WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy orientujecie się czy jak tetno.wynosi az 170 to dobrze?zapomniałam spytac lekarza. To chyba gorna granica normy. :p dla wszystkich ktore boja sie plamien-tez mialam 4 dni brazowych w 7tc a dziś maluch wywija w brzuchu.ale lekcewazyc nie mozna

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Hej dziewczyny czy orientujecie się czy jak tetno.wynosi az 170 to dobrze?zapomniałam spytac lekarza. To chyba gorna granica normy. :p dla wszystkich ktore boja sie plamien-tez mialam 4 dni brazowych w 7tc a dziś maluch wywija w brzuchu.ale lekcewazyc nie mozna
    ja niestety nie wiem, czy takie tętno jest prawidłowe, ale myślę, że jeśli lekarz nie mówił nic, to jest w porządku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już wyczaiłam skąd moje plamienia!! pierwsze było 2 dni po seksie, drugie też 2 dni po seksie, ale w tym czasie małą dawkę luteiny miałam i lekarz powiedziała, że mało prawdopodobne, że to po tym, ale mówiła, żeby się wstrzymać... no ale poniosło troszkę nas ostatnio :D jak to mówią na pół gwizdka i delikatnie i było ok, gdyby nie to, że dziś mija 2 dzień a ja na wkładce brązowe plamienie widzę!
    koniec, abstynencja, mąż nie pocieszony będzie :P heh

• Vuko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a ja już wyczaiłam skąd moje plamienia!! pierwsze było 2 dni po seksie, drugie też 2 dni po seksie, ale w tym czasie małą dawkę luteiny miałam i lekarz powiedziała, że mało prawdopodobne, że to po tym, ale mówiła, żeby się wstrzymać... no ale poniosło troszkę nas ostatnio :D jak to mówią na pół gwizdka i delikatnie i było ok, gdyby nie to, że dziś mija 2 dzień a ja na wkładce brązowe plamienie widzę!
    koniec, abstynencja, mąż nie pocieszony będzie :P heh
    Dobrze,ze sie wyjasnilo,ale to nie znaczy ze musi byc abstynencja. Po prostu wydaje mi sie,ze z racji tego,iz blona sluzowa jest teraz o wiele bardziej ukrwiona,to przy tarciu (hehehe) musialo peknac jakies naczynko :-)

anulka557 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Dobrze,ze sie wyjasnilo,ale to nie znaczy ze musi byc abstynencja. Po prostu wydaje mi sie,ze z racji tego,iz blona sluzowa jest teraz o wiele bardziej ukrwiona,to przy tarciu (hehehe) musialo peknac jakies naczynko :-)
    może być, że przy tarciu :D ale mimo wszystko już ryzykować nie będę dopóki oficjalnego pozwolenia nie dostanę, na pewno już nie w tym trymestrze :)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plamienia dwa dni po USG pierwszym (od tej pory już spokój, nawet po seksie, po kolejnym USG wszystko w porządku) - możliwe, że też wtedy coś "pękło" we mnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha my nawet z plamień po seksie możemy zrobić coś śmiesznego, ale się uśmiałam :D ja to po pierwszym usg krwią się aż zalałam :o ale później już po żadnym, nawet plamień :D

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałam się i obudziłam się z mdłościami.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamalam 2 krokiety z barszczykiem i 2 kromki z pomidorem i szczypiorkiem. Jestem pelna :-P deszcze u nas padal przez 2 godz,ale teraz juz noc, chociaz zachmirzone jest niebo nadal

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ugotowalam zupe i malo nie umarłam...co za smród! :( kończę z gotowaniem, mąż zaraz wyjezdza na poligon a ja do mamy :D

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Wszamalam 2 krokiety z barszczykiem i 2 kromki z pomidorem i szczypiorkiem. Jestem pelna :-P deszcze u nas padal przez 2 godz,ale teraz juz noc, chociaz zachmirzone jest niebo nadal
    oo takie krokiety z barszczem to bym wsunęła :D

marta1987, Vuko lubią tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmmm krokiety....:)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm krokieciki też chętnie bym zjadła ...

kurcze za chwile mam do kosmetyczki jechać a mnie mdłości zaczęły brać ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:21

201601307246.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam już pomysł żeby dużo pić w ciągu dnia = woda aloesowa mmmmm to moge pic hektolitrami :D

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    a mam już pomysł żeby dużo pić w ciągu dnia = woda aloesowa mmmmm to moge pic hektolitrami :D
    ostatnio rozmawiałyśmy tutaj nt. ziół w ciąży i podobno aloes nie jest zalecany. nie wiem, ile jest go w wodzie aloesowej i pod jaką postacią, ale sugerowałabym sprawdzić :)

dorbie lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic do picia nie podchodzi, moja ulubiona herbata mi nie smakuje, moja ulubiona woda z lidla lekko gazowana też mi nie smakuje. Po sokach mam zgagę. Ledwo co toleruje wodę niegazowaną ale musi być taka żeby nie miała żadnego smaku i musi być bardzo zimna.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ostatnio rozmawiałyśmy tutaj nt. ziół w ciąży i podobno aloes nie jest zalecany. nie wiem, ile jest go w wodzie aloesowej i pod jaką postacią, ale sugerowałabym sprawdzić :)

ooo dobrze,ze wspominasz :) w takim razie musze sprawdzic

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Pierwszym przeciwwskazaniem jest uczulenie na aloes, drugim ciąża. Jeśli jesteś w stanie błogosławionym, zrezygnuj z przyjmowania soku z aloesu, a także leków z jego wyciągiem. Pobudza on macicę do skurczów, co może wywołać poronienie lub przedwczesny poród. Unikaj aloesu także podczas karmienia piersią. Zawarte w nim związki łatwo przenikają do pokarmu i mogą powodować biegunkę u niemowląt."

sprawdź skład swojej wody aloesowej :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak sobie zaoszczędze tej wody aloesowej

http://2.bp.blogspot.com/_DGQPVGvocEQ/TJjtLMsjVZI/AAAAAAAABt4/pwzfMkEyngo/s1600/IMG_6590.JPG

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dość sporo tego soku - jak nie musisz, to nie pij :) ew. porozmawiaj z ginekologiem na ten temat.

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ