Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama84 wrote:Hej
Dziewczyny powiedzcie mi czy usg prenatalne w 11t2d ciązy to nie za wcześnie , we wtorek byłam oddać krew na test PAPPA a usg miało być 6 lipca, ale w czwartek dzwoniła rejestratorka że usg przełożone na ten poniedziałek, najpierw prawie padłam na zawał że test z krwi wyszedł zle i wzywają mnie wczesniej na usg ale podobno lekarz idzie na urlop i dlatego terminy pozmieniane, ale czy na pewno....martwię się -
Viki wrote:Ja byłam na usg w 10t6d a wg usg to był 11t5d i dzieciak miał 46,5mm i zbadał mu przyzierność i wszystko było widać ładnie.
Elancyl- kompletnie nie wart swojej ceny. Jeden peg(!) 2-3 olejki w ilości no na maksa 15%., zagęszczacze, emulgatory i na koniec kropla witaminy E. Dużo lepsza emulsja do ciała babydream.
Jak wydawać tyle kasy to tylko na mamamio
Ktoś tu pisał że babydream ma zły skład. Co za bzdura! Jest tak prosty i naturalny- że no naprawdę za taką cenę to ze świecą szukać. A "zwykłe" oliwki dla dzieci to zwykła parafina z parabenami. Więc to bym sobie darowała...Drażni mnie jak ludzie myslą, że oliwki johnsona są zdrowe bo są dla dzieci.Właśnie takie firmy mają to głęboko w dupie.
I nasze dzieci i nas.
Viki a z jakiej firmy polecasz kosmetyki dla niemowląt?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 15:06
-
nick nieaktualnywitam się i witam nową
u mnie dalej ciężko, dziś wyjątkowo mnie ciągnie po chodzeniu, a jak stoję to jeszcze kłuje w szyjcetylko jak siedzie i leże to nic nie boli ehh
nie wiem czy to normalne na tym etapie, czy już przy trzeciej ciąży jest "zmęczenie materiału"
ja już odliczam dni do usg, żyję już tylko tym dniemdorbie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurczę tak piszecie o tych prenatalnych, że już od 10 tygodnia i zaczęłam rozkminiać, że może mi w poniedziałek zrobi?
Wg OM to będzie dokładnie 11t 0d. A wg USG to 10t 1d (licząc proporcjonalnie od 10.06, bo wtedy USG pokazalo 7t 4d),chyba że maluch coś podgonił...
Tylko kurde, jak się umówiłam tylko na wizytę po prostu do gina, a nie na prenatalne, to to problem jest? Pierwszy raz w ogole w życiu idę do tego gina, nie wie, że jestem w ciąży, więc jakby wymiary były okej, to chyba zrobi prenatalne? -
nick nieaktualnyTo jak według USG 10 t 1d, to troche za wczesnie... Moj podgonil troche ale ledwo 3 dni, według miesiączki to było 12 t 2 d, a według USG 11 t 5 d...
Ale jesli wymiary bedą dobre, to zrobi USG, ono sie niczym nie różni, tylko jest troche dłuższe i dokładniejsze;)Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
FasUla, no zobaczymy jak to wyjdzie, bo tak jak mówię, 10t 1d, to gdyby idealnie proporcjonalnie liczyć od tego 10 czerwca
A rzadko kiedy jest tak, że dzieć tak dokładnie rośnie, co do dnia, sama widzisz, że Tobie się już 7 dni przesunęło
No ale to nic, najwyżej pójdę wtedy, kiedy zakładalam, czyli ok. 10 lipca
EDIT:
A co do TP, to tak z ciekawości, gin Wam wpisuje w karcie ciąży najpierw tę datę np. 9 stycznia, a jak potem wychodzi inna, to co, robi korektę, czy zostawia w karcie tę pierwszą datę? Czy dopiero wpisuje datę jak już jest w miarę pewna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:05