Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyrost bety po 48h był 191.3% wiec całkiem ładny ;-) no i inne samopoczucie niż w pierwszej ciąży te mdłości gdzie w pierwszej nie wiedziałam co to jest ;-) to mnie tak nakręca, że to jednak dziewuszka ;-) ahhhh aż się rozmarzyłam o różowych śliczniusich sukieneczkach :D :D :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję, że będzie dziewczynka, a jeszcze ani razu mnie moja intuicja nie zawiodła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała dziewczyneczkę ale jak znam życie i nasze rodzinki to będzie chłopak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna:)...cudo takie
    Ja od początku powtarzam, że to Hania ale gdzieś czuje, że chłopaka w prezencie dostanę:)

Vuko, Giannaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, ciekawe jakie będą "statystyki" u nas :D

• naali13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wszystkie wyniki ;))

Toxo i różyczka ujemne.

Vuko, Liskova, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobre wiesvi naali :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    nie stresuj się niepotrzebnie - warto żebyś wiedziała tylko czy na pewno masz wirus. WZW nie leczy się w ciąży a po prostu po porodzie twoje dziecko zostanie zaszczepione, więc nic mu nie grozi :) skąd wiem? mam wzw b więc jestem dosyć mocno doinformowana
    Na wzw typu C nie ma szczepionki, więc nie zostanie zaszczepione.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przyrost bety to 144%, ale ciężko powiedzieć, bo mam betę powtórzoną dopiero po tygodniu. Mam niby wynik po 72h, ale nie wiem czy on jest wiarygodny, bo to było wtedy, co dzwoniła babka z laboratorium, żebym przyjechała betę powtórzyć, bo mieli awarię aparatu, którym badają betę i nie wiedzą, czy wynik jest prawidłowy.

Bo jakby się sugerować tym po 72h to przyrost 164%.

Ja czuję, że dziewuszka będzie :)

Pogadałam trochę z fasolinką po prysznicu i nastawiam się pozytywnie na wizytę, inaczej być nie może!

Te wszelkie obawy to też przez internety! Mama mi mówi - jak ja byłam w ciąży to nie miałam internetu, nie siedziałam na forach i nie wkręcałam sobie dziwnych rzeczy! Ciesz sie, że się chwilowo dobrze czujesz i tyle :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja marzę o dziewczynce więc pewnie będzie psikus i będzie syn. Poza tym dla chłopca nie mamy jako tako imienia więc tym bardziej stawiam na chłopca :P
    Zresztą wszysko mi jedno, byle zdrowe :D

Odebrałam wyniki badań i byłam u gin z tymi plamieniami. Wyszła mi podwyższona glukoza, dostałam skierowanie na krzywą żeby sprawdzić czy nie wyskoczyła mi cukrzyca :/
    Plamienia o ile są krótkie, trzy/cztero dniowe mogą się zdarzyć, byle nie dłużej.
    Dostałam l4 do 30.06 i raczej już nie pójdę do pracy.
    Na koniec NAJWAŻNIEJSZE - miałam usg (znów brzuszne bo mój gin nie lubi robić na tym etapie dowcipnych żeby nie przegrzewać tkanek) pęcherzyk przez tydzień pięknie urósł, jakieś 2cm, pojawił się zarodek z akcją serca <3
    mam zdjęcie, zrobię zdjęcie i wrzucę :)

Liskova, ewka315, Pola_x, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mogę dołączyc do grupy, do kogo mam pisać? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek - zaakceptuj i prześlij mi swoje dane, jakie masz na FB (imię i nazwisko)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuje że będzie chłopiec

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Dziewczyny tutaj macie link do tych spodni :-http://static.pokazywarka.pl/i/5909612/217609/5433746737.jpg
    Fajne

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do soku aloesowago to ja piłam w ciazy kilka razy i było ok...
    Gianna to 11 t i 3 d to jeszcze za wcześnie na genetyczne?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos nir lubie kupowac ubran przez internet, bo zawsze musze przymierzyc i wiedziec czy bede sie dobrze czula. Koszulke jeszcze kupie,ale spodni czy butow yo juz raczej nie :-P zazdroszcze tym,ktore moga tak robic zakupy,bo czasami mi sie cos podoba,ale nie kupie,bo moze mi nie pasowac jak ubiore. 3 razy sie tak skusilam i 3 razy byla wtopa :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

ja dziś znów tragicznie się czuję. Spałam od 7 do 9 i obudził mnie koszmarny ból głowy, boli mnie cała czaszka i jakby zęby, coś okropnego :( Wzięłam apap, ale nie do końca pomógł.
    Ja czuję, ze to dziewuszka tak mi daje popalić, ale to chyba dlatego, ze bym chciała dziewczynkę

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że będzie dziewczynka. Faktycznie jakoś się nastawiłam i nawet jak mówię to mówię o niej.
    ALe zobaczymy :-)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Co do soku aloesowago to ja piłam w ciazy kilka razy i było ok...
    Gianna to 11 t i 3 d to jeszcze za wcześnie na genetyczne?

Tak twierdzi mój lekarz, że jeszcze będzie mało widać...wolę iść później i mieć pewność niż zrobić szybko i niedokładnie badania można zrobić od 11tc do 13t6d wiec ledwo co sie zahaczyłam na na początek ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ