Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vuko wrote:Nie no, 1 trymestr mam w zasadzie do konca czerwca
Vuko lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Zojeczka wrote:Witajcie
Karolinka1992 ja biorę falvit mama i tam są foliany więc już nie biorę folku. Zastanawiałam sie czy brać folik ale jak tam juz jest to chyba nie ma potrzeby?2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Liskova wrote:Tak, ale zaleca się wszystkim prenatalne w formie USG, a Pappa to już zazwyczaj jak są wskazania, bo niestety na nim często glupoty wychodzą i tylko matki się stresują.
Nie bez powodu w wielu europejskich krajach te badania są obowiązkowe. -
JATA wrote:no nie do końca się z tym zgadzam. jednak test podwójny daje 90% pewności, samo usg ok 70. Wiadomo, że mówi się o tych przypadkach kiedy wynik okazał się nieprawidłowy, a potem dziecko urodziło się zdrowe. Jednak wciąż uważam, ze należy badania wykonywać ze świadomością, że nie są one nieomylne i możliwa jest dalsza diagnostyka. I światopogląd nie ma z tym nic wspólnego. Nawet jeśli ktoś jest zdecydowany urodzić chore dziecko to wczesne wykrycie wad daje możliwość przede wszystkim przygotowania się na przyjęcie takiego dziecka, a często też można jeszcze podczas ciąży rozpocząć leczenie.
Nie bez powodu w wielu europejskich krajach te badania są obowiązkowe.Liskova lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Do dziewczyn, które uważają, że mają już brzuszek ciążowy.
To niestety nie brzuszek ciążowy a jelita i wzdęcia na razie. Macica wystaje ponad wzgórek łonowy po 12 tygodniu dopiero.
A już konkretnie w 16 tygodniu
Po zdjęciach jak oglądałam od was to nieraz kobiety w 20 tygodniu dopiero takie mają.
A badań prenatalnych nie robię. Boje sięVuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki wrote:Do dziewczyn, które uważają, że mają już brzuszek ciążowy.
To niestety nie brzuszek ciążowy a jelita i wzdęcia na razie. Macica wystaje ponad wzgórek łonowy po 12 tygodniu dopiero.
A już konkretnie w 16 tygodniu
Po zdjęciach jak oglądałam od was to nieraz kobiety w 20 tygodniu dopiero takie mają.
A badań prenatalnych nie robię. Boje sięJATA lubi tę wiadomość
-
Ja brzuszka jeszcze nie mam, tylko wzdecia
a macica juz teraz, w 12tyg, wystaje ponad miednice, ttzn jej gorna czesc i przesuwa sie powoli do gory, dlaeo w tym okresie czesto brzuszek sie zmniejsza, bo i dolegliwosci jelitowe powoli ustepuja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:36
-
No nie robię. Wady serca można stwierdzić również po pulsie i biciu serca. Przez zwykłe usg jak będzie ok to nie ide. Chyba, ze zobaczy nieprawidłowości.
Ja bym nie potrafiła po prostu usunąć jak by było coś nie tak. I nie chce wiedzieć.
Po za tym dość się naczytałam o tym jak przyzierność wychodzi nie tak a potem jest ok. Ze test papa jest niewiarygodny itp.
Więc jak gin nie będzie nalegał to nie idę.
Mam 25 lat i oboje nie mamy w rodzinach chorób genetycznych ani chorób serca.
Więc ryzyko jest, ale niskie.
-
Dziewczyny, wiem,ze czesc z Was martwila sie o Morwe, wiec musze Wam napisac,ze niestety mamy o jedna styczniowke mniej
nie wiem czy sama zdecyduje sie jeszcze tutaj napisac,ale poniewaz sie martwilyscie, to pisze ja. Morwa przeszla wczoraj operacje, w jajowodzie byl drugi zarodek,ktory z tego co zrozumialam, rozerwal jajowod a serduszko zarodka w macicy przestalo bic. Teraz czeka na dalsze informacje od lekarzy,bo okazalo sie,ze na jajniku i za macica ma jakies zmiany. Tyle w temacie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:52
-
nick nieaktualnyVuko wrote:Dziewczyny, wiem,ze czesc z Was martwila sie o Morwe, wiec musze Wam napisac,ze niestety mamy o jedna styczniowke mniej
nie wiem czy sama zdecyduje sie jeszcze tutaj napisac,ale poniewaz sie martwilyscie, to pisze ja. Morwa przeszla wczoraj operacje, w jajowodzie byl drugi zarodek,ktory z tego co zrozumialam, rozerwal jajowod a serduszko zarodka w macicy przestalo bic. Teraz czeka na dalsze informacje od lekarzy,bo okazalo sie,ze na jajniku i za macica ma jakies zmiany. Tyle w temacie...
bardzo przykre informacje
-
witam
właśnie wróciłam ze sziptala z obserwcji, tak się martwiłam tym napinaniem brzucha i tym sluzem że zadzwoniłam do mojej pani doktor a ona akurat miała dyżur w szpitalu i przyjęła mnie na dobe na odserwacje i badanie, kiamień spadł mi z serca wszystko jest ok, maluch ma 3,2cm, dostałam dupka zamiast luteiny i nospe 3xdziennie i jest super, oby tak dalejeneska, dorbie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vuko wrote:Dziewczyny, wiem,ze czesc z Was martwila sie o Morwe, wiec musze Wam napisac,ze niestety mamy o jedna styczniowke mniej
Dzięki Vuko za info... a już tak się cieszyła, że jest zarodek w macicy ...ehhh pierwszy raz słyszałam o takim przypadku musiało to wypaść akurat na którąś z nasMiejmy nadzieje, że z Morwą będzie wszytko dobrze bo słyszałam o powikłaniach przy rozerwanych jajowodach... ehhh Morwa trzymaj się a dla Twoich dwóch maleństw [*] [*]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:55
-
nick nieaktualny