X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolały ani raz, tylko sutki tkliwe, teraz już lekko, za to dużo zylek na nich ;).

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga pol kg dzis na plusie, czyli 49kg :-)

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Mnie nie bolały ani raz, tylko sutki tkliwe, teraz już lekko, za to dużo zylek na nich ;).
    zazdroszczę.. mnie cały czas bolą, najgorzej po bokach, a o sutkach nie wspomnę, bo jak gdzieś niechcący dotknę to łzy w oczach.. mam nadzieję, że przejdzie niedługo.. a żył to też od cholery i jeszcze trochę, aż pod obojczyk sięgają :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam dziwne i trochę wstydliwe pytanie schodzi wam może skóra z samego czubka sutków? sorki za pytanie ale zastanawiam się co to jest

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej mam dziwne i trochę wstydliwe pytanie schodzi wam może skóra z samego czubka sutków? sorki za pytanie ale zastanawiam się co to jest
    a Ty wiesz, że 3 dni temu to samo zauważyłam? u mnie to wygląda tak, jakby ciutkę coś wyciekało i zasychało od razu, takie jasne kremowo-zółte? ciężko mi określić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:17

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a Ty wiesz, że 3 dni temu to samo zauważyłam? u mnie to wygląda tak, jakby ciutkę coś wyciekało i zasychało od razu, takie jasne kremowo-zółte? ciężko mi określić :P

to u mnie tak samo ;/ może tak ma być

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    to u mnie tak samo ;/ może tak ma być
    skoro dwie tak mamy, to przyjmijmy, że tak ma być :D

może to kanaliki się przygotowują i udrażniają na przejście mleka, nie wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:23

mimi87, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga dalej taka sama,piersi dalej wrażliwe ale żyłek nie widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo z tymi sutkami, tez mam taka skórkę a mało tego białe grudki na sutkach ;) na Czubkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:37

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    U mnie to samo z tymi sutkami, tez mam taka skórkę a mało tego białe grudki na sutkach ;) na Czubkach.
    czyli jest już nas trzy! hah

alexa, mimi87 lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudki na sutkach to i mi się zrobiły.

dorbie lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ale zgrzeszyłam! Właśnie zjadłam dwa jajka sadzone na miękko!

dorbie lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    no nie do końca się z tym zgadzam. jednak test podwójny daje 90% pewności, samo usg ok 70. Wiadomo, że mówi się o tych przypadkach kiedy wynik okazał się nieprawidłowy, a potem dziecko urodziło się zdrowe. Jednak wciąż uważam, ze należy badania wykonywać ze świadomością, że nie są one nieomylne i możliwa jest dalsza diagnostyka. I światopogląd nie ma z tym nic wspólnego. Nawet jeśli ktoś jest zdecydowany urodzić chore dziecko to wczesne wykrycie wad daje możliwość przede wszystkim przygotowania się na przyjęcie takiego dziecka, a często też można jeszcze podczas ciąży rozpocząć leczenie.
    Nie bez powodu w wielu europejskich krajach te badania są obowiązkowe.
    Ja uważam tak jak Naali - każdy robi wg siebie :) ja poczytałam to i owo i nie chcę się bez sensu stresować i tyle.
    Światopogląd nie ma nic do rzeczy, ja wiem, że gdyby dziecko miało poważne wady, to dokonalibyśmy terminacji.

Alexa dzięki za info o śluzie, t już się nie martwię :)

FasUla u mnie niestety na plusie, ale ciężko powiedzieć ile, bo to się waha niesamowicie, raz jest 1kg, a raz 4kg..

Przykro mi strasznie z powodu Morwy :(

Co do sutków, to witam w klubie, ja jak się dotknę to umieram...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to do mnie dotarło że od piątku będę od 2 do 4 nocy sama. :O nie pamiętam od kiedy. Od tylu lat nierozlaczni, nawet na jeden dzień. Oo matko.
    Mój mąż ma operacje. :/
    Także weekend spędzę w szpitalu.. Oby bez stresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:07

• Liskova Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa, a na co operacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przegrode nosowa.. Wiecznie ma katar, problem z oddychaniem przez nos, chrapię, wszystko robi z otwartą buzia, mam nadzieję że mu pomoże..Bo troszkę się nacierpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:22

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    U mnie identyko :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Przegrode nosowa.. Wiecznie ma katar, problem z oddychaniem przez nos, chrapię, wszystko robi z otwartą buzia, mam nadzieję że mu pomoże..Bo troszkę się nacierpi.
    Spokojnie, chociaż operacja niefajna dla niego, niezbyt komfortowa zaraz po zabiegu, ale będzie zadowolony.
    Mój miał operowane kolano i jak wyszedł ze szpitala to zrobiłam test na drugi dzień i 2 kreski były :-)

alexa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi - moja na ostatniej wizycie (26 maja) wynosiła o pół kilo więcej niż dziś :) ale spodnie odpinam wieczorami :D
    Co do sutków - ja nie mogę nawet się ręcznikiem wycierać, bo bolą jak oszalałe. Takie białe grudki to miałam jeszcze przed ciążą (to się jakoś tam fachowo nazywa) i skóra też mi z nich schodzi :P ale ja to w ogóle suchą skórę mam wszędzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Spokojnie, chociaż operacja niefajna dla niego, niezbyt komfortowa zaraz po zabiegu, ale będzie zadowolony.
    Mój miał operowane kolano i jak wyszedł ze szpitala to zrobiłam test na drugi dzień i 2 kreski były :-)
    Ja nawet jestem spokojna, mój bardziej przeżywa :P chciał mi nawet kogoś z Pl przywieźć żebym sama nie była, bo ja mała dziewczynka jestem, hihi. Zakazał mi przyjeżdżać do szpitala, żebym tyle km nie jechała autem. :P taaa. Na pewno. Nie wyobrażam sobie jakbym go miała nie odwiedzić :P

To po zabiegu Twój zapomniał chyba od razu o bólu :) jak mu pokazałas tescik ;)

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ