X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ale dobrze, że z maluszkiem wszystko w porządku. JA nie wiem jak przeżyję te 3 dni sama, w mieszkaniu :(
    Odwiozłam go właśnie pod szkołę, teraz śniadanko, a potem mam trochę kartek i zaproszeń do zrobienia.
    A na 15 wizyta! <3

Liskova lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali oj tak, to jest najważniejsze! Ale martwię się teraz milion razy bardziej niż wcześniej. Mam nadzieję, że ten krwiaczek szybko zniknie i już mnie nie będzie straszył.
    Mnie najprawdopodobniej czekają na początku lipca takie 3 dni samej. :( Dobrze, że siedzę w domu, to będę mogła odsypiać w dzień :P
    Powodzenia na wizycie! :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Morwa, co za koszmar :(

Po prostu aż się płakać chce, jak się słyszy takie rzeczy, no nie do wiary to jest..
    Tak naprawdę powinnaś skarżyć tę lekarkę, bo to przez jej opóźnienie doszło aż do rozerwania jajowodu, bo ordynator od razu mówił, że jest c. pozamaciczna i gdyby ona tak nie zwlekała, to może jajowód udałoby się uratować...
    Nie mówiąc o takiej podstawie jak zbadanie TSH i szybkie zaordynowanie leków na zbicie go, co też mogłoby pomóc maluchowi w macicy.

Szlag człowieka trafia, jak widzi bandę niekompetentnych idiotów i taki błąd za błędem.. A my jesteśmy dla nich tylko kolejnym przypadkiem, bo 'nie wygląda mi pani na c. pozamaciczną'. Masakra.
    Mój mąż twierdzi tak samo ,że trzeba gdzieś to zgłosić i coś z tym zrobić bo gdyby ona nie miała nad sobą szefa i sama mogła decydować o wszystkim to pozbyłabym się również lewego jajnika bo ona już na wstępie wycinalaby go wraz z tą torbiela. Ale szef chyba się nie zgodził ,dlatego odrazu zjawił się w szpitalu w niedziele co jest rzadko spotykane , widzieć ordynatora w niedziele. A druga sprawa to nie po to wysłali mnie do szpitala w piątek abym sobie w nim poleżala i poczekała aż mi jajowód pęknie żeby zrobili mi operacje dopiero w poniedziałek. Mogła poprosić o jakieś konsultacje z innym lekarzem jak nie była pewna wyniku usg. A dałam jej wycinki usg, które pół godziny wcześniej robił mi w gabinecie ordynator i zaznaczył w nich jak dla kretyna gdzie znajduje się niepokojąca zmiana w jajowodzie . Wszystko było zaznaczone i opisane , więc miała ułatwione drogę a nic w tym kierunku nie zrobiła. Teraz omija mnie szerokim łukiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa tak mi przykro...wierze ze jeszcze Będziesz szczęśliwa mama, teraz mam nadzieje ze rany fizyczne i psychiczne szybko sie zagoją... Jajnika to nie wróci, ale moze rzeczywiście trzeba pomysleć o odpowiedzialności tej lekarki?
    Zycze Ci duzo siły i zdrowia, jedynie co dobrze ze wyszło to hashimoto, jesli sie tym zajmie dobry endo, to mam nadzieje, ze ta historia nigdy sie nie powtórzy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa to niech maz zbierze cała Twoja dokumentacje, poprosi o ksero i pozniej chyba prawnik... Długo będziesz w szpitalu? Wstyd ze lekarka nie przyszła i nie przeprosiła...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa strasznie mi przykro. :( Trzymaj się!

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola to dobrze że z maluchem wszystko dobrze. :) Krwiak się opróżni i będzie dobrze. ;)

dorbie lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa tak bardzo mi przykro, podwójna tragedia :( Ściskam z całych sił, nawet nie probuję sobie wyobrazić co czujesz. Mąż ma rację, koniecznie musisz to zgłosić!

Vuko pamiętam że masz dzis wizytę, powodzenia i z niecierpliwością czekam na info co z tą szyjką

za resztę wizytujących dziewczyn trzymam kciuki, ale na pewno u każdej będzie świetnie, a tym po wizytach gratuluje ślicznych dzidziolków :)

a u mnie w końcu koniec plamień! Nawet nie wiecie jak się cieszę, mam nadzieję, że pierwszy i ostatni raz kropek tak nas postraszył. Dalej się oszczędzam, ale powinno być dobrze. Poza tym do bólu piersi dołączyły mdłości i wymioty więc kropek chyba ma sie dobrze i rośnie :)

od teraz jak już jest ok będę na bierząco :D

anulka557, dorbie lubią tę wiadomość

• Nessa Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Chciałam się przywitac już w 9 tygodniu ciąży :) a co za tym idzie, zaczęłam już 3 miesiąc :) Dziś mam wizytę u pani dr na 18, dam znać po. Nie mogę się już doczekac żeby zobaczyć Maleństwo :)

monika_89 to świetnie że już nie masz plamień ! Oby wszystko już było w porządku :)

Beatrice, mimi87, anulka557, dorbie lubią tę wiadomość

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe styczniówki. :)

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, to straszna tragedia :( trzymam kciuki za Ciebie, zdrowiej szybko <3
    Jeśli mam być szczera, to oskarżanie lekarza to walka z wiatrakami... Oczywiście, że wypadałoby w tej sytuacji zgłosić sprawę do prokuratury, ale nie wiem, czy w tej sytuacji nie szkoda nerwów - które i tak już zostały wystawione na próbę - czasu i pieniędzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa strasznie mi przykro :( Nie potrawie sobie tego wybroazic co czujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? :)
    Też będę styczniową mamuśką i oby plany się nie zmieniały. Czytałam o Waszych rozłąkach z partnerami. Ja właśnie dziś siedzę sama w domu, bo mąż jest na noc w pracy, dlatego jeszcze nie śpie ;) Chociaż bardziej wynika to z lekkiego niepokoju z powodu bycia samej w domu brrr... nie lubię tego. Chociaż na początku małżeństwa nie powiem, przeżywałam nawet taką rozłąkę, jak nocna praca i błagałam, żeby został w domu, zadzwonił i powiedział, że nie przyjdzie. Raz na jakiś czas ma też delegacje, 2tyg, 3 mies a ostatnio nawet nie było go pół roku, chociaż wpadał co drugi weekend, więc jeszcze bez tragedii. W takich sytuacjach czmycham do mamy ;) bo samemu można oszaleć. Na co dzień spędzamy ze sobą cały wolny czas, większość rzeczy robimy razem, tak było od początku naszego związku. Uczepiliśmy się siebie i trwa to już 9 lat. Że jeszcze się sobą nie znudziliśmy na maxa to cud! Faktycznie ciężko byłoby mi wyobrazić sobie jego wyjazd za granicę na x czasu, ale życie różnie się układa. Mój ojciec wyjechał ok 10 lat temu.

Witamy. Jasne ze mozesz. Na kiedy ci termin wychodzi?

Harusiowa, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa Jestem naprawdę dzielną osobą ... nie poddawaj się. Jeszcze trochę i staniesz na nogi!! I doczekasz się upragnionego dzidziusia... bądź silna! A ten ból w barku...jeśli miałaś laparoskopie to od tego... będzie bolało jakiś czas ...

a.png
    a.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa strasznie mi przykro :( Trzymaj się

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś zna kogoś takiego jak Palvin bo ładnie nam nastukła 'nie lubię' Chyba bardzo nas nie lubi...nie sądzę, że to przez przypadek.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie mam pojecia kto to..

Dobra dziewczyny. Trzymajcie kciuki. O 14 mam prenatalne . Może uda sie już podglądnąć płeć :)

eneska, monika_89, ewka315, Martii, FasUla, mimi87, Pola_x, Arizona_R, dorbie, Harusiowa, Flakonik, lucy1983, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Czy ktoś zna kogoś takiego jak Palvin bo ładnie nam nastukła 'nie lubię' Chyba bardzo nas nie lubi...nie sądzę, że to przez przypadek.
    widocznie jakaś zakompleksiona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum-search/?forum_search_word=palvin&forum_search_group_id=0&forum_search_topic=on&forum_search_post=on&forum_search_order=accuracy

a to nie tylko u nas :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a myslicie ze jest szansa ze juz cos zobacze? np. siusiaka? ;D czy jeszcze za szybko?

Harusiowa, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ