X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyrost bety po 48h był 191.3% wiec całkiem ładny ;-) no i inne samopoczucie niż w pierwszej ciąży te mdłości gdzie w pierwszej nie wiedziałam co to jest ;-) to mnie tak nakręca, że to jednak dziewuszka ;-) ahhhh aż się rozmarzyłam o różowych śliczniusich sukieneczkach :D :D :D

eneska, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję, że będzie dziewczynka, a jeszcze ani razu mnie moja intuicja nie zawiodła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała dziewczyneczkę ale jak znam życie i nasze rodzinki to będzie chłopak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna:)...cudo takie
    Ja od początku powtarzam, że to Hania ale gdzieś czuje, że chłopaka w prezencie dostanę:)

Vuko, Giannaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, ciekawe jakie będą "statystyki" u nas :D

• naali13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wszystkie wyniki ;))

Toxo i różyczka ujemne.

Vuko, Liskova, lucy1983 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobre wiesvi naali :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    nie stresuj się niepotrzebnie - warto żebyś wiedziała tylko czy na pewno masz wirus. WZW nie leczy się w ciąży a po prostu po porodzie twoje dziecko zostanie zaszczepione, więc nic mu nie grozi :) skąd wiem? mam wzw b więc jestem dosyć mocno doinformowana
    Na wzw typu C nie ma szczepionki, więc nie zostanie zaszczepione.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przyrost bety to 144%, ale ciężko powiedzieć, bo mam betę powtórzoną dopiero po tygodniu. Mam niby wynik po 72h, ale nie wiem czy on jest wiarygodny, bo to było wtedy, co dzwoniła babka z laboratorium, żebym przyjechała betę powtórzyć, bo mieli awarię aparatu, którym badają betę i nie wiedzą, czy wynik jest prawidłowy.

Bo jakby się sugerować tym po 72h to przyrost 164%.

Ja czuję, że dziewuszka będzie :)

Pogadałam trochę z fasolinką po prysznicu i nastawiam się pozytywnie na wizytę, inaczej być nie może!

Te wszelkie obawy to też przez internety! Mama mi mówi - jak ja byłam w ciąży to nie miałam internetu, nie siedziałam na forach i nie wkręcałam sobie dziwnych rzeczy! Ciesz sie, że się chwilowo dobrze czujesz i tyle :)

FasUla, Beatrice lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja marzę o dziewczynce więc pewnie będzie psikus i będzie syn. Poza tym dla chłopca nie mamy jako tako imienia więc tym bardziej stawiam na chłopca :P
    Zresztą wszysko mi jedno, byle zdrowe :D

Odebrałam wyniki badań i byłam u gin z tymi plamieniami. Wyszła mi podwyższona glukoza, dostałam skierowanie na krzywą żeby sprawdzić czy nie wyskoczyła mi cukrzyca :/
    Plamienia o ile są krótkie, trzy/cztero dniowe mogą się zdarzyć, byle nie dłużej.
    Dostałam l4 do 30.06 i raczej już nie pójdę do pracy.
    Na koniec NAJWAŻNIEJSZE - miałam usg (znów brzuszne bo mój gin nie lubi robić na tym etapie dowcipnych żeby nie przegrzewać tkanek) pęcherzyk przez tydzień pięknie urósł, jakieś 2cm, pojawił się zarodek z akcją serca <3
    mam zdjęcie, zrobię zdjęcie i wrzucę :)

Liskova, ewka315, Pola_x, lucy1983, dorbie, Beatrice lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mogę dołączyc do grupy, do kogo mam pisać? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek - zaakceptuj i prześlij mi swoje dane, jakie masz na FB (imię i nazwisko)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuje że będzie chłopiec

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Dziewczyny tutaj macie link do tych spodni :-http://static.pokazywarka.pl/i/5909612/217609/5433746737.jpg
    Fajne

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do soku aloesowago to ja piłam w ciazy kilka razy i było ok...
    Gianna to 11 t i 3 d to jeszcze za wcześnie na genetyczne?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos nir lubie kupowac ubran przez internet, bo zawsze musze przymierzyc i wiedziec czy bede sie dobrze czula. Koszulke jeszcze kupie,ale spodni czy butow yo juz raczej nie :-P zazdroszcze tym,ktore moga tak robic zakupy,bo czasami mi sie cos podoba,ale nie kupie,bo moze mi nie pasowac jak ubiore. 3 razy sie tak skusilam i 3 razy byla wtopa :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

ja dziś znów tragicznie się czuję. Spałam od 7 do 9 i obudził mnie koszmarny ból głowy, boli mnie cała czaszka i jakby zęby, coś okropnego :( Wzięłam apap, ale nie do końca pomógł.
    Ja czuję, ze to dziewuszka tak mi daje popalić, ale to chyba dlatego, ze bym chciała dziewczynkę

lucy1983 lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że będzie dziewczynka. Faktycznie jakoś się nastawiłam i nawet jak mówię to mówię o niej.
    ALe zobaczymy :-)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Co do soku aloesowago to ja piłam w ciazy kilka razy i było ok...
    Gianna to 11 t i 3 d to jeszcze za wcześnie na genetyczne?

Tak twierdzi mój lekarz, że jeszcze będzie mało widać...wolę iść później i mieć pewność niż zrobić szybko i niedokładnie badania można zrobić od 11tc do 13t6d wiec ledwo co sie zahaczyłam na na początek ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ