Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia- masz termin porodu w 18 ste urodziny mojego brata!
    Nam na ostatnim USG pokazało się 31.12 ale liczę na to, że jednak 2016 może być nawet 01.01- byle rok później:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Super !!! ;-)
    Widzisz tak się za Tobą stęskniłam, że aż 3 razy polubiłam Twoją wiadomość :P Mam nadzieje,że teraz będziesz zaglądać częściej ;-)

Dzięki. Pewnie że będę :)
    W tym tygodniu mam jeszcze kurs ale potem już tylko normalna praca więc luz ;)

Jak idą przygotowania do przeprowadzki? Jak się czujesz???

• Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupowała poduszkę do spania na boku? Jaką wzięłyście? Motherhood, czy coś z allegro?

• Nessa Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Poronienie podobno nie jest wskazaniem do prenatalnych na NFZ. Ja poroniłam dwie ciąże i niestety robię prywatnie. Twój lekarz chyba troszkę tam ponaciągał. ;)

To dziwnie.. Bo jak się umawiałam na badanie to jeszcze się pytałam czy na pewno będzie za darmo, a babeczka mówiła że na pewno. Tylko to ksero muszę mieć z wypisu..

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale wszystko zależy od przyczyny poronienia, innych chorób i wielu czynników. Niektórzy ginowie chcą dmuchać na zimne i wolą po poronieniu dać skierowanie, a co oni sobie wpiszą w uzasadnieniu, to już ich sprawa :)

Ja się umówiłam na przyszłą środę na 7:30, więc będzie test podwójny + USG.
    Pani dr przez tel bardzo miła :) Kazała być na czczo, wziąć sobie śniadanie i coś słodkiego :)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa wrote:
    To dziwnie.. Bo jak się umawiałam na badanie to jeszcze się pytałam czy na pewno będzie za darmo, a babeczka mówiła że na pewno. Tylko to ksero muszę mieć z wypisu..
    Ja robiłam badania prenatalne na NFZ wskazaniem było poronienie, wiekowo się nie łapałam bo mam 31 lat, skierowanie dostałam od mojej pani doktor do której chodze prywatnie, na prenatalne z krwi i usg umawiałam się we wskazanym szpitalu i miałam wszystkie badania za darmo

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa wrote:
    Ja robiłam badania prenatalne na NFZ wskazaniem było poronienie, wiekowo się nie łapałam bo mam 31 lat, skierowanie dostałam od mojej pani doktor do której chodze prywatnie, na prenatalne z krwi i usg umawiałam się we wskazanym szpitalu i miałam wszystkie badania za darmo

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Czy któraś z Was kupowała poduszkę do spania na boku? Jaką wzięłyście? Motherhood, czy coś z allegro?
    Ja mam z allegro, dzięki niej się wysypiam:D

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chcę sobie kupić, znalazłam u siebie stacjonarnie Motherhood za 139zł, więc jak dziś zdążę to ją kupię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova to chodzi o takiego rogala? mi taka została z poprzedniej ciąży :D długa jak ja albo i dłuższa jest :D też już chyba muszę wyciągnąć bo czuję, że to moje ostatnie podrygi spania na brzuchu, już czuje, że lada dzień się skończy :(

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a jaka masz z Allegro? Jesteś zadowolona?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hłydc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:29

• Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, ja brałam MagneB6 MAX (tylko koniecznie MAX, bo przy zwykłym dawkowanie to 6 tabletek dziennie!), a gin mi polecił Magnellę, żę podobno dużo lepsza.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Kamila a jaka masz z Allegro? Jesteś zadowolona?
    mamma mia- mogę poszukać linka, jak chcesz. jestem zadowolona, bo ja niestety uwielbiam spać na brzuchu!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w końcu muszę zamówić tą poduszkę bo coraz gorzej mi się śpi... I plecy czasem strasznie bolą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzis przyszly z allegro legginsy całe oraz takie 3/4
    - zaszalałam a co ! :)
    są specjalne dla kobiet w ciazy z miejscem na rosnący brzuszek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj prosze linka:) ja tez kupiłam magne b6 bi magnelli nie mieli w aptece a chciałam cos na szybko;)
    Skurcze łydek tez mam i mroczki przed oczami rownież, ponoć tak moze byc...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze że wam wystawili skierowanie. Moim zdaniem każda kobieta powinna mieć za darmo prenatalne no ale niestety.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    To daj prosze linka:) ja tez kupiłam magne b6 bi magnelli nie mieli w aptece a chciałam cos na szybko;)
    Skurcze łydek tez mam i mroczki przed oczami rownież, ponoć tak moze byc...
    http://allegro.pl/poduszka-rogal-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-spania-i5431419533.html mam tą w owieczki..

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam poduchę dziś! Z Motherhood, 139zł :)

‹‹ ‹ 559 560 561 562 563 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ