X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, ale dziec trochę za mały na dokładne pomiary serca, niby 45 mm, a id 45 robia, ale pani doktor powiedzisla, ze, aby zbadać serce dokładnie, dobrze, zeby był większy, wiec mam przyjść za tydzien (umówiłam wizytę na 12, wiec bedzie to juz 23 tydz plus 1 dzien, wiec pewnie bedzie duże, bo od ostatniego usg tydzien temu urosło 12 mm, wiec moze zobaczę płeć;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, chyba 13 tydzień, a nie 23 :D

Dobrze, że wszystko w porządku :)
    U mnie w 11t 0d gin zbadał serduszko, dzieć miał 42mm :) Ale skierowanie na oficjalne prenatalne i tak dostanę :)

Właśnie się zbieram do poradni, czeka mnie kilkugodzinne czekanie..

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pamiętacie ale na ostatnim usg miesiąc temu miałam bardzo dużo wód płodowych. Zapomniałam wczoraj dodać, że to się wyrównało i już jest wszystko w normie.

lucy1983, Giannaa, Giannaa, Carmen1724, Liskova lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Summerka, chyba 13 tydzień, a nie 23 :D

Dobrze, że wszystko w porządku :)
    U mnie w 11t 0d gin zbadał serduszko, dzieć miał 42mm :) Ale skierowanie na oficjalne prenatalne i tak dostanę :)

Właśnie się zbieram do poradni, czeka mnie kilkugodzinne czekanie..

Tak, tak 13;)

Ja byłam w poradni, gdzie specjalizują sie w badaniach serca. Babeczka powiedziała, ze wprawdzie oceniają juz przy 44 mm, ale dla pewności lepiej, zeby z tydzien jeszcze urosło;) kolejny stres, bo trzeba czekać, śle gdybym miała sie zastanawiać czy na pewno wszystko okej, to juz poczekam()

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry koleżanki, witam się w 13 tygodniu i odliczam godziny do jutrzejszej wizyty :D

lucy1983, Pola_x, ewka315, Gumisia, anulka557, dorbie lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Długo mnie nie było przez te wszystkie moje wyjazdy i kursy... Próbowałam was nadrobić ale z waszą efektywnością nie dam chyba rady :) mam nadzieję że u Was wszystko w porządku. Ja też się w końcu melduję ;)

Ja dziś zaczynam 15. Tydzień :) czujemy się dobrze, żadnych dolegliwości, tylko to zmęczenie po pracy...
    W poniedziałek mieliśmy prenatalne usg i wszystko cacy :) przezierność 1.6 mm więc w normie. Dzidzia ma ponad 8 cm i fajnie się ruszała i machała rączkami, więc jestem spokojniejsza :)

Ja sporo pracuję i nie mam za bardzo czasu i na pisanie i zamartwianie, ale akurat mi to robi dobrze ;) powoli wracam też do sportu, lekarz mi nawet polecał bieganie, rower (tylko raczej stacjonarny) i pływanie. Zapisuję się też zaraz na jogę jak mi się kurs w tym tygodniu skończy w pracy i będę mieć więcej czasu.

Miłego dnia!!!

Giannaa, Giannaa, Giannaa, eneska, ewka315, Mama84, Carmen1724, Gumisia, mimi87, Liskova, Pola_x, anulka557, alexa, dorbie, Beatrice, Aprilia lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy witaj po przerwie :) Same dobre wieści u was, super :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Witajcie dziewczyny :) Długo mnie nie było przez te wszystkie moje wyjazdy i kursy... Próbowałam was nadrobić ale z waszą efektywnością nie dam chyba rady :) mam nadzieję że u Was wszystko w porządku. Ja też się w końcu melduję ;)

Ja dziś zaczynam 15. Tydzień :) czujemy się dobrze, żadnych dolegliwości, tylko to zmęczenie po pracy...
    W poniedziałek mieliśmy prenatalne usg i wszystko cacy :) przezierność 1.6 mm więc w normie. Dzidzia ma ponad 8 cm i fajnie się ruszała i machała rączkami, więc jestem spokojniejsza :)

Ja sporo pracuję i nie mam za bardzo czasu i na pisanie i zamartwianie, ale akurat mi to robi dobrze ;) powoli wracam też do sportu, lekarz mi nawet polecał bieganie, rower (tylko raczej stacjonarny) i pływanie. Zapisuję się też zaraz na jogę jak mi się kurs w tym tygodniu skończy w pracy i będę mieć więcej czasu.

Miłego dnia!!!

Super !!! ;-)
    Widzisz tak się za Tobą stęskniłam, że aż 3 razy polubiłam Twoją wiadomość :P Mam nadzieje,że teraz będziesz zaglądać częściej ;-)

eneska, lucy1983 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    II trymestr moje drogie to bóle głowy. Tak gdzieś czytałam. Ja cały I trymestr bez a teraz pod koniec od rana. I jak sie prześpię to nic nie daje. Apap na chwile daje rade.Przez całą ciąże wzięłam już 3 apapy...
    To ja już wykorzystałam bóle głowy w I trymestrze, teraz już nie powinny mnie męczyć, co?
    Mnie na ból głowy pomagał apap, albo magnez...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też często boli głowa, ale nie są to silne bóle, więc da się wytrzymać bez tabletek.

BTW czy była któraś z was w Albanii na wakacjach? My się wybieramy w styczniu.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja tez po wizycie, ale dziec trochę za mały na dokładne pomiary serca, niby 45 mm, a id 45 robia, ale pani doktor powiedzisla, ze, aby zbadać serce dokładnie, dobrze, zeby był większy, wiec mam przyjść za tydzien (umówiłam wizytę na 12, wiec bedzie to juz 23 tydz plus 1 dzien, wiec pewnie bedzie duże, bo od ostatniego usg tydzien temu urosło 12 mm, wiec moze zobaczę płeć;))
    Cieszę się że wszystko dobrze, za tydzień będzie pewnie duże i da się dobrze zbadać. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Mnie też często boli głowa, ale nie są to silne bóle, więc da się wytrzymać bez tabletek.

BTW czy była któraś z was w Albanii na wakacjach? My się wybieramy w styczniu.
    A styczniu??? A na kiedy masz termin porodu? :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Nie wiem czy pamiętacie ale na ostatnim usg miesiąc temu miałam bardzo dużo wód płodowych. Zapomniałam wczoraj dodać, że to się wyrównało i już jest wszystko w normie.
    No to super. :)

asia1985 lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    A styczniu??? A na kiedy masz termin porodu? :P

Miałam napisać w sierpniu.. W styczniu to na porodówkę.:)

dorbie lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Mi raz na usg wyszlo na 1 stycznia, ale ostatnio znowu na 3, wiec zostawiam juz ten 3 ;)

my ostatnio z usg wyszedł termin 31. 12 ;p ale ja wolę chyba mieć styczniowca niż z końca grudnia

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na 31.01 :)

dorbie lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Miałam napisać w sierpniu.. W styczniu to na porodówkę.:)
    Aaaaaaaa! :D To zmienia postać rzeczy. ;) Hihi!

bacha8709 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam według OM na 19.01. ale podejrzewam że będzie w grudniu. Na ostatnim USG było 5 dni starsze. No i moja mama urodziła pierwsze dziecko (mnie) około miesiąc wcześniej. Więc w razie czego nastawiam się wstępnie na święta lub Sylwester, choć zdecydowanie wolę w styczniu. ;)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na ból głowy pomaga banalny sposób który dostałam od koleżanki. Na gorącej patelni podgrzać ( do tego stopnia żeby parzyło w palce jak sie bierze z patelni) sól kamienną ( musi być kamienna) dać to do bawełnianej ściereczki zaczepić czymś żeby nie rozsypało się i przykładać do głowy ale na początku przez jakąś szmatkę żeby nie poparzyć się. Sposób banalny ale dla mnie jest idealny

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    A ja mam na 31.01 :)
    W moje urodzinki :) Ja według gina mam na 29.01 :D Więc prezent idealny :D

bacha8709 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ