X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Juz wrocilam.Na prenatalnych wszystko wyszlo w normie. Dzidzia ma juz 6cm :) i lekarz wstepnie okreslil plec - chlopak! :) ale oczywiscie powiedzial ze to nie jest na 100% i zeby sie jeszcze wstrzymac z kupywaniem niebieskich ciuszkow ;)
    Nastepna wizyta 10.07

Ale sie cieszymy! :)

Chyba wpisze juz na liscie wstepnie plec przy tych ktore juz wiedza. Menka moge ci tez wpisac chlopaczka? bo na razie chyba tylko my dwie
    Jak sie pozniej cos zmieni to bede aktualizowac :) co wy na to?
    super! miałaś USG przez brzuch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, nie wiem czy to przeczytasz, ale trzymaj się cieplutko. Dużo przeżyłaś, dobrze, że juz po i będzie teraz lepiej.
    Jeszcze poczujesz dziecko w swoim łonie, tego Ci życzę, a teraz jak najmniej bólu
    Pozdrowionka <3

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Juz wrocilam.Na prenatalnych wszystko wyszlo w normie. Dzidzia ma juz 6cm :) i lekarz wstepnie okreslil plec - chlopak! :) ale oczywiscie powiedzial ze to nie jest na 100% i zeby sie jeszcze wstrzymac z kupywaniem niebieskich ciuszkow ;)
    Nastepna wizyta 10.07

Ale sie cieszymy! :)

Chyba wpisze juz na liscie wstepnie plec przy tych ktore juz wiedza. Menka moge ci tez wpisac chlopaczka? bo na razie chyba tylko my dwie
    Jak sie pozniej cos zmieni to bede aktualizowac :) co wy na to?

Łaaaał gratuluje ;-) ale te maluchy rosną ;-) Mi też lekarz wstępnie pozwiedzał, że to chłopak. Można by było tak wpisać. Przynajmniej później sprawdzimy komu się to sprawdziło i który chłopak nadal jest chłopakiem ;-) Tylko dobrze by było zaznaczyć, że to nie potwierdzone info ;-)

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluje Was czasami w dole brzucha w dniu kiedy bylo badanie i usg? Bi mnie tak teraz kluje jakos

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Kluje Was czasami w dole brzucha w dniu kiedy bylo badanie i usg? Bi mnie tak teraz kluje jakos
    mnie też, ciągnie też bardziej jak zwykle

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami pobolewa chwile brzuch tak jak na okres. ma tak ktoras?

Harusiowa, Flakonik lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice,mnie kiedys taki bol rano obudzil

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj pobolewa lewa pachwina.. Jak chodzę, a szczególnie jak siadam np na kibelku :/ nie wiem czy to ma jakiś związek z ciaza..

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa moze to wiezadla

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice - wpisuj śmiało. Ja juz się łapie ze mowie do maleństwa jak do chłopczyka ;) no ale nie ukrywam ze mąż to by wolał mieć jednak córeczkę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Alexa moze to wiezadla
    Czyli jakiś związek z ciaza to może mieć? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    jak najbardziej - więzadła macicy pracują :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Mnie raz tak bolaly,ze nie moglam chodzic, wstawac kichac ani kaszlec XD

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo niee, nie strasz :P mam nadzieję że przejdzie na dniach ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Morwa Jestem naprawdę dzielną osobą ... nie poddawaj się. Jeszcze trochę i staniesz na nogi!! I doczekasz się upragnionego dzidziusia... bądź silna! A ten ból w barku...jeśli miałaś laparoskopie to od tego... będzie bolało jakiś czas ...
    Po przeciwnej stronie niż wycięty jajowód? Mi się wydaje ,że to od przekładania ze stołu na jedno łóżko potem na kolejne i na następne ciągle szarpali mnie od tej strony właśnie co boli . No ale wcześniej nie miałam "okazji" mieć takiego wspaniałego zabiegu więc mogę się mylić.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie np. ciągniecie w dół nasila się po dłuższym chodzeniu i będzie towarzyszyć cała ciąże ... to uczucie tylko z jedną sytuacją mi się kojarzy z pierwszej ciąży... 30 sierpień wyjazd do moich rodziców na jedną noc wypoczywających we Władysławowie ;-) Termin porodu 3 wrzesień ;-) 1,5 h od domu... taki maraton sobie z mamą zafundowałam, że to ciągnięcie tak się nasiliło, aż zaczęłam płakać ze strachu, że zaraz urodzę... byłam tak przestraszona, że zamknęłam się w pokoju i już nie wyszłam z niego a i zasnąć było ciężko z tego stresu.

a.png
    a.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po dłuższej przerwie.
    Bardzo mi przykro Morwa . Postaraj się byc silna i zajmij sie ta pseudo lekarka tak jak Ci wszyscy radza.

Ja latam od pracy do pracy . Jutro znowu pobudka 5 rano. zero plamien, brak mdlosci tylko piersi ciągle mi rosną i przybywa rozstepow i za zadne skarby po balsammach i oliwkach nie schodza. Ja musze wytrzymac do 13 tygodnia. Takze spora przerwa między pierwsza wizyta w 6tc a teraz. Staram sie nie panikowac i mam nadzieję ze wszystko ok. Brzuch powiekszony twardy i tym sie pocieszam. Do tego dzis wlasnie mnie tez zaczely wiezadla ciagnac .

gratuluje Wam udanych badan i tak duzych dzieciaczkow. Powoli najtrudniejsz do przetrwania czas jest za nami :) !

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Po przeciwnej stronie niż wycięty jajowód? Mi się wydaje ,że to od przekładania ze stołu na jedno łóżko potem na kolejne i na następne ciągle szarpali mnie od tej strony właśnie co boli . No ale wcześniej nie miałam "okazji" mieć takiego wspaniałego zabiegu więc mogę się mylić.

Nie ważne po jakiej stroni była ta laparoskopia...oni wpuszczają CO2 i to od tego tak boli własnie w okolicy obojczyka - barku... ja miałam wycinany woreczek żółciowy, nic tak nie bolało jak ten bark...ja krzyczałam jak się kładłam a z łóżka musiała mama pomóc mi się podnieść.

Ten ból minie po kilku dniach jak wchłonie się CO2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 21:21

Morwa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Witam sie po dłuższej przerwie.
    Bardzo mi przykro Morwa . Postaraj się byc silna i zajmij sie ta pseudo lekarka tak jak Ci wszyscy radza.

Ja latam od pracy do pracy . Jutro znowu pobudka 5 rano. zero plamien, brak mdlosci tylko piersi ciągle mi rosną i przybywa rozstepow i za zadne skarby po balsammach i oliwkach nie schodza. Ja musze wytrzymac do 13 tygodnia. Takze spora przerwa między pierwsza wizyta w 6tc a teraz. Staram sie nie panikowac i mam nadzieję ze wszystko ok. Brzuch powiekszony twardy i tym sie pocieszam. Do tego dzis wlasnie mnie tez zaczely wiezadla ciagnac .

gratuluje Wam udanych badan i tak duzych dzieciaczkow. Powoli najtrudniejsz do przetrwania czas jest za nami :) !
    Paullix, rozstępy nie znikną niestety od oliwek i balsamów. Mogą się stac mniej widoczne z czasem, jedyne po czym mogą zniknąć to laser. Smarowanie się służy raczej zapobieganiu :/

anulka557 lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa Wpisz sobie w wyszukiwarkę google ból w barku po laparoskopii... wyskoczy Ci mnóstwo informacji na ten temat.

Morwa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ