Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po obiedzie padłam, jakby ktoś ze mnie wyssał całą energię. Dopiero się teraz podniosłam. I dalej czuję się, jakby moje baterie były na totalnym wyczerpaniu
I taka mnie naszła ochota na kompot jabłkowo - truskawkowy, że mąż właśnie pojechał po owoce haha -
Pola_x wrote:Ja po obiedzie padłam, jakby ktoś ze mnie wyssał całą energię. Dopiero się teraz podniosłam. I dalej czuję się, jakby moje baterie były na totalnym wyczerpaniu
Ja kurcze tak samo ;/ a nauka leży ;/01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Witam się już prawie po weekendzie
Te namioty nas wymęczyły jak wpadłam do domu to od razu do wany coś zjeść i spać ;- Jeszcze chodzę nieprzytomna i najlepiej spałabym już do rana
Pogodę mieliśmy pięknątylko noce trochę chłodne. Znajomi też byli z dziećmi...ja naprawdę podziwiam te dzieciaki od rana do samego wieczora nie wychodziły z wody, nawet dokarmiać trzeba było je w wodzie
Moje dziecko uwielbia takie wypady i spanie pod namiotem...tylko ja się nie wysypiam bo pilnuje czy przykryty czy nie spadł z materaca
Bo on nawet jak spadnie to się nie obudzi
Jego najdziwniejsza pozycja przyjęta do spania w ten weekend to głowa na ziemi na tyłek na materacu, obudziłam się bo co chwile kopał mnie nogami siec się podnoszę i przerażona patrze nie ma dziecka hahaha
Już nie mogę się doczekać kiedy z dwójeczką będę tak jeździći w końcu rodzinnie razem z mężem
Aprilia, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewka315 wrote:Tak mialam przez jakis tydzien lekkie mdlosci i bolały mnie piersi a teraz zupelnie nic od jakis dwóch tygodni.Tydzien temu w piatek bylam u lekarza to wszystko bylo ok i bylo serduszko i wg usg ciaza o dwa dni starsza niz wg om. Ale i tak juz sie boje przed jutrzejsza wizyta
Monika34 -
Hej dziewczyny! Gratuluję ciąż!
Jestem przyszłoroczną lutówkąMam pytanko do Was - bardziej doświadczonych
W którym tygodniu i dniu ciąży zobaczyłyście serduszko waszych groszków? Nie chcę iść na USG te kilka dni za wcześnie bo tylko się zestresuję a nic nie zobaczę
-
Pianistka wrote:Hej dziewczyny! Gratuluję ciąż!
W którym tygodniu i dniu ciąży zobaczyłyście serduszko waszych groszków? Nie chcę iść na USG te kilka dni za wcześnie bo tylko się zestresuję a nic nie zobaczę
Monika34 -
Pianistka wrote:Hej dziewczyny! Gratuluję ciąż!
Bezpiecznie to 7tc w NO chyba tak wcześnie nie robią USG chyba, że w PL będziesz na wizycie u ginekologa. -
Giannaa wrote:Bezpiecznie to 7tc w NO chyba tak wcześnie nie robią USG chyba, że w PL będziesz na wizycie u ginekologa.
W Polsce nie będę, (choć akurat mam kupione bilety) bo słyszałam że nie jest to najbezpieczniejsze w pierwszym trymestrze... Więc nie będę ryzykować, nie byłam w Polsce od 1,5 roku to i nic się nie stanie jak kolejny rok nie będę
Chyba dla pewności pójdę na USG 18. czerwca, wtedy będzie 7t. skończonyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:29
-
nick nieaktualny
-
Pianistka wrote:Ja chodziłam tutaj w No do ginekologa i też zamierzam ciąże prowadzić u prywatnej położnej...
W Polsce nie będę, (choć akurat mam kupione bilety) bo słyszałam że nie jest to najbezpieczniejsze w pierwszym trymestrze... Więc nie będę ryzykować, nie byłam w Polsce od 1,5 roku to i nic się nie stanie jak kolejny rok nie będę
Chyba dla pewności pójdę na USG 18. czerwca, wtedy będzie 7t. skończony
Prywatna położna zrobi Ci USG ma sprzęt do USG ? Wiem, że możesz iść prywatnie na USG ale nie wiedział, że do położnejCo do lotów już ten temat tutaj przerabiałyśmy jakiś czas temu
Ja leciałem do NO w dzień gdzie zobaczyłam pozytywny test i po kilku dniach wracałam ...nie bój się latać
-
Ok, ale kilka ciąż straciłam na wczesnym etapie... i nie chcę tego powtarzać... więc boję się latać, jeździć motocyklem i wielu innych rzeczy... Staramy się od 3 lat, w pierwszym cyklu biochemiczna, później jeszcze kilka razy (przestałam liczyć rok temu)... więc nie będę ryzykować ciąży dla 3 dni w Polsce
A co do położnej, to oczywiście. Ma sprzęt do Usg i normalnie je wykonuje i prowadzi ciążę
Przy tym ceny ma połowę niższe niż ginekolog... Za Usg u ginekolog płaciłam 1400 a za USG ciąży u położnej chyba 600 czy 800 jest, nie pamiętam dokładnie... -
Pianistka wrote:Ok, ale kilka ciąż straciłam na wczesnym etapie... i nie chcę tego powtarzać... więc boję się latać, jeździć motocyklem i wielu innych rzeczy... Staramy się od 3 lat, w pierwszym cyklu biochemiczna, później jeszcze kilka razy (przestałam liczyć rok temu)... więc nie będę ryzykować ciąży dla 3 dni w Polsce
A co do położnej, to oczywiście. Ma sprzęt do Usg i normalnie je wykonuje i prowadzi ciążę
Przy tym ceny ma połowę niższe niż ginekolog... Za Usg u ginekolog płaciłam 1400 a za USG ciąży u położnej chyba 600 czy 800 jest, nie pamiętam dokładnie...
No to dobrze wiedziećI cena o połowę niższa
Mam nadzieję, że teraz będzie serduszko i wszytko pójdzie dobrze
Jak masz tam dobra opieke i możliwość zrobienia już USG o nie ma sensu latać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 22:09
-
Pianistka wrote:Ok, ale kilka ciąż straciłam na wczesnym etapie... i nie chcę tego powtarzać... więc boję się latać, jeździć motocyklem i wielu innych rzeczy... Staramy się od 3 lat, w pierwszym cyklu biochemiczna, później jeszcze kilka razy (przestałam liczyć rok temu)... więc nie będę ryzykować ciąży dla 3 dni w Polsce
Przy tym ceny ma połowę niższe niż ginekolog... Za Usg u ginekolog płaciłam 1400 a za USG ciąży u położnej chyba 600 czy 800 jest, nie pamiętam dokładnie...
Monika34