czasy liceum :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    hehe no tak, muzyka dość specyficzna, mój mąż się lubuje w niej :) tzn bardziej w tym zespole :) młodzieńcze lata mu się przypominają :D
    U mnie dokładnie tak samo. Chłop 33 lata a ostatnio koszulkę i bluzę sobie z Analogs kupił. W lutym mieliśmy nawet bilety na koncert ale ja nie mogłam iść, więc brata ciotecznego wziął.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    U mnie dokładnie tak samo. Chłop 33 lata a ostatnio koszulkę i bluzę sobie z Analogs kupił. W lutym mieliśmy nawet bilety na koncert ale ja nie mogłam iść, więc brata ciotecznego wziął.
    haha no jakbym mojego widziała :D 2 miesiące temu kupił sobie ich bluzę i nerkę, a wczoraj wspomniał, że by na koncert pojechał :D

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    haha no jakbym mojego widziała :D 2 miesiące temu kupił sobie ich bluzę i nerkę, a wczoraj wspomniał, że by na koncert pojechał :D
    My koncert mieliśmy na miejscu. Bilety wysprzedane chyba z miesiąc przed koncertem.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja mam za dwa dni wizytę a jutro zaczynam 10 tydzień -wynik objawów zero mega stres! większość z was chociaż raz rzygała mnie nawet piersi nie bolą już:(
    Monika trzymam kciuki za wizytę, co to objawów naprawdę ich brak o niczym nie świadczy...ja mam wymioty za sobą ale jak się okazało niewiele ma to wspólnego z ciążą raczej nie działa na nią korzystnie bo dopadła mnie wirusówka

ja przez cały okres ciąży na prawdę nie czułam się inaczej niż przed a serduszko jest
    jestem jedną z tych szczęściar i ja bym uznała to za sukces, poza krwiakiem znoszę ciążę rewelacyjnie i Bogu dziękuje, że nie wymiotuje bo nie dałabym sobie rady w takim stanie wiec uszy do góry!
    a poza tym po skoro jesteś w 10tyg to już raczej nie uraczysz większych objawów...

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie aktualnie są trzy dziewczyny w ciąży. Jedna wymiotowała całe dnie aż do czwartego miesiąca. Ja mam mdłości ale wymiotowałam tylko raz. Trzecia niema mdłości, nie wymiotowała, nic ją nie boli, żadnych zachcianek. Wszystkie ciąże rozwijają się prawidłowo. Jak widać każda inaczej przechodzi. To, że niema objawów to nie znaczy jeszcze, że coś jest nie tak.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Monika trzymam kciuki za wizytę, co to objawów naprawdę ich brak o niczym nie świadczy...ja mam wymioty za sobą ale jak się okazało niewiele ma to wspólnego z ciążą raczej nie działa na nią korzystnie bo dopadła mnie wirusówka

ja przez cały okres ciąży na prawdę nie czułam się inaczej niż przed a serduszko jest
    jestem jedną z tych szczęściar i ja bym uznała to za sukces, poza krwiakiem znoszę ciążę rewelacyjnie i Bogu dziękuje, że nie wymiotuje bo nie dałabym sobie rady w takim stanie wiec uszy do góry!
    a poza tym po skoro jesteś w 10tyg to już raczej nie uraczysz większych objawów...
    Jaka kochana wirusowka ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podacie tego linka do Fb?? ;)
    Wczoraj nie mogłam wejść.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Podacie tego linka do Fb?? ;)
    Wczoraj nie mogłam wejść.
    https://www.facebook.com/groups/1663382147226014/

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/groups/1663382147226014/1663383670559195/?comment_id=1663439397220289&notif_t=like

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia teraz jest tajna, nie wejdzie :P alexa napisz do mnie swoje dane to Cię dodam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie co do objawów, ja gdyby nie to że nie mam okresu to bym teraz nie wiedziała że jestem w ciąży. No i może sutki mam tkliwe.
    W 7-8 tg mialam mdłości, wszystko przeszło jak ręką odjal ;)
    Moja mama w 1 ciąży z bratem też normalnie pracowała do końca, dobrze się czuła za to ze mną już wymiotowala aż do 4 miesiąca. Także nie ma reguły :)
    A teściowa mi mówiła że przechodziła ciaze bez objawów, jak widać roznie bywa :)

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam właśnie cukierka czekoladowego i trochę mi lepiej, mdłości jakby mniejsze.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki!

U nas dziś piękna pogoda <3 Wyspałam się do 9, mąż wstał już po 7:00, bo ma dzisiaj dużo roboty przy domu.

Zrobiłam sobie omleta, polałam zmiksowanymi truskawkami, pychota!

Przy okazji rozbiłam talerz i miałam calą kuchnię do zamiatania, a potem do odkurzania, no ale co tam, haha :D

Ale przy okazji odkurzyłam, wstawiłam już pranie, zaraz wezmę prysznic i jadę na zakupy, chyba botwinkę dziś ugotuję, lubicie?

Aprilia Ja tak jak Arizona: nogi depiluję depilatorem, a reszta maszynką :)

Co do mdłości, to ja się ratuję cukierkami cytrynowymi/miętowymi.

I zrezygnowałam z picia wody mineralnej czystej, bo mnie mdli okrutnie po niej - dodaję cytrynę i wtedy jest okej.

Monika marudo jedna! Ja też mam dni kompletnie bez objawów, nie świruj!

Aktualnie to szczerze mówiąc więcej mam chyba objawów po Letroxie, niż ciążowych.. Jak rano zażyję, to mi za jakiś czas tak serce wali, jakby miało wyskoczyć :O

Anulka wow, to szybko Wam poszlo, nie powiem :D

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka nie moge napisac do ciebie wiec dodalam cie do przyjaciolek nie wiem jak mam napisam wiadomosc napisz do mnie co?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ