X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ej a myslicie ze jest szansa ze juz cos zobacze? np. siusiaka? ;D czy jeszcze za szybko?
    Siusiaka zobaczysz, bo siusiaka mają też dziewczynki na początku rozwoju :) o tym pisałyśmy tutaj niedawno.
    ale doświadczony lekarz po ułożeniu pęcherza moczowego może przypuszczać płeć :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    https://bellybestfriend.pl/forum-search/?forum_search_word=palvin&forum_search_group_id=0&forum_search_topic=on&forum_search_post=on&forum_search_order=accuracy

a to nie tylko u nas :P

Do czego to link bo nic nie wiedzę jak otwieram? A chętnie bym się zajeła koleżanką Pavlin ;-) :D

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Do czego to link bo nic nie wiedzę jak otwieram? A chętnie bym się zajeła koleżanką Pavlin ;-) :D
    kurczę, bo taki długi ten link i nie widać go w całości :P wpisałam w wyszukiwarkę jej nick i wyskoczyło, że w innych tematach też na nią narzekają :P

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Siusiaka zobaczysz, bo siusiaka mają też dziewczynki na początku rozwoju :) o tym pisałyśmy tutaj niedawno.
    ale doświadczony lekarz po ułożeniu pęcherza moczowego może przypuszczać płeć :)

Z tym pęcherzem to chyba nie bardzo jest potwierdzone...

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    kurczę, bo taki długi ten link i nie widać go w całości :P wpisałam w wyszukiwarkę jej nick i wyskoczyło, że w innych tematach też na nią narzekają :P

Nic nie mogę znaleźć nie wiem dlaczego...może już sie nią zajęli ;-) nieważne

a.png
    a.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Witamy. Jasne ze mozesz. Na kiedy ci termin wychodzi?

Cieszę się:) Wyznaczono mi datę na 8 stycznia. Mam tylko nadzieję, że nie trafię w środek świąt lub sylwestra i opustoszały szpital :/

mimi87 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x, ja też miałam krwiaczka, wykrytego pod koniec maja. Pewnego dnia zaczęłam plamić na wszystkie kolory tęczy, doszedł silniejszy ból brzucha, w głowie miałam najgorsze. Poleciałam na usg, okazało się, że szczęście w nieszczęściu to mały krwiak. Dostałam zwolnienie na miesiąc, luteine na wszelki wypadek i nakaz oszczędzania się. Poplamiłam jeszcze 3 dni. Wczoraj miałam wizytę kontrolną i po krwiaku ani śladu :) Także na pewno zniknie, nie martw się! Tylko musisz teraz włączyć tryb slow motion ;)

dorbie lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Z tym pęcherzem to chyba nie bardzo jest potwierdzone...
    Dlaczego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    my już po prenatalnych pierwszych :) wszystko super. Mój maluch wcale nie taki maluch bo ma 6,16 cm ! Taki gigant nam rośnie :D już o 5 dni jest do przodu i termin z 31 grudnia przesunął się na drugi dzień świąt 26 grudnia :) hehe dobrze bo widać, że mój gigancik robi wszystko aby tegoroczne święta spędzić już z nami :) ehh jestem szczęśliwa :) teraz czekamy tylko na wyniki papa ale to tylko formalność mam nadzieje, bo wszystkie parametry zgodnie z usg wyszły bardzo ładnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 11:34

Giannaa, monika_89, JATA, eneska, mimi87, ewka315, Pola_x, FasUla, Liskova, Arizona_R, alexa, Carmen1724, Aprilia, anulka557, Vuko, dorbie, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Dlaczego?

Nie znalazłam nigdzie takiego info... a poza tym tak jak napisałam... dzieciaczki po 25 tyg ciąży już są większe i narządy ich widać ale czasami zakrywają się i nie wiadomo jaka jest płeć dzieciątka. Gdyby lekarz mógł określić po pęcherzu to nie byłoby wtedy problemu, że dziecko wstydliwe i nie chce pokazać co ma między nóżkami ... no nie wiem mogę się mylić ale tak mi się wydaje. Masz jakiś artykuł odnośnie tego pęcherza? Chętnie bym sobie poczytała. Bo bardzo mnie interesuje jak to jest z tą płcią ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Witajcie kochane,
    my już po prenatalnych pierwszych :) wszystko super. Mój maluch wcale nie taki maluch bo ma 6,16 cm ! Taki gigant nam rośnie :D już o 5 dni jest do przodu i termin z 31 grudnia przesunął się na drugi dzień świąt 26 grudnia :) hehe dobrze bo widać, że mój gigancik robi wszystko aby tegoroczne święta spędzić już z nami :) ehh jestem szczęśliwa :) teraz czekamy tylko na wyniki papa ale to tylko formalność mam nadzieje, bo wszystkie parametry zgodnie z usg wyszły bardzo ładnie

Super wieści ;-) To już masz duże małe Maleństwo :P :P

a.png
    a.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka świetne wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Super wieści ;-) To już masz duże małe Maleństwo :P :P

no i wg usg jestem dokładnie tak jak ty jeśli chodzi o wiek ciąży ;) ale tak jak pisałam wcześniej nie chce zmieniać suwaczka bo co chwilę wychodzi coś innego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Nie znalazłam nigdzie takiego info... a poza tym tak jak napisałam... dzieciaczki po 25 tyg ciąży już są większe i narządy ich widać ale czasami zakrywają się i nie wiadomo jaka jest płeć dzieciątka. Gdyby lekarz mógł określić po pęcherzu to nie byłoby wtedy problemu, że dziecko wstydliwe i nie chce pokazać co ma między nóżkami ... no nie wiem mogę się mylić ale tak mi się wydaje. Masz jakiś artykuł odnośnie tego pęcherza? Chętnie bym sobie poczytała. Bo bardzo mnie interesuje jak to jest z tą płcią ;-)
    Niestety nie mam artykułu, bazuję tylko na dwóch znajomych, które w ten sposób poznały płeć, a chodziły do innych lekarzy :P
    ja nie sądzę oczywiście, że ta metoda jest nieomylna itd., i że można się na niej opierać w 100%, ale widocznie coś w tym jest :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Pola, ale dobrze, że z maluszkiem wszystko w porządku. JA nie wiem jak przeżyję te 3 dni sama, w mieszkaniu :(
    Odwiozłam go właśnie pod szkołę, teraz śniadanko, a potem mam trochę kartek i zaproszeń do zrobienia.
    A na 15 wizyta! <3

trzymam kciuki za maleństwo ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ehh nie mam pojecia kto to..

Dobra dziewczyny. Trzymajcie kciuki. O 14 mam prenatalne . Może uda sie już podglądnąć płeć :)

życzę powodzenia moje prenatalny już za 5 dni ;) powoli odliczam ;)

dorbie lubi tę wiadomość

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Cieszę się:) Wyznaczono mi datę na 8 stycznia. Mam tylko nadzieję, że nie trafię w środek świąt lub sylwestra i opustoszały szpital :/

ja mam termin na 2 stycznia ;p więc myślę że sylwester będę miała kolorowy ;0

Martii lubi tę wiadomość

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    ja mam termin na 2 stycznia ;p więc myślę że sylwester będę miała kolorowy ;0

To na pewno! Niezapomniana impreza :D

mimi87 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzieliście że już nie ma opcji nie lubię a właśnie co to jest za druga cyfra pod nickiem jest 9 lubie to i 7 tylko nie wiem czego |? ktoś to ogarnia

naali13 lubi tę wiadomość

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam że lekarze po "czymś" rozpoznają, nie wiem dokładnie po czym, ale że coś tam jest skierowane do góry albo na dół.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ