X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    ja myślę nad raczej wymianą w sumie tamtą kupiłam używaną a po krawcowej wróciła w strasznym stanie z plamą na gorsecie i poodrywanymi koralikami ;/ niestety nie zrobiłam zdjęcia przed przeróbkami i nie miałam żadnych podstaw do zwrotu kosztów ;/
    znalazłam salon który mi uszyje nową z tej co jest ciekawe ile za to zaśpiewają jakoś na dniach mam do nich tam wpaść

Mimi a skąd jesteś? ja swoją szyję z bolerkiem za 800 zł. Materiały wzory itd sama wybierałam. Mam z gorsetem do pasa (więc jak coś to brzuch się ukryje i rozkloszowaną. Szyłam tam wcześniej na studniówkę kieckę i byłam bardzo zadowolona ;)
    ps. My też za 2 miesiące ;)

mimi87 lubi tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Chciałam sie przywitać, termin wypada wg kalendarza na 5 stycznia. Pozdrawiam wszystkie stycznioweczki:)

Hej ;-) Miło Ciebie tu widzieć ;-)

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, witaj :-)

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Witajcie dziewczynki! Ja tak tylko na szybciutko bo niestety mam dużo roboty w pracy a skupić się za nic nie mogę...

Z naszym Maleństwem wszystko cacy, dziś miało 4 cm długości i serduszko biło 160 uderzeń na minutę :) Wyszło 10t 5d wieć 3 dni młodsze niż z OM. Usg było robione przez brzuch dlatego zdjęcia są kiepskiej jakości, ale lekarz nam wszystko ładnie pokazał i wytłumaczył. Jestem przeszczęśliwa :)

Przezierność karkową robimy dopiero za 2.5 tygodnia 29.06 bo mnie przez najbliższe dwa tygodnie i tak nie ma w domu. Lekarz stwierdził że będzie wszystko lepiej widać i może pozgaduje co do płci.
    Mąż pękał z dumy i stwierdził dziś że jednak on czuje że to będzie syn, choć wcześniej chciał córcię :)

u mnie ciąża jest młodsz od OM o 4 tygodnie

201601307246.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    no z sukni już raczej nici bo ona ma dość duży gorset taki sięgający aż do łona i to mnie mocno ciśnie a tam się już nie da dopasować raczej niestety ;/ a z badaniem to będę szybciej bo mam je 22 czerwca ;) i troszkę się stresuje
    Z drugiej strony to było do przewidzenia, skoro jesteś w 11 tygodniu, a slub za 2 m-ce, to będziesz już w 19 :D

Ja przezierność karkową robię ok. 10.07 będę wtedy wg USG w 11t 2d a wg OM 12t 4d. Ile płacicie? Mi powiedzieli 200zł, to normalna cena?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Miałaś aż takie długie cykle? :o

• JATA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się po wizycie. Zgodnie z obawami na prenatalne było ciut za wcześnie i zostały przełożone na 23 czerwca, dr powiedział tak samo jak u lucy, że będzie wszystko lepiej widać.
    Ale maluszka pokazał. Ma 4 cm z kawałeczkiem czyli z rozmiaru 10t6d - 3 dni mniej niż z OM. Serduszko pięknie bije 167, mogłam posłuchać :)
    Dostałam pamiątkowe zdjęcie i muszę dalej czekać.
    A jutro wizyta u lekarza prowadzącego.

Smużka, anulka557, Arizona_R, lucy1983, Pola_x, Beatrice lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe powitanie:) i od razu Was zapytam jak z Waszymi brzuszkami, bo w sumie jeszcze nie powinno być nic widac. A ja mam strasznie wypchany brzuch, nie mieszczę sie w większość spodni. Moze to wzdęcia, ale nie czuję sie wzdęta

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Z drugiej strony to było do przewidzenia, skoro jesteś w 11 tygodniu, a slub za 2 m-ce, to będziesz już w 19 :D

Ja przezierność karkową robię ok. 10.07 będę wtedy wg USG w 11t 2d a wg OM 12t 4d. Ile płacicie? Mi powiedzieli 200zł, to normalna cena?

A nie lepiej przełożyć to ? Jak na razie żadnej z nas nie udało się w tak wczesnym terminie zrobić tego USG

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:

normalna cena :) u mnie taka sama

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Dziękuje za miłe powitanie:) i od razu Was zapytam jak z Waszymi brzuszkami, bo w sumie jeszcze nie powinno być nic widac. A ja mam strasznie wypchany brzuch, nie mieszczę sie w większość spodni. Moze to wzdęcia, ale nie czuję sie wzdęta
    u mnie praktycznie jeszcze nic nie widać, wieczorem jedynie rozpinam spodnie ;p

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Hej witam się po wizycie. Zgodnie z obawami na prenatalne było ciut za wcześnie i zostały przełożone na 23 czerwca, dr powiedział tak samo jak u lucy, że będzie wszystko lepiej widać.
    Ale maluszka pokazał. Ma 4 cm z kawałeczkiem czyli z rozmiaru 10t6d - 3 dni mniej niż z OM. Serduszko pięknie bije 167, mogłam posłuchać :)
    Dostałam pamiątkowe zdjęcie i muszę dalej czekać.
    A jutro wizyta u lekarza prowadzącego.

A może przełóż sobie na dzień po prenatalnych ? Bo chyba jutrzejsza wizyta trochę bez sensu co ?

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:

Chyba miało być dni :P

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:

Nasze brzuszki już się zaokrąglają ;-)

mimi87 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A może przełóż sobie na dzień po prenatalnych ? Bo chyba jutrzejsza wizyta trochę bez sensu co ?
    Idę, idę bo mi się kończy zwolnienie i receptę potrzebuję. mam za darmo więc co sobi będę załować ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ja mam ogromny ;)) możesz zobaczyć w pamiętniku. ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wielki. Dziś rano się ważyłam i jestem w szoku, bo ważę o 5 kg mniej niż dwa tygodnie temu. A wyglądam jakbym przytyła 5 kg.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Idę, idę bo mi się kończy zwolnienie i receptę potrzebuję. mam za darmo więc co sobi będę załować ;)

No to nie żałuj sobie ;-)

JATA lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 u mnie podobny, czasem mniejszy czasem większy. Staram sie nosić luźne bluzki bo jeszcze nikt z mojego otoczenia nie wie:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Mimi a skąd jesteś? ja swoją szyję z bolerkiem za 800 zł. Materiały wzory itd sama wybierałam. Mam z gorsetem do pasa (więc jak coś to brzuch się ukryje i rozkloszowaną. Szyłam tam wcześniej na studniówkę kieckę i byłam bardzo zadowolona ;)
    ps. My też za 2 miesiące ;)

ja jestem z Białegostoku jutro umówiłam się do salonu na wycenę sukni i uszycie o ile nie będzie kolosalna kwota ;) trzymajcie kciuki ;) oby się udało

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ