X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, co juz były w ciazy, kiedy przestaje sie czuć tak wyraźnie zapachy, e ktorym mniej wiecej tygodniu?teraz nawet ciezko mi wziąć prysznic, bo zel do mycia czy szampon sprawia ze mnie ciągnie na wymioty, czy to mija w drugim trymestrze?czy po ciazy?;) niby takie nic, a zmienia odbieranie świata:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam przeciwskazan. ale bede spokojna jak to zrobie.
    Moze tu ba forum staram siebie panikowac i nie zadreczac was mpimi przemysleniami ale strasznie sie boje o dziecko, czy nie bedzie chore itp. a nifty wykluczy te najczestsze choroby w 99%`

Harusiowa, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas tej ciazy znienawidzilam meskie perfumy.w zyciu jeszcze nic mie tak nie smierdzialo jak aktualnie wszelkiego rodzaju meskie perfumy...

Harusiowa, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Moze tu ba forum staram siebie panikowac i nie zadreczac was mpimi przemysleniami ale strasznie sie boje o dziecko, czy nie bedzie chore itp. a nifty wykluczy te najczestsze choroby w 99%`
    chyba nie masz wskazań :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja podczas tej ciazy znienawidzilam meskie perfumy.w zyciu jeszcze nic mie tak nie smierdzialo jak aktualnie wszelkiego rodzaju meskie perfumy...
    ooo to ja tak samo, mój jak zaczyna sie perfumować to musze wyjsc bo od razu zbiera mi sie na wymioty :/

a przed chwilą zjadlam pół kilo pysznych poziomkowych truskawek i po 5minutach wszystko wyrzygałam, co za masakra teraz bede miec wstręt <zła>

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, co juz były w ciazy, kiedy przestaje sie czuć tak wyraźnie zapachy, e ktorym mniej wiecej tygodniu?teraz nawet ciezko mi wziąć prysznic, bo zel do mycia czy szampon sprawia ze mnie ciągnie na wymioty, czy to mija w drugim trymestrze?czy po ciazy?;) niby takie nic, a zmienia odbieranie świata:p

mi do tej pory wszystko śmierdzi hmm nawet zauważyłam że ostatnio to nawet ze zdwojoną siłą. Mdłości ustąpiły ale ten wyczulony węch masakra a już nie wspomnę o kimś kto się spocił ;/ dla mnie jakaś katorga a myję się jakimś bezzapachowym żelem

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wczesniej byłam fanka perfum, teraz porozdawalam, bo tak mnie to meczy ze i tak nie moge używać, a węch związany jest z jedzeniem, wiec troche tęsknie juz za tym zeby jesc normalnie, i dlatego tak sobie rozmyślam kiedy to nastąpi;) na szczęście apetyt u mnie lepszy, ale jak jest niedobrze, to wymiotów nic nie powstrzyma, ale jestem juz przyzwyczajona;)

• JATA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    mam podobne podejście Beatrice. Też robie wszystko co jest w moim zasięgu aby wiedzieć jak najwięcej

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Ja się zastanawiam nad tym weselem głównie z powodu tego krwiaczka. Bo tak to bym pewnie po prostu poszła i pobawiła się w granicach rozsądku.

Mi lekarz zabronił schylania sie,skakania,biegania i wszystkiego co mogłoby "wstrzasnac" krwiakiem.Ostrzegła "bez szaleństw". Dlatego dostałam zwolnienie,zebym nie musiałam biegac na pociagi,autobusy itp Na wesele i tak możesz isc,najwyżej bedziesz wiecej siedziec,a na parkiecie bujac sie delikatnie z nogi na noge ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jest na nfz...nie mam do niego zatrzerzec no może poza faktem ze pryzjmuje jeden dzien w tyg. i w duzej mierze wizyty uzależnione sa od dyzurów w szpitalu ale za to czesto moge wpasc do niego do szpitala na szybkie usg
    przyjmuje tez prywatnie i chyba wolałabym chodzic prywatnie bo przjmuje 2 rzy w tyg. a on mnie sie tylko spytal czy kasy mi na pewno nie szkoda
    teraz nosze sie ze zmiana lekarza bo ciaza okazala sie problematyczna a chciałabym miec czestrzy dostep do swojego lekarza

• naali13 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    mój jest na nfz...nie mam do niego zatrzerzec no może poza faktem ze pryzjmuje jeden dzien w tyg. i w duzej mierze wizyty uzależnione sa od dyzurów w szpitalu ale za to czesto moge wpasc do niego do szpitala na szybkie usg
    przyjmuje tez prywatnie i chyba wolałabym chodzic prywatnie bo przjmuje 2 rzy w tyg. a on mnie sie tylko spytal czy kasy mi na pewno nie szkoda
    teraz nosze sie ze zmiana lekarza bo ciaza okazala sie problematyczna a chciałabym miec czestrzy dostep do swojego lekarza
    mój prywatnie a też tylko raz w tygodniu.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    mój prywatnie a też tylko raz w tygodniu.
    To mój prywatny 3 razy w tygodniu w inne dni pracuje w szpitalu.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    To mój prywatny 3 razy w tygodniu w inne dni pracuje w szpitalu.

moj tez jest prywatny i przyjmuje 3 razy w tyg bo w inne dni pracuje w szpitalu

201601307246.png
  • madzia4 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o zapach to z każdą ciąża jest inaczej. Czasami przechodzi po 3 miesiącu czasami do końca zostaje. U mnie w każdej było inaczej

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa, ktos mi od wczoraj dal 10 nie lubie hahaha, ahh ludzie,ludzie...
    Czesc Laski!
    Menka, super,ze dzidzia rosnie. Ja sie wkur....am strasznie na tej wizycie na nfz. Stary dziad mnie bez sensu badal przez pochwe i zdj to takie,ze widac tylko jasna okragla plame pfff. Ale wiecie co mnie wkurzylo? Wyobrazcie sobie,ze nie zmierzyl malenstwa ani nie sprawdzil serducha! I jak mu mowilam o tej niskiej szyjce to tez mial to w nosie! Juz tam nie pojde wiecej, wcale mnie ta wizyta nie uspokoila,dlatego dobrze,ze mam wizyte u mojego gina we wtorek. Dzidzisko jedne! Tyle dobrego,ze polozna super i mi dala skierowanko na badanko.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Kuzwa, ktos mi od wczoraj dal 10 nie lubie hahaha, ahh ludzie,ludzie...
    Czesc Laski!
    Menka, super,ze dzidzia rosnie. Ja sie wkur....am strasznie na tej wizycie na nfz. Stary dziad mnie bez sensu badal przez pochwe i zdj to takie,ze widac tylko jasna okragla plame pfff. Ale wiecie co mnie wkurzylo? Wyobrazcie sobie,ze nie zmierzyl malenstwa ani nie sprawdzil serducha! I jak mu mowilam o tej niskiej szyjce to tez mial to w nosie! Juz tam nie pojde wiecej, wcale mnie ta wizyta nie uspokoila,dlatego dobrze,ze mam wizyte u mojego gina we wtorek. Dzidzisko jedne! Tyle dobrego,ze polozna super i mi dala skierowanko na badanko.
    a to konował :/ dobrze, że masz jeszcze niedługo prywatnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi moja chciała dać spokój z mierzeniem maleństwa bo było przodem ustawione, ale z biegiem usg zaczęła je szturchać i szturchać, a ono dalej w tyle miało, poruszało się i dalej ta sama pozycja :D jakoś zmierzyła, ale się nie zdziwię, jak w rzeczywistości ma więcej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze ze u mnie na NFZ to mozna byc tylkom zbadanym i na USG skierowanie na które sie czeka 2-3 tyg haha, wiec w ciazy w zasadzie bez sensu takie wizyty:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Najlepsze ze u mnie na NFZ to mozna byc tylkom zbadanym i na USG skierowanie na które sie czeka 2-3 tyg haha, wiec w ciazy w zasadzie bez sensu takie wizyty:/
    ja miałam tak w poprzednich ciążach, jak byłam w innej przychodni, w gabinecie usg nie było i tylko te co są obowiązkowe, czyli 3 razy było i trzeba było się rejestrować i czekać :/ ale trafiłam w końcu na normalną przychodnię i ginekolog, też na nfz :) tylko jeździć muszę, bo to w innym mieście :/

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkakto to tak wczoraj szalal z tymi "nie lubie"? Jakas msciwa krowa chyba :-D

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ