X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolały ani raz, tylko sutki tkliwe, teraz już lekko, za to dużo zylek na nich ;).

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga pol kg dzis na plusie, czyli 49kg :-)

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Mnie nie bolały ani raz, tylko sutki tkliwe, teraz już lekko, za to dużo zylek na nich ;).
    zazdroszczę.. mnie cały czas bolą, najgorzej po bokach, a o sutkach nie wspomnę, bo jak gdzieś niechcący dotknę to łzy w oczach.. mam nadzieję, że przejdzie niedługo.. a żył to też od cholery i jeszcze trochę, aż pod obojczyk sięgają :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam dziwne i trochę wstydliwe pytanie schodzi wam może skóra z samego czubka sutków? sorki za pytanie ale zastanawiam się co to jest

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej mam dziwne i trochę wstydliwe pytanie schodzi wam może skóra z samego czubka sutków? sorki za pytanie ale zastanawiam się co to jest
    a Ty wiesz, że 3 dni temu to samo zauważyłam? u mnie to wygląda tak, jakby ciutkę coś wyciekało i zasychało od razu, takie jasne kremowo-zółte? ciężko mi określić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:17

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a Ty wiesz, że 3 dni temu to samo zauważyłam? u mnie to wygląda tak, jakby ciutkę coś wyciekało i zasychało od razu, takie jasne kremowo-zółte? ciężko mi określić :P

to u mnie tak samo ;/ może tak ma być

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    to u mnie tak samo ;/ może tak ma być
    skoro dwie tak mamy, to przyjmijmy, że tak ma być :D

może to kanaliki się przygotowują i udrażniają na przejście mleka, nie wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:23

mimi87, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga dalej taka sama,piersi dalej wrażliwe ale żyłek nie widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo z tymi sutkami, tez mam taka skórkę a mało tego białe grudki na sutkach ;) na Czubkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:37

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    U mnie to samo z tymi sutkami, tez mam taka skórkę a mało tego białe grudki na sutkach ;) na Czubkach.
    czyli jest już nas trzy! hah

alexa, mimi87 lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudki na sutkach to i mi się zrobiły.

dorbie lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ale zgrzeszyłam! Właśnie zjadłam dwa jajka sadzone na miękko!

dorbie lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    no nie do końca się z tym zgadzam. jednak test podwójny daje 90% pewności, samo usg ok 70. Wiadomo, że mówi się o tych przypadkach kiedy wynik okazał się nieprawidłowy, a potem dziecko urodziło się zdrowe. Jednak wciąż uważam, ze należy badania wykonywać ze świadomością, że nie są one nieomylne i możliwa jest dalsza diagnostyka. I światopogląd nie ma z tym nic wspólnego. Nawet jeśli ktoś jest zdecydowany urodzić chore dziecko to wczesne wykrycie wad daje możliwość przede wszystkim przygotowania się na przyjęcie takiego dziecka, a często też można jeszcze podczas ciąży rozpocząć leczenie.
    Nie bez powodu w wielu europejskich krajach te badania są obowiązkowe.
    Ja uważam tak jak Naali - każdy robi wg siebie :) ja poczytałam to i owo i nie chcę się bez sensu stresować i tyle.
    Światopogląd nie ma nic do rzeczy, ja wiem, że gdyby dziecko miało poważne wady, to dokonalibyśmy terminacji.

Alexa dzięki za info o śluzie, t już się nie martwię :)

FasUla u mnie niestety na plusie, ale ciężko powiedzieć ile, bo to się waha niesamowicie, raz jest 1kg, a raz 4kg..

Przykro mi strasznie z powodu Morwy :(

Co do sutków, to witam w klubie, ja jak się dotknę to umieram...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to do mnie dotarło że od piątku będę od 2 do 4 nocy sama. :O nie pamiętam od kiedy. Od tylu lat nierozlaczni, nawet na jeden dzień. Oo matko.
    Mój mąż ma operacje. :/
    Także weekend spędzę w szpitalu.. Oby bez stresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:07

• Liskova Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa, a na co operacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przegrode nosowa.. Wiecznie ma katar, problem z oddychaniem przez nos, chrapię, wszystko robi z otwartą buzia, mam nadzieję że mu pomoże..Bo troszkę się nacierpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:22

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    U mnie identyko :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Przegrode nosowa.. Wiecznie ma katar, problem z oddychaniem przez nos, chrapię, wszystko robi z otwartą buzia, mam nadzieję że mu pomoże..Bo troszkę się nacierpi.
    Spokojnie, chociaż operacja niefajna dla niego, niezbyt komfortowa zaraz po zabiegu, ale będzie zadowolony.
    Mój miał operowane kolano i jak wyszedł ze szpitala to zrobiłam test na drugi dzień i 2 kreski były :-)

alexa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi - moja na ostatniej wizycie (26 maja) wynosiła o pół kilo więcej niż dziś :) ale spodnie odpinam wieczorami :D
    Co do sutków - ja nie mogę nawet się ręcznikiem wycierać, bo bolą jak oszalałe. Takie białe grudki to miałam jeszcze przed ciążą (to się jakoś tam fachowo nazywa) i skóra też mi z nich schodzi :P ale ja to w ogóle suchą skórę mam wszędzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Spokojnie, chociaż operacja niefajna dla niego, niezbyt komfortowa zaraz po zabiegu, ale będzie zadowolony.
    Mój miał operowane kolano i jak wyszedł ze szpitala to zrobiłam test na drugi dzień i 2 kreski były :-)
    Ja nawet jestem spokojna, mój bardziej przeżywa :P chciał mi nawet kogoś z Pl przywieźć żebym sama nie była, bo ja mała dziewczynka jestem, hihi. Zakazał mi przyjeżdżać do szpitala, żebym tyle km nie jechała autem. :P taaa. Na pewno. Nie wyobrażam sobie jakbym go miała nie odwiedzić :P

To po zabiegu Twój zapomniał chyba od razu o bólu :) jak mu pokazałas tescik ;)

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ