X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Marta współczuje wyników...orientowałaś się jak to może wpłynąć na dziecko ?
    Na dziecko nie wpływa :) Jedynie co, to po porodzie będzie mieć też dodatnie przeciwciała, bo po mamie, a potem powinno być okej.
    Bardzo rzadko dzieci zarażają się od matek. Zresztą tu nawet nie wiemy, czy ona jest chora, czy jest nosicielem, bo anty-hcv ma dodatni, ale HCV RNA może miec ujemny.

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście hcv nie wpływa na ciąże, zarodek, przebieg ciąży czy poród. Jedynie w trakcie porodu można dziecko zarazić, ale też do zarażenia dochodzi w 6-10%.
    Jestem podłamana ze względu na swoje zdrowie bo hcv to nie jest drobny wirusek który można wyleczyć jak grypę

dorbie lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Na dziecko nie wpływa :) Jedynie co, to po porodzie będzie mieć też dodatnie przeciwciała, bo po mamie, a potem powinno być okej.
    Bardzo rzadko dzieci zarażają się od matek. Zresztą tu nawet nie wiemy, czy ona jest chora, czy jest nosicielem, bo anty-hcv ma dodatni, ale HCV RNA może miec ujemny.

No to Marta nie ma się czym tak naprawdę stresować ;-)

a.png
    a.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tutaj macie link do tych spodni :-http://static.pokazywarka.pl/i/5909612/217609/5433746737.jpg

dorbie lubi tę wiadomość

201601307246.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne ale ja nie mam odwagi nosić wzorzystych rzeczy za gruba na to jestem. Ale na kimś mi się podobają.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja też , ale tak mi się spodobały,że kupiłam :-) najwyżej będę wyglądać jak orka hahahaha

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super te spodnie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz dużo chodzę w tzw. jegginsach, są niby z jeansu, ale elastyczne i bardzo wygodne :) przymierzam się jeszcze do 2-3 par, póki brzuch nie jest aż tak widoczny, a potem to już ciążowe typowo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    No ja czekałam 3 tygodnie, dlatego już ta jutrzejsza mnie stresuje na maxa..

Marta880 HCV RNA Ci będą robić?

Anulka a jak z nawilżeniem u Ciebie? Może jest za sucho, stąd tarcie i potem plamienia?
    noo ostatnio ewidentnie z nawilżeniem problemów nie było tak mnie nakręcił :D ale jak widać, po prostu musimy sobie dać siana póki co :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannaa ale wielki już maluszek! :) super, że wszystko ok, a co do płci to chooolernie szybko zobaczył, ale to nic nie przesądza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    giannaa ale wielki już maluszek! :) super, że wszystko ok, a co do płci to chooolernie szybko zobaczył, ale to nic nie przesądza :)
    moja znajoma poznała płeć w 12 tygodniu, na badaniach prenatalnych - ja też na to liczę :D oczywiście to było na 80%, ale było. Lekarz rozpoznaje po ułożeniu (albo kształcie - nie pamiętam) pęcherza moczowego:)

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa kochany maluszek! :) super ze jest ok. :)

U nas od południa mdłości .. :/ ajj.

Giannaa lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    moja znajoma poznała płeć w 12 tygodniu, na badaniach prenatalnych - ja też na to liczę :D oczywiście to było na 80%, ale było. Lekarz rozpoznaje po ułożeniu (albo kształcie - nie pamiętam) pęcherza moczowego:)
    Naszym znajomym też w 12 tc określił :)

Raaany, chyba dzisiaj w ogóle nie usnę z tych nerwów przed wizytą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova na pewno będzie dobrze! :)
    Nic się nie martw.
    3mam kciuki :)

Liskova lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

BYć może, że coś w tym jest bo wiem, że oglądał pęcherz moczowy i pokazywał, że jest :-) ja własnie szukam w netcie info o narządach rodnych i chyba nie ma możliwości jeszcze na USG tego rozróżnić bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jakby miały siusiaka :P

Boli mnie dziś znowu głowa...ostatnio bardzo często mam bóle głowy :(

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    BYć może, że coś w tym jest bo wiem, że oglądał pęcherz moczowy i pokazywał, że jest :-) ja własnie szukam w netcie info o narządach rodnych i chyba nie ma możliwości jeszcze na USG tego rozróżnić bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jakby miały siusiaka :P

Mnie za to codziennie boli krzyz, to chyba przez to tylozgiecie macicy, co mi sie zrobilo w ciazy

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna czytałam, że niektóre kobiety w ciąży cierpią na okropne migreny. Przypuszczam, że przez hormony.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:

tak, bo tak naprawdę łechtaczka to niewykształcony penis :) dlatego płeć przypuszcza się na podstawie innych "przesłanek" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a to było USG jeszcze dopochwowe?

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneskaTaaak znalazłam takie zdjęcie w necie hahaha ;-)
    http://40tygodni.pl/photos/questions/5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png
    Pola Ja mam migreny z aurą ale zaczynają się one koło sierpnia. Ten ból to nie jest migrenowy a zwykły ból głowy i mam nadzieje, że w ciąży nie nasilą mi się te migreny.

eneska lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ