X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dzień dobry ;-)

Zaczynamy 15 tydz ...aż trudno w to uwierzyć, że tak ten czas leci ;-)
    Miłego dnia ;-)
    Wow!!! :) Super! Ja dziś zaczęłam 12. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Hejka :) Chciałabym do was dołączyć o ile mnie przyjmiecie :) Jestem tu nowa, dopiero założyłam konto bo przez przypadek trafiłam i stwierdziłam, że dosyć przyjemne forum :)
    Termin porodu mam na 20 stycznia.
    Witaj! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Dziewczyny powiedzcie mi czy usg prenatalne w 11t2d ciązy to nie za wcześnie , we wtorek byłam oddać krew na test PAPPA a usg miało być 6 lipca, ale w czwartek dzwoniła rejestratorka że usg przełożone na ten poniedziałek, najpierw prawie padłam na zawał że test z krwi wyszedł zle i wzywają mnie wczesniej na usg ale podobno lekarz idzie na urlop i dlatego terminy pozmieniane, ale czy na pewno....martwię się :(
    Podobno najlepiej zrobić pomiędzy 10 a 14 tygodniem więc raczej w porządku. Ja TEST PAPPA miałam w 10t1d , a USG mam mieć 13t1d. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ja byłam na usg w 10t6d a wg usg to był 11t5d i dzieciak miał 46,5mm i zbadał mu przyzierność i wszystko było widać ładnie.

Elancyl- kompletnie nie wart swojej ceny. Jeden peg(!) 2-3 olejki w ilości no na maksa 15%., zagęszczacze, emulgatory i na koniec kropla witaminy E. Dużo lepsza emulsja do ciała babydream.
    Jak wydawać tyle kasy to tylko na mamamio

Ktoś tu pisał że babydream ma zły skład. Co za bzdura! Jest tak prosty i naturalny- że no naprawdę za taką cenę to ze świecą szukać. A "zwykłe" oliwki dla dzieci to zwykła parafina z parabenami. Więc to bym sobie darowała...Drażni mnie jak ludzie myslą, że oliwki johnsona są zdrowe bo są dla dzieci.Właśnie takie firmy mają to głęboko w dupie.
    I nasze dzieci i nas.
    Ja smaruję się teraz właśnie Babydreamem tą emulsją. Przyjemna. ;)
    Viki a z jakiej firmy polecasz kosmetyki dla niemowląt? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 15:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i witam nową :)

u mnie dalej ciężko, dziś wyjątkowo mnie ciągnie po chodzeniu, a jak stoję to jeszcze kłuje w szyjce :/ tylko jak siedzie i leże to nic nie boli ehh
    nie wiem czy to normalne na tym etapie, czy już przy trzeciej ciąży jest "zmęczenie materiału" :P

ja już odliczam dni do usg, żyję już tylko tym dniem :P

dorbie lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dzieciaków hip i babydream:)
    Albo bubchen

dorbie lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żyję od wizyty do wizyty. :P

anulka557, dorbie, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Viki! :)

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rby5hl.jpg
    A tak się prezentowaliśmy w 11 tygodniu. :)

anulka557, Liskova, menka, Giannaa, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet fotek nie robie.. brzuch mi zmalał, ewidentnie sam tłuszczyk koło pępka został hehe ale do miesiąca to już myślę, że zacznie wywalać, ale nie jelita, a prawdziwy ciążowy brzuch :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, czy u mnie to jelita, czy tłuszczyk, czy macica ale jest! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka pisałam ci na FB że za chwilę cię wywali! :D

anulka557 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak piszecie o tych prenatalnych, że już od 10 tygodnia i zaczęłam rozkminiać, że może mi w poniedziałek zrobi?

Wg OM to będzie dokładnie 11t 0d. A wg USG to 10t 1d (licząc proporcjonalnie od 10.06, bo wtedy USG pokazalo 7t 4d),chyba że maluch coś podgonił...

Tylko kurde, jak się umówiłam tylko na wizytę po prostu do gina, a nie na prenatalne, to to problem jest? Pierwszy raz w ogole w życiu idę do tego gina, nie wie, że jestem w ciąży, więc jakby wymiary były okej, to chyba zrobi prenatalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak według USG 10 t 1d, to troche za wczesnie... Moj podgonil troche ale ledwo 3 dni, według miesiączki to było 12 t 2 d, a według USG 11 t 5 d...
    Ale jesli wymiary bedą dobre, to zrobi USG, ono sie niczym nie różni, tylko jest troche dłuższe i dokładniejsze;)

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie termin jednak wyszedł na 2 stycznia zamiast 9;) ciekawe jak bedzie naprawdę;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, no zobaczymy jak to wyjdzie, bo tak jak mówię, 10t 1d, to gdyby idealnie proporcjonalnie liczyć od tego 10 czerwca :) A rzadko kiedy jest tak, że dzieć tak dokładnie rośnie, co do dnia, sama widzisz, że Tobie się już 7 dni przesunęło :)

No ale to nic, najwyżej pójdę wtedy, kiedy zakładalam, czyli ok. 10 lipca :)

EDIT:

A co do TP, to tak z ciekawości, gin Wam wpisuje w karcie ciąży najpierw tę datę np. 9 stycznia, a jak potem wychodzi inna, to co, robi korektę, czy zostawia w karcie tę pierwszą datę? Czy dopiero wpisuje datę jak już jest w miarę pewna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:05

• Viki Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia a wyczuwasz stwardnienie-taką kulkę w podbrzuszu?JA tak, to macice widać:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję od spodu, nie wiem jak to nazwać tak niżej twarde w podbrzuszu. Przy pępku bardziej miękko. :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wpisał według USG, nie według OM. Na następnej wizycie się okaże czy zmieni. :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova mi się wydaje że jak maluch będzie duży to zrobi prenatalne. :)

Liskova lubi tę wiadomość

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ