X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie:)
    Dzidzia ma 45 mm. Serduszko 168:)
    Wszystko pięknie. Rusza rękami i nogami jak szalona/ny.
    Płeć na początku było że dziewczynka, potem chłopiec a w końcu za 4 tygodnie się dowiem.

Zrobił mi prenatalne na szybko. Nawet się nie zorientowałam jak powiedział.-Przyzierność karkowa 1,5-1,6 :)Więc idealnie. Kość nosowa jest i 4 prawidłowe komory serca.

Zapłaciłam 80 zł...Taniocha.

Giannaa, Pola_x, Liskova, eneska, Vuko, anulka557, FasUla, Aprilia, Carmen1724, Gumisia, Arizona_R, monika_89, ewka315 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia kciuki :)

madzia super, że z dzidzią wszystko dobrze :) i mam nadzieje, że zagrożenie szybko minie.

Viki cieszę się, że wszystko dobrze! :)

Ja planuję roczny macierzyński, potem chcąc nie chcąc maluch będzie musiał pójść do żłobka. Mamy wszystkich bliskich na drugim końcu kraju, więc zająć by się nawet jakby nie miał kto.

Gumisia lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka daję znać że jestem obecna na BBF :) Czekam sobie spokojnie na wizytę jeszcze 15 dni

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kremowy sluz.

Viki super ze wszystko w porzadku.

My chcemy zaczac starania jak najszybciej. Marzy nam sie rok roznicy :)

Dziewczyny mam teraz tyle na glowie przed slubem i weselem. Tyke ludzi nam pomaga a mam wrazenie ze zostajemy w dwojke z tym wszystkim...

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja mam kremowy sluz.

Viki super ze wszystko w porzadku.

My chcemy zaczac starania jak najszybciej. Marzy nam sie rok roznicy :)

Dziewczyny mam teraz tyle na glowie przed slubem i weselem. Tyke ludzi nam pomaga a mam wrazenie ze zostajemy w dwojke z tym wszystkim...
    żeby nie wyszło tak, że będą z tego samego roku hahaa :D bo tak też się zdarza :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    żeby nie wyszło tak, że będą z tego samego roku hahaa :D bo tak też się zdarza :D

A znam takie przypadki ;-) Jedno ze stycznia drugie dziecko z grudnia ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

A znam takie przypadki ;-) Jedno ze stycznia drugie dziecko z grudnia ;-)

a.png
    a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego kuzyna dzieciaki tak są :P Córka ze stycznia a syn z grudnia :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Próbowałaś używać wkładek discreet? Są mega cienkie i ja tylko takich używam...
    Ja tez uzywam takich wkladek, sa super

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, superancko :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, Beatrice, życzę Wam, żeby się udało - maluchy będą miały młodziutką mamę :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I fajnie będziecie się dogadywać ;-)

eneska lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki super, fajnie, że już pomierzył maluszka :)

beatrice no, nie liczni tak planują, ale życzę wam, żeby się wam udało :))

co do wkładek to też tych discreet używam i jak dla mnie najlepsze :)

u mnie dziś mdłości cały dzień, ale zmusiłam się do sprzątania bo już patrzeć nie mogłam.. mąż niby miał odkurzać, ale jak, skoro wychodzi około 5 rano i wraca koło 21 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy zdecyduje sie na drugie dziecko...pierwsze dosc późno bo mam 27 lat ale duzo to zmieniło w moim życiu i nie wiem czy sobie ze wszystkim poradzę, przede wszystkim finansowo, wiec będę musiała to przemyśleć...chciałabym ale my nawet nie mamy swojego mieszkania i przez ciaze na dzialalnosci zarabiam teraz 2 razy mniej bo nie jestem w stanie wytrzymać tyle w pracy co wczesniej:/
    A wynajmujemy 2 pokoje tylko jeden to mała sypialnia, drugi salon z kuchnia i z dzieckiem ciezko bedzie sie pomiescic:/ wiec nie wiem czy nie będę musiała organizować przeprowadzki w wakacje...a pozniej trzeba bedzie w koncu wziąć kredyt na cos większego i własnego i wtedy juz ciezko zrezygnować z pracy:(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A ja nie wiem czy zdecyduje sie na drugie dziecko...pierwsze dosc późno bo mam 27 lat ale duzo to zmieniło w moim życiu i nie wiem czy sobie ze wszystkim poradzę, przede wszystkim finansowo, wiec będę musiała to przemyśleć...chciałabym ale my nawet nie mamy swojego mieszkania i przez ciaze na dzialalnosci zarabiam teraz 2 razy mniej bo nie jestem w stanie wytrzymać tyle w pracy co wczesniej:/
    A wynajmujemy 2 pokoje tylko jeden to mała sypialnia, drugi salon z kuchnia i z dzieckiem ciezko bedzie sie pomiescic:/ wiec nie wiem czy nie będę musiała organizować przeprowadzki w wakacje...a pozniej trzeba bedzie w koncu wziąć kredyt na cos większego i własnego i wtedy juz ciezko zrezygnować z pracy:(

Ehhhh... i tak to własnie jest, gdyby państwo było przychylne nie było by dla większości takich problemów :(

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. a ja dziś leżę .... o mało zawału nie dostałam jak zobaczyłam brunatne upławy na wkładce - poki co był to jednorazowy incydent ale zapobiegawco leżę. lekarz kazał wypoczywać i dzwonić jak coś. nie wiem skąd te upłway .... może po usg wczorajszym bo strasznie mnie ugniotła przez brzuch zeby miec dobry widok

aaa dzis zaczelam ostatni tydzien pierwszego trymestru

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    nas też na razie absolutnie nie stać na drugie dziecko, z jednym sobie poradzimy, ale na pewno nie będziemy się starać od razu o drugie. mamy co prawda mieszkanie, 3 pokoje, no ale myślimy rozsądnie i uwazamy, że nie sztuką jest mieć gromadkę dzieci, a nie mieć co do garnka włożyć... na razie będziemy modelem rodziny 2+1+pies :) i jestem pewna, że będziemy szczęśliwi :) a jak wszystko się poukłada po naszej myśli, jak ja wrócę do swojej pasji - zawodu po macierzyńskim i będą dobre perspektywy, to będzie i rodzeństwo :)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, teraz zmienili prawo i na dzialalnosci dostanę 3 razy mniej kasy miesięcznie niż wczesniej, przez co będę musiała jak najszybciej wrócić do pracy, a nie mam na to ani ochoty, ni pewnie siły wiele miec nie będę, rano opieka nad dzieckiem a potem praca do wieczora, i w nocy wstawanie do niemowlaka...dobrze, ze moge liczyć na pomoc rodziny, ale gdyby nie to, to byłoby ciezko...
    Choć moze jak bedzie zle, to cała rodzina wyemigrujemy i czasem wsparcie dla rodziny w innych krajach jest o wiele wiele większe niż tu w Pl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dokładnie, teraz zmienili prawo i na dzialalnosci dostanę 3 razy mniej kasy miesięcznie niż wczesniej, przez co będę musiała jak najszybciej wrócić do pracy, a nie mam na to ani ochoty, ni pewnie siły wiele miec nie będę, rano opieka nad dzieckiem a potem praca do wieczora, i w nocy wstawanie do niemowlaka...dobrze, ze moge liczyć na pomoc rodziny, ale gdyby nie to, to byłoby ciezko...
    Choć moze jak bedzie złe, to cała rodzina wyemigrujemy i czasem wsparcie dla rodziny w innych krajach jest o wiele wiele większe niż tu w Pl...
    dokładnie, kraje skandynawskie ze swoją polityką rodzinną to nawet nie stały obok Polski..

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ