X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A jakie jest pytanie? :-D

hehe :D już późno, wybaczcie ;)

Czy to możliwe, że dziecko tak popędziło z rozwojem? Moja ginka twierdziła, że taka różnica 5 dni zostanie, ale, że to w granicach normy.
    Które usg ma rację ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:41

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:

Czy to możliwe, że dziecko tak popędziło z rozwojem? Moja ginka twierdziła, że taka różnica 5 dni zostanie, ale, że to w granicach normy.
    jasne, że jest to możliwe :) Arizona chyba miała taką sytuację, że fasolka była młodsza wg USG o 6 dni, a na następnym już nadrobiła :)

Martii lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie,ze na tym etapie moglo podgonic. Chyba,ze robilas usg co 2tyg, to raczej az tak nie. Mozliwe tez,ze po prostu ktorys gin niedokladnie zmierzyl dzidzie

Martii lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jata Coś dla Ciebie na przyszłe loty http://latamyzgdanska.pl/tanie-loty-chorwacja-305/ ;-)
    dzięki! znam, śledzę, trzymam rękę na pulsie ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magne b6 w zasadzie od początku, 3x1 tabletka

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Pewnie,ze na tym etapie moglo podgonic. Chyba,ze robilas usg co 2tyg, to raczej az tak nie. Mozliwe tez,ze po prostu ktorys gin niedokladnie zmierzyl dzidzie

Hm, właśnie ostatnia przerwa między usg było dokładnie 2 tyg :/
    Może dziesiejsza ginka wpisała na sztywno moją datę OM. Ale mimo wszystko chyba 12t5d zgadzałoby się z CRL 63mm? Więc może jednak poprzednia do tej pory źle mierzyła... Hm hm hm. Zawsze musze znaleźć sobie jakiś problem ...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie wkurzylam dzis,bo pierwszy raz w zyciu skisla mi zupa (choc nie dodaje smietany) i to w ciagukilku godz od zrobienia. Fakt,ze sama mowilam,ze pogoda taka skisnieta,ale nie sadzilam,ze to sie odbije na mojej zupie :-P

eneska, anulka557 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnez brałam na początku ciąży, bo dość mocno bolał mnie brzuch jak na @. Ale już nie biorę:)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Hm, właśnie ostatnia przerwa między usg było dokładnie 2 tyg :/
    Może dziesiejsza ginka wpisała na sztywno moją datę OM. Ale mimo wszystko chyba 12t5d zgadzałoby się z CRL 63mm? Więc może jednak poprzednia do tej pory źle mierzyła... Hm hm hm. Zawsze musze znaleźć sobie jakiś problem ...
    Tak sadze, u mnie chyba 6,13 rownalo sie 12t4d jesli dobrze pamietam

Martii lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się nie zgadza rozmiar z wiekiem z OM, jest zawsze kilka dni młodsze. Ale już się tym nie przejmuję, ważne że zdrowe i się rozwija :)

Martii lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już na dziś mam dość główkowania ;) Zafundowałam sobie sporo emocji.
    Dobrej nocy Dziewczyny.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, odpocznij:)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, u mnie dziecko nadrobiło w sumie 8 dni. Na ostatnim USG było młodsze o 6 dni wg OM, a na wczorajszym starsze o 1 dzień niż OM.
    Ale gin też mowi, że to od sprzętu zależy. Tak jak Wam pisałam ostatnio: gin jak przyłożyła, to wyszło 7t 4d, a jak przesunęła o jakąś setną milimetra, to już 7t 2d :)

Moje dziecię też wczoraj spało. I też miałam dopochwowe USG, a potem przez brzuch żeby resztę wymiarów zobaczyć. Gin mi kazał zakaszleć, ale maluch się ruszył przez sekundę i nic. To mi ponaciskał brzuch, to wtedy dziecko taaak szalało, że szok :D

I się gin śmiał właśnie, jakie to śmieszne, że młode aż tak tam wariuje, a ja w ogóle tego nie czuję :)

Vuko, luteina jest po to, że jak to gin stwierdził: dziecko rośnie za pomocą progesteronu. Ja nic nie mogę zrobić, żeby dziecku pomóc, bo ani nic konkretnego zjeśc nie mogę, ani wypić, żeby mu pomóc.
    Więc lepiej brać luteinę, która mi ten poziom progesteronu podniesie, bo on za wysoki nigdy nie będzie, a dla dzeicka będzie tylko lepiej.

I druga rzecz, to argumentował to tak, że potem w zaawansowanej ciąży nie powinnam mieć problemu z wizją wcześniejszego porodu, ze skracaniem się szyjki macicy, tylko 'jak inne panie będą leżeć u niego na oddziale, to ja będę chodzić jak normalny człowiek' :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:

Mi ostatnio też tak nadgoniło. ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciątko dzisiaj poszło ostatni dzień do przedszkola ... i wiecie co Wam powiem ? Od jutra śpimy do woli! :D :D :D Dziecko szczęśliwe i ja szczeliwa ;-)

eneska, anulka557, Gumisia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Marti, u mnie dziecko nadrobiło w sumie 8 dni. Na ostatnim USG było młodsze o 6 dni wg OM, a na wczorajszym starsze o 1 dzień niż OM.
    Ale gin też mowi, że to od sprzętu zależy. Tak jak Wam pisałam ostatnio: gin jak przyłożyła, to wyszło 7t 4d, a jak przesunęła o jakąś setną milimetra, to już 7t 2d :)

Moje dziecię też wczoraj spało. I też miałam dopochwowe USG, a potem przez brzuch żeby resztę wymiarów zobaczyć. Gin mi kazał zakaszleć, ale maluch się ruszył przez sekundę i nic. To mi ponaciskał brzuch, to wtedy dziecko taaak szalało, że szok :D

I się gin śmiał właśnie, jakie to śmieszne, że młode aż tak tam wariuje, a ja w ogóle tego nie czuję :)

Vuko, luteina jest po to, że jak to gin stwierdził: dziecko rośnie za pomocą progesteronu. Ja nic nie mogę zrobić, żeby dziecku pomóc, bo ani nic konkretnego zjeśc nie mogę, ani wypić, żeby mu pomóc.
    Więc lepiej brać luteinę, która mi ten poziom progesteronu podniesie, bo on za wysoki nigdy nie będzie, a dla dzeicka będzie tylko lepiej.

I druga rzecz, to argumentował to tak, że potem w zaawansowanej ciąży nie powinnam mieć problemu z wizją wcześniejszego porodu, ze skracaniem się szyjki macicy, tylko 'jak inne panie będą leżeć u niego na oddziale, to ja będę chodzić jak normalny człowiek' :D
    Wiem jakie zadanie ma luteina,bo tez ja biore. Bardziej zdziwilo mnie to,ze musisz brac tak dlugo,bo przeciez w 15tyg produkcje progesteronu przejmuje chyba lozysko. Myslalam,ze masz jakies dodatkowe wskazania :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje już od piątku ma wakacje :D ale ja nie odczuję za bardzo bo i to miał drugą zmianę na 11.30 :D ale do tej pory nie wiem jak ogarnę przyszły rok, zajęcia co prawda zaczynają się 6,45 ale do 8.15 można dziecko przyprowadzić.. a my całe życie po 8 wstajemy!!! oj będzie ciężko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia.
    Powodzenia jak któraś wizytuje dziś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Miłego dnia.
    Powodzenia jak któraś wizytuje dziś :)
    A czy dzisiaj nie ma wyników matur? trzymam kciuki <3

• Vuko Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiej dawce bierzesz lutke liskova?

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ