X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liskova, nie wiem czy co gorsza czy co lepsza, mąż chce więcej :D marzy mu się duuuża rodzina, mi się też marzy duża, ale więcej jak trzy to cięęęęęężka sprawa :D

a co do letroxu.. może masz go niedopasowanego? ja pierw brałam euthyrox ale wyjść z domu nie mogłam, uderzenia gorąca, kołatania serca, w głowie się kręciło, no nie szło.. endo zmieniła na letrox i jak ręką odjął.. próbowałaś euthyrox?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, ja Letrox biorę dopiero trzeci czy czwarty dzień, więc na razie nie mam co zmieniać na nic innego, bo ciężko powiedzieć, czy to problem z Letroxem, czy po prostu organizm musi się przyzwyczaić.. Ja nigdy tarczycowych leków nie brałam, więc to też robi swoje.

Idę 20.07 do endo i jak mi nie przejdzie z tym Letroxem, to jej powiem i mi zmieni. Zobaczymy też jakie będą wyniki, bo może mi zmniejszy/zwiększy dawkę - zaczęłyśmy od 50tki.

A co do dzieci, to my byśmy bardzo chcieli miec trójke :) Ale tu już zostaje kwestia finansów, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, finanse najważniejsze.. my prędzej na trójkę pozwolić byśmy sobie nie mogli, ale firma dobrze prosperuje, za 2 lata mamy się do własnego domu wprowadzić to mojego ponosi za mocno hehe

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chce 3 ale jak bog da z finansami i warunkami domowymi damy rade nawet chce z pracy zrezygnowac zeby sie poswiecic rodzinie ale tylko jesli bog da taka mozliwosc to bedzie ta 3

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piekny dzien :-) ja dzid w nocy bilam rekordy w nocnym sikaniu, bo wstawalam przynajmniej 5 razy, jak nie wiecej :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała dwójkę ale zobaczę jak mi pójdzie z jednym. Facet mówi, że starczy nam jedno, bo on jest jedynakiem i było ok. Zobaczymy jak się życie ułoży. Z pieniędzmi czy miejscem nie byłoby problemu. Tylko nie wiem czy chęć będzie.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Witam sie w ten piekny dzien :-) ja dzid w nocy bilam rekordy w nocnym sikaniu, bo wstawalam przynajmniej 5 razy, jak nie wiecej :-P
    Z kąd ja to znam... :( Masakra jakaś. :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy dwójkę. :) Uciekam się ogarnąć. ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    ja nie wstaje właśnie a czuje jak ciśnie i z rana jest masakra jakaś bo aż pęcherz boli i właśnie myślałam, że to zapalenie a tu ucisk taki:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! :)

my chcemy dwójkę dzieci, a jeśli sytuacja finansowa by nam na to pozwoliła, to trójkę :) ale to taki maks jest ta trójka :D na pewno nie chcę jedynaka - mąż jest jedynakiem, ja mam siostrę i widzę, kto ma lepiej teraz :P haha
    ja jestem bardzo, bardzo rodzinna, dlatego chcę mieć więcej niż jedno:) no, ale zobaczymy jak to się potoczy.
    mam znajomą, która ma jedno dziecko, teraz dostała umowę o pracę na czas nieokreślony, więc chcieli się starać o drugie i już jest po drugiej inseminacji i dostała okres we wtorek :( z resztą - wszystkie wiemy (a przynajmniej większość :P), że czasem łatwo się mówi, a co z tego wychodzi to wiadomo.. :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce dwójkę. Tak byłoby rozsądnie.
    A na razie niech się to urodzi zdrowe:)

Kurde a ja nie mam problemów z siku i tak jakby mi się brzuch nie powiększa...:(

Ciągle tak samo. Mam ciągle czarne myśli... Że coś słabo rośnie...

Boże nienawidzę ciągle się martwić...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie zmienić temat. Wierzycie we wróżki? Ja nie wierzyłam a teraz wiem, że są osoby, które mają coś w sobie. Moja mama ma znajomą, której babcia była wróżką. Ona stawia karty za darmo po znajomości. Dwa lata temu pierwszy raz postawiła karty mojej mamie i wywróżyła jej, że będzie babcią. Tydzień później brat powiedział, że wpadli z dziewczyną. Później wywróżyła szczęście a chwile po nim tragedie. Ojciec zmarł 4 dni po ślubie siostry. Ostatnio kiedy u niej była wywróżyła jej kłopoty finansowe, przez pomyłkę księgowej miała naliczaną dwa razy jakąś ulgę podatkową przez co musiała zwrócić do skarbówki sporą sumę. Mama zapytała ją również o moją ciąże, powiedziała, że w następnym miesiącu i to też się sprawdziło.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę. Pewne słowa które padają z ich ust można dopasować do zaistniałych sytuacji. I wtedy się sprawdza:) Co jest złudne.

Np. mogę Ci powiedzieć, że Twoje dziecko będzie zdrowe, ale nie obędzie się bez problemów. I tak sobie jakoś to dopasujesz, że nawet jak by było chore to spasuje :)

Znam się z takimi magikami:)

Ludzie chcą w nie wierzyć i dlatego pamiętają tylko trafne wróżby.
    Taka kobieta ma dużą trafność z czytania z ludzi a nie z przepowiadania przyszłości.

monika_89, Liskova lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Pozwolę sobie zmienić temat. Wierzycie we wróżki? Ja nie wierzyłam a teraz wiem, że są osoby, które mają coś w sobie. Moja mama ma znajomą, której babcia była wróżką. Ona stawia karty za darmo po znajomości. Dwa lata temu pierwszy raz postawiła karty mojej mamie i wywróżyła jej, że będzie babcią. Tydzień później brat powiedział, że wpadli z dziewczyną. Później wywróżyła szczęście a chwile po nim tragedie. Ojciec zmarł 4 dni po ślubie siostry. Ostatnio kiedy u niej była wywróżyła jej kłopoty finansowe, przez pomyłkę księgowej miała naliczaną dwa razy jakąś ulgę podatkową przez co musiała zwrócić do skarbówki sporą sumę. Mama zapytała ją również o moją ciąże, powiedziała, że w następnym miesiącu i to też się sprawdziło.
    Jak to przeczytałam to aż mnie Ciary oblecialy.! Br..
    Ja bym się nie odważyła pójść.. później by była wariacja i wszędzie doszukiwanie się tego co ona mi powiedziała. Strach by mi chyba nie pozwolił ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ja chce dwójkę. Tak byłoby rozsądnie.
    A na razie niech się to urodzi zdrowe:)

Kurde a ja nie mam problemów z siku i tak jakby mi się brzuch nie powiększa...:(

Ciągle tak samo. Mam ciągle czarne myśli... Że coś słabo rośnie...

Boże nienawidzę ciągle się martwić...
    na tym etapie ciąży u niektórych kobiet w ogóle brzucho nie rośnie :) nie przejmuj się na zapas! <3 ja też mam niby zaokrąglony brzuch, a potrafię go z powodzeniem wciągnąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie ze mną są 4 ciężarne no i 2 znajomych. U nas też planujemy 2 jak mnie mąż przekona ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 11:13

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi marzy się trójka ale zobaczymy jak będzie. Budujemy dom więc miejsca sporo. Mąż chce dwójkę.

Co do wróżek - absolutnie nie wierzę. Mam podobne zdanie jak Viki. To dobrzy pasychologowie, potrafią tak mówić ze człowiek sam sobie dopasowuje wydarzenia do wróżby. Raz dałam mamie znajomego powróżyć z daty urodzenia ale naciągane to. Coś tam o mnie wiedziała, dodała trochę ogólników i voila ;) nie uslyszałam niczego czego bym nie wiedziała, czyli tak jak myślałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będziecie robić echokardiografię płodu?

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska, ja będę robić i jeszcze jakieś inne dodatkowe badania na serduszko maluszka czy jest zdrowe bo u mnie w rodzinie są wady serca, sama mam więc wolę dmuchać na zimne

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z dodatkowych badań dostaliśmy tylko skierowanie na test Pappa. I chyba nie będziemy robić nic więcej

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ