Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:eneskaTaaak znalazłam takie zdjęcie w necie hahaha
http://40tygodni.pl/photos/questions/5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png
Pola Ja mam migreny z aurą ale zaczynają się one koło sierpnia. Ten ból to nie jest migrenowy a zwykły ból głowy i mam nadzieje, że w ciąży nie nasilą mi się te migreny.pamiętam, że uczyłam się o tym na biologii w liceum
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam jeszcze taką ciekawostkę o której już wcześniej pisałam odnośnie płci
Być może w przyszłości będzie można dużo wcześniej niż obecnie dowiedzieć się, jakiej płci jest nasze dziecko. Naukowcy pracują bowiem nad tym, by informacje takie czerpać z wyników badań prenatalnych betaHCG. Wykryli bowiem, że płeć dziecka wpływa na poziom tego, produkowanego już na wczesnym etapie ciąży, hormonu. Zgodnie z wynikami ich badań już 16. dnia ciąży był on o około jedną piątą wyższy u kobiet, które urodziły dziewczynki. Jest więc szansa na to, że za jakiś czas płeć dziecka będzie można poznać już kilkanaście dni po zapłodnieniu.Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta8880 wrote:HCV RNA robię na własną rękę. Bo zanim dostanę się do lekarza od chorób zakaźnych i zanim dostanę skierowania na badania to już prędzej te na własną rękę wyniki przyjdą.
nie stresuj się niepotrzebnie - warto żebyś wiedziała tylko czy na pewno masz wirus. WZW nie leczy się w ciąży a po prostu po porodzie twoje dziecko zostanie zaszczepione, więc nic mu nie groziskąd wiem? mam wzw b więc jestem dosyć mocno doinformowana
Marta8880 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pola_x wrote:Też o tym czytałam, ale znalazłam tak mało źródeł wtedy, że pomyślałam, że to bujda
Nie... ja szukałam nawet forum gdzie dziewczyny opisywały swoją betę i co urodziły i w większości przypadków się to sprawdzało
Liskova No własnie tu jest problem bo tego nie wiemprzyrost bety minimum powinien być 66% Wydaje mi się, że zasugerować można się tylko % przyrostem po 48h ale nie powiem Ci ile powinien wynieść czy 100% czy 150%
Liskova lubi tę wiadomość
-
Ja za niedługo będę już miała wyniki badań bo mama ma juz je na swoim pielęgniarskim koncie, ale teraz jest poza domem i nie może mi podać hasła i loginu żebym zajrzała. Powiedziała mi tylko że mam niski hematokryt i że za dużo płytek troszkę, ale to u mnie nic dziwnego.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny