WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiedzie padłam, jakby ktoś ze mnie wyssał całą energię. Dopiero się teraz podniosłam. I dalej czuję się, jakby moje baterie były na totalnym wyczerpaniu :P

I taka mnie naszła ochota na kompot jabłkowo - truskawkowy, że mąż właśnie pojechał po owoce haha :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie koktajl truskawkowo bananowy z odrobiną mleka. Pycha.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Ja po obiedzie padłam, jakby ktoś ze mnie wyssał całą energię. Dopiero się teraz podniosłam. I dalej czuję się, jakby moje baterie były na totalnym wyczerpaniu :P

Ja kurcze tak samo ;/ a nauka leży ;/

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już prawie po weekendzie ;-)

Te namioty nas wymęczyły jak wpadłam do domu to od razu do wany coś zjeść i spać ;- Jeszcze chodzę nieprzytomna i najlepiej spałabym już do rana ;-)

Pogodę mieliśmy piękną ;-) tylko noce trochę chłodne. Znajomi też byli z dziećmi...ja naprawdę podziwiam te dzieciaki od rana do samego wieczora nie wychodziły z wody, nawet dokarmiać trzeba było je w wodzie :P Moje dziecko uwielbia takie wypady i spanie pod namiotem...tylko ja się nie wysypiam bo pilnuje czy przykryty czy nie spadł z materaca ;-) Bo on nawet jak spadnie to się nie obudzi ;-) Jego najdziwniejsza pozycja przyjęta do spania w ten weekend to głowa na ziemi na tyłek na materacu, obudziłam się bo co chwile kopał mnie nogami siec się podnoszę i przerażona patrze nie ma dziecka hahaha

Już nie mogę się doczekać kiedy z dwójeczką będę tak jeździć ;-) i w końcu rodzinnie razem z mężem ;-)

Aprilia, lucy1983 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakiś ciekawy blog z przetworami?

km5sio4phkxiw92p.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ty tak cicho ;-) ? Korzystacie z pogody czy grupa na fejsie Was pochłonęła ?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fejsie tez cicho :) kazdy korzysta z pieknej pogody i koncowki weekendu :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Tak mialam przez jakis tydzien lekkie mdlosci i bolały mnie piersi a teraz zupelnie nic od jakis dwóch tygodni.Tydzien temu w piatek bylam u lekarza to wszystko bylo ok i bylo serduszko i wg usg ciaza o dwa dni starsza niz wg om. Ale i tak juz sie boje przed jutrzejsza wizyta
    podobnie jak u mnie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dziewczyny jest z Radomia ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:22

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Gratuluję ciąż!
    Jestem przyszłoroczną lutówką :) Mam pytanko do Was - bardziej doświadczonych :)
    W którym tygodniu i dniu ciąży zobaczyłyście serduszko waszych groszków? Nie chcę iść na USG te kilka dni za wcześnie bo tylko się zestresuję a nic nie zobaczę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Jestem przyszłoroczną lutówką :) Mam pytanko do Was - bardziej doświadczonych :)
    W którym tygodniu i dniu ciąży zobaczyłyście serduszko waszych groszków? Nie chcę iść na USG te kilka dni za wcześnie bo tylko się zestresuję a nic nie zobaczę :)
    ja w tym dniu wktorym jestes dzis. ale uwazam ze wczesniej jak 6 tydz 5dzien nie.ma.co isc

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Bezpiecznie to 7tc w NO chyba tak wcześnie nie robią USG chyba, że w PL będziesz na wizycie u ginekologa.

a.png
    a.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie 6t6d i widziałam już serduszko :) Ale to indywidualna sprawa.

km5sio4phkxiw92p.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Bezpiecznie to 7tc w NO chyba tak wcześnie nie robią USG chyba, że w PL będziesz na wizycie u ginekologa.
    Ja chodziłam tutaj w No do ginekologa i też zamierzam ciąże prowadzić u prywatnej położnej...
    W Polsce nie będę, (choć akurat mam kupione bilety) bo słyszałam że nie jest to najbezpieczniejsze w pierwszym trymestrze... Więc nie będę ryzykować, nie byłam w Polsce od 1,5 roku to i nic się nie stanie jak kolejny rok nie będę :)

Chyba dla pewności pójdę na USG 18. czerwca, wtedy będzie 7t. skończony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:29

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dziadzia miała 6t3d a według USG 6t1d i było serduszko...myślę, że 7tydzień jest najbardziej trafiony

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja chodziłam tutaj w No do ginekologa i też zamierzam ciąże prowadzić u prywatnej położnej...
    W Polsce nie będę, (choć akurat mam kupione bilety) bo słyszałam że nie jest to najbezpieczniejsze w pierwszym trymestrze... Więc nie będę ryzykować, nie byłam w Polsce od 1,5 roku to i nic się nie stanie jak kolejny rok nie będę :)

Chyba dla pewności pójdę na USG 18. czerwca, wtedy będzie 7t. skończony :)

Prywatna położna zrobi Ci USG ma sprzęt do USG ? Wiem, że możesz iść prywatnie na USG ale nie wiedział, że do położnej ;-) Co do lotów już ten temat tutaj przerabiałyśmy jakiś czas temu ;-) Ja leciałem do NO w dzień gdzie zobaczyłam pozytywny test i po kilku dniach wracałam ...nie bój się latać ;-)

a.png
    a.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jan byłam 6tydzien 1 dzien i był sam embrion jescze, a ciąża młodsza bo 5t5d ale gin powiedziała, że wszystko jest ok;) ale tak jak wcześniej dziewvzyny pisały sprawa indywidualna, niektóre już widziały serduszko jak były w 'moim wieku ciąży' :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, ale kilka ciąż straciłam na wczesnym etapie... i nie chcę tego powtarzać... więc boję się latać, jeździć motocyklem i wielu innych rzeczy... Staramy się od 3 lat, w pierwszym cyklu biochemiczna, później jeszcze kilka razy (przestałam liczyć rok temu)... więc nie będę ryzykować ciąży dla 3 dni w Polsce ;)
    A co do położnej, to oczywiście. Ma sprzęt do Usg i normalnie je wykonuje i prowadzi ciążę ;)
    Przy tym ceny ma połowę niższe niż ginekolog... Za Usg u ginekolog płaciłam 1400 a za USG ciąży u położnej chyba 600 czy 800 jest, nie pamiętam dokładnie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ok, ale kilka ciąż straciłam na wczesnym etapie... i nie chcę tego powtarzać... więc boję się latać, jeździć motocyklem i wielu innych rzeczy... Staramy się od 3 lat, w pierwszym cyklu biochemiczna, później jeszcze kilka razy (przestałam liczyć rok temu)... więc nie będę ryzykować ciąży dla 3 dni w Polsce ;)
    A co do położnej, to oczywiście. Ma sprzęt do Usg i normalnie je wykonuje i prowadzi ciążę ;)
    Przy tym ceny ma połowę niższe niż ginekolog... Za Usg u ginekolog płaciłam 1400 a za USG ciąży u położnej chyba 600 czy 800 jest, nie pamiętam dokładnie...

No to dobrze wiedzieć ;-) I cena o połowę niższa ;-) Mam nadzieję, że teraz będzie serduszko i wszytko pójdzie dobrze ;-) Jak masz tam dobra opieke i możliwość zrobienia już USG o nie ma sensu latać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 22:09

a.png
    a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    nie pamietasz ile ciaz stracilas ? wszystkie naturalne poronienia ? robilas badania w tym kierunku?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ