X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smaruj często kremem na rozstępy, żeby się nowe nie zrobiły

• Vuko Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystkie wklejaja zdjecia brzuszkow, to ja tez, a co! :-)
    8ac4227c.jpg

anulka557, Paulix, Liskova, Pola_x, Arizona_R, zoe31, Beatrice lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serduszka to ja widziałam i słyszałam;) a jesli chodzi p rozstępy to jesli są fioletowe, czerwone, to należy je jak najbardziej smarować i jeszcze mogą sie zmniejszyć, jak staną sie białe to juz tylko medycyna estetyczna...
    Ja sie bardzo cieszę z nasEgo wyjazdu, ale chyba wiecej w gory w ciąży nie pojadę;)

Liskova lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się za gotowanie zupy gulaszowej ale nie mogę znieść zapachu podsmażanego mięsa. Masakra.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzisiaj organizuję mężowi urodzinki więc nie będzie mnie. :) Jutro się odezwę. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) właśnie kończe śniadanie (udało mi się pospać trochę dłużej) - chałka z nutellą i truskawkami. Jak tak dalej pójdzie to będę mieć tyłek jak szafa :D no ale cóż począć jak takie mnie smaki naszły :D u nas dziś od rana skwar. Mąż poszedł na rower - ja niestety zrezygnowałam z niego ale się zastanawiamy z mężem czy nie lupić dodatkowo miejski rower i na nim mogłabym jeździć? Gin mi odradza bo stwierdza że można się przewrócić - no ale bez przesady ja po górach jeździłam jeszcze przed ciążą więc może teraz w ciąży to chociaż tak "pierdu - pierdu" pojeździć po parku by można? ehh bije się z myślami :) no ale stwierdziłam że jak pójdę na l4 to dopiero podejmę decyzję co do jazdy na rowerze. Teraz i tak nie mam czasu. Póki co nie pozostaje mi nic innego jak pójść sobie na balkon z książką i koktajlem truskawkowym .... hmmm. Też pijecie i jecie truskawki teraz pod każdą postacią? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 11:24

• Liskova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, z tym rowerem w ciązy to nie chodzi o góry czy nie góry, a o to, że w ciąży zmienia się środek ciężkości i są problemy z równowagą, dlatego gin odradzają rower, bieganie, rolki i wszelkie tego typu sporty.

Ja mam miejski rower, obok las i proste ściezki, ale zdecydowanie odpuszczam. Jak minie 10ty tydzień, to biorę się za Nordic Walking, kijki przyszły niedawno dla mnie i dla męża ;)

A Nordic jest fajny, bo Ci angażuje wszystkie grupy mięśni, a to potem potrzebne do porodu :)

Ja też szamam truskawki ile wlezie, bo są słodkie, zaspokajają ochotę na słodycze, no i maja mało kalorii, a sporo witamin :)

Poza tym można je zrobić w tylu wariantach, że się nie nudzą :)

Ja wczoraj zrobiłam domowy dżem i dzisiaj na śniadanie usmażyłam nam omlety, posmarowałam tym dżemem, do tego kawa - miodzio! <3

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadłam prawie kilo truskawek. Najpierw tak sobie je podjadałam a później koktajl:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój najdziwniejszy smaczek jaki miałam to kanapki z paprykarzem przegryzane kapustą kiszoną i jeszcze mialałam ochote popić to wszystko kwaśną wodą z ogórków. Do cytrusów mnie bardzo ciągnie ale niestety później bol żołądka nieunikniony ;) a brzuszek ledwo ledwo zarysowany ;) jestem bardzo szczupła , przytyłam 3 kilo i dostaje ciąży ale spożywczej ;) a jak u Was z brzuszkami ??

ona0000 lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek już widoczny ja jeszcze nic nie przytyłam tylko schudłam jakieś 0.5 kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    ostatnio mało się odzywałam bo i humor tez nie dopisywał a nie chciałam was zadręczać moimi depresjami.. u mnie apetyt raz jest raz nie ma, tak samo mdłości, czasem cały dzien a czasem tylko rano i wieczorem.. Wkurza mnie jedynie to że biust nie chce sie powiekszyc nic a nic :P co do rozstępów to mi przed ciążą pojawiły sie 3okropne na brzuchu, w sumie nie wiem skąd bo na brzuchu mi sie wtedy nie przytyło :/

Ja zaczęłam 11 tydzień :) jak ten czas leci, dopiero był 5-ty :)
    też zajadam się truskawkami :) jedynie dzis odpoczynek bo nie mam gdzie kupic.

eneska pamiętam że chyba Ty mi polecałaś herbatke Apteo żurawinową, prawda? Jestes pewna że mozna ją pić w ciąży? Kupiłam ją i na drugim miejscu w składzie zaraz po owocu żurawiny ma kwiat hibiskusa a słyszałam że w ciąży nie powinno się go pić :/ tylko nie wiadomo ile tak naprawde tego jest w tej herbatce... kurcze ale chyba większość herbat ma go w składzie, jestem w kropce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i oczywiście witam nowe styczniówki :*

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w pierwszej kolejności zaczęły rosnąć piersi ok 4 tc myśląc że to na okres za to brzuch coś słabo się wypycha :) a na rozstępy słyszałam że najlepsza jest zwykła oliwka dla dzieci :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hej dziewczyny,
    ostatnio mało się odzywałam bo i humor tez nie dopisywał a nie chciałam was zadręczać moimi depresjami.. u mnie apetyt raz jest raz nie ma, tak samo mdłości, czasem cały dzien a czasem tylko rano i wieczorem.. Wkurza mnie jedynie to że biust nie chce sie powiekszyc nic a nic :P co do rozstępów to mi przed ciążą pojawiły sie 3okropne na brzuchu, w sumie nie wiem skąd bo na brzuchu mi sie wtedy nie przytyło :/

Ja zaczęłam 11 tydzień :) jak ten czas leci, dopiero był 5-ty :)
    też zajadam się truskawkami :) jedynie dzis odpoczynek bo nie mam gdzie kupic.

eneska pamiętam że chyba Ty mi polecałaś herbatke Apteo żurawinową, prawda? Jestes pewna że mozna ją pić w ciąży? Kupiłam ją i na drugim miejscu w składzie zaraz po owocu żurawiny ma kwiat hibiskusa a słyszałam że w ciąży nie powinno się go pić :/ tylko nie wiadomo ile tak naprawde tego jest w tej herbatce... kurcze ale chyba większość herbat ma go w składzie, jestem w kropce.

Przyznam szczerze, że nie piłam tej herbatki w ciąży jeszcze, ale faktycznie wyczytałam, że hibiskus w ciąży MOŻE (nie musi) wywołać poronienie, jednak na ten temat nikt do tej pory nie przeprowadził rzetelnych badań. Nie miałam pojęcia, że hibiskus tak działa. Szczerze mówiąc wątpię, żeby w tej herbatce były duże ilości hibiskusa (zapewne to kilka %), ale może lepiej skonsultować to z ginekologiem. Dzięki za cynk! (od tej pory chyba będę sprawdzać, czy to, co jem można jeść w ciąży :P)

"Warto zatem zwrócić uwagę, czy w mieszankach ziołowych do picia nie znajdują się takie zioła, jak: hibiskus, lukrecja, jemioła, tymianek, rozmaryn, szałwia, żeń-szeń, aloes, chmiel, krwawnik pospolity, serdecznik pospolity, tasznik pospolity, pluskwica groniasta, mięta polna czy liście malin. Napar z liści malin czasami wykorzystywany jest do przyspieszenia porodu, ponieważ uelastycznia szyjkę macicy. Większość lekarzy zaleca jednak jego picie dopiero po 38. tygodniu ciąży. Można pić herbaty ziołowe w ciąży, nie jest to zakazane, ale należy zwracać uwagę na to, co się pije."

masakra, chyba lepiej sobie odpuścić :/
    O aloesie też tutaj dziewczyny pisały, że bardzo lubią i piją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napoju aloesowego nie pije bo ktoś pisać że może wywoływać drobne skurcze

• naali13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    mój najdziwniejszy smaczek jaki miałam to kanapki z paprykarzem przegryzane kapustą kiszoną i jeszcze mialałam ochote popić to wszystko kwaśną wodą z ogórków. Do cytrusów mnie bardzo ciągnie ale niestety później bol żołądka nieunikniony ;) a brzuszek ledwo ledwo zarysowany ;) jestem bardzo szczupła , przytyłam 3 kilo i dostaje ciąży ale spożywczej ;) a jak u Was z brzuszkami ??
    Ja mam -1 kg a brzuch widoczny, nie da się już ukryć ciąży.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • kaszuba Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przez wymioty które mam od połowy 5 tygodnia schudłam 5 kg. Brzuszek ledwo widoczny ale za to piersi pierwsze wchodzą do pokoju

eneska, Aprilia lubią tę wiadomość

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie odpuszczę sobie narazie tą herbatkę a kupie suszoną żurawinę.. Następnym razem jak nie zapomne to zapytam o to gina.

Dziewczyny ma któraś wykupione na Belly zalecenia dietetyczne + smoothies (34,99zł)? Zastanawiam sie nad tym ale czy to jest tylko pakiet miesięczny?
    I czy sie opłaca czy to zwykly pic na wode? Przyznam ze brakuje mi inspiracji do obiadów,kolacji, niezbyt czesto jadam warzywa a lekarz mnie uczula zeby uważać na moją wagę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 14:02

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leze dalej icoraz gorsze mysli mnie nadchodza co do jutra. ani jednego objawu nawet piersi nie bola...nic zero..i ta wysypka okropna nie mieszam mu juz w glowie ginowi tylko jutro mu powoem a dzis zrobie ostatni zastrzyk..trudno niechce is jutro na wizyte :( bledy bo z kom pisze

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wyleguje na słoneczku na basenie. <3 nasmarowana w cieniu, tylko nogi do słońca;) mój sobie pływa a ja odpoczywam ;)

TaKi gorąc że nie chce się jeść to i brzuszek mi się zatrzymał, heh :P

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ