X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika prawda lepiej dmuchać na zimne ;)
    Może na następnej wizycie już będę miała przez brzuch akurat zacznę 15 tc i może się dowiem co mi rośnie :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ogromną nadzieję, za tydzień się dowiem, co tam siedzi w brzuchu:) chcemy pomału robić pokoik, a nie wiemy, dla kogo :D

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo manicure, wiecie jak to z hybryda? Można?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    myślę, że nie ma przeciwwskazań:) ja robię żele od początku ciąży i tylko czasem, jak wkładam do lampy to trochę piecze (wtedy od razu wyciągam), bo płytka jest bardziej ukrwiona i wrażliwa :)

pamiętam, jak poszłam robić paznokcie w dniu, w którym beta wyszła mi 5,5 :D babeczka, do której chodzę, już na wejściu powiedziała mi, że jakoś inaczej wyglądam :D no i miała rację :P jak wieczorem odebrałam wynik, to od razu do niej pisałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 12:57

Gumisia, ewka315 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Giannaa w którym tygodniu robisz polowkowe?

Nie wiem jeszcze dokładnie ale gdzieś koło 22 tc muszę zobaczyć w jakiej cenie będą bilety i się umówić do tego mój gin bierze urlop i dopiero będzie w połowie sierpnia także dał mi przedział od połowy do końca sierpnia, żebym się pojawiła.

a.png
    a.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:

Ja juz przeczytałam chyba ze sto artykułów na ten temat i gin nie ma nic przeciwko. Ja z Zuza cała ciąże robiłam i teraz tez;)

Dziś kupiłam dla maleństwa pierwsze body;)

converse90 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja juz przeczytałam chyba ze sto artykułów na ten temat i gin nie ma nic przeciwko. Ja z Zuza cała ciąże robiłam i teraz tez;)

Dziś kupiłam dla maleństwa pierwsze body;)
    ja wczoraj dostałam od cioci pierwsze ubranko dla malucha:) akurat na zimę idealne
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6c88b4c118ca705.html

monika_89, Pola_x, Gumisia, Summerka, ewka315, dorbie, mimi87 lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja caly czas robię hybrydę, nic mi nie wiadomo na ten temat że nie wolno ;)

Summerka lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad żelami, ale stwierdziłam, że nie, chociażby dlatego, że jakbym nie daj boze wylądowała w szpitalu i potrzebna operacja, to trzeba mieć zmyte paznokcie. A kto by mi żele w szpitalu ściągnął? :D

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Z tego co wiem jedynym przeciwwskazaniem jest to, że może zemdlić od zapachu ;)

Summerka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Monika prawda lepiej dmuchać na zimne ;)
    Może na następnej wizycie już będę miała przez brzuch akurat zacznę 15 tc i może się dowiem co mi rośnie :)
    Na pewno już będzie przez brzuszek. :) Ja miałam w 13 tygodniu już przez brzuch prenatalne. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja się zastanawiałam nad żelami, ale stwierdziłam, że nie, chociażby dlatego, że jakbym nie daj boze wylądowała w szpitalu i potrzebna operacja, to trzeba mieć zmyte paznokcie. A kto by mi żele w szpitalu ściągnął? :D
    Ja robię, ale tylko do końca wakacji, później będę malować, bo to nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie rodzić.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gumisia, a co to za cudo kupiliście?
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-zel-kurier-0zl-i5330893713.html
    A takie cudo! :)

dorbie lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam na allegro, kurczę szkoda że takie drogie jak na gadżet :D
    A to nie jest szkodliwe dla dziecka? Bo w sumie częstych USG się nie zaleca, a jak tutaj?

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, że dzieci nie lubią Dopplera, że to nieprzyjemne dla nich - taki detektor też tak działa?

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-zel-kurier-0zl-i5330893713.html
    A takie cudo! :)

Chyba sobie kupię jak wrócę z urlopu :)
    Powodzenie dziewczyny na wizytach!
    Nie będzie mnie tydzień bo o 22 mam samolot do rodziców- wariują ze szczęścia przyszli dziadkowie :D w czwartek 23 lipca mam kolejną wizytę żeby jeszcze raz zobaczyć kość nosową bo wczoraj była ale bardzo malutka bo dzidziuś maleńki, 46mm więc doktor chce potwierdzić a przy okazji obejrzeć mnie po locie :) Powodzenia ;)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bezpieczne? Kurde, tez bym kupiła, ale nie jestem pewna czy można sobie tak słuchać, zwłaszcza, ze w opisie jest, ze przeznaczony jest do fazy przedporodowej (nie wiem czy na tej aukcji akurat)

No wlasnie to chyba działa jak doopler...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:46

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Ja zawsze miałam żele zrobione ale jak się dowiedziałam o ciąży to przestałam robić

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki za odpowiedzi. Chyba najważniejsze to żeby unkiknąć grzyba, ale jak się idzie do zaufanego miejsca to nie powinno być takich akcji ;)

• Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny detektor tętne nie działa na zasadzie dopplera tylko jak KTG - która z Was już była zaciążona to wie o jakie urządzenie chodzi. Można nim słuchać tętna ile się chce pod warunkiem, że się wie jak to robić

dxomcwa1ppg5wdso.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ