X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Właśnie to do mnie dotarło że od piątku będę od 2 do 4 nocy sama. :O nie pamiętam od kiedy. Od tylu lat nierozlaczni, nawet na jeden dzień. Oo matko.
    Mój mąż ma operacje. :/
    Także weekend spędzę w szpitalu.. Oby bez stresu.
    Moj jutro wyjeżdża na 3 dni, potem pracuję w sobotę na weselu, w niedziele na prymicji i potem mój wraca do Bydgoszczy, a ja zostaję u rodziców on przyjedzie dopiero w piatek :( w sobotę ma ślub moja siostra i obie z mamą prosiły abym przyjechała bo się przydam do pomocy.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro z powodu Morwy. :( Podwójna tragedia. :( Ryczeć mi się chce...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie cały dzień, bo nie działał mi Internet, a tu takie wieści. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Moj jutro wyjeżdża na 3 dni, potem pracuję w sobotę na weselu, w niedziele na prymicji i potem mój wraca do Bydgoszczy, a ja zostaję u rodziców on przyjedzie dopiero w piatek :( w sobotę ma ślub moja siostra i obie z mamą prosiły abym przyjechała bo się przydam do pomocy.
    To nie tylko ja będę osamotniona. :P

• naali13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    To nie tylko ja będę osamotniona. :P
    Masakra... Cały czas dumam czy na ten tydzień dam radę. Ale siostra chce żebyśmy zrobiły zawieszki i winietki na jej wesele... A mój ma wolne dopiero od piątku. Będę z rodzicami więc nie tak źle ale jednak bez męża...

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Masakra... Cały czas dumam czy na ten tydzień dam radę. Ale siostra chce żebyśmy zrobiły zawieszki i winietki na jej wesele... A mój ma wolne dopiero od piątku. Będę z rodzicami więc nie tak źle ale jednak bez męża...
    No kurcze, jakby nie było musisz dać. ;)
    Winietki, zawieszki równo rok temu zamawiałam, wiązałam.. Ale zlecialo. Szok..
    No a ja sobie nie wyobraźam być sama w pustym mieszkaniu! :P niech to Szybko minie.

naali13 lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    No kurcze, jakby nie było musisz dać. ;)
    Winietki, zawieszki równo rok temu zamawiałam, wiązałam.. Ale zlecialo. Szok..
    No a ja sobie nie wyobraźam być sama w pustym mieszkaniu! :P niech to Szybko minie.
    Ja nasze też jakiś rok temu robiłam... Ahh ;) teraz już ostatnia z naszej trójki sióstr się hajta ;)

01.2016 🧒
    1cs
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miniony weekend od pt do niedz bylam tez bez lubego w domku i nie moglam spac hehe

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety od lipca do końca ciąży będę sama, ponieważ chłopak wyjeżdża do Anglii za lepszą praca. jakoś zaczęło to do mnie docierać i jestem tym przerażona :-( nie wiem jak ja dam radę przez ten cały czas. chyba zaczęłam się bać, że to nie tak powinno wyglądać.

age.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odwiedziłam pediatrę z tymi moimi bakteriami i wirusami... osłuchowo jestem czysta ale gardło tak czerwone jakbym miała anginę jednak to angina nie jest... do nosa dostała steryd buderhin z racji tego, że katar nie przechodzi mi od miesiąca ... dostałam skierowanie na morfologie i CRP które od razu miałam iść zrobić i nie musiałam być do tego na czczo ... jeśli coś wyjdzie nie tak w tych wynikach to jutro odstane antybiotyk na razie tylko ziołolecznictwo ... Lekarka powiedziała mi, że gdybym nie była w ciąży od razu dałaby mi antybiotyk ale z racji takiej sytuacji najpierw zrobi mi badana. Bardzo fajnie, że lekarze już inaczej podchodzą do antybiotyków ...pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży w 16 tyg się rozchorowałam to na dzień dobry dostałam antybiotyk.

Arizona_R lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    ja niestety od lipca do końca ciąży będę sama, ponieważ chłopak wyjeżdża do Anglii za lepszą praca. jakoś zaczęło to do mnie docierać i jestem tym przerażona :-( nie wiem jak ja dam radę przez ten cały czas. chyba zaczęłam się bać, że to nie tak powinno wyglądać.

Przechodziłam to samo...na początku będzie ciężko ale szybko się przyzwyczaisz...powiem Ci z własnego doświadczenie - nie, to nie powinno tak wyglądać ! Postaw mu ultimatum, że jak tylko się tam ustawi to ściągnie Ciebie tam inaczej nie ma to sensu...ja jestem 7 lat sama i teraz powiedziałam dość...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Jejku! Aż tak długo? ale będzie między czasie przyjeżdżał? tak myślę :P ojjj współczuję Ci. Niestety dużo ludzi ucieka tam gdzie lepiej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja miniony weekend od pt do niedz bylam tez bez lubego w domku i nie moglam spac hehe
    No właśnie tego się obawiam :P jak tu zasnąć bez Jego ramion :D

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja nasze też jakiś rok temu robiłam... Ahh ;) teraz już ostatnia z naszej trójki sióstr się hajta ;)
    Ja niestety siostry nie mam. Dwóch braci, 18l i 25l, temu drugiemu się nie spieszy do zeniaczki, także wesele się u nas nie szykuje :P

• JATA Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    kochana nie martw się. Różnie się ludziom układa życie, nie ma się co przejmować, ze nie tak coś powinno wyglądać. Mój facet też jest za granicą, wraca pewnie na mój 3 trymestr. Nie powiem, że jest lekko, ale powiem Ci, że to nie jest dla mnie jakaś tragedia. Mamy bardzo częsty kontakt, rozmawiamy co najmniej 2 razy dziennie i wzajemnie się wspieramy, staram się myśleć pozytywnie. Bardzo się kochamy i ta rozłąka nic nie zmienia, a wręcz trochę ta tęsknota związek cementuje. A jeśli chodzi o mnie to czuję, ze jest to dla mnie niezły sprawdzian i jestem z siebie dumna, że daję sobie radę sama w ciąży, nie wiedziałam, że potrafię być taka silna :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po części przyzwyczajona, jak nie ma męża na noc w domu - co teraz nie zdarza się w ogóle, ale jak jeszcze mąż miał inną pracę, to czasami w weekendy wracał po 2 w nocy - na początku nie umiałam zasnąć, a jak już zasnęłam, to miałam bardzo, bardzo płytki sen i budziłam się punktualnie o 2 w nocy i czekałam, aż wróci.
    no cóż, my baby tak mamy :D

Vuko lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Przechodziłam to samo...na początku będzie ciężko ale szybko się przyzwyczaisz...powiem Ci z własnego doświadczenie - nie, to nie powinno tak wyglądać ! Postaw mu ultimatum, że jak tylko się tam ustawi to ściągnie Ciebie tam inaczej nie ma to sensu...ja jestem 7 lat sama i teraz powiedziałam dość...
    no tak Gianna, u Ciebie to ekstremalnie już. Tak długo to ja też bym się nie zgodziła.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    no tak Gianna, u Ciebie to ekstremalnie już. Tak długo to ja też bym się nie zgodziła.

Ja już bym mogła chyba książę napisać o związku na odległość ... i przez te 7 lat mieliśmy kilka upadków i powiem szczerze, że cudem się z tego pozbieraliśmy i zdecydowaliśmy się na dziecko i w końcu na zamieszkanie razem.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata zagranicą ponad 20 lat.. Były przerwy że pracował np 2 lata w Pl ale to może dwa razy.. Także moja mama z 3 dzieci praktycznie cały czas sama, tata przyjeżdżał dawniej co 3 miesiące, teraz xo miesiąc. Nie wyobrażam sobie tego.. Kochają się bardzo, ale bardzo mi ich szkoda, pół życia w rozlace..
    Pamiętam jak byłam mała jak to przeżywałam. Jego wyjazdy to była dla mnie meka. Płakałam tak że się nie dało mnie uspokoić. Dla dziecka to też jest naprawdę ciężkie.. Wiem po sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:02

• naali13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Ja niestety siostry nie mam. Dwóch braci, 18l i 25l, temu drugiemu się nie spieszy do zeniaczki, także wesele się u nas nie szykuje :P
    Ja mam dwie siostry. Jedna ma 28 lat i slubowala 6 lat temu a druga 27 i slubuje za 1,5 tygodnia ;) że ślubem ja przegonilam ale urodzi pierwsza ;p

alexa lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ