Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
FasUla wrote:Nie dotykam brzucha tylko czuje ze sie spina i robi twardy, jest to dosc nieprzyjemne jak skurcz i troche czasem boli, budzi mnie tez czasem w nocy, nie dotykam wtedy brzucha, bo głaskanie tylko nasila, staram sie pic wodę i uspokoić ale pewnie rzeczywiście ten magnez będę brać
mam nadzieje ze przejdzie;)
Weź tabletkę jak zaczynasz czuć coś niepokojącego
niektóre ciężarne biorą nawet 3x2 tabl magnezu dziennie
Niestety ten w tabletkach nie ma dobrej wchłanialnościFasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJATA wrote:No strasznie podeszły ten wiek
u mnie kolejno 1:2100, 1:20000, 1:20000
Dalej nic nie robię, bo i po co
To ja nie powinnam być w ciązy
A mi jeszcze nie obliczyli, chyba po PAPPA dostanę
ale najwyższe NT 1,73 kośc nosowa 2,14 CR 6,0 w 11t5d, wg usg 12t4d
Było kilka pomiarów NT od 1,41 do 1,73Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:24
-
Witajcie, ja juz po wizycie wszystko wporządku. Maleństwo ma już 7,59, nt 1'44 więc w normie. Wg USG 13t4d. Po wizycie oczywiście cieszyłam się że wszystko ok a teraz już się nie moge doczekać kolejnego USG bo dziecko znowu spało przez całe podglądanie
eneska, dorbie, Martii, Liskova, anulka557, Beatrice, Pola_x lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewka315 wrote:Witajcie, ja juz po wizycie wszystko wporządku. Maleństwo ma już 7,59, nt 1'44 więc w normie. Wg USG 13t4d. Po wizycie oczywiście cieszyłam się że wszystko ok a teraz już się nie moge doczekać kolejnego USG bo dziecko znowu spało przez całe podglądanie
pani doktor poruszała głowicą, to machnęło rączką i poszło dalej spać
mimo woli tylko zmieniało pozycję w brzuszku - chyba pływało:)))
-
nick nieaktualnyewka315 wrote:Witajcie, ja juz po wizycie wszystko wporządku. Maleństwo ma już 7,59, nt 1'44 więc w normie. Wg USG 13t4d. Po wizycie oczywiście cieszyłam się że wszystko ok a teraz już się nie moge doczekać kolejnego USG bo dziecko znowu spało przez całe podglądanie
ewka315, mimi87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Liskova wrote:Dziewczyny, co do magnezu, to gin polecił mi KONIECZNIE zażywać. Własnie przez to, że wszystko się tam rozciąga, mogą występować skurcze, to żeby ich uniknąć, trzeba koniecznie magnez suplementować.
Zalecił mi magnez, którego nie znam, a mianowicie: MAGNELLA. On sam go zażywa i mówi, że to najlepszy magnez na rynku. Nawet polecił mi zrobić sobie poziom magnezu teraz (a zażywam) i po Magnelli i powiedział, że będzie duża różnica.
Na zgagę: Gaviscon lub Prevomit (Prevomit jest też na mdlości).
I dostałam luteinę, do 20 tygodnia będę zażywać. -
A mój strasznie się wiercił przez całe usg
Mam pytanko. Do tej pory u mojego gina z usg wychodziło mi, że płód jest młodszy o 5 dni, niż wskazuje na to OM, dziś na usg genet. inna ginka wpisała mi, że płód jest nawet o jeden dzień starszy niż wskazuje OM
CRL mam 63,0
12t5d wg dzisiejszego usg -
eneska wrote:Czytałam gdzieś, że godzinę przed planowanym USG warto zjeść np. batona albo czekoladę. Przypływ cukru może rozbudzić fasolkę
eneska lubi tę wiadomość
-
Martii wrote:A mój strasznie się wiercił przez całe usg
Mam pytanko. Do tej pory u mojego gina z usg wychodziło mi, że płód jest młodszy o 5 dni, niż wskazuje na to OM, dziś na usg genet. inna ginka wpisała mi, że płód jest nawet o jeden dzień starszy niż wskazuje OM
CRL mam 63,0
12t5d wg dzisiejszego usgeneska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartii wrote:A mój strasznie się wiercił przez całe usg
CRL mam 63,0
12t5d wg dzisiejszego usgVuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny