Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa wrote:Marta współczuje wyników...orientowałaś się jak to może wpłynąć na dziecko ?
Jedynie co, to po porodzie będzie mieć też dodatnie przeciwciała, bo po mamie, a potem powinno być okej.
Bardzo rzadko dzieci zarażają się od matek. Zresztą tu nawet nie wiemy, czy ona jest chora, czy jest nosicielem, bo anty-hcv ma dodatni, ale HCV RNA może miec ujemny. -
Na szczęście hcv nie wpływa na ciąże, zarodek, przebieg ciąży czy poród. Jedynie w trakcie porodu można dziecko zarazić, ale też do zarażenia dochodzi w 6-10%.
Jestem podłamana ze względu na swoje zdrowie bo hcv to nie jest drobny wirusek który można wyleczyć jak grypędorbie lubi tę wiadomość
[/url]
-
Liskova wrote:Na dziecko nie wpływa
Jedynie co, to po porodzie będzie mieć też dodatnie przeciwciała, bo po mamie, a potem powinno być okej.
Bardzo rzadko dzieci zarażają się od matek. Zresztą tu nawet nie wiemy, czy ona jest chora, czy jest nosicielem, bo anty-hcv ma dodatni, ale HCV RNA może miec ujemny.
No to Marta nie ma się czym tak naprawdę stresować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:No ja czekałam 3 tygodnie, dlatego już ta jutrzejsza mnie stresuje na maxa..
Marta880 HCV RNA Ci będą robić?
Anulka a jak z nawilżeniem u Ciebie? Może jest za sucho, stąd tarcie i potem plamienia?ale jak widać, po prostu musimy sobie dać siana póki co
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka557 wrote:giannaa ale wielki już maluszek!
super, że wszystko ok, a co do płci to chooolernie szybko zobaczył, ale to nic nie przesądza
oczywiście to było na 80%, ale było. Lekarz rozpoznaje po ułożeniu (albo kształcie - nie pamiętam) pęcherza moczowego:)
Giannaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
eneska wrote:moja znajoma poznała płeć w 12 tygodniu, na badaniach prenatalnych - ja też na to liczę
oczywiście to było na 80%, ale było. Lekarz rozpoznaje po ułożeniu (albo kształcie - nie pamiętam) pęcherza moczowego:)
Raaany, chyba dzisiaj w ogóle nie usnę z tych nerwów przed wizytą... -
nick nieaktualny
-
eneska wrote:moja znajoma poznała płeć w 12 tygodniu, na badaniach prenatalnych - ja też na to liczę
BYć może, że coś w tym jest bo wiem, że oglądał pęcherz moczowy i pokazywał, że jestja własnie szukam w netcie info o narządach rodnych i chyba nie ma możliwości jeszcze na USG tego rozróżnić bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jakby miały siusiaka
Boli mnie dziś znowu głowa...ostatnio bardzo często mam bóle głowy -
Giannaa wrote:BYć może, że coś w tym jest bo wiem, że oglądał pęcherz moczowy i pokazywał, że jest
ja własnie szukam w netcie info o narządach rodnych i chyba nie ma możliwości jeszcze na USG tego rozróżnić bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jakby miały siusiaka
Boli mnie dziś znowu głowa...ostatnio bardzo często mam bóle głowy -
nick nieaktualnyGiannaa wrote:BYć może, że coś w tym jest bo wiem, że oglądał pęcherz moczowy i pokazywał, że jest
ja własnie szukam w netcie info o narządach rodnych i chyba nie ma możliwości jeszcze na USG tego rozróżnić bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jakby miały siusiaka
Boli mnie dziś znowu głowa...ostatnio bardzo często mam bóle głowydlatego płeć przypuszcza się na podstawie innych "przesłanek"
-
nick nieaktualny
-
eneskaTaaak znalazłam takie zdjęcie w necie hahaha
http://40tygodni.pl/photos/questions/5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png
Pola Ja mam migreny z aurą ale zaczynają się one koło sierpnia. Ten ból to nie jest migrenowy a zwykły ból głowy i mam nadzieje, że w ciąży nie nasilą mi się te migreny.eneska lubi tę wiadomość