X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak szczerze to powiem Wam, ze mnie w pracy mnie tyle ciezko fizycznie, ale psychicznie;) a pracuje z ludźmi i o wiele łatwiej sie denerwuje;) zreszta w domu tez, Wy tak nie macie w cuazy humorów? Nie szukam usprawiedliwienia, ale podziwiam ciężarne pracujące do konca, bo ja czasem mam ochotę sie rozpłakać na środku pokoju:p dobrze, ze z mężem mi sie lepiej układa, ale pierwszy miesiac cały przeryczalam a przecież cieszyłam sie z ciazy...ale hormony mi szalały ostro:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A tak szczerze to powiem Wam, ze mnie w pracy mnie tyle ciezko fizycznie, ale psychicznie;) a pracuje z ludźmi i o wiele łatwiej sie denerwuje;) zreszta w domu tez, Wy tak nie macie w cuazy humorów? Nie szukam usprawiedliwienia, ale podziwiam ciężarne pracujące do konca, bo ja czasem mam ochotę sie rozpłakać na środku pokoju:p dobrze, ze z mężem mi sie lepiej układa, ale pierwszy miesiac cały przeryczalam a przecież cieszyłam sie z ciazy...ale hormony mi szalały ostro:/
    tak, ja bardzo szybko psychicznie się męczę, wyczynem jest dla mnie wysiedzieć w weekend na uczelni, np. na jednych ćwiczeniach 2 godziny. a po egzaminach to po prostu nie mam mózgu. :P
    łatwiej mnie wyprowadzić z równowagi i dużo ludzi mnie denerwuje, jestem taka bardziej krytyczna :P łatwiej mi też mówić o uczuciach :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    dokładnie, kraje skandynawskie ze swoją polityką rodzinną to nawet nie stały obok Polski..

Oj tak :D ale to wszytko może się zmienić...w każdym razie zarabia się tam 4 razy tyle co w Polsce a butelki smoczki kaszki itp są w polskich cenach a pampersy (pampersa) tańsze niż w PL ;-) tam pomagają mieć dzieci a nie tak jak u nas ZARABIAJĄ!!!

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to najbardziej teraz zarabiają matki celebrytki i sexy mamy na blogach i kocykach za 200 zł:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Oj tak :D ale to wszytko może się zmienić...w każdym razie zarabia się tam 4 razy tyle co w Polsce a butelki smoczki kaszki itp są w polskich cenach a pampersy (pampersa) tańsze niż w PL ;-) tam pomagają mieć dzieci a nie tak jak u nas ZARABIAJĄ!!!
    eh, no właśnie..
    dwa lata temu na wakacjach poznałam małżenstwo - on pracuje w Finlandii, ona z dwójką dzieci mieszka na Kaszubach. Kiedyś wszyscy byli w Finlandii, ale jej się nie podobało i wróciła:) jak słyszałam o tych wszystkich przywilejach tam.. to po prostu szok :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge patrzec na te wszystkie parentingowe blogi. wszystko tam jest szcztuczne, perfekcyjne,idealne...sesje zdjeciowe maluchiw w firmowych ciuchach. Wchodzac na parentingowy blog chcialabym poczytac prawdziwe historie, refleksje rodzicow na temat wychowania . Niestety rzadko idzie takie cos znalezc... wszystko nastawione na zarobek i reklame... Smutna prawda.
    Czy tylkoja mam takie odczucia?

nick nieaktualny, aktina, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Nie moge patrzec na te wszystkie parentingowe blogi. wszystko tam jest szcztuczne, perfekcyjne,idealne...sesje zdjeciowe maluchiw w firmowych ciuchach. Wchodzac na parentingowy blog chcialabym poczytac prawdziwe historie, refleksje rodzicow na temat wychowania . Niestety rzadko idzie takie cos znalezc... wszystko nastawione na zarobek i reklame... Smutna prawda.
    http://mrowkomama.blox.pl/html
    Polecam ten blog - bardzo miło się czyta. :) W sumie dawno nieaktualizowany, ale te notki, które są warto przeczytać. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie magiczny domek i mamalla z blogów;) ale nie nastawiam sie ze u mnie bedzie porządek w domu po porodzie, uśmiech i sama radość;) mysle, ze bedzie ciezko ale jakos przetrwam;)
    Za to lubie pamiętniki na bbf:) niektóre sa cudowne i mysle ze bardziej prawdziwe nuz blogi;) a Wy jakies czytacie? Wczesniej czytałam staraniowe, a teraz mamusiowe;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czytam tych blogów ;-) Wolę czytać fora ;-)

a.png
    a.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, ja się ostatnio popłakałam w pracy, także piątka :D
    Serio, byłam już tak wykończona i o 14, kiedy już myslałam o pójściu do domu, okazało się, że mam jeszcze zrobić kolejne zestawienie, dość skomplikowane i czasochłonne i już mnie to przerosło.. Na szczęście popłakałam się w łazience, no ale jednak.

Na początku ciąży za to rozpłakałam się, bo mąż przypadkiem rozlał kawę w pokoju :D

Beatrice a tak z ciekawości, to czemu Wam się tak spieszy? Masz zaledwie 18 lat, już jedno dziecko w drodze, a Ty myslisz o następnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    FasUla, ja się ostatnio popłakałam w pracy, także piątka :D
    Serio, byłam już tak wykończona i o 14, kiedy już myslałam o pójściu do domu, okazało się, że mam jeszcze zrobić kolejne zestawienie, dość skomplikowane i czasochłonne i już mnie to przerosło.. Na szczęście popłakałam się w łazience, no ale jednak.

Na początku ciąży za to rozpłakałam się, bo mąż przypadkiem rozlał kawę w pokoju :D

Beatrice a tak z ciekawości, to czemu Wam się tak spieszy? Masz zaledwie 18 lat, już jedno dziecko w drodze, a Ty myslisz o następnym.
    ja pozwolę sobie też napisać, bo sama jestem młoda, a to już 3, pierwsze urodziłam mając 18. Dla mnie rodzina zawsze była priorytetem, marzyłam o dużej gromadce dzieci z małą różnicą wieku :) cieszę się, że udało mi się to szybko zrealizować, urodzę to dziecko, trochę z nim posiedzę i mogę już na spokojnie się realizować nie martwiąc się, że będę musiała robić przerwę w karierze na dziecko :) założyliśmy z mężem firmę, on układa kostkę brukową, ja póki co papierki, umowy, ale szukam kursu w stronę ogrodnictwa, zagospodarowanie terenów zielonych :) po kursie projekty w domu,a później już pójdzie przy współpracy męża :) i rozumiem beatrice pod tym względem, że chce za jednym "zamachem" mieć dzieci ile chce, a później już bez przeszkód się realizować :) ja to tak widzę :P

nick nieaktualny, Giannaa, Liskova, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podobnie marze o gromadce dzieci. i z doswiadczenia wiem ze czym wieksza roznica wieku pomiedzy rodzenstwem tym gorzej.
    Rodzine stawiam na 1miejscu :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Polecam:
    www.dwojedopoprawki.blogspot.com

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam okropne humorki. :P Czasem szkoda mi męża.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie uważam że duża różnica wieku to coś gorszego. Pomiędzy mną a moim bratem jest 13 lat różnicy. Wspaniale się dogadujemy, jest między nami silna więź, mocno się kochamy a mama miała we mnie ogromną pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:03

Aprilia, Vuko lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Już po wizycie:)
    Dzidzia ma 45 mm. Serduszko 168:)
    Wszystko pięknie. Rusza rękami i nogami jak szalona/ny.
    Płeć na początku było że dziewczynka, potem chłopiec a w końcu za 4 tygodnie się dowiem.

Zrobił mi prenatalne na szybko. Nawet się nie zorientowałam jak powiedział.-Przyzierność karkowa 1,5-1,6 :)Więc idealnie. Kość nosowa jest i 4 prawidłowe komory serca.

Zapłaciłam 80 zł...Taniocha.
    Cudowne wieści!!!!!!!! :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między mną a siostrami jest 4 i 5 lat różnicy, za dzieciaka sie oczywiście żarłyśmy, ale teraz we 3 mogę śmiało powiedzieć, ze jesteśmy przyjaciółkami. Zwłaszcza teraz jak już wszystkie będziemy hajtnięte i dzieciate. :D Normalnie nie wierzę, ze moja siostra za tydzień wychodzi za mąż! :P

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra wychodzi za mąż w 2017 :) więc jeszcze trochę czasu :D

• naali13 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja jest starsza o 4 lata ode mnie hehe ;p
    Śmiejemy się bo u nich wszystko na raz. Jest w ciąży, biorą slub, kupili własne mieszkanie :p i w końcu ta moja kochana siostra wyprowadzi się od rodziców, bo już myślałam, że to się nigdy nie stanie ;p

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra jest ode mnie starsza o 1,5 roku :) i też jeszcze mieszka z rodzicami :P

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ