Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Wróciłam z wizyty. Niunia jest, pięknie rośnie ale niestety dalej duże zagrożenie. Niestety łożysko źle się ustanowił przy samym ujściu wiec do 20 tyg leżenie. Nasz częściej to jest jeszcze czas by rosnąca macica je przesunęła do góry. A miałam nadzieję że chociaż ta ciaza będzie bez komplikacji
-
O Boże wy też macie tyle białego śluzu. Dziś to biegam co 5 minut do toalety sprawdzić co się tam wyprawia. Uczucie jak w pierwszy dzień okresu...
Masakra...
Dziś wizyta. Umieram ze strachu. Bedę wiedzieć coś po 19.dorbie lubi tę wiadomość
-
karolinka1992 wrote:Mam do Was pytanie poniewaz zapomnialam o to zapytac lekarza biore falvit mama i nie wiem czy tez brac kwas foliowy czy bedzie za duzo juz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:25
karolinka1992 lubi tę wiadomość
-
Liskova wrote:Jaką masz dawkę w Falvicie? Mi gin powiedziała żeby brać w sumie 800g kwasu foliowego, więc jak masz 400, to bierz jeszcze 1 tabletkę Folika 0,4
dorbie lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnykarolinka1992 wrote:Mam do Was pytanie poniewaz zapomnialam o to zapytac lekarza biore falvit mama i nie wiem czy tez brac kwas foliowy czy bedzie za duzo juz?
Spokojnie możesz brac kwas foliowy do 1,2g
karolinka1992 lubi tę wiadomość
-
Viki wrote:O Boże wy też macie tyle białego śluzu. Dziś to biegam co 5 minut do toalety sprawdzić co się tam wyprawia. Uczucie jak w pierwszy dzień okresu...
Masakra...
Dziś wizyta. Umieram ze strachu. Bedę wiedzieć coś po 19.
Ja mam dużo wodnistego śluzu aż czasami się martwie czy coś mi nie cieknie...dorbie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViki wrote:W ogóle moja mama to fenomen. Ciążę po niej widać było w 8 miesiącu dopiero i przytyła zawsze 8 kg i traciła wszystko po porodzie:)
No i ciąże bez komplikacji, mdłości i innych nieprzyjemności. Eh.
Też tak chce...
Ja tez tak mam
W pierwszej ciązy studiowałam, ostatni egzamin zadawałam 3 tyg przed porodem.
W drugiej ciązy pracowałam do 36 tyg ciązy, teraz mam nadzieję, że tez tak dam radę, 2-3 mce macierzyńskiego i wracam do pracy. Jak mus to mus -
Dziewczyny, a tak z ciekawości, do tych które planują tylko 2 m-ce macierzyńskiego: co potem z takim maluchem?
Pytam, bo ja planuję roczny macierzyński, a potem maluch do żłobka, a i tak mam wyrzuty sumienia, że tak wcześnie, a 2 m-ce, to już mega króciutko. -
nick nieaktualnyja też mam takie dni, że śluz wodnisty albo taki mleczny.
co do macierzyńskiego, to ja nie mam się o co martwić, bo jestem na działalności i wrócę, kiedy chcę, ale do żłobka dziecka bym nie wysłała, chyba że do jakiegoś mega mega mega sprawdzonego. U nas będą dziadki "w pogotowiu"dopiero przedszkole wchodzi w grę
dorbie, Giannaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:Dziewczyny, a tak z ciekawości, do tych które planują tylko 2 m-ce macierzyńskiego: co potem z takim maluchem?
Pytam, bo ja planuję roczny macierzyński, a potem maluch do żłobka, a i tak mam wyrzuty sumienia, że tak wcześnie, a 2 m-ce, to już mega króciutko.Ale akurat mi opowiadała, ze ma takie złe doświadczenie z opiekunkami jak ja byłam mała, że ona się zajmie maluchem itd. Wiem, że będzie ok, bo nie ścierpi tego, gdyby mialaby się zajmowac jej najmłodszym wnukiem/wnuczką jakaś baba
Także myślę, że jej przejdzie, bo się mega pokłóciłyśmy, tzn ona się obraziła za wyimaginowane rzeczy, pisała mi maile obrażające mojego męża i mnie, dzieci, aż jej odpisałam i to tak fest, bo miałam juz dość. Na szczęscie mój tato nie trzyma jej strony, uff, więc jakby co to on przyjedzie i nam pomoże, a ona będzie zazdrosna i tez przyjedzie
Ale niedobra córka jestem, jedynaczka. Ale moja mama tez jedynaczka i uparta, więc walczymy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Dziewczyny a u was ten śluz to jest bezbarwny ? U mnie wkładka wygląda jakby była mokra aż naprawdę zaczęłam się zastanawiać czy czasami płyn owodniowy mi nie wycieka
Tylko te wkładki tak mi podrazniają skórę, ze strasznie cierpięGiannaa lubi tę wiadomość
-
Ja powoli się orientuję w żłobkach i mam już namiary na 3 dobre, więc będzie okej.
Co do rodziców, to moja mama jest aktywna zawodowo, więc odpada, a teściowa już nie jest najmłodsza, poza tym ja z kolei nie chciałabym zrzucać teściowej dziecka na głowę na 10h dziennie, bo to moim zdaniem trochę wyzysk. Poza tym akurat dla niej za duże obciążenie, z powodu wieku, tak jak pisałam. -
dorbie wrote:Też tak mam i już miałam wrażenie że może popuszczam mocz, ale to na pewno śluz.
Tylko te wkładki tak mi podrazniają skórę, ze strasznie cierpię
Próbowałaś używać wkładek discreet? Są mega cienkie i ja tylko takich używam...anulka557 lubi tę wiadomość