X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie poniewaz zapomnialam o to zapytac lekarza biore falvit mama i nie wiem czy tez brac kwas foliowy czy bedzie za duzo juz?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • madzia4 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wróciłam z wizyty. Niunia jest, pięknie rośnie ale niestety dalej duże zagrożenie. Niestety łożysko źle się ustanowił przy samym ujściu wiec do 20 tyg leżenie. Nasz częściej to jest jeszcze czas by rosnąca macica je przesunęła do góry. A miałam nadzieję że chociaż ta ciaza będzie bez komplikacji

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Viki Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże wy też macie tyle białego śluzu. Dziś to biegam co 5 minut do toalety sprawdzić co się tam wyprawia. Uczucie jak w pierwszy dzień okresu...

Masakra...

Dziś wizyta. Umieram ze strachu. Bedę wiedzieć coś po 19.

dorbie lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    a ja nie mialam jeszcze tego robionego... :/
    to robi gin normalnie na wizycie?
    U mnie pobierał lekarz.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Mam do Was pytanie poniewaz zapomnialam o to zapytac lekarza biore falvit mama i nie wiem czy tez brac kwas foliowy czy bedzie za duzo juz?
    Jaką masz dawkę w Falvicie? Mi gin powiedziała żeby brać w sumie 800mg kwasu foliowego, więc jak masz 400, to bierz jeszcze 1 tabletkę Folika 0,4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:25

karolinka1992 lubi tę wiadomość

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Jaką masz dawkę w Falvicie? Mi gin powiedziała żeby brać w sumie 800g kwasu foliowego, więc jak masz 400, to bierz jeszcze 1 tabletkę Folika 0,4
    W falvicie mam 400 i w kwasie foliowy tez 400 myslalam ze to za duzo troche... Dzieki :)

dorbie lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Nigdy nie będzie za dużo :-) Spokojnie możesz brac kwas foliowy do 1,2g

karolinka1992 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    O Boże wy też macie tyle białego śluzu. Dziś to biegam co 5 minut do toalety sprawdzić co się tam wyprawia. Uczucie jak w pierwszy dzień okresu...

Masakra...

Dziś wizyta. Umieram ze strachu. Bedę wiedzieć coś po 19.

Ja mam dużo wodnistego śluzu aż czasami się martwie czy coś mi nie cieknie...

dorbie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja mam dużo wodnistego śluzu aż czasami się martwie czy coś mi nie cieknie...

Ja tez mam sluzu sporo

dorbie, Harusiowa, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja tez mam sluzu sporo
    Ja też i straszne parcie na mocz

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    W ogóle moja mama to fenomen. Ciążę po niej widać było w 8 miesiącu dopiero i przytyła zawsze 8 kg i traciła wszystko po porodzie:)

No i ciąże bez komplikacji, mdłości i innych nieprzyjemności. Eh.
    Też tak chce...
    Bo była aktywna.
    Ja tez tak mam
    W pierwszej ciązy studiowałam, ostatni egzamin zadawałam 3 tyg przed porodem.
    W drugiej ciązy pracowałam do 36 tyg ciązy, teraz mam nadzieję, że tez tak dam radę, 2-3 mce macierzyńskiego i wracam do pracy. Jak mus to mus

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u was ten śluz to jest bezbarwny ? U mnie wkładka wygląda jakby była mokra aż naprawdę zaczęłam się zastanawiać czy czasami płyn owodniowy mi nie wycieka :(

dorbie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam duzy wyciek,ale to po luteinie :-P rano to jakbym sikala w majty normalnie :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z ciekawości, do tych które planują tylko 2 m-ce macierzyńskiego: co potem z takim maluchem?

Pytam, bo ja planuję roczny macierzyński, a potem maluch do żłobka, a i tak mam wyrzuty sumienia, że tak wcześnie, a 2 m-ce, to już mega króciutko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam takie dni, że śluz wodnisty albo taki mleczny.
    co do macierzyńskiego, to ja nie mam się o co martwić, bo jestem na działalności i wrócę, kiedy chcę, ale do żłobka dziecka bym nie wysłała, chyba że do jakiegoś mega mega mega sprawdzonego. U nas będą dziadki "w pogotowiu" :) dopiero przedszkole wchodzi w grę :)

dorbie, Giannaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Dziewczyny, a tak z ciekawości, do tych które planują tylko 2 m-ce macierzyńskiego: co potem z takim maluchem?

Pytam, bo ja planuję roczny macierzyński, a potem maluch do żłobka, a i tak mam wyrzuty sumienia, że tak wcześnie, a 2 m-ce, to już mega króciutko.
    U mnie pewnie rodzice się zajmą. Jak mama się przestanie obrażać, bo jesteśmy własnie na etapie jej mega obrażenia się :-( Ale akurat mi opowiadała, ze ma takie złe doświadczenie z opiekunkami jak ja byłam mała, że ona się zajmie maluchem itd. Wiem, że będzie ok, bo nie ścierpi tego, gdyby mialaby się zajmowac jej najmłodszym wnukiem/wnuczką jakaś baba :-) Także myślę, że jej przejdzie, bo się mega pokłóciłyśmy, tzn ona się obraziła za wyimaginowane rzeczy, pisała mi maile obrażające mojego męża i mnie, dzieci, aż jej odpisałam i to tak fest, bo miałam juz dość. Na szczęscie mój tato nie trzyma jej strony, uff, więc jakby co to on przyjedzie i nam pomoże, a ona będzie zazdrosna i tez przyjedzie :-)
    Ale niedobra córka jestem, jedynaczka. Ale moja mama tez jedynaczka i uparta, więc walczymy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja tez mam duzy wyciek,ale to po luteinie :-P rano to jakbym sikala w majty normalnie :-P
    A ja mam oprócz luteiny taki wodnisty śluz i mam wrazenie że teraz już tej luteiny mniej wycieka

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dziewczyny a u was ten śluz to jest bezbarwny ? U mnie wkładka wygląda jakby była mokra aż naprawdę zaczęłam się zastanawiać czy czasami płyn owodniowy mi nie wycieka :(
    Też tak mam i już miałam wrażenie że może popuszczam mocz, ale to na pewno śluz.
    Tylko te wkładki tak mi podrazniają skórę, ze strasznie cierpię

Giannaa lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli się orientuję w żłobkach i mam już namiary na 3 dobre, więc będzie okej.

Co do rodziców, to moja mama jest aktywna zawodowo, więc odpada, a teściowa już nie jest najmłodsza, poza tym ja z kolei nie chciałabym zrzucać teściowej dziecka na głowę na 10h dziennie, bo to moim zdaniem trochę wyzysk. Poza tym akurat dla niej za duże obciążenie, z powodu wieku, tak jak pisałam.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Też tak mam i już miałam wrażenie że może popuszczam mocz, ale to na pewno śluz.
    Tylko te wkładki tak mi podrazniają skórę, ze strasznie cierpię

Próbowałaś używać wkładek discreet? Są mega cienkie i ja tylko takich używam...

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ