X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Ja mam brata 9lat młodszego. Kontakt ok :)

Super ;-) to bardzo się ciesze, mam nadzieje, że u mnie też tak będzie ;-) Chyba jest to kwestią wychowania...

a.png
    a.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja mam siostrę 9 lat młodszą i mamy naprawdę minimalny kontakt od zawsze :( Dlatego ja nie chciałam mieć takiej różnicy wieku miedzy dziećmi a jednak też będzie spora bo z moi mężem przez kilka lat walczyliśmy ze sobą i nie wiedzieliśmy jak to się skończy ;-)

No niestety w mojej sytuacji to nie bylo tak jak chcialam ale jak musialam, wiec wybor byl miedzy albo bedzie duza roznica albo nie bedzie mial wogole rodzenstwa wiec chyba ten wybor jest lepszy...takie przynajmniej moje zdanie

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Super ;-) to bardzo się ciesze, mam nadzieje, że u mnie też tak będzie ;-) Chyba jest to kwestią wychowania...
    Ja mam w sumie 3 braci, młodszego o 5 lat, 6 lat i 11 lat. Za tego młodszego o 5 lat- życie bym oddała! Drugiego takiego nie ma! Ten który jest 6 lat młodszy, jest w trudnym buntowniczym wieku. ten 11 lat młodszy, to ma dopiero trudny wiek. Jako ciekawostkę, mogę napisać, że ten młodszy ode mnie o 5 lat- kiedyś był tym najgorszym! Teraz jest tym kochanym! <3

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Ja mam brata 9lat młodszego. Kontakt ok :)

Ja i moj brat przez pierwsze lata nie mielismy moze najlepszego kontaktu bo ja bylam jedynaczka a niedlugo potem sie wyprowadzilam, ale teraz jest naprawde ok

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    U nas to było od samego początku że jest najmłodszy i wiedzieliśmy że musimy się o niego troszczyć. Do tej pory jeszcze tak jest a ma już 22 lata ;-)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

ja już 3 dzień z rzędu śpię pod wieczór. Własnie się obudziłam po 2 h drzemce i chyba idę spać dalej już do rana. Mogę to zakwalifikować jako objaw.

Dziś nieco bolą mnie piersi. Specyficzny to ból, jak po zbiciu.

I konkretnie boli mnie brzuch. Co z mojego oczytania wynika, ze jest normalne, ale z racji pojawiającego plamienia, bardzo mnie martwi.

A obecny status i status całego dnia jest taki jak wczoraj: plamienie z pochwy przy konkretnej toalecie, przy parciu brzucha, a przez resztę dnia sucho... Nigdzie czegoś takiego nie znalazłam. Zawsze muszę być ewenementem. Albo kobiety plamienie mają i ono się pojawia przy siusiu lub jest na wkładce...a moje jakby w środku był jakiś brzydki śluz, ale bez parcia nie wyjdzie.

Dobrego nocy i jutro trzymajcie za mnie i moją betę i progesteron kciuku - a najlepiej, żeby to plamienie odpuściło.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf- kciuki za jutrzejsze badania.

ja zdecydowałam się zrobić jutro przy okazji betę- może trochę mnie uspokoi.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę a to, że kiedyś z siostrą też będę miała dobry kontakt ...ale ona to jest taka aspołeczną osobą :(

Asha - myślę, że lepiej mieć rodzeństwo nawet po 20 latach niż nie mieć go wcale ;-)

Asha lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Kochane,

ja już 3 dzień z rzędu śpię pod wieczór. Własnie się obudziłam po 2 h drzemce i chyba idę spać dalej już do rana. Mogę to zakwalifikować jako objaw.

Dziś nieco bolą mnie piersi. Specyficzny to ból, jak po zbiciu.

I konkretnie boli mnie brzuch. Co z mojego oczytania wynika, ze jest normalne, ale z racji pojawiającego plamienia, bardzo mnie martwi.

A obecny status i status całego dnia jest taki jak wczoraj: plamienie z pochwy przy konkretnej toalecie, przy parciu brzucha, a przez resztę dnia sucho... Nigdzie czegoś takiego nie znalazłam. Zawsze muszę być ewenementem. Albo kobiety plamienie mają i ono się pojawia przy siusiu lub jest na wkładce...a moje jakby w środku był jakiś brzydki śluz, ale bez parcia nie wyjdzie.

Dobrego nocy i jutro trzymajcie za mnie i moją betę i progesteron kciuku - a najlepiej, żeby to plamienie odpuściło.

Sorry ze tak zapytam, ale nie do konca rozumiem...mowisz o tym parciu, po co przesz? Moze przestaniesz plamic jak nie bedziesz parla na ten brzuch

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:

No to czekamy na wyniki :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:

I za ciebie trzymam kciuki. Gdzie w Warszawie wykonujesz badania? Ja w alab i jak na etapie 2 letniego leczenia robiłam badania to wyniki miałam zwykle wczesnym popołudniem (max. 14). A na dwie poprzednie bety musiałam czekać już do po 18:00.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Sorry ze tak zapytam, ale nie do konca rozumiem...mowisz o tym parciu, po co przesz? Moze przestaniesz plamic jak nie bedziesz parla na ten brzuch

Przepraszam za dosadność, ale jak się robi kupę to trzeba troszkę przycisnąć mięśnie brzucha. O takim parciu mam na myśli. Strasznie to głupie, ale dziś rano już widziałam co się tli i jak głupia nie usiadłam na toalecie, tylko chodziłam w tę i z powrotem, piłam wodę, byle właśnie nie musieć pracować mięśniami brzucha i z dziurki B wyleciało samo siłą rozpędu to co ma...
    A co ciekawe plamka potrafi mi się nawet pojawić przy pierwszym poczuciu, że muszę do toalety przez np. puszczenie gazu.

Okropne rzeczy opowiadam :-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Przepraszam za dosadność, ale jak się robi kupę to trzeba troszkę przycisnąć mięśnie brzucha. O takim parciu mam na myśli. Strasznie to głupie, ale dziś rano już widziałam co się tli i jak głupia nie usiadłam na toalecie, tylko chodziłam w tę i z powrotem, piłam wodę, byle właśnie nie musieć pracować mięśniami brzucha i z dziurki B wyleciało samo siłą rozpędu to co ma...
    A co ciekawe plamka potrafi mi się nawet pojawić przy pierwszym poczuciu, że muszę do toalety przez np. puszczenie gazu.

Okropne rzeczy opowiadam :-)

No to moze nie plamisz z macicy tylko naczynka ci od parcia w odbycie pekly i dlatego...sprawdz moze

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    I za ciebie trzymam kciuki. Gdzie w Warszawie wykonujesz badania? Ja w alab i jak na etapie 2 letniego leczenia robiłam badania to wyniki miałam zwykle wczesnym popołudniem (max. 14). A na dwie poprzednie bety musiałam czekać już do po 18:00.
    Ja robię w Invicta (tam mam wyniki bety po półtorej godzinie)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No to moze nie plamisz z macicy tylko naczynka ci od parcia w odbycie pekly i dlatego...sprawdz moze

No ale leci z pochwy, albo z innego miejsca - ale tą niewłaściwą dziurką...w każdym razie dziurki rozróżniam.

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    No ale leci z pochwy, albo z innego miejsca - ale tą niewłaściwą dziurką...w każdym razie dziurki rozróżniam.

A masz zaparcia? Sorry za pytania :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ja robię w Invicta (tam mam wyniki bety po półtorej godzinie)

O to dobrze wiedzieć. Idzie się tam po prostu do laboratorium i robią?
    Poznałam tą klinikę w ostatnim miesiącu. Tam jest trzeci ojciec mojej fasolki - tj. po moim mężu, (niedostępnym na monitoringi ale super fachowcą) lekarzu prowadzącym, lekarz który zrobił mi monitoring i podał zastrzyk.

Jutro jednak chyba i tak zostanę przy moim alab'ie, bo muszę i tak z rana zostać po praskiej stronie Wisły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A masz zaparcia? Sorry za pytania :-/

W życiu mam często. Ale w ostatnich tygodniach i od czasu kiedy wiem, że jestem w ciąży i od czasu kiedy pojawiła się ta wydzielina w trakcie toalety - nie mam zaparć. Po prostu wiadomo, coś trzeba napiąć ... i wtedy właśnie pojawia się to czego na papierze nie chciałabym widzieć.

Dodam jeszcze, że coś takiego nie jest dla mnie nowością. W trakcie cyklu też miałam takie plamienia... akurat trudno mi się wypowiedzieć, czy tylko w tych sytuacjach, bo tak się nie obserwowałam...

Dziwne prawda?

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trakcie cyklu to latwiej powody znalezc niz teraz....najlepiej z ginem pogadaj :-) napewno bedzie dobrze <3

Zmykam do wyrka ;-) dobranoc i do jutra <3 spijcie dobrze :-)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    W życiu mam często. Ale w ostatnich tygodniach i od czasu kiedy wiem, że jestem w ciąży i od czasu kiedy pojawiła się ta wydzielina w trakcie toalety - nie mam zaparć. Po prostu wiadomo, coś trzeba napiąć ... i wtedy właśnie pojawia się to czego na papierze nie chciałabym widzieć.

Dodam jeszcze, że coś takiego nie jest dla mnie nowością. W trakcie cyklu też miałam takie plamienia... akurat trudno mi się wypowiedzieć, czy tylko w tych sytuacjach, bo tak się nie obserwowałam...

Dziwne prawda?

Ja też w trakcie cyklu przed okresem miałam zawsze takie plamienia dokładnie tak jak Ty opisujesz, przy parciu...nie wiem być może gdzieś zalega u Ciebie trochę starej krwi która własnie jest wydalana przy takim wysiłku... trudno tutaj coś powiedzieć. Wybacz bo może nie pamiętam, Twój lekarz wie o tych dziwnych plamieniach ?

a.png
    a.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ