X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia- masz termin porodu w 18 ste urodziny mojego brata!
    Nam na ostatnim USG pokazało się 31.12 ale liczę na to, że jednak 2016 może być nawet 01.01- byle rok później:)

dorbie lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Super !!! ;-)
    Widzisz tak się za Tobą stęskniłam, że aż 3 razy polubiłam Twoją wiadomość :P Mam nadzieje,że teraz będziesz zaglądać częściej ;-)

Dzięki. Pewnie że będę :)
    W tym tygodniu mam jeszcze kurs ale potem już tylko normalna praca więc luz ;)

Jak idą przygotowania do przeprowadzki? Jak się czujesz???

• Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupowała poduszkę do spania na boku? Jaką wzięłyście? Motherhood, czy coś z allegro?

• Nessa Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Poronienie podobno nie jest wskazaniem do prenatalnych na NFZ. Ja poroniłam dwie ciąże i niestety robię prywatnie. Twój lekarz chyba troszkę tam ponaciągał. ;)

To dziwnie.. Bo jak się umawiałam na badanie to jeszcze się pytałam czy na pewno będzie za darmo, a babeczka mówiła że na pewno. Tylko to ksero muszę mieć z wypisu..

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale wszystko zależy od przyczyny poronienia, innych chorób i wielu czynników. Niektórzy ginowie chcą dmuchać na zimne i wolą po poronieniu dać skierowanie, a co oni sobie wpiszą w uzasadnieniu, to już ich sprawa :)

Ja się umówiłam na przyszłą środę na 7:30, więc będzie test podwójny + USG.
    Pani dr przez tel bardzo miła :) Kazała być na czczo, wziąć sobie śniadanie i coś słodkiego :)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa wrote:
    To dziwnie.. Bo jak się umawiałam na badanie to jeszcze się pytałam czy na pewno będzie za darmo, a babeczka mówiła że na pewno. Tylko to ksero muszę mieć z wypisu..
    Ja robiłam badania prenatalne na NFZ wskazaniem było poronienie, wiekowo się nie łapałam bo mam 31 lat, skierowanie dostałam od mojej pani doktor do której chodze prywatnie, na prenatalne z krwi i usg umawiałam się we wskazanym szpitalu i miałam wszystkie badania za darmo

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa wrote:
    Ja robiłam badania prenatalne na NFZ wskazaniem było poronienie, wiekowo się nie łapałam bo mam 31 lat, skierowanie dostałam od mojej pani doktor do której chodze prywatnie, na prenatalne z krwi i usg umawiałam się we wskazanym szpitalu i miałam wszystkie badania za darmo

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Czy któraś z Was kupowała poduszkę do spania na boku? Jaką wzięłyście? Motherhood, czy coś z allegro?
    Ja mam z allegro, dzięki niej się wysypiam:D

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chcę sobie kupić, znalazłam u siebie stacjonarnie Motherhood za 139zł, więc jak dziś zdążę to ją kupię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova to chodzi o takiego rogala? mi taka została z poprzedniej ciąży :D długa jak ja albo i dłuższa jest :D też już chyba muszę wyciągnąć bo czuję, że to moje ostatnie podrygi spania na brzuchu, już czuje, że lada dzień się skończy :(

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a jaka masz z Allegro? Jesteś zadowolona?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hłydc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:29

Beatrice lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, ja brałam MagneB6 MAX (tylko koniecznie MAX, bo przy zwykłym dawkowanie to 6 tabletek dziennie!), a gin mi polecił Magnellę, żę podobno dużo lepsza.

Felicity lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Kamila a jaka masz z Allegro? Jesteś zadowolona?
    mamma mia- mogę poszukać linka, jak chcesz. jestem zadowolona, bo ja niestety uwielbiam spać na brzuchu!

FasUla lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w końcu muszę zamówić tą poduszkę bo coraz gorzej mi się śpi... I plecy czasem strasznie bolą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzis przyszly z allegro legginsy całe oraz takie 3/4
    - zaszalałam a co ! :)
    są specjalne dla kobiet w ciazy z miejscem na rosnący brzuszek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj prosze linka:) ja tez kupiłam magne b6 bi magnelli nie mieli w aptece a chciałam cos na szybko;)
    Skurcze łydek tez mam i mroczki przed oczami rownież, ponoć tak moze byc...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze że wam wystawili skierowanie. Moim zdaniem każda kobieta powinna mieć za darmo prenatalne no ale niestety.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    To daj prosze linka:) ja tez kupiłam magne b6 bi magnelli nie mieli w aptece a chciałam cos na szybko;)
    Skurcze łydek tez mam i mroczki przed oczami rownież, ponoć tak moze byc...
    http://allegro.pl/poduszka-rogal-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-spania-i5431419533.html mam tą w owieczki..

FasUla, lucy1983 lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam poduchę dziś! Z Motherhood, 139zł :)

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ