X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj siostra kazala lykac witaminy :) jutro sie wypytam lekarza co i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, trzeba trochę pobrać ten magnez, żeby się niedobór wyrównał:) ja ogólnie mam problemy z potasem i magnezem w organizmie, magnez mi szybko spada pod wpływem stresu -to jest moment. Pamiętam, jak miałam sytuację dla mnie bardzo stresową i od razu zaczęła mi powieka pulsować haha i przez tydzień się z nią męczyłam :P nie wiem, z czego wynika takie słabe wchłanianie, może z tego, że piję dużo herbaty, a ona ogranicza wchłanianie magnezu. Raz wylądowałam w szpitalu z niedoborem potasu (przyspieszona akcja serca), ale wtedy cała noc męczyłam się z gorączką, byłam okropnie spocona, więc podejrzewam, że potas "wyparował" :) Teraz staram się trochę odstawić herbatę i przerzuciłam się na wodę. Problem w tym, że za wodą niespecjalnie przepadam i piję teraz smakową, a doskonale zdaję sobie sprawę, że te wody smakowe to nie jest najlepszy pomysł... Więc chyba kupię sok malinowy i będę dodawać do wody:)
    Zacznę też pić herbatę z żurawiny, kiedyś piłam regularnie codziennie i pamiętam, że elektrolity miałam super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow juz 27 styczniowek:) jak sie czujecie dziewczyny?ja jutro idę na pierwsza bete i TSH, trochę jakby mi objawy mniej dokuczają, az sie boje czy wszystko ok czy przypadkiem cos sie nie popsuło:(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, ani raz nie zwymiotowałam, jedynie na początku byłam bardziej senna. Wspominam tę ciąże jako najlepszy okres w moim życiu. Mam nadzieje że z drugą będzie podobnie czego i Wam z całego serca życzę. NIe ma co na siłę szukać objawów.

Ja też tak miałam w pierwszej ciąży...teraz mam już dosyć ciągłe mdłości zaburzają mój codzienny rytm. Czekam do zakończenia pierwszego trymestru i liczę na to, że w drugim trochę odetchnę... zawsze zazdrościłam kobietom które w ciąży miały mdłości i wymioty bo to taki typowy ciążowy objaw ;-) i też chciałam go mieć... teraz dałabym wszytko, że by tego nie mieć :(

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Druga, pierwsza byla 15 lat temu...no na 2016, aaaa na 10-tego hahaha
    Witaj ;-) Czyli rozumiem, że pierwsze dziecko ma 15 lat ? Dlaczego dopiero po 15 latach zdecydowałaś się na drugie dziecko ?

a.png
    a.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    No tak, trzeba trochę pobrać ten magnez, żeby się niedobór wyrównał:) ja ogólnie mam problemy z potasem i magnezem w organizmie, magnez mi szybko spada pod wpływem stresu -to jest moment. Pamiętam, jak miałam sytuację dla mnie bardzo stresową i od razu zaczęła mi powieka pulsować haha i przez tydzień się z nią męczyłam :P nie wiem, z czego wynika takie słabe wchłanianie, może z tego, że piję dużo herbaty, a ona ogranicza wchłanianie magnezu. Raz wylądowałam w szpitalu z niedoborem potasu (przyspieszona akcja serca), ale wtedy cała noc męczyłam się z gorączką, byłam okropnie spocona, więc podejrzewam, że potas "wyparował" :) Teraz staram się trochę odstawić herbatę i przerzuciłam się na wodę. Problem w tym, że za wodą niespecjalnie przepadam i piję teraz smakową, a doskonale zdaję sobie sprawę, że te wody smakowe to nie jest najlepszy pomysł... Więc chyba kupię sok malinowy i będę dodawać do wody:)
    Zacznę też pić herbatę z żurawiny, kiedyś piłam regularnie codziennie i pamiętam, że elektrolity miałam super.

Cholera :-/ to musisz uwazac <3 ale to teina w hetbacie czy co? Bo moze bezkofeinowa mozesz :-D

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wow juz 27 styczniowek:) jak sie czujecie dziewczyny?ja jutro idę na pierwsza bete i TSH, trochę jakby mi objawy mniej dokuczają, az sie boje czy wszystko ok czy przypadkiem cos sie nie popsuło:(

Nic sie nie martw kochana, mi tez nic nie jest, jak sie martwisz to test powtorz :-) bedzie dobrze :-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja też tak miałam w pierwszej ciąży...teraz mam już dosyć ciągłe mdłości zaburzają mój codzienny rytm. Czekam do zakończenia pierwszego trymestru i liczę na to, że w drugim trochę odetchnę... zawsze zazdrościłam kobietom które w ciąży miały mdłości i wymioty bo to taki typowy ciążowy objaw ;-) i też chciałam go mieć... teraz dałabym wszytko, że by tego nie mieć :(

Tez przy pierwszej nic nie mialam, tylko od miesa mnie odrzucilo a tak to bylo cacy :-D

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Witaj ;-) Czyli rozumiem, że pierwsze dziecko ma 15 lat ? Dlaczego dopiero po 15 latach zdecydowałaś się na drugie dziecko ?

Witaj...bo sie rozwiodlam z pierwszym mezem i dopiero teraz wyszlam zamaz drugi raz po 8 latach znajomosci :-)

Zdecydowalam sie 5 lat temu ale zajsc nie moglam :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 19:11

Kamila8k lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witaj...bo sie rozwiodlam z pierwszym mezem i dopiero teraz wyszlam zamaz drugi raz po 8 latach znajomosci :-)

Dobrze, że się udało!!

Nam się udało po 24 cyklach!

Ale Nas dużo! :):):):):):) Im więcej tym lepiej!

Ja jutro się wybieram na badania, ale nie wiem czy dam radę.
    Viki- masz termin porodu, w urodziny mojego średniego brata!!!!
    Gumisia- a Ty masz termin porodu w urodziny mojego najmłodszego brata!!!!

Ja tak strasznie narzekałam na ten szczęśliwy cykl!

Asha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Dobrze, że się udało!!

Nam się udało po 24 cyklach!

Ale Nas dużo! :):):):):):) Im więcej tym lepiej!

Ja jutro się wybieram na badania, ale nie wiem czy dam radę.
    Viki- masz termin porodu, w urodziny mojego średniego brata!!!!
    Gumisia- a Ty masz termin porodu w urodziny mojego najmłodszego brata!!!!

Ja tak strasznie narzekałam na ten szczęśliwy cykl!

A czemu masz nie dac rady? Zle sie czujesz?

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A czemu masz nie dac rady? Zle sie czujesz?
    Nie potrafię się zorganizować. 3 razy byłam w aptece po pojemnik na mocz i nie kupiłam go -oczywiście. Muszę mieć wszystkie badania na kolejną wizytę!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Nie potrafię się zorganizować. 3 razy byłam w aptece po pojemnik na mocz i nie kupiłam go -oczywiście. Muszę mieć wszystkie badania na kolejną wizytę!

Oj bidulo <3 hormony cie tak rozstrajaja czy emocjonalnie sie rozpadasz :-(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:

No tak to zrozumiałe ;-) Później doczytałam, że 5 lat się staraliście. Masz syna czy córkę ? Nie boisz się takiej różnicy wieku ?

a.png
    a.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No tak to zrozumiałe ;-) Później doczytałam, że 5 lat się staraliście. Masz syna czy córkę ? Nie boisz się takiej różnicy wieku ?

Syna mam...ale tez brata , ktory jest 14 lat mlodszy :-P wiec historia sie powtorzy :-P bedzie dobrze :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    haha, skąd ja to znam :D ja od tygodnia idę do sklepu po cukier. w sklepie byłam już chyba z 4 razy. cukru w domu ni ma :D

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    haha, skąd ja to znam :D ja od tygodnia idę do sklepu po cukier. w sklepie byłam już chyba z 4 razy. cukru w domu ni ma :D

Doczekac sie nie moge :-P

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    O jak miło, że nie jestem sama!
    Asha wrote:
    Syna mam...ale tez brata , ktory jest 14 lat mlodszy :-P wiec historia sie powtorzy :-P bedzie dobrze :-D
    Ja mam brata 11 lat młodszego:)
    Asha wrote:
    Oj bidulo <3 hormony cie tak rozstrajaja czy emocjonalnie sie rozpadasz :-(
    Z emocjami u mnie różnie. Raz mnie wszystko denerwuje i to na maksa. za chwilę płaczę...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:

Ja mam siostrę 9 lat młodszą i mamy naprawdę minimalny kontakt od zawsze :( Dlatego ja nie chciałam mieć takiej różnicy wieku miedzy dziećmi a jednak też będzie spora bo z moi mężem przez kilka lat walczyliśmy ze sobą i nie wiedzieliśmy jak to się skończy ;-)

a.png
    a.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja mam siostrę 9 lat młodszą i mamy naprawdę minimalny kontakt od zawsze :( Dlatego ja nie chciałam mieć takiej różnicy wieku miedzy dziećmi a jednak też będzie spora bo z moi mężem przez kilka lat walczyliśmy ze sobą i nie wiedzieliśmy jak to się skończy ;-)
    Ja mam brata 9lat młodszego. Kontakt ok :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ