X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smaruj często kremem na rozstępy, żeby się nowe nie zrobiły

• Vuko Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystkie wklejaja zdjecia brzuszkow, to ja tez, a co! :-)
    8ac4227c.jpg

anulka557, Paulix, Liskova, Pola_x, Arizona_R, zoe31, Beatrice lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serduszka to ja widziałam i słyszałam;) a jesli chodzi p rozstępy to jesli są fioletowe, czerwone, to należy je jak najbardziej smarować i jeszcze mogą sie zmniejszyć, jak staną sie białe to juz tylko medycyna estetyczna...
    Ja sie bardzo cieszę z nasEgo wyjazdu, ale chyba wiecej w gory w ciąży nie pojadę;)

Liskova lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się za gotowanie zupy gulaszowej ale nie mogę znieść zapachu podsmażanego mięsa. Masakra.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzisiaj organizuję mężowi urodzinki więc nie będzie mnie. :) Jutro się odezwę. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) właśnie kończe śniadanie (udało mi się pospać trochę dłużej) - chałka z nutellą i truskawkami. Jak tak dalej pójdzie to będę mieć tyłek jak szafa :D no ale cóż począć jak takie mnie smaki naszły :D u nas dziś od rana skwar. Mąż poszedł na rower - ja niestety zrezygnowałam z niego ale się zastanawiamy z mężem czy nie lupić dodatkowo miejski rower i na nim mogłabym jeździć? Gin mi odradza bo stwierdza że można się przewrócić - no ale bez przesady ja po górach jeździłam jeszcze przed ciążą więc może teraz w ciąży to chociaż tak "pierdu - pierdu" pojeździć po parku by można? ehh bije się z myślami :) no ale stwierdziłam że jak pójdę na l4 to dopiero podejmę decyzję co do jazdy na rowerze. Teraz i tak nie mam czasu. Póki co nie pozostaje mi nic innego jak pójść sobie na balkon z książką i koktajlem truskawkowym .... hmmm. Też pijecie i jecie truskawki teraz pod każdą postacią? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 11:24

• Liskova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, z tym rowerem w ciązy to nie chodzi o góry czy nie góry, a o to, że w ciąży zmienia się środek ciężkości i są problemy z równowagą, dlatego gin odradzają rower, bieganie, rolki i wszelkie tego typu sporty.

Ja mam miejski rower, obok las i proste ściezki, ale zdecydowanie odpuszczam. Jak minie 10ty tydzień, to biorę się za Nordic Walking, kijki przyszły niedawno dla mnie i dla męża ;)

A Nordic jest fajny, bo Ci angażuje wszystkie grupy mięśni, a to potem potrzebne do porodu :)

Ja też szamam truskawki ile wlezie, bo są słodkie, zaspokajają ochotę na słodycze, no i maja mało kalorii, a sporo witamin :)

Poza tym można je zrobić w tylu wariantach, że się nie nudzą :)

Ja wczoraj zrobiłam domowy dżem i dzisiaj na śniadanie usmażyłam nam omlety, posmarowałam tym dżemem, do tego kawa - miodzio! <3

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadłam prawie kilo truskawek. Najpierw tak sobie je podjadałam a później koktajl:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój najdziwniejszy smaczek jaki miałam to kanapki z paprykarzem przegryzane kapustą kiszoną i jeszcze mialałam ochote popić to wszystko kwaśną wodą z ogórków. Do cytrusów mnie bardzo ciągnie ale niestety później bol żołądka nieunikniony ;) a brzuszek ledwo ledwo zarysowany ;) jestem bardzo szczupła , przytyłam 3 kilo i dostaje ciąży ale spożywczej ;) a jak u Was z brzuszkami ??

ona0000 lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek już widoczny ja jeszcze nic nie przytyłam tylko schudłam jakieś 0.5 kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    ostatnio mało się odzywałam bo i humor tez nie dopisywał a nie chciałam was zadręczać moimi depresjami.. u mnie apetyt raz jest raz nie ma, tak samo mdłości, czasem cały dzien a czasem tylko rano i wieczorem.. Wkurza mnie jedynie to że biust nie chce sie powiekszyc nic a nic :P co do rozstępów to mi przed ciążą pojawiły sie 3okropne na brzuchu, w sumie nie wiem skąd bo na brzuchu mi sie wtedy nie przytyło :/

Ja zaczęłam 11 tydzień :) jak ten czas leci, dopiero był 5-ty :)
    też zajadam się truskawkami :) jedynie dzis odpoczynek bo nie mam gdzie kupic.

eneska pamiętam że chyba Ty mi polecałaś herbatke Apteo żurawinową, prawda? Jestes pewna że mozna ją pić w ciąży? Kupiłam ją i na drugim miejscu w składzie zaraz po owocu żurawiny ma kwiat hibiskusa a słyszałam że w ciąży nie powinno się go pić :/ tylko nie wiadomo ile tak naprawde tego jest w tej herbatce... kurcze ale chyba większość herbat ma go w składzie, jestem w kropce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i oczywiście witam nowe styczniówki :*

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w pierwszej kolejności zaczęły rosnąć piersi ok 4 tc myśląc że to na okres za to brzuch coś słabo się wypycha :) a na rozstępy słyszałam że najlepsza jest zwykła oliwka dla dzieci :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hej dziewczyny,
    ostatnio mało się odzywałam bo i humor tez nie dopisywał a nie chciałam was zadręczać moimi depresjami.. u mnie apetyt raz jest raz nie ma, tak samo mdłości, czasem cały dzien a czasem tylko rano i wieczorem.. Wkurza mnie jedynie to że biust nie chce sie powiekszyc nic a nic :P co do rozstępów to mi przed ciążą pojawiły sie 3okropne na brzuchu, w sumie nie wiem skąd bo na brzuchu mi sie wtedy nie przytyło :/

Ja zaczęłam 11 tydzień :) jak ten czas leci, dopiero był 5-ty :)
    też zajadam się truskawkami :) jedynie dzis odpoczynek bo nie mam gdzie kupic.

eneska pamiętam że chyba Ty mi polecałaś herbatke Apteo żurawinową, prawda? Jestes pewna że mozna ją pić w ciąży? Kupiłam ją i na drugim miejscu w składzie zaraz po owocu żurawiny ma kwiat hibiskusa a słyszałam że w ciąży nie powinno się go pić :/ tylko nie wiadomo ile tak naprawde tego jest w tej herbatce... kurcze ale chyba większość herbat ma go w składzie, jestem w kropce.

Przyznam szczerze, że nie piłam tej herbatki w ciąży jeszcze, ale faktycznie wyczytałam, że hibiskus w ciąży MOŻE (nie musi) wywołać poronienie, jednak na ten temat nikt do tej pory nie przeprowadził rzetelnych badań. Nie miałam pojęcia, że hibiskus tak działa. Szczerze mówiąc wątpię, żeby w tej herbatce były duże ilości hibiskusa (zapewne to kilka %), ale może lepiej skonsultować to z ginekologiem. Dzięki za cynk! (od tej pory chyba będę sprawdzać, czy to, co jem można jeść w ciąży :P)

"Warto zatem zwrócić uwagę, czy w mieszankach ziołowych do picia nie znajdują się takie zioła, jak: hibiskus, lukrecja, jemioła, tymianek, rozmaryn, szałwia, żeń-szeń, aloes, chmiel, krwawnik pospolity, serdecznik pospolity, tasznik pospolity, pluskwica groniasta, mięta polna czy liście malin. Napar z liści malin czasami wykorzystywany jest do przyspieszenia porodu, ponieważ uelastycznia szyjkę macicy. Większość lekarzy zaleca jednak jego picie dopiero po 38. tygodniu ciąży. Można pić herbaty ziołowe w ciąży, nie jest to zakazane, ale należy zwracać uwagę na to, co się pije."

masakra, chyba lepiej sobie odpuścić :/
    O aloesie też tutaj dziewczyny pisały, że bardzo lubią i piją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napoju aloesowego nie pije bo ktoś pisać że może wywoływać drobne skurcze

• naali13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    mój najdziwniejszy smaczek jaki miałam to kanapki z paprykarzem przegryzane kapustą kiszoną i jeszcze mialałam ochote popić to wszystko kwaśną wodą z ogórków. Do cytrusów mnie bardzo ciągnie ale niestety później bol żołądka nieunikniony ;) a brzuszek ledwo ledwo zarysowany ;) jestem bardzo szczupła , przytyłam 3 kilo i dostaje ciąży ale spożywczej ;) a jak u Was z brzuszkami ??
    Ja mam -1 kg a brzuch widoczny, nie da się już ukryć ciąży.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • kaszuba Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przez wymioty które mam od połowy 5 tygodnia schudłam 5 kg. Brzuszek ledwo widoczny ale za to piersi pierwsze wchodzą do pokoju

eneska, Aprilia lubią tę wiadomość

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie odpuszczę sobie narazie tą herbatkę a kupie suszoną żurawinę.. Następnym razem jak nie zapomne to zapytam o to gina.

Dziewczyny ma któraś wykupione na Belly zalecenia dietetyczne + smoothies (34,99zł)? Zastanawiam sie nad tym ale czy to jest tylko pakiet miesięczny?
    I czy sie opłaca czy to zwykly pic na wode? Przyznam ze brakuje mi inspiracji do obiadów,kolacji, niezbyt czesto jadam warzywa a lekarz mnie uczula zeby uważać na moją wagę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 14:02

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leze dalej icoraz gorsze mysli mnie nadchodza co do jutra. ani jednego objawu nawet piersi nie bola...nic zero..i ta wysypka okropna nie mieszam mu juz w glowie ginowi tylko jutro mu powoem a dzis zrobie ostatni zastrzyk..trudno niechce is jutro na wizyte :( bledy bo z kom pisze

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wyleguje na słoneczku na basenie. <3 nasmarowana w cieniu, tylko nogi do słońca;) mój sobie pływa a ja odpoczywam ;)

TaKi gorąc że nie chce się jeść to i brzuszek mi się zatrzymał, heh :P

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ