X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali skąd ty masz taki????? Jesteśmy w tym samym wieku ciąży a ja nie mam nic. Nikt nic w pracy nawet nie podejrzewa.
    W spodniach chodzę tych samych.

Jak wy to robicie? Ja mogę normalnie spać...Na brzuchu też. Nie potrzebuje turbo poduszek.
    Może coś jest nie tak ze mną?
    Przecież dziecko ma na maksa 7-8 cm teraz. Więc jakim cudem takie macie brzuszki??

martwicie mnie:( że mi macica nie rośnie.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam ciążowego brzuszka, chodzę w starych spodniach, mam tylko taki wzdęciowy:) ale spie na brzuchu cały czas

zem3sg18fbglipi0.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam guza na jajniku i miał wymiary 15 cm x 15 cm to też byłam płaska...
    może mam jakąś budowę dziwną. No i przytyłam na razie 1 kg. Ale to chyba

dorbie lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia to nie jesteśmy same:) No i nic się nie zapowiada na brzuszek na razie...

km5stv73cogtpx8e.png

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko taki wzgórek tam gdzie macica, czuje, ze dzidzia rośnie, ale jeszcze nie do zauważenia:) a kruszynka miała w srode 7,1 cm. W pierwszej ciąży zaczęło mi byc widac brzuszek w 5 miesiacu, wtedy poszło w szybkim tempie:)

dorbie lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Jak miałam guza na jajniku i miał wymiary 15 cm x 15 cm to też byłam płaska...
    może mam jakąś budowę dziwną. No i przytyłam na razie 1 kg. Ale to chyba
    szczerze to ja też jestem w szoku, że dziewczyny tak "wywala" :) ja to kolejna ciąza to normalne, w pierwszej to do 18 tygodnia NIC nie było widać, brzuch płaski, nic nie przytyłam :) dopiero koło 20 zaczęło lekko mnie wywalać, w sumie troche tak jakbym się najadła :D tak porządnie i z dnia na dzień to coś koło 21-23 tygodnia i od tego czasu też zaczęłam tyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Naali skąd ty masz taki????? Jesteśmy w tym samym wieku ciąży a ja nie mam nic. Nikt nic w pracy nawet nie podejrzewa.
    W spodniach chodzę tych samych.

Jak wy to robicie? Ja mogę normalnie spać...Na brzuchu też. Nie potrzebuje turbo poduszek.
    Może coś jest nie tak ze mną?
    Przecież dziecko ma na maksa 7-8 cm teraz. Więc jakim cudem takie macie brzuszki??

martwicie mnie:( że mi macica nie rośnie.
    Viki, ciesz się
    ja mam bebol, ale tylko moi bliscy znajomi go widzą, bo taki brzuch jak ja teraz ma mnóstwo kobiet :-) Ja mam normalnie płaski zupełnie. To hormony tak działaja, głownie progesteron, ze obniża napięcie mięsni.
    A u mnie to już 4 ciąża, 3cia taka duża

• naali13 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale co ja mam poradzić hehe ? Brzuch jest i tego nie zmienie, może to genetyczne, nie wiem. A teraz tak piszecie, że czuję się jak trędowata, albo jakbym ten brzuch wypychała hehe ;p

Viki ja 3 kg schudłam! Co nawet mój mąż mówi, że widać po udach i twarzy, a wszystko przeszło na spiczasty brzuch.

dorbie, Liskova lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja już dzisiaj po prenatalnych, wszystko jest w normie, ryzyko wystąpienia wad genetycznych to kolejno 1:5174, 1:7423 i <1:20000, dwie nogi są, dwie ręce są, kość nosowa obecna, pęcherz jest, żołądek jest i był wypełniony, płyn owodniowy w normie, wszystkie parametry w normie, serce bije 159 uderzeń na minutę, waga dziecka wskazuje na ciążę o dwa dni starszą, więc rozwija się prawidłowo. Płci na razie nie znam, nawet nie ma spekulacji :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2fd43a36aa2ad1c.html

machamy i pozdrawiamy:)

dorbie, Pola_x, Giannaa, mimi87, anulka557, Liskova, vincaminor, Martii, Aprilia, Carmen1724, ewka315, Beatrice lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz ja tez chce taki mieć naali:) Bo bym się nie martwiła, że dziecko nie rośnie czy coś...Lub za wolno.

A tak to stres, że inne w 14 tygodniu mają już spore brzuszki...
    Ja tylko czuje tak trochę nad spojeniem łonowym macice. Czasem jak chce mi sie siku to mocna ją czuć i wysoko.I czuje że mięśnie brzuch mi się "odtrenowują". Tak jak by mi się znieczuliły.

A tak w ogóle to II trymestr się zaczął. I jest cudnie:) Przytulanko wróciło, ćwiczenia, apetyt lepszy.

Tylko płacze dużo. Ostatnio uczyłam się kodeksu rodzinny i na rozwodach się popłakałam.:( Jak teraz sobie pomyśle to mi smutno.

dorbie, Martii lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czy brzuch widać czy nie to zależy od budowy ciała... i od kondycji brzuszka ;-) kobiety który dużo ćwiczą i mają mocne mięsie na brzuchu później się zaokrąglą. Jeśli ktoś miał tłuszczyk na brzuchu to szybciej niestety zostanie wypchnięty. Nie ma co się stresować ...a bo ja mam za duży brzuch a ja mam za mały... wszystko zależy od budowy ciała ;-)

Aprilia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    To fajnie że masz teraz więcej energii bo przeprowadzka na pewno ich wymaga :) podziwiam szczerze, bo ja po pracy rzadko mam już na coś siłę, a przy tych upałach to już zupełnie...

U mnie brzuszek już jest i sama jestem zdziwiona że tak szybko ;) na szczęście kupiłam parę ciążowych rzeczy na wyprzedaży w C&A więc mam w czym chodzić :) całkiem fajne te sukienki i bluzki w sam raz na lato :) bo w dresie przecież nie mogę iść do pracy ;)
    A jak u Ciebie? Ponoć w kolejnej ciąży brzuszek szybciej wyskakuje :)
    ja wczoraj kupiłam sobie spódnicę w C&A taka cienka beżową i jest super, bo mi już cięzko się ubrac w cos letniego, wszytsko miałam dopasowane
    Kupiłam też 2 sukienki w HM, jedna z dodatkiem lnu zielona szyta jakby z koła, super materiał lejący sie i wcale nie ciązowa, takze do noszenia potem też
    A druga taka chciałam prostą bawełna trykot i na brzuszek marszczenia jak w bluzkach z HM

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    To czy brzuch widać czy nie to zależy od budowy ciała... i od kondycji brzuszka ;-) kobiety który dużo ćwiczą i mają mocne mięsie na brzuchu później się zaokrąglą. Jeśli ktoś miał tłuszczyk na brzuchu to szybciej niestety zostanie wypchnięty. Nie ma co się stresować ...a bo ja mam za duży brzuch a ja mam za mały... wszystko zależy od budowy ciała ;-)
    Wies,z róznie, bo ja miałam płaski i cwiczyłam regularnie, kaloryferek ;-), a teraz od poczatku ciązy tak mi zwiotczały mięsnie i od razu jelita mi wypchnęło. Ale myślę, że to od progesteronu, on ma takie działanie, ja brałam już od 3 dni po owulacji takze pewnie stąd

• stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszka nie ma, jedynie tylko nad wzórkiem łonowym czuć twardą macicę. Trochę przytyłam zanim zaszłam w ciążę (ok 5 kg) przez tarczycę, teraz waga stoi w miejscu....jem normalnie. jestem mała wieć myślę, że niedługo brzuszek będzie widać

dorbie lubi tę wiadomość

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna "wywala" predzej, druga pozniej, nie ma co spekulowac. Ja yez mam tylko wzdeciowy jak sie najem i waze 49,5 czyli tylko kilo do przodu (wczoraj sie wazylam rano). Wszystko w swoim czasie :-)

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja już dzisiaj po prenatalnych, wszystko jest w normie, ryzyko wystąpienia wad genetycznych to kolejno 1:5174, 1:7423 i <1:20000, dwie nogi są, dwie ręce są, kość nosowa obecna, pęcherz jest, żołądek jest i był wypełniony, płyn owodniowy w normie, wszystkie parametry w normie, serce bije 159 uderzeń na minutę, waga dziecka wskazuje na ciążę o dwa dni starszą, więc rozwija się prawidłowo. Płci na razie nie znam, nawet nie ma spekulacji :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2fd43a36aa2ad1c.html

machamy i pozdrawiamy:)
    To łapka? Ale super!!!

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Jedna "wywala" predzej, druga pozniej, nie ma co spekulowac. Ja yez mam tylko wzdeciowy jak sie najem i waze 49,5 czyli tylko kilo do przodu (wczoraj sie wazylam rano). Wszystko w swoim czasie :-)
    A ja miałam caly czas 1 kg do przodu od miesiaca i nagle w tydzien przybrałam 1kg i się przeraziłam, mam nadzieje, ze tempa takiego nie bedzie ;-) Nie obżeram się, słodycze bardzo mało,zadnych chipsow nie jem, lodów tez malutko, ciacho mało, chleb mało, 5 posiłków, nie moge zjesc dużo, bo szybko mnie wzdyma. z czego to z czego ? :-) :-) :-) No wiem, ze przytyc trzeba ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Miałam napisać w sierpniu.. W styczniu to na porodówkę.:)
    Bacha, to napiszesz jak było, bo jestem ciekawa.
    A wycieczka czy wyjazd sami organizujecie?
    Ja jadę na Maltę w lipcu na koniec i cieszę się, ze mi ginekolog pozwoliła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali, znalazłam zdjęcie :-)
    Fajny brzuszek :-) U mnie ciut mniejszy albo ja mniejsza ;-)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A ja miałam caly czas 1 kg do przodu od miesiaca i nagle w tydzien przybrałam 1kg i się przeraziłam, mam nadzieje, ze tempa takiego nie bedzie ;-) Nie obżeram się, słodycze bardzo mało,zadnych chipsow nie jem, lodów tez malutko, ciacho mało, chleb mało, 5 posiłków, nie moge zjesc dużo, bo szybko mnie wzdyma. z czego to z czego ? :-) :-) :-) No wiem, ze przytyc trzeba ;-)
    Ja za to jem giga porcje >.<

dorbie, Martii lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ