X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie informację aż cieszą :) Super dziewczynki :)

Liskova, dorbie lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Eneska, na razie nie dostałam, bo to i tak w 18tym tygodniu dopiero będę robić, ale tak, to będzie na NFZ i dostanę skierowanie.
    O kurczę, to muszę mojej ginekolog powiedzieć, żeby mi wypisała skierowanie. Bo prywatnie to 300 zł. takie badanie. Oczywiście, jakbym nie dostała skierowania, to i tak się zdecyduję, bo ja mam wadę serca. Ale skoro mam wadę serca, to myślę, że skierowanie powinnam dostać bez problemu.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Witam
    My już po badaniach prenatalnych, wszystko idealnie, badanie robiłam w szpitalu na skierowanie od mojego lekarza, o płec bałam się zapytać bo lekarz paskudny.Martwiłam się też że dzidziuś będzie za mały na dzisiejsze badanie bo 13 dni temu miał 3,1cm ale ładnie urósł i dzisiaj miał 5,37cm i wszystko dało się zmierzyć:),kosc nosowa ładnie widoczna , przezierność karku 1,4mm,termi porodu z usg na 11 stycznia a według OM na 16 stycznia,wyniki z krwi:
    ryzyko podstawowe dla kobiet w moim wieku i moje wyniki
    trisomia21 1:564 mój wynik 1:11280
    trisomia18 1:1309 mój wynik 1:20000
    trisomia13 1:4124 mój wynik 1:20000
    dzidzia fikała jak szalona, super widok ,teraz zacznę cieszyć się ciaża już bardziej na spokojnie :)

Super wyniki ;-) Mam pytanie czy to są wyniki tego badania PAPPA
    trisomia21 1:564 mój wynik 1:11280
    trisomia18 1:1309 mój wynik 1:20000
    trisomia13 1:4124 mój wynik 1:20000

Bo USG chyba chyba takich wyników nie daje ?

Ja w zasadzie na PAPPA się nie załapałam zbyt próżno miałam robione USG ...mogę jeszcze zrobić test potrójny ale granica błędu jest niestety większa i nie wiem czy to nie namąci mi w głowie...

Wie któraś może coś więcej o tym teście potrójnym ? Może miała styczność albo jakieś info od lekarza ? Internet przejrzałym już w tej sprawie jakby co ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam czy dostanę skierowanie na pappa, bo mam możliwość jeszcze zrobić, tym bardziej, że wizytę mam na 10.30, a laboratorium 2 metry dalej i czynne do 11.30 :P

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, tak prywatnie to spory koszt, gin mi mówił, że 350zł..

• Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    U mojego przez brzuch, ale pozniej maluch sie nie chciał obrócić i ostatnie 5 min dopochwowo, ale byłam wczesniej od Ciebie, wiec pewnie u Ciebie juz uda sie przez brzuch;)
    U mnie wyniki
    1: 16412
    1: 36916
    1: 116615

NT 1,1 i nie badam dalej;)

Dla wieku 27 ryzyko podstawowe
    1: 821
    1: 1846
    1: 5831

Także moje ryzyko tez wyszło duzo mniejsze niż według wieku i moim zdaniem Twoje Martii sa bardzo dobre;)

FasUla jeszcze dopytam, bo ja to zielona jestem w gruncie rzeczy. Twoje wyniki to samo usg, czy to usg+pappa?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Eneska, tak prywatnie to spory koszt, gin mi mówił, że 350zł..
    no tak, to zależy od lekarza. akurat w przychodni, gdzie będę robić echo to 300 zł.
    akurat tego badania się boję, bo prenatalnych to praktycznie w ogóle (przynajmniej na razie) :P

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata Coś dla Ciebie na przyszłe loty http://latamyzgdanska.pl/tanie-loty-chorwacja-305/ ;-)

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova cudne wieści! :) A ta przepuklina na pewno szybko się wchłonie. ;)

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii samo USG.

• Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Martii samo USG.

To jeszcze lepiej:)
    Patrząc na twoje wyniki, swoimi jestem zaniepokojona :(

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Martii samo USG.

Kurde ja po USG nie mam tak wyszczególnionych wyników :/

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii według mnie sa bardzo dobre:) ale jesli sie stresujesz, to moze zrób z krwi, zeby sie uspokoić? Z tego co czytałam, to przy takich wartościach o jakich tu piszemy, to wszyscy sie cieszyli, czasami wychodzi 1: kilkadziesiąt i dopiero wtedy jest zastanawianie, a tu sa przecież setki i tysiące;)

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślcie pozytywnie;) to wszystko liczby, generuje je maszyna a przecież na własne oczy widzialyscue zdrowe maleństwa na monitorach;)

A tak z innej beczki juz o to pytałam ale czy Wam tez twardnieje brzuch? Wciaz mi to dokucza od czasu do czasu:/

Martii lubi tę wiadomość

• Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny myślcie pozytywnie;) to wszystko liczby, generuje je maszyna a przecież na własne oczy widzialyscue zdrowe maleństwa na monitorach;)

A tak z innej beczki juz o to pytałam ale czy Wam tez twardnieje brzuch? Wciaz mi to dokucza od czasu do czasu:/

FasUla bierzesz magnez?

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę ale nie codziennie... Myślisz ze moge codziennie? I ze to nie zaszkodzi? Bo biorę juz pregna plus i pregna dha, nie ma tam magnezu ale myslalam, że to juz mnie jakos ustawi...
    Dzieki za radę:) a w ciazy jest jakiś polecany i jakaś dawka?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:

ale jak odczuwasz to twardnienie? macasz się po brzuchu i wyczuwasz? czy to jakoś boli, czy jak?

• Liskova Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do magnezu, to gin polecił mi KONIECZNIE zażywać. Własnie przez to, że wszystko się tam rozciąga, mogą występować skurcze, to żeby ich uniknąć, trzeba koniecznie magnez suplementować.

Zalecił mi magnez, którego nie znam, a mianowicie: MAGNELLA. On sam go zażywa i mówi, że to najlepszy magnez na rynku. Nawet polecił mi zrobić sobie poziom magnezu teraz (a zażywam) i po Magnelli i powiedział, że będzie duża różnica.

Na zgagę: Gaviscon lub Prevomit (Prevomit jest też na mdlości).

I dostałam luteinę, do 20 tygodnia będę zażywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:38

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dotykam brzucha tylko czuje ze sie spina i robi twardy, jest to dosc nieprzyjemne jak skurcz i troche czasem boli, budzi mnie tez czasem w nocy, nie dotykam wtedy brzucha, bo głaskanie tylko nasila, staram sie pic wodę i uspokoić ale pewnie rzeczywiście ten magnez będę brać:) mam nadzieje ze przejdzie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Nie dotykam brzucha tylko czuje ze sie spina i robi twardy, jest to dosc nieprzyjemne jak skurcz i troche czasem boli, budzi mnie tez czasem w nocy, nie dotykam wtedy brzucha, bo głaskanie tylko nasila, staram sie pic wodę i uspokoić ale pewnie rzeczywiście ten magnez będę brać:) mam nadzieje ze przejdzie;)
    oj, to nie, ja nie mam takich przebojów

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ