Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Viki wrote:https://parenting.pl/portal/pierwsze-ruchy-dziecka
Tu pisze, że do 20 tygodnia raczej ich nie poczuje:)
Na forum dziewczyny jakoś tu wszystko wcześnie miały. I brzuchy już od 10 tygodnia i ruchy od 14. I mnie to stresuje
Bo brzuszek taka kuleczka wyszedł mi parę dni temu i dalej dla postronnych osób jest niezauważalny.
A ruchy? Jak to rozróżniacie? Puka, stuka, burczy, przemieszcza się, ale to może być cokolwiek na tym etapie. Za cholerę nie mogę rozróżnić. Jakaś upośledzona jestem,,,Brzuszki to też indywidualna sprawa. Ja jestem dość szczupła i szybko było widać, ale na to też nie ma reguły.
-
Dokładnie dziewczyny każda ciąza jest inna. Ja nie mam jakiegoś ogromnego brzucha, ale wyraźnie czuję kopniaczki i widać je na drgającym brzuchu.
Gumisia też się bawiłam dzisiaj ze swoim- mały odpowiadał na moje stukaniaJakie to super. A internet pisze głupoty- według artykułów nie powinnam czuć ruchów, bo jestem pierworódką, a jeśli już to tylko łaskotanie. A mi się legalnie brzuch unosi haha
Każda ciąża, dziecko jest inne i już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:15
Gumisia lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Podczytywalam Wasze posty. Co do tej jazdy autokarem to byłam zzmuszona wybrać jazdę nim zamiast samolotu bo bilety były strasznie drogie ok 2000 zł na osobę . Jechalam 28 godzin z Anglii i powiem jedno - tragedia . Brzuch z siedzenia tak mnie bolał że myślałam że już rodze. Nie wspomznam już o spuchnietych bolacych lydkach .
Jeżeli chodzi o ruchy to też jeszcze ich nie czuje albo nie zdaje sobie sprawy że to one a brzuch powiększa mi się z dnia na dzień. Wizytę mam dopiero na 19 sierpnia ale chyba wybiorę się wcześniej. Nie martwię się bo wiem że kobiety różnie je odczuwająteż się nie martwcie. Ale kręgosłup mi wysiada już teraz . Zobaczymy co będzie później.
Pozdrawiam -
Marzeneczka wrote:Nie, robiłam w różnych laboratorium. Nie wiedziałam,że może być jakaś różnica. Ślicznie dziękuję za Odpowiedź01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
tygrys73 wrote:Dokładnie dziewczyny każda ciąza jest inna. Ja nie mam jakiegoś ogromnego brzucha, ale wyraźnie czuję kopniaczki i widać je na drgającym brzuchu.
Gumisia też się bawiłam dzisiaj ze swoim- mały odpowiadał na moje stukaniaJakie to super. A internet pisze głupoty- według artykułów nie powinnam czuć ruchów, bo jestem pierworódką, a jeśli już to tylko łaskotanie. A mi się legalnie brzuch unosi haha
Każda ciąża, dziecko jest inne i już
Nie ma reguły na takie sprawy.
-
Gumisia wrote:Witam! Nie mogę uwierzyć w to co się dzieje!
Niech mnie ktoś uszczypnie! Słuchałam dziś rano serduszka na dopplerze. Pięknie biło, miałam już przestać gdy poczułam kopniaka!
Tak tak! Kopniaka! Delikatnego ale wyczuwalnego doskonale!
Serduszko słyszałam po lewej stronie macicy a kopniaczka poczułam po prawej. Zaczęłam zaczepiać paznokciami maluszka i odpowiadał kopniakami! Mało tego było to widać przez skórę, to znaczy niewielki skrawek skóry lekko się podnosi. Mąż też widział!
Cudownie!
ooo jak słodko zazdroszczęmi w szpitalu codziennie badali serduszko na dopperze ale moje maleństwo nie lubiło tego i ciągle uciekało więc można było posłuchać tylko kilka sekund ;p
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej witam się po burzy. W mojej miejscowości było epicentrum, nawet o nas w wiadomościach mówili
Straszna ulewa, grzmoty. W sobotę wywaliło prąd, zalączyli dopiero w niedzielę. Wszędzie pourwane linie i połamane drzewa. U nas w domu poszły 2 telewizory (nasz i piętro wyżej u rodziców), nadajnik tv i internet (całe szczęście że z przez laptopa mogę się podpiąć pod neta w telfonie). Mało brakowalo musielibyśmy też kupować nową lodowke, ale na szczęście ruszyła
menka biudlko, dobrze że z dzidzią wszystko dobrze, mam nadzieję, że i Ciebie niedlugo wypuszczą
tygrys listą na pierwszej stronie zarządza Beatrice a jest auktualnie na urlopie. Tabelkę zrobiłam ja i ja tam pilnuję porządku
Viki ja tez nie mam brzuszka ciążowego, raczej ciąża spożywczaU mnie łozysko na tylniej ścianie, ale ciąża pierwsza więc wątpię, że szybko poczuję ruchy. Doczekamy się
Gumisia cudowne wieściGumisia, lucy1983 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
anulka557 wrote:moje też już ostro ćwiczy, dziś spać przez to nie mogłam bo wywijało tymi nóżkami
z dnia na dzień już co raz mocniej
myślę że wszystkie czekamy na te pierwsze ruchy a jak już się nasze dzieciątka rozruszają to będziemy je prosić żeby dały nam chwilkę spokojuanulka557, Martii lubią tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Witam się w 4 miesiącu
Dziewczyny zmartwiłam się dziś rano stając na wadze. Znowu schudłam, a nie wymiotuję.
Co prawda apetytu nie mam i szybko się zapycham, choć nie jem dużych porcji.
Teraz się boję czy z dzidzią wszystko dobrze. Nie wiem jak ja wytrzymam do środowej wizyty.
No i w dodatku tuje mnie coś po lewej stronie pod żebrami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 11:41
-
nick nieaktualnybacha8709 wrote:Witam się w 4 miesiącu
Dziewczyny zmartwiłam się dziś rano stając na wadze. Znowu schudłam, a nie wymiotuję.
Co prawda apetytu nie mam i szybko się zapycham, choć nie jem dużych porcji.
Teraz się boję czy z dzidzią wszystko dobrze. Nie wiem jak ja wytrzymam do środowej wizyty.
No i w dodatku tuje mnie coś po lewej stronie pod żebrami.ale moja gin pewnie będzie przeżywać
też w środę mam