X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, ale dziec trochę za mały na dokładne pomiary serca, niby 45 mm, a id 45 robia, ale pani doktor powiedzisla, ze, aby zbadać serce dokładnie, dobrze, zeby był większy, wiec mam przyjść za tydzien (umówiłam wizytę na 12, wiec bedzie to juz 23 tydz plus 1 dzien, wiec pewnie bedzie duże, bo od ostatniego usg tydzien temu urosło 12 mm, wiec moze zobaczę płeć;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, chyba 13 tydzień, a nie 23 :D

Dobrze, że wszystko w porządku :)
    U mnie w 11t 0d gin zbadał serduszko, dzieć miał 42mm :) Ale skierowanie na oficjalne prenatalne i tak dostanę :)

Właśnie się zbieram do poradni, czeka mnie kilkugodzinne czekanie..

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pamiętacie ale na ostatnim usg miesiąc temu miałam bardzo dużo wód płodowych. Zapomniałam wczoraj dodać, że to się wyrównało i już jest wszystko w normie.

lucy1983, Giannaa, Giannaa, Carmen1724, Liskova lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Summerka, chyba 13 tydzień, a nie 23 :D

Dobrze, że wszystko w porządku :)
    U mnie w 11t 0d gin zbadał serduszko, dzieć miał 42mm :) Ale skierowanie na oficjalne prenatalne i tak dostanę :)

Właśnie się zbieram do poradni, czeka mnie kilkugodzinne czekanie..

Tak, tak 13;)

Ja byłam w poradni, gdzie specjalizują sie w badaniach serca. Babeczka powiedziała, ze wprawdzie oceniają juz przy 44 mm, ale dla pewności lepiej, zeby z tydzien jeszcze urosło;) kolejny stres, bo trzeba czekać, śle gdybym miała sie zastanawiać czy na pewno wszystko okej, to juz poczekam()

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry koleżanki, witam się w 13 tygodniu i odliczam godziny do jutrzejszej wizyty :D

lucy1983, Pola_x, ewka315, Gumisia, anulka557, dorbie lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Długo mnie nie było przez te wszystkie moje wyjazdy i kursy... Próbowałam was nadrobić ale z waszą efektywnością nie dam chyba rady :) mam nadzieję że u Was wszystko w porządku. Ja też się w końcu melduję ;)

Ja dziś zaczynam 15. Tydzień :) czujemy się dobrze, żadnych dolegliwości, tylko to zmęczenie po pracy...
    W poniedziałek mieliśmy prenatalne usg i wszystko cacy :) przezierność 1.6 mm więc w normie. Dzidzia ma ponad 8 cm i fajnie się ruszała i machała rączkami, więc jestem spokojniejsza :)

Ja sporo pracuję i nie mam za bardzo czasu i na pisanie i zamartwianie, ale akurat mi to robi dobrze ;) powoli wracam też do sportu, lekarz mi nawet polecał bieganie, rower (tylko raczej stacjonarny) i pływanie. Zapisuję się też zaraz na jogę jak mi się kurs w tym tygodniu skończy w pracy i będę mieć więcej czasu.

Miłego dnia!!!

Giannaa, Giannaa, Giannaa, eneska, ewka315, Mama84, Carmen1724, Gumisia, mimi87, Liskova, Pola_x, anulka557, alexa, dorbie, Beatrice, Aprilia lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy witaj po przerwie :) Same dobre wieści u was, super :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Witajcie dziewczyny :) Długo mnie nie było przez te wszystkie moje wyjazdy i kursy... Próbowałam was nadrobić ale z waszą efektywnością nie dam chyba rady :) mam nadzieję że u Was wszystko w porządku. Ja też się w końcu melduję ;)

Ja dziś zaczynam 15. Tydzień :) czujemy się dobrze, żadnych dolegliwości, tylko to zmęczenie po pracy...
    W poniedziałek mieliśmy prenatalne usg i wszystko cacy :) przezierność 1.6 mm więc w normie. Dzidzia ma ponad 8 cm i fajnie się ruszała i machała rączkami, więc jestem spokojniejsza :)

Ja sporo pracuję i nie mam za bardzo czasu i na pisanie i zamartwianie, ale akurat mi to robi dobrze ;) powoli wracam też do sportu, lekarz mi nawet polecał bieganie, rower (tylko raczej stacjonarny) i pływanie. Zapisuję się też zaraz na jogę jak mi się kurs w tym tygodniu skończy w pracy i będę mieć więcej czasu.

Miłego dnia!!!

Super !!! ;-)
    Widzisz tak się za Tobą stęskniłam, że aż 3 razy polubiłam Twoją wiadomość :P Mam nadzieje,że teraz będziesz zaglądać częściej ;-)

eneska, lucy1983 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    II trymestr moje drogie to bóle głowy. Tak gdzieś czytałam. Ja cały I trymestr bez a teraz pod koniec od rana. I jak sie prześpię to nic nie daje. Apap na chwile daje rade.Przez całą ciąże wzięłam już 3 apapy...
    To ja już wykorzystałam bóle głowy w I trymestrze, teraz już nie powinny mnie męczyć, co?
    Mnie na ból głowy pomagał apap, albo magnez...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też często boli głowa, ale nie są to silne bóle, więc da się wytrzymać bez tabletek.

BTW czy była któraś z was w Albanii na wakacjach? My się wybieramy w styczniu.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja tez po wizycie, ale dziec trochę za mały na dokładne pomiary serca, niby 45 mm, a id 45 robia, ale pani doktor powiedzisla, ze, aby zbadać serce dokładnie, dobrze, zeby był większy, wiec mam przyjść za tydzien (umówiłam wizytę na 12, wiec bedzie to juz 23 tydz plus 1 dzien, wiec pewnie bedzie duże, bo od ostatniego usg tydzien temu urosło 12 mm, wiec moze zobaczę płeć;))
    Cieszę się że wszystko dobrze, za tydzień będzie pewnie duże i da się dobrze zbadać. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Mnie też często boli głowa, ale nie są to silne bóle, więc da się wytrzymać bez tabletek.

BTW czy była któraś z was w Albanii na wakacjach? My się wybieramy w styczniu.
    A styczniu??? A na kiedy masz termin porodu? :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Nie wiem czy pamiętacie ale na ostatnim usg miesiąc temu miałam bardzo dużo wód płodowych. Zapomniałam wczoraj dodać, że to się wyrównało i już jest wszystko w normie.
    No to super. :)

asia1985 lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    A styczniu??? A na kiedy masz termin porodu? :P

Miałam napisać w sierpniu.. W styczniu to na porodówkę.:)

dorbie lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Mi raz na usg wyszlo na 1 stycznia, ale ostatnio znowu na 3, wiec zostawiam juz ten 3 ;)

my ostatnio z usg wyszedł termin 31. 12 ;p ale ja wolę chyba mieć styczniowca niż z końca grudnia

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na 31.01 :)

dorbie lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Miałam napisać w sierpniu.. W styczniu to na porodówkę.:)
    Aaaaaaaa! :D To zmienia postać rzeczy. ;) Hihi!

bacha8709 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam według OM na 19.01. ale podejrzewam że będzie w grudniu. Na ostatnim USG było 5 dni starsze. No i moja mama urodziła pierwsze dziecko (mnie) około miesiąc wcześniej. Więc w razie czego nastawiam się wstępnie na święta lub Sylwester, choć zdecydowanie wolę w styczniu. ;)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na ból głowy pomaga banalny sposób który dostałam od koleżanki. Na gorącej patelni podgrzać ( do tego stopnia żeby parzyło w palce jak sie bierze z patelni) sól kamienną ( musi być kamienna) dać to do bawełnianej ściereczki zaczepić czymś żeby nie rozsypało się i przykładać do głowy ale na początku przez jakąś szmatkę żeby nie poparzyć się. Sposób banalny ale dla mnie jest idealny

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    A ja mam na 31.01 :)
    W moje urodzinki :) Ja według gina mam na 29.01 :D Więc prezent idealny :D

bacha8709 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ