X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj siostra kazala lykac witaminy :) jutro sie wypytam lekarza co i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, trzeba trochę pobrać ten magnez, żeby się niedobór wyrównał:) ja ogólnie mam problemy z potasem i magnezem w organizmie, magnez mi szybko spada pod wpływem stresu -to jest moment. Pamiętam, jak miałam sytuację dla mnie bardzo stresową i od razu zaczęła mi powieka pulsować haha i przez tydzień się z nią męczyłam :P nie wiem, z czego wynika takie słabe wchłanianie, może z tego, że piję dużo herbaty, a ona ogranicza wchłanianie magnezu. Raz wylądowałam w szpitalu z niedoborem potasu (przyspieszona akcja serca), ale wtedy cała noc męczyłam się z gorączką, byłam okropnie spocona, więc podejrzewam, że potas "wyparował" :) Teraz staram się trochę odstawić herbatę i przerzuciłam się na wodę. Problem w tym, że za wodą niespecjalnie przepadam i piję teraz smakową, a doskonale zdaję sobie sprawę, że te wody smakowe to nie jest najlepszy pomysł... Więc chyba kupię sok malinowy i będę dodawać do wody:)
    Zacznę też pić herbatę z żurawiny, kiedyś piłam regularnie codziennie i pamiętam, że elektrolity miałam super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow juz 27 styczniowek:) jak sie czujecie dziewczyny?ja jutro idę na pierwsza bete i TSH, trochę jakby mi objawy mniej dokuczają, az sie boje czy wszystko ok czy przypadkiem cos sie nie popsuło:(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, ani raz nie zwymiotowałam, jedynie na początku byłam bardziej senna. Wspominam tę ciąże jako najlepszy okres w moim życiu. Mam nadzieje że z drugą będzie podobnie czego i Wam z całego serca życzę. NIe ma co na siłę szukać objawów.

Ja też tak miałam w pierwszej ciąży...teraz mam już dosyć ciągłe mdłości zaburzają mój codzienny rytm. Czekam do zakończenia pierwszego trymestru i liczę na to, że w drugim trochę odetchnę... zawsze zazdrościłam kobietom które w ciąży miały mdłości i wymioty bo to taki typowy ciążowy objaw ;-) i też chciałam go mieć... teraz dałabym wszytko, że by tego nie mieć :(

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Druga, pierwsza byla 15 lat temu...no na 2016, aaaa na 10-tego hahaha
    Witaj ;-) Czyli rozumiem, że pierwsze dziecko ma 15 lat ? Dlaczego dopiero po 15 latach zdecydowałaś się na drugie dziecko ?

a.png
    a.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    No tak, trzeba trochę pobrać ten magnez, żeby się niedobór wyrównał:) ja ogólnie mam problemy z potasem i magnezem w organizmie, magnez mi szybko spada pod wpływem stresu -to jest moment. Pamiętam, jak miałam sytuację dla mnie bardzo stresową i od razu zaczęła mi powieka pulsować haha i przez tydzień się z nią męczyłam :P nie wiem, z czego wynika takie słabe wchłanianie, może z tego, że piję dużo herbaty, a ona ogranicza wchłanianie magnezu. Raz wylądowałam w szpitalu z niedoborem potasu (przyspieszona akcja serca), ale wtedy cała noc męczyłam się z gorączką, byłam okropnie spocona, więc podejrzewam, że potas "wyparował" :) Teraz staram się trochę odstawić herbatę i przerzuciłam się na wodę. Problem w tym, że za wodą niespecjalnie przepadam i piję teraz smakową, a doskonale zdaję sobie sprawę, że te wody smakowe to nie jest najlepszy pomysł... Więc chyba kupię sok malinowy i będę dodawać do wody:)
    Zacznę też pić herbatę z żurawiny, kiedyś piłam regularnie codziennie i pamiętam, że elektrolity miałam super.

Cholera :-/ to musisz uwazac <3 ale to teina w hetbacie czy co? Bo moze bezkofeinowa mozesz :-D

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wow juz 27 styczniowek:) jak sie czujecie dziewczyny?ja jutro idę na pierwsza bete i TSH, trochę jakby mi objawy mniej dokuczają, az sie boje czy wszystko ok czy przypadkiem cos sie nie popsuło:(

Nic sie nie martw kochana, mi tez nic nie jest, jak sie martwisz to test powtorz :-) bedzie dobrze :-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja też tak miałam w pierwszej ciąży...teraz mam już dosyć ciągłe mdłości zaburzają mój codzienny rytm. Czekam do zakończenia pierwszego trymestru i liczę na to, że w drugim trochę odetchnę... zawsze zazdrościłam kobietom które w ciąży miały mdłości i wymioty bo to taki typowy ciążowy objaw ;-) i też chciałam go mieć... teraz dałabym wszytko, że by tego nie mieć :(

Tez przy pierwszej nic nie mialam, tylko od miesa mnie odrzucilo a tak to bylo cacy :-D

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Witaj ;-) Czyli rozumiem, że pierwsze dziecko ma 15 lat ? Dlaczego dopiero po 15 latach zdecydowałaś się na drugie dziecko ?

Witaj...bo sie rozwiodlam z pierwszym mezem i dopiero teraz wyszlam zamaz drugi raz po 8 latach znajomosci :-)

Zdecydowalam sie 5 lat temu ale zajsc nie moglam :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 19:11

Kamila8k lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witaj...bo sie rozwiodlam z pierwszym mezem i dopiero teraz wyszlam zamaz drugi raz po 8 latach znajomosci :-)

Dobrze, że się udało!!

Nam się udało po 24 cyklach!

Ale Nas dużo! :):):):):):) Im więcej tym lepiej!

Ja jutro się wybieram na badania, ale nie wiem czy dam radę.
    Viki- masz termin porodu, w urodziny mojego średniego brata!!!!
    Gumisia- a Ty masz termin porodu w urodziny mojego najmłodszego brata!!!!

Ja tak strasznie narzekałam na ten szczęśliwy cykl!

Asha, Beatrice lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Dobrze, że się udało!!

Nam się udało po 24 cyklach!

Ale Nas dużo! :):):):):):) Im więcej tym lepiej!

Ja jutro się wybieram na badania, ale nie wiem czy dam radę.
    Viki- masz termin porodu, w urodziny mojego średniego brata!!!!
    Gumisia- a Ty masz termin porodu w urodziny mojego najmłodszego brata!!!!

Ja tak strasznie narzekałam na ten szczęśliwy cykl!

A czemu masz nie dac rady? Zle sie czujesz?

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A czemu masz nie dac rady? Zle sie czujesz?
    Nie potrafię się zorganizować. 3 razy byłam w aptece po pojemnik na mocz i nie kupiłam go -oczywiście. Muszę mieć wszystkie badania na kolejną wizytę!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Nie potrafię się zorganizować. 3 razy byłam w aptece po pojemnik na mocz i nie kupiłam go -oczywiście. Muszę mieć wszystkie badania na kolejną wizytę!

Oj bidulo <3 hormony cie tak rozstrajaja czy emocjonalnie sie rozpadasz :-(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:

No tak to zrozumiałe ;-) Później doczytałam, że 5 lat się staraliście. Masz syna czy córkę ? Nie boisz się takiej różnicy wieku ?

a.png
    a.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No tak to zrozumiałe ;-) Później doczytałam, że 5 lat się staraliście. Masz syna czy córkę ? Nie boisz się takiej różnicy wieku ?

Syna mam...ale tez brata , ktory jest 14 lat mlodszy :-P wiec historia sie powtorzy :-P bedzie dobrze :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    haha, skąd ja to znam :D ja od tygodnia idę do sklepu po cukier. w sklepie byłam już chyba z 4 razy. cukru w domu ni ma :D

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    haha, skąd ja to znam :D ja od tygodnia idę do sklepu po cukier. w sklepie byłam już chyba z 4 razy. cukru w domu ni ma :D

Doczekac sie nie moge :-P

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    O jak miło, że nie jestem sama!
    Asha wrote:
    Syna mam...ale tez brata , ktory jest 14 lat mlodszy :-P wiec historia sie powtorzy :-P bedzie dobrze :-D
    Ja mam brata 11 lat młodszego:)
    Asha wrote:
    Oj bidulo <3 hormony cie tak rozstrajaja czy emocjonalnie sie rozpadasz :-(
    Z emocjami u mnie różnie. Raz mnie wszystko denerwuje i to na maksa. za chwilę płaczę...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:

Ja mam siostrę 9 lat młodszą i mamy naprawdę minimalny kontakt od zawsze :( Dlatego ja nie chciałam mieć takiej różnicy wieku miedzy dziećmi a jednak też będzie spora bo z moi mężem przez kilka lat walczyliśmy ze sobą i nie wiedzieliśmy jak to się skończy ;-)

a.png
    a.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja mam siostrę 9 lat młodszą i mamy naprawdę minimalny kontakt od zawsze :( Dlatego ja nie chciałam mieć takiej różnicy wieku miedzy dziećmi a jednak też będzie spora bo z moi mężem przez kilka lat walczyliśmy ze sobą i nie wiedzieliśmy jak to się skończy ;-)
    Ja mam brata 9lat młodszego. Kontakt ok :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ