X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

• illusiona Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka na 14:30 :D

Mordeczka lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka ale Ci fajnie, że już po wizycie i że z dzidzią wszystko dobrze.

Ja wizytę mam dopiero przed 19. Stresik jest i to duży.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-)

Gratulacje po wizytach i tego, że przyniosłyście dobre wieści z nich ;-)

Anulka Śliczne maleństwo ;-)
    Cynnia Nie czytaj tych smutnych rzeczy, to jest najgorsze co możesz zrobić ...ja sama bym płakała po przeczytaniu tego...Ciszę się, że u Ciebie wszystko w porządku ;-)
    asia1985 Gratulacje nowego zakupu...ładny wózeczek...szkoda, że nie dałaś sobie jeszcze chwili czasu, bo jak rusza na forum konkretne rozmowy o wózkach to może jeszcze Ci się spodobać coś innego ;-)

Ja dzisiaj umieram...rano obudził mnie potworny ból głowy ...zjadłam śniadanie chwile posiedziałam i poszłam spać dalej. Myślałam, że jak się prześpię to przejdzie...niestety nie przeszło a w domu apapu ani paracetamolu nie mam ...

Ktoś wie ile tego można wziąć ? Czy mogę np wziąć 2 tabletki ? To na pewno jest bezpieczne ale do jakiejś tam ilości.

Cynnia, anulka557 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY też w piątek się wizytujemy :) A teraz czekam na moją siostrę która ma przyjechać z sernikiem :)

• JATA Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Cześć dziewczyny ;-)

Gratulacje po wizytach i tego, że przyniosłyście dobre wieści z nich ;-)

Anulka Śliczne maleństwo ;-)
    Cynnia Nie czytaj tych smutnych rzeczy, to jest najgorsze co możesz zrobić ...ja sama bym płakała po przeczytaniu tego...Ciszę się, że u Ciebie wszystko w porządku ;-)
    asia1985 Gratulacje nowego zakupu...ładny wózeczek...szkoda, że nie dałaś sobie jeszcze chwili czasu, bo jak rusza na forum konkretne rozmowy o wózkach to może jeszcze Ci się spodobać coś innego ;-)

Ja dzisiaj umieram...rano obudził mnie potworny ból głowy ...zjadłam śniadanie chwile posiedziałam i poszłam spać dalej. Myślałam, że jak się prześpię to przejdzie...niestety nie przeszło a w domu apapu ani paracetamolu nie mam ...

Ktoś wie ile tego można wziąć ? Czy mogę np wziąć 2 tabletki ? To na pewno jest bezpieczne ale do jakiejś tam ilości.
    Gianna mi też dziś pęka głowa. ostatnio często mnie boli, to może być przez duphaston. Ja wzięłam apap, bo już nie mogłam. 1 tabletkę 500mg

Giannaa lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Gianna mi też dziś pęka głowa. ostatnio często mnie boli, to może być przez duphaston. Ja wzięłam apap, bo już nie mogłam. 1 tabletkę 500mg

A to takie tabletki 500mg można ? ;-) Ile ich można w ciągu dnia ? Rozmawiałaś z teściem na ten temat może?

dorbie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pytałam, ja biorę jedną dziennie jak muszę, staram się wytrzymać bez, ale czasami się nie da :(

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnio nie mam czasu pisac, bo wróciłam do pracy, ale podczytuje Was;) gratuluje wszystkim, pozytywnych usg;) ja dziś mam usg o 19, na razie stresu nie ma, ale pewnie koło 18 sie zacznie;(

bacha8709 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też o tej samej porze idę na badanie. Trzymam za Ciebie kciuki :)

Summerka lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    nie pytałam, ja biorę jedną dziennie jak muszę, staram się wytrzymać bez, ale czasami się nie da :(

No ja dzisiaj nie wytrzymuje już :(

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból głowy biorę jedną tabletkę Apapu - wystarcza.
    Moja pani ginekolog powiedziała, że w bardzo skrajnych przypadkach można nawet ketanol wziąć, ale to już naprawdę ostateczność.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja na ból głowy biorę jedną tabletkę Apapu - wystarcza.
    Moja pani ginekolog powiedziała, że w bardzo skrajnych przypadkach można nawet ketanol wziąć, ale to już naprawdę ostateczność.

Chyba bym nie zaryzykowała żeby wziąć ketonal ;-) Ale apap nigdy na mnie nie działał...kiedyś musiałam całe opakowanie (6szt.) wziąć, żeby ból przeszedł.

a.png
    a.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II trymestr moje drogie to bóle głowy. Tak gdzieś czytałam. Ja cały I trymestr bez a teraz pod koniec od rana. I jak sie prześpię to nic nie daje. Apap na chwile daje rade.Przez całą ciąże wzięłam już 3 apapy...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Chyba bym nie zaryzykowała żeby wziąć ketonal ;-) Ale apap nigdy na mnie nie działał...kiedyś musiałam całe opakowanie (6szt.) wziąć, żeby ból przeszedł.
    Ja też bym ketonalem nie zaryzykowała, na szczęście nie mam takich bóli :) głowa też mnie bardzo rzadko boli, na razie...

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak do tej pory to nie wzięłam żadnej tabletki przeciwbólowej...raz tylko trochę mnie głowa bolała ale samo przeszło... Może jest tak jak Viki napisała...chociaż mam cichą nadzieje, że nie :D Za miesiąc zaczyna się mój sezon na migreny ciekawe co to będzie ...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do tej pory nie brałam nic przeciwbólowego, zreszta przed ciaza tez prawie w ogole... Ale dzis mi sie tak nic nie chce, ze az mi wstyd przed sama sobą...

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana też cierpiałam na ból głowy, na szczęście przeszło.
    Mnie się udało w ciąży bez tabletek jak do tej pory i mam nadzieje, że tak zostanie.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A to takie tabletki 500mg można ? ;-) Ile ich można w ciągu dnia ? Rozmawiałaś z teściem na ten temat może?
    W ciąży można do 4 szt po 500mg/ dobę, normalnie do 8 tabl/ dobe

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te bóle głowy spróbujcie napić sie wody, koło pół litra małymi łyczkami. Mi czesto pomaga, przynajmniej na tyle, ze wytrzymuje bez tabletek

dorbie, Giannaa lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ