WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Marta współczuje wyników...orientowałaś się jak to może wpłynąć na dziecko ?
    Na dziecko nie wpływa :) Jedynie co, to po porodzie będzie mieć też dodatnie przeciwciała, bo po mamie, a potem powinno być okej.
    Bardzo rzadko dzieci zarażają się od matek. Zresztą tu nawet nie wiemy, czy ona jest chora, czy jest nosicielem, bo anty-hcv ma dodatni, ale HCV RNA może miec ujemny.

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście hcv nie wpływa na ciąże, zarodek, przebieg ciąży czy poród. Jedynie w trakcie porodu można dziecko zarazić, ale też do zarażenia dochodzi w 6-10%.
    Jestem podłamana ze względu na swoje zdrowie bo hcv to nie jest drobny wirusek który można wyleczyć jak grypę

dorbie lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Na dziecko nie wpływa :) Jedynie co, to po porodzie będzie mieć też dodatnie przeciwciała, bo po mamie, a potem powinno być okej.
    Bardzo rzadko dzieci zarażają się od matek. Zresztą tu nawet nie wiemy, czy ona jest chora, czy jest nosicielem, bo anty-hcv ma dodatni, ale HCV RNA może miec ujemny.

No to Marta nie ma się czym tak naprawdę stresować ;-)

a.png
    a.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tutaj macie link do tych spodni :-http://static.pokazywarka.pl/i/5909612/217609/5433746737.jpg

dorbie lubi tę wiadomość

201601307246.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne ale ja nie mam odwagi nosić wzorzystych rzeczy za gruba na to jestem. Ale na kimś mi się podobają.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja też , ale tak mi się spodobały,że kupiłam :-) najwyżej będę wyglądać jak orka hahahaha

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super te spodnie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz dużo chodzę w tzw. jegginsach, są niby z jeansu, ale elastyczne i bardzo wygodne :) przymierzam się jeszcze do 2-3 par, póki brzuch nie jest aż tak widoczny, a potem to już ciążowe typowo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    No ja czekałam 3 tygodnie, dlatego już ta jutrzejsza mnie stresuje na maxa..

Marta880 HCV RNA Ci będą robić?

Anulka a jak z nawilżeniem u Ciebie? Może jest za sucho, stąd tarcie i potem plamienia?
    noo ostatnio ewidentnie z nawilżeniem problemów nie było tak mnie nakręcił :D ale jak widać, po prostu musimy sobie dać siana póki co :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannaa ale wielki już maluszek! :) super, że wszystko ok, a co do płci to chooolernie szybko zobaczył, ale to nic nie przesądza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    giannaa ale wielki już maluszek! :) super, że wszystko ok, a co do płci to chooolernie szybko zobaczył, ale to nic nie przesądza :)
    moja znajoma poznała płeć w 12 tygodniu, na badaniach prenatalnych - ja też na to liczę :D oczywiście to było na 80%, ale było. Lekarz rozpoznaje po ułożeniu (albo kształcie - nie pamiętam) pęcherza moczowego:)

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa kochany maluszek! :) super ze jest ok. :)

U nas od południa mdłości .. :/ ajj.

Giannaa lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    moja znajoma poznała płeć w 12 tygodniu, na badaniach prenatalnych - ja też na to liczę :D oczywiście to było na 80%, ale było. Lekarz rozpoznaje po ułożeniu (albo kształcie - nie pamiętam) pęcherza moczowego:)
    Naszym znajomym też w 12 tc określił :)

Raaany, chyba dzisiaj w ogóle nie usnę z tych nerwów przed wizytą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova na pewno będzie dobrze! :)
    Nic się nie martw.
    3mam kciuki :)

Liskova lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

BYć może, że coś w tym jest bo wiem, że oglądał pęcherz moczowy i pokazywał, że jest :-) ja własnie szukam w netcie info o narządach rodnych i chyba nie ma możliwości jeszcze na USG tego rozróżnić bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jakby miały siusiaka :P

Boli mnie dziś znowu głowa...ostatnio bardzo często mam bóle głowy :(

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    BYć może, że coś w tym jest bo wiem, że oglądał pęcherz moczowy i pokazywał, że jest :-) ja własnie szukam w netcie info o narządach rodnych i chyba nie ma możliwości jeszcze na USG tego rozróżnić bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jakby miały siusiaka :P

Mnie za to codziennie boli krzyz, to chyba przez to tylozgiecie macicy, co mi sie zrobilo w ciazy

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna czytałam, że niektóre kobiety w ciąży cierpią na okropne migreny. Przypuszczam, że przez hormony.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:

tak, bo tak naprawdę łechtaczka to niewykształcony penis :) dlatego płeć przypuszcza się na podstawie innych "przesłanek" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a to było USG jeszcze dopochwowe?

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneskaTaaak znalazłam takie zdjęcie w necie hahaha ;-)
    http://40tygodni.pl/photos/questions/5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png
    Pola Ja mam migreny z aurą ale zaczynają się one koło sierpnia. Ten ból to nie jest migrenowy a zwykły ból głowy i mam nadzieje, że w ciąży nie nasilą mi się te migreny.

eneska lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ