WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liskova, nie wiem czy co gorsza czy co lepsza, mąż chce więcej :D marzy mu się duuuża rodzina, mi się też marzy duża, ale więcej jak trzy to cięęęęęężka sprawa :D

a co do letroxu.. może masz go niedopasowanego? ja pierw brałam euthyrox ale wyjść z domu nie mogłam, uderzenia gorąca, kołatania serca, w głowie się kręciło, no nie szło.. endo zmieniła na letrox i jak ręką odjął.. próbowałaś euthyrox?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, ja Letrox biorę dopiero trzeci czy czwarty dzień, więc na razie nie mam co zmieniać na nic innego, bo ciężko powiedzieć, czy to problem z Letroxem, czy po prostu organizm musi się przyzwyczaić.. Ja nigdy tarczycowych leków nie brałam, więc to też robi swoje.

Idę 20.07 do endo i jak mi nie przejdzie z tym Letroxem, to jej powiem i mi zmieni. Zobaczymy też jakie będą wyniki, bo może mi zmniejszy/zwiększy dawkę - zaczęłyśmy od 50tki.

A co do dzieci, to my byśmy bardzo chcieli miec trójke :) Ale tu już zostaje kwestia finansów, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, finanse najważniejsze.. my prędzej na trójkę pozwolić byśmy sobie nie mogli, ale firma dobrze prosperuje, za 2 lata mamy się do własnego domu wprowadzić to mojego ponosi za mocno hehe

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chce 3 ale jak bog da z finansami i warunkami domowymi damy rade nawet chce z pracy zrezygnowac zeby sie poswiecic rodzinie ale tylko jesli bog da taka mozliwosc to bedzie ta 3

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piekny dzien :-) ja dzid w nocy bilam rekordy w nocnym sikaniu, bo wstawalam przynajmniej 5 razy, jak nie wiecej :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała dwójkę ale zobaczę jak mi pójdzie z jednym. Facet mówi, że starczy nam jedno, bo on jest jedynakiem i było ok. Zobaczymy jak się życie ułoży. Z pieniędzmi czy miejscem nie byłoby problemu. Tylko nie wiem czy chęć będzie.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Witam sie w ten piekny dzien :-) ja dzid w nocy bilam rekordy w nocnym sikaniu, bo wstawalam przynajmniej 5 razy, jak nie wiecej :-P
    Z kąd ja to znam... :( Masakra jakaś. :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy dwójkę. :) Uciekam się ogarnąć. ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    ja nie wstaje właśnie a czuje jak ciśnie i z rana jest masakra jakaś bo aż pęcherz boli i właśnie myślałam, że to zapalenie a tu ucisk taki:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! :)

my chcemy dwójkę dzieci, a jeśli sytuacja finansowa by nam na to pozwoliła, to trójkę :) ale to taki maks jest ta trójka :D na pewno nie chcę jedynaka - mąż jest jedynakiem, ja mam siostrę i widzę, kto ma lepiej teraz :P haha
    ja jestem bardzo, bardzo rodzinna, dlatego chcę mieć więcej niż jedno:) no, ale zobaczymy jak to się potoczy.
    mam znajomą, która ma jedno dziecko, teraz dostała umowę o pracę na czas nieokreślony, więc chcieli się starać o drugie i już jest po drugiej inseminacji i dostała okres we wtorek :( z resztą - wszystkie wiemy (a przynajmniej większość :P), że czasem łatwo się mówi, a co z tego wychodzi to wiadomo.. :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce dwójkę. Tak byłoby rozsądnie.
    A na razie niech się to urodzi zdrowe:)

Kurde a ja nie mam problemów z siku i tak jakby mi się brzuch nie powiększa...:(

Ciągle tak samo. Mam ciągle czarne myśli... Że coś słabo rośnie...

Boże nienawidzę ciągle się martwić...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie zmienić temat. Wierzycie we wróżki? Ja nie wierzyłam a teraz wiem, że są osoby, które mają coś w sobie. Moja mama ma znajomą, której babcia była wróżką. Ona stawia karty za darmo po znajomości. Dwa lata temu pierwszy raz postawiła karty mojej mamie i wywróżyła jej, że będzie babcią. Tydzień później brat powiedział, że wpadli z dziewczyną. Później wywróżyła szczęście a chwile po nim tragedie. Ojciec zmarł 4 dni po ślubie siostry. Ostatnio kiedy u niej była wywróżyła jej kłopoty finansowe, przez pomyłkę księgowej miała naliczaną dwa razy jakąś ulgę podatkową przez co musiała zwrócić do skarbówki sporą sumę. Mama zapytała ją również o moją ciąże, powiedziała, że w następnym miesiącu i to też się sprawdziło.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę. Pewne słowa które padają z ich ust można dopasować do zaistniałych sytuacji. I wtedy się sprawdza:) Co jest złudne.

Np. mogę Ci powiedzieć, że Twoje dziecko będzie zdrowe, ale nie obędzie się bez problemów. I tak sobie jakoś to dopasujesz, że nawet jak by było chore to spasuje :)

Znam się z takimi magikami:)

Ludzie chcą w nie wierzyć i dlatego pamiętają tylko trafne wróżby.
    Taka kobieta ma dużą trafność z czytania z ludzi a nie z przepowiadania przyszłości.

monika_89, Liskova lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Pozwolę sobie zmienić temat. Wierzycie we wróżki? Ja nie wierzyłam a teraz wiem, że są osoby, które mają coś w sobie. Moja mama ma znajomą, której babcia była wróżką. Ona stawia karty za darmo po znajomości. Dwa lata temu pierwszy raz postawiła karty mojej mamie i wywróżyła jej, że będzie babcią. Tydzień później brat powiedział, że wpadli z dziewczyną. Później wywróżyła szczęście a chwile po nim tragedie. Ojciec zmarł 4 dni po ślubie siostry. Ostatnio kiedy u niej była wywróżyła jej kłopoty finansowe, przez pomyłkę księgowej miała naliczaną dwa razy jakąś ulgę podatkową przez co musiała zwrócić do skarbówki sporą sumę. Mama zapytała ją również o moją ciąże, powiedziała, że w następnym miesiącu i to też się sprawdziło.
    Jak to przeczytałam to aż mnie Ciary oblecialy.! Br..
    Ja bym się nie odważyła pójść.. później by była wariacja i wszędzie doszukiwanie się tego co ona mi powiedziała. Strach by mi chyba nie pozwolił ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ja chce dwójkę. Tak byłoby rozsądnie.
    A na razie niech się to urodzi zdrowe:)

Kurde a ja nie mam problemów z siku i tak jakby mi się brzuch nie powiększa...:(

Ciągle tak samo. Mam ciągle czarne myśli... Że coś słabo rośnie...

Boże nienawidzę ciągle się martwić...
    na tym etapie ciąży u niektórych kobiet w ogóle brzucho nie rośnie :) nie przejmuj się na zapas! <3 ja też mam niby zaokrąglony brzuch, a potrafię go z powodzeniem wciągnąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie ze mną są 4 ciężarne no i 2 znajomych. U nas też planujemy 2 jak mnie mąż przekona ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 11:13

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi marzy się trójka ale zobaczymy jak będzie. Budujemy dom więc miejsca sporo. Mąż chce dwójkę.

Co do wróżek - absolutnie nie wierzę. Mam podobne zdanie jak Viki. To dobrzy pasychologowie, potrafią tak mówić ze człowiek sam sobie dopasowuje wydarzenia do wróżby. Raz dałam mamie znajomego powróżyć z daty urodzenia ale naciągane to. Coś tam o mnie wiedziała, dodała trochę ogólników i voila ;) nie uslyszałam niczego czego bym nie wiedziała, czyli tak jak myślałam

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będziecie robić echokardiografię płodu?

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska, ja będę robić i jeszcze jakieś inne dodatkowe badania na serduszko maluszka czy jest zdrowe bo u mnie w rodzinie są wady serca, sama mam więc wolę dmuchać na zimne

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z dodatkowych badań dostaliśmy tylko skierowanie na test Pappa. I chyba nie będziemy robić nic więcej

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ