Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tak, trzeba trochę pobrać ten magnez, żeby się niedobór wyrównał ja ogólnie mam problemy z potasem i magnezem w organizmie, magnez mi szybko spada pod wpływem stresu -to jest moment. Pamiętam, jak miałam sytuację dla mnie bardzo stresową i od razu zaczęła mi powieka pulsować haha i przez tydzień się z nią męczyłam nie wiem, z czego wynika takie słabe wchłanianie, może z tego, że piję dużo herbaty, a ona ogranicza wchłanianie magnezu. Raz wylądowałam w szpitalu z niedoborem potasu (przyspieszona akcja serca), ale wtedy cała noc męczyłam się z gorączką, byłam okropnie spocona, więc podejrzewam, że potas "wyparował" Teraz staram się trochę odstawić herbatę i przerzuciłam się na wodę. Problem w tym, że za wodą niespecjalnie przepadam i piję teraz smakową, a doskonale zdaję sobie sprawę, że te wody smakowe to nie jest najlepszy pomysł... Więc chyba kupię sok malinowy i będę dodawać do wody:)
Zacznę też pić herbatę z żurawiny, kiedyś piłam regularnie codziennie i pamiętam, że elektrolity miałam super. -
nick nieaktualny
-
agi88 wrote:Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, ani raz nie zwymiotowałam, jedynie na początku byłam bardziej senna. Wspominam tę ciąże jako najlepszy okres w moim życiu. Mam nadzieje że z drugą będzie podobnie czego i Wam z całego serca życzę. NIe ma co na siłę szukać objawów.
Ja też tak miałam w pierwszej ciąży...teraz mam już dosyć ciągłe mdłości zaburzają mój codzienny rytm. Czekam do zakończenia pierwszego trymestru i liczę na to, że w drugim trochę odetchnę... zawsze zazdrościłam kobietom które w ciąży miały mdłości i wymioty bo to taki typowy ciążowy objaw i też chciałam go mieć... teraz dałabym wszytko, że by tego nie mieć -
eneska wrote:No tak, trzeba trochę pobrać ten magnez, żeby się niedobór wyrównał ja ogólnie mam problemy z potasem i magnezem w organizmie, magnez mi szybko spada pod wpływem stresu -to jest moment. Pamiętam, jak miałam sytuację dla mnie bardzo stresową i od razu zaczęła mi powieka pulsować haha i przez tydzień się z nią męczyłam nie wiem, z czego wynika takie słabe wchłanianie, może z tego, że piję dużo herbaty, a ona ogranicza wchłanianie magnezu. Raz wylądowałam w szpitalu z niedoborem potasu (przyspieszona akcja serca), ale wtedy cała noc męczyłam się z gorączką, byłam okropnie spocona, więc podejrzewam, że potas "wyparował" Teraz staram się trochę odstawić herbatę i przerzuciłam się na wodę. Problem w tym, że za wodą niespecjalnie przepadam i piję teraz smakową, a doskonale zdaję sobie sprawę, że te wody smakowe to nie jest najlepszy pomysł... Więc chyba kupię sok malinowy i będę dodawać do wody:)
Zacznę też pić herbatę z żurawiny, kiedyś piłam regularnie codziennie i pamiętam, że elektrolity miałam super.
Cholera to musisz uwazac ale to teina w hetbacie czy co? Bo moze bezkofeinowa mozesz -
FasUla wrote:Wow juz 27 styczniowek:) jak sie czujecie dziewczyny?ja jutro idę na pierwsza bete i TSH, trochę jakby mi objawy mniej dokuczają, az sie boje czy wszystko ok czy przypadkiem cos sie nie popsuło:(
Nic sie nie martw kochana, mi tez nic nie jest, jak sie martwisz to test powtorz bedzie dobrze -
Giannaa wrote:Ja też tak miałam w pierwszej ciąży...teraz mam już dosyć ciągłe mdłości zaburzają mój codzienny rytm. Czekam do zakończenia pierwszego trymestru i liczę na to, że w drugim trochę odetchnę... zawsze zazdrościłam kobietom które w ciąży miały mdłości i wymioty bo to taki typowy ciążowy objaw i też chciałam go mieć... teraz dałabym wszytko, że by tego nie mieć
Tez przy pierwszej nic nie mialam, tylko od miesa mnie odrzucilo a tak to bylo cacy -
Giannaa wrote:Witaj Czyli rozumiem, że pierwsze dziecko ma 15 lat ? Dlaczego dopiero po 15 latach zdecydowałaś się na drugie dziecko ?
Witaj...bo sie rozwiodlam z pierwszym mezem i dopiero teraz wyszlam zamaz drugi raz po 8 latach znajomosci
Zdecydowalam sie 5 lat temu ale zajsc nie moglamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 19:11
Kamila8k lubi tę wiadomość
-
Asha wrote:Witaj...bo sie rozwiodlam z pierwszym mezem i dopiero teraz wyszlam zamaz drugi raz po 8 latach znajomosci
Zdecydowalam sie 5 lat temu ale zajsc nie moglam
Nam się udało po 24 cyklach!
Ale Nas dużo! Im więcej tym lepiej!
Ja jutro się wybieram na badania, ale nie wiem czy dam radę.
Viki- masz termin porodu, w urodziny mojego średniego brata!!!!
Gumisia- a Ty masz termin porodu w urodziny mojego najmłodszego brata!!!!
Ja tak strasznie narzekałam na ten szczęśliwy cykl!Asha, Beatrice lubią tę wiadomość
-
Kamila8k wrote:Dobrze, że się udało!!
Nam się udało po 24 cyklach!
Ale Nas dużo! Im więcej tym lepiej!
Ja jutro się wybieram na badania, ale nie wiem czy dam radę.
Viki- masz termin porodu, w urodziny mojego średniego brata!!!!
Gumisia- a Ty masz termin porodu w urodziny mojego najmłodszego brata!!!!
Ja tak strasznie narzekałam na ten szczęśliwy cykl!
A czemu masz nie dac rady? Zle sie czujesz?
-
Asha wrote:Witaj...bo sie rozwiodlam z pierwszym mezem i dopiero teraz wyszlam zamaz drugi raz po 8 latach znajomosci
Zdecydowalam sie 5 lat temu ale zajsc nie moglam
No tak to zrozumiałe Później doczytałam, że 5 lat się staraliście. Masz syna czy córkę ? Nie boisz się takiej różnicy wieku ? -
nick nieaktualnyKamila8k wrote:Nie potrafię się zorganizować. 3 razy byłam w aptece po pojemnik na mocz i nie kupiłam go -oczywiście. Muszę mieć wszystkie badania na kolejną wizytę!
Asha lubi tę wiadomość
-
eneska wrote:haha, skąd ja to znam ja od tygodnia idę do sklepu po cukier. w sklepie byłam już chyba z 4 razy. cukru w domu ni maAsha wrote:Syna mam...ale tez brata , ktory jest 14 lat mlodszy wiec historia sie powtorzy bedzie dobrze
Asha wrote:Oj bidulo hormony cie tak rozstrajaja czy emocjonalnie sie rozpadasz
-
Asha wrote:Syna mam...ale tez brata , ktory jest 14 lat mlodszy wiec historia sie powtorzy bedzie dobrze
Ja mam siostrę 9 lat młodszą i mamy naprawdę minimalny kontakt od zawsze Dlatego ja nie chciałam mieć takiej różnicy wieku miedzy dziećmi a jednak też będzie spora bo z moi mężem przez kilka lat walczyliśmy ze sobą i nie wiedzieliśmy jak to się skończy -
Giannaa wrote:Ja mam siostrę 9 lat młodszą i mamy naprawdę minimalny kontakt od zawsze Dlatego ja nie chciałam mieć takiej różnicy wieku miedzy dziećmi a jednak też będzie spora bo z moi mężem przez kilka lat walczyliśmy ze sobą i nie wiedzieliśmy jak to się skończy