X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    ja myślę nad raczej wymianą w sumie tamtą kupiłam używaną a po krawcowej wróciła w strasznym stanie z plamą na gorsecie i poodrywanymi koralikami ;/ niestety nie zrobiłam zdjęcia przed przeróbkami i nie miałam żadnych podstaw do zwrotu kosztów ;/
    znalazłam salon który mi uszyje nową z tej co jest ciekawe ile za to zaśpiewają jakoś na dniach mam do nich tam wpaść

Mimi a skąd jesteś? ja swoją szyję z bolerkiem za 800 zł. Materiały wzory itd sama wybierałam. Mam z gorsetem do pasa (więc jak coś to brzuch się ukryje i rozkloszowaną. Szyłam tam wcześniej na studniówkę kieckę i byłam bardzo zadowolona ;)
    ps. My też za 2 miesiące ;)

mimi87 lubi tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Chciałam sie przywitać, termin wypada wg kalendarza na 5 stycznia. Pozdrawiam wszystkie stycznioweczki:)

Hej ;-) Miło Ciebie tu widzieć ;-)

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, witaj :-)

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Witajcie dziewczynki! Ja tak tylko na szybciutko bo niestety mam dużo roboty w pracy a skupić się za nic nie mogę...

Z naszym Maleństwem wszystko cacy, dziś miało 4 cm długości i serduszko biło 160 uderzeń na minutę :) Wyszło 10t 5d wieć 3 dni młodsze niż z OM. Usg było robione przez brzuch dlatego zdjęcia są kiepskiej jakości, ale lekarz nam wszystko ładnie pokazał i wytłumaczył. Jestem przeszczęśliwa :)

Przezierność karkową robimy dopiero za 2.5 tygodnia 29.06 bo mnie przez najbliższe dwa tygodnie i tak nie ma w domu. Lekarz stwierdził że będzie wszystko lepiej widać i może pozgaduje co do płci.
    Mąż pękał z dumy i stwierdził dziś że jednak on czuje że to będzie syn, choć wcześniej chciał córcię :)

u mnie ciąża jest młodsz od OM o 4 tygodnie

201601307246.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    no z sukni już raczej nici bo ona ma dość duży gorset taki sięgający aż do łona i to mnie mocno ciśnie a tam się już nie da dopasować raczej niestety ;/ a z badaniem to będę szybciej bo mam je 22 czerwca ;) i troszkę się stresuje
    Z drugiej strony to było do przewidzenia, skoro jesteś w 11 tygodniu, a slub za 2 m-ce, to będziesz już w 19 :D

Ja przezierność karkową robię ok. 10.07 będę wtedy wg USG w 11t 2d a wg OM 12t 4d. Ile płacicie? Mi powiedzieli 200zł, to normalna cena?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Miałaś aż takie długie cykle? :o

• JATA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się po wizycie. Zgodnie z obawami na prenatalne było ciut za wcześnie i zostały przełożone na 23 czerwca, dr powiedział tak samo jak u lucy, że będzie wszystko lepiej widać.
    Ale maluszka pokazał. Ma 4 cm z kawałeczkiem czyli z rozmiaru 10t6d - 3 dni mniej niż z OM. Serduszko pięknie bije 167, mogłam posłuchać :)
    Dostałam pamiątkowe zdjęcie i muszę dalej czekać.
    A jutro wizyta u lekarza prowadzącego.

Smużka, anulka557, Arizona_R, lucy1983, Pola_x, Beatrice lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe powitanie:) i od razu Was zapytam jak z Waszymi brzuszkami, bo w sumie jeszcze nie powinno być nic widac. A ja mam strasznie wypchany brzuch, nie mieszczę sie w większość spodni. Moze to wzdęcia, ale nie czuję sie wzdęta

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Z drugiej strony to było do przewidzenia, skoro jesteś w 11 tygodniu, a slub za 2 m-ce, to będziesz już w 19 :D

Ja przezierność karkową robię ok. 10.07 będę wtedy wg USG w 11t 2d a wg OM 12t 4d. Ile płacicie? Mi powiedzieli 200zł, to normalna cena?

A nie lepiej przełożyć to ? Jak na razie żadnej z nas nie udało się w tak wczesnym terminie zrobić tego USG

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:

normalna cena :) u mnie taka sama

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Dziękuje za miłe powitanie:) i od razu Was zapytam jak z Waszymi brzuszkami, bo w sumie jeszcze nie powinno być nic widac. A ja mam strasznie wypchany brzuch, nie mieszczę sie w większość spodni. Moze to wzdęcia, ale nie czuję sie wzdęta
    u mnie praktycznie jeszcze nic nie widać, wieczorem jedynie rozpinam spodnie ;p

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Hej witam się po wizycie. Zgodnie z obawami na prenatalne było ciut za wcześnie i zostały przełożone na 23 czerwca, dr powiedział tak samo jak u lucy, że będzie wszystko lepiej widać.
    Ale maluszka pokazał. Ma 4 cm z kawałeczkiem czyli z rozmiaru 10t6d - 3 dni mniej niż z OM. Serduszko pięknie bije 167, mogłam posłuchać :)
    Dostałam pamiątkowe zdjęcie i muszę dalej czekać.
    A jutro wizyta u lekarza prowadzącego.

A może przełóż sobie na dzień po prenatalnych ? Bo chyba jutrzejsza wizyta trochę bez sensu co ?

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:

Chyba miało być dni :P

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:

Nasze brzuszki już się zaokrąglają ;-)

mimi87 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A może przełóż sobie na dzień po prenatalnych ? Bo chyba jutrzejsza wizyta trochę bez sensu co ?
    Idę, idę bo mi się kończy zwolnienie i receptę potrzebuję. mam za darmo więc co sobi będę załować ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ja mam ogromny ;)) możesz zobaczyć w pamiętniku. ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wielki. Dziś rano się ważyłam i jestem w szoku, bo ważę o 5 kg mniej niż dwa tygodnie temu. A wyglądam jakbym przytyła 5 kg.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Idę, idę bo mi się kończy zwolnienie i receptę potrzebuję. mam za darmo więc co sobi będę załować ;)

No to nie żałuj sobie ;-)

JATA lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 u mnie podobny, czasem mniejszy czasem większy. Staram sie nosić luźne bluzki bo jeszcze nikt z mojego otoczenia nie wie:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Mimi a skąd jesteś? ja swoją szyję z bolerkiem za 800 zł. Materiały wzory itd sama wybierałam. Mam z gorsetem do pasa (więc jak coś to brzuch się ukryje i rozkloszowaną. Szyłam tam wcześniej na studniówkę kieckę i byłam bardzo zadowolona ;)
    ps. My też za 2 miesiące ;)

ja jestem z Białegostoku jutro umówiłam się do salonu na wycenę sukni i uszycie o ile nie będzie kolosalna kwota ;) trzymajcie kciuki ;) oby się udało

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ