X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii dziękuję za słowa pocieszenia. Mam nadzieje, że u mnie też on szybciutko zniknie, bo straszy.
    Muszę tylko podpytać lekarza, bo za tydzień idziemy na wesele. Tzn wiadomo, że i tak nie planowałam jakiś wielkich szaleństw, ale muszę go zapytać jak on to widzi.
    menka duży maluszek :) cieszę się, że wszystko dobrze :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEż muszę o wesele zapytać lekarza! :D

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie :) zdjęcia nie będzie bo mam jedno i mało wyraźne bo na słuchaniu serduszka skupione :) tętno 175, co najlepsze ja dziś z OM 9t+3d a z usg wychodzi 10t+2d :D także maleństwo już 6 dni do przodu, termin porodu musiały zmieniać :D a ma prawie 3,1 cm :) na początku spało, ale później po naciskała mi trochę na brzuch to ruszało się jak nie wiem co hiihhi :) usg prenatalne będzie 1 lipca, bo między 6-9 jak chciałam ona ma urlop, a od 10 lipca ja się urlopuje :/ ale biorąc pod uwagę jak szybko rośnie powinno już badanie wyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:45

Pola_x, naali13, mimi87, Beatrice, Liskova, Arizona_R, ewka315, Carmen1724, Giannaa, dorbie, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ale masz juz wielkiego bobaska :D

Mozliwosc nie lubienia juz znikla na szczescie!
    To teraz niech jeszcze usuna te "nielubie" co zostaly pod avatarem...

naali13, Liskova, Harusiowa, Flakonik lubią tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ktoś nastukał jakiś "nie lubię" ;) Ale nie umiem sprawdzić kto to ... pewnie ta szalona, co wszystkich nie lubi :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super ze wszystko ok :)

Ja mam troche stresa przed prenatalnymi.
    Jutro jade oddac krew na test Nifty. Do 2tyg beda wyniki takze bede wiedziala juz ba 100% plec i czy dzidzia jest zdrowa.

Harusiowa, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Anulka super ze wszystko ok :)

Ja mam troche stresa przed prenatalnymi.
    Jutro jade oddac krew na test Nifty. Do 2tyg beda wyniki takze bede wiedziala juz ba 100% plec i czy dzidzia jest zdrowa.
    trzymam kciuki.. dużo dałaś za Nifty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze spokojnie mozna isc na wesele;)
    Ja planuje isc pod koniec października, tylko będę wtedy na zwolnieniu i zasypyanawiam sie czy ZUS moze mnie skontrolować w sobotę wieczorem;)?zwolnienei podejrzewam ze chodzone, nie leżące... Co sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazuje mi ze zostalo jeszcze 200 dni do porodu! :) Pewnie nawet mniej

Anuka dopiero bede placic. wszedzie kosztuje chyba tyle samo 2500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:43

Harusiowa, Flakonik lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja mysle ze spokojnie mozna isc na wesele;)
    Ja planuje isc pod koniec października, tylko będę wtedy na zwolnieniu i zasypyanawiam sie czy ZUS moze mnie skontrolować w sobotę wieczorem;)?zwolnienei podejrzewam ze chodzone, nie leżące... Co sądzicie?
    Ja mam wesela: 27 czerwca, 25 lipca i 3 października, i osiemnastkę 5 września ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, robisz NIFTY, ponieważ istnieje ryzyko obciążenia jakąś wadą, czy tak po prostu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:53

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad tym weselem głównie z powodu tego krwiaczka. Bo tak to bym pewnie po prostu poszła i pobawiła się w granicach rozsądku.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:42

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Morwa bardzo mi przykro :( :( :(

Ja bylam wczoraj u gina na NFZ ale poszłam do niego juz ostatni raz...
    na moje pytania o wymiary bobasa odpowiadal zdawkowo ze na ten wiek ciazy są odpowiednie a potem ze ciaza mlodsza na usg o 4dni. Nic kompletnie nie wiem z tej wizyty... i nawet nie wpisywał wymiarów to kartoteki, jak go jeszcze raz zapytalam o wymiary to powiedzial ze nie wie, bo juz wykasowal z aparatu i nie ma jak sprawdzic...cholera no to on chyba nawet nie zmierzyl fasola bo przeciez pamietalby pomiar po 3minutach.... :(

najpierw bardzo dlugo mi jezdził głowicą.. nie wiem czy cos sprawdzal czy co, az zapytałam czy wszystko dobrze to powiedzial ze narazie tak..po jakims czasie jak go poprosilam to pokazal monitor, takze chwile widzialam maleństwo

później stwierdził ze łożysko rozwija sie w nieprawidlowym miejscu ale potem powinno sie przemiescic... na pytania o bóle brzucha powiedzial ze oprócz duphastonu nic juz nie moge na to zrobić...

nie jestem zadowolona z tej wizyty, we wtorek ide do mojego prywatnie i chyba juz zostane tylko przy nim
    eh... jeszcze nigdy nie słyszałam pozytywnej opinii o ginekologu z NFZ :/

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie co znalazłam a ja się zastanawiałam czy tam nie rodzić ;/ i już mi się wszystkiego odechciało
    http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20150617%2FBIALYSTOK%2F150619699

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice 2500 zł? :/ Kupa kasy :/ masz wskazania do robienia tych badań?

felicity co za lekarz... widocznie minął się z powolaniem, leć koniecznie do innego żeby dowiedzieć sie jakichś konkretów

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    eh... jeszcze nigdy nie słyszałam pozytywnej opinii o ginekologu z NFZ :/
    to moja chyba wyjątek jakiś :P na każdej wizycie usg, mówi jakie wymiary, ja widzę cały czas monitor, wszystko tłumaczy :P dziś pokazywała mi gdzie ręce, nogi, pępowina :)

felicity ja też już bym do niego nie poszła :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Pola to rzeczywiście zmienia sytuacje, pewni gin bedzie musiał zadecydować, ale czujesz sie juz lepiej?swoja droga częste te krwiaki, tylko stresu wiecej przysparzają te dziadostwa:/
    Felicity dobrze ze masz niedługo wizyte u swojego, czasem oni sie zachowują jakby zapominali ze dla każdej matki dziecko jest wyjątkowo nawet na tak wczesnym etapie i ze trzeba troche wiecej empatii...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    to moja chyba wyjątek jakiś :P na każdej wizycie usg, mówi jakie wymiary, ja widzę cały czas monitor, wszystko tłumaczy :P dziś pokazywała mi gdzie ręce, nogi, pępowina :)

nie wątpię, że tacy lekarze istnieją :P ale to zdecydowana mniejszość, niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:

Nam też zawsze wszystko pokazuje dokładnie, opowiada, gasi światlo i daje monitor w nasza stronę :) Az w szoku byłam. Ale to w Niemczech :P ginekolog Niemka, może dlatego :P

Ojj ładnie nas ktoś nie lubi ;) pff. Są ludzie i ludziska.. :D

Morwa 3maj się..!!

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ