Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
no i jestem po wizycie u dietetyczki. Kazała mi wstawać przed 8 rano ;( żeby do 8 być po śniadaniu. Potem 2 przekąski, obiad, podwieczorek i dwie kolacje. Nie wiem kiedy to wszystko zjem
Generalnie za wiele produktów mi z diety nie wyrzuciła, poszło wprawdzie parę rzeczy ale nie będę musiała drastycznie zmieniać diety. Tylko ta częstotliwość... zobaczymy jak to wpłynie na moje wyniki. Niby mam dobre wg niej mam cukrzyce ciążową, wg diabetolog nie. Ogólnie dziwna baba, stwierdziła że jestem dość tłusta (
) więc lepiej żebym nie tyła za bardzo
co do detektora to poluję na ten sam na all, może uda mi się coś upolować taniegodorbie, ewka315 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Ja już detektora nie muszę kupować
Właśnie czuje jak moje dziecko się rusza w brzuszku, teraz jestem na 100% tego pewna
ale fajnie
już teraz to będzie tylko mocniej
monika_89, JATA, Kinia1986, eneska, lucy1983, dorbie, vincaminor, anulka557, ewka315, Pola_x, Felicity, bacha8709, mimi87, FasUla, Liskova, Hikaru lubią tę wiadomość
-
Liskova wrote:Monika, sens regularnych posiłków jest taki, żeby ten poziom cukru utrzymywał się na stałym poziomie, a żeby nie dochodziło do za dużych spadkow. Duży spadek powoduje np. ochotę na słodycze, a co za tym idzie, duży skok cukru.
u mnie w rodzinie taka tendencja do cukrzycy niestety
gianna super!Giannaa lubi tę wiadomość
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
W podbrzuszu czuje jak dzieciątko się obraca... to specyficzne uczucie które znane jest dziewczynom co mają już dziecko / dzieci
W późniejszym okresie bliżej porodu takie rozpychanie zdarza się, że jest bolesne, mnie to dość mocno bolało jak Olek się rozpychał i wypinał pupkę. Teraz czuje ucisk na pęcherz który jest i za chwile znika i za chwile znowu czuje, że coś mnie uwiera połączone to jest z delikatnym łaskotaniem w środku
dorbie, anulka557, ewka315, Aprilia, mimi87 lubią tę wiadomość
-
Giannaa wrote:W podbrzuszu czuje jak dzieciątko się obraca... to specyficzne uczucie które znane jest dziewczynom co mają już dziecko / dzieci
W późniejszym okresie bliżej porodu takie rozpychanie zdarza się, że jest bolesne, mnie to dość mocno bolało jak Olek się rozpychał i wypinał pupkę. Teraz czuje ucisk na pęcherz który jest i za chwile znika i za chwile znowu czuje, że coś mnie uwiera połączone to jest z delikatnym łaskotaniem w środku
Ale super!
-
https://www.youtube.com/watch?v=lYxvTGF4juI
https://www.youtube.com/watch?v=WUZ8EniNo1s
Pochwalę się nagraniem jak używam tego detektora.Od 40 sekundy lepiej słychać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 19:33
monika_89, Kinia1986, Giannaa, Hikaru lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gumisia wrote:Monika no to czeka cię trochę wyrzeczeń i zmian. Współczuję. Trzymam kciuki żebyś zdrowo przybierała.
serduszko pierwsza klasateż już chcę detektor !
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kinia1986 wrote:Gumisia super!!! Jestem pod wrażeniem, że w tym tygodniu tak ładnie słychać
A co to będzie później.
Moje malutkie serduszko!
Polecam dla każdej spanikowanej mamuśki dopplerka.
Ja sobie daję prawo do panikowania, bo straciłam dwie ciąże, ale wiem że niektóre nie popierają podsłuchiwania malucha.
-
Wróciłam. Dzieciak na 95% to dziewczę
Ma 97 mm. Reszty wymiarów nie zapamiętałam...ale w normie na 14 tydzień i kilka dni.
Serce 144. Wody płodowe w normie.
Więc znów jest dobrze:)
Tsh spadło na 1,8! Nareszcie!eneska, Aprilia, vincaminor, Giannaa, anulka557, ewka315, dorbie, Felicity, lucy1983, Summerka, Pola_x, monika_89, Kinia1986, Liskova, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuper Viki
A ja dzis odebrałam PAPPA i wynik z badań prenatalnych 1 trymestru (PAPPA+ usg ) wyszedł mi super!
ryzyko podstawowe - trisomia 21 1:80 a obliczone czyli obecne 1:1598
trisomia 18 1:192, obliczone 1:3838
trisomia 13 1:603 obliczone 12056
postawowe wynika z wieku i liczny porodówlucy1983, Summerka, Aprilia, Pola_x, mimi87, FasUla, anulka557, Kinia1986, Liskova, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki wrote:Wróciłam. Dzieciak na 95% to dziewczę
Ma 97 mm. Reszty wymiarów nie zapamiętałam...ale w normie na 14 tydzień i kilka dni.
Serce 144. Wody płodowe w normie.
Więc znów jest dobrze:)
Tsh spadło na 1,8! Nareszcie!
Viki super wiadomościno to teraz możesz się już cieszyć na dobre ciążą
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Super Viki
A ja dzis odebrałam PAPPA i wynik z badań prenatalnych 1 trymestru (PAPPA+ usg ) wyszedł mi super!
ryzyko podstawowe - trisomia 21 1:80 a obliczone czyli obecne 1:1598
trisomia 18 1:192, obliczone 1:3838
trisomia 13 1:603 obliczone 12056
postawowe wynika z wieku i liczny porodów
Cudownie! Dobrze że zrobiłaś jeszcze te testy z krwi bo ta korektura jest powalająca