X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuj sie i za 2 tygodnie podejdź na usg to bedzie juz wiadomo:) a bety nie ma co powtarzać, wydaje sie ze wszystko jest ok;)

• Marzeneczka Nowa

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, robiłam w różnych laboratorium. Nie wiedziałam,że może być jakaś różnica. Ślicznie dziękuję za Odpowiedź :)

Marzeneczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, jak słodko:)

Gumisia lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po 20tc każda już poczuje ruchy nie ma co się stresować ;-)

A co do łożyska na przedniej ścianie...tak jak Viki napisała ruchy przez to podobno można poczuć później ale i brzuch później staje się widoczny.

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    https://parenting.pl/portal/pierwsze-ruchy-dziecka

Tu pisze, że do 20 tygodnia raczej ich nie poczuje:)

Na forum dziewczyny jakoś tu wszystko wcześnie miały. I brzuchy już od 10 tygodnia i ruchy od 14. I mnie to stresuje :(
    Bo brzuszek taka kuleczka wyszedł mi parę dni temu i dalej dla postronnych osób jest niezauważalny.
    A ruchy? Jak to rozróżniacie? Puka, stuka, burczy, przemieszcza się, ale to może być cokolwiek na tym etapie. Za cholerę nie mogę rozróżnić. Jakaś upośledzona jestem,,,
    Kochane nie martwcie się jak jeszcze nie czujecie ruchów. Czytałam że to sprawa bardzo indywidualna, na ogół kobiety czują pomiędzy 14 a 22 tygodniem. Spokojnie. :) Brzuszki to też indywidualna sprawa. Ja jestem dość szczupła i szybko było widać, ale na to też nie ma reguły. :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny każda ciąza jest inna. Ja nie mam jakiegoś ogromnego brzucha, ale wyraźnie czuję kopniaczki i widać je na drgającym brzuchu.

Gumisia też się bawiłam dzisiaj ze swoim- mały odpowiadał na moje stukania :D Jakie to super. A internet pisze głupoty- według artykułów nie powinnam czuć ruchów, bo jestem pierworódką, a jeśli już to tylko łaskotanie. A mi się legalnie brzuch unosi haha :P Każda ciąża, dziecko jest inne i już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:15

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Podczytywalam Wasze posty. Co do tej jazdy autokarem to byłam zzmuszona wybrać jazdę nim zamiast samolotu bo bilety były strasznie drogie ok 2000 zł na osobę . Jechalam 28 godzin z Anglii i powiem jedno - tragedia . Brzuch z siedzenia tak mnie bolał że myślałam że już rodze. Nie wspomznam już o spuchnietych bolacych lydkach .
    Jeżeli chodzi o ruchy to też jeszcze ich nie czuje albo nie zdaje sobie sprawy że to one a brzuch powiększa mi się z dnia na dzień. Wizytę mam dopiero na 19 sierpnia ale chyba wybiorę się wcześniej. Nie martwię się bo wiem że kobiety różnie je odczuwają :) też się nie martwcie. Ale kręgosłup mi wysiada już teraz . Zobaczymy co będzie później.
    Pozdrawiam :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzeneczka wrote:
    Nie, robiłam w różnych laboratorium. Nie wiedziałam,że może być jakaś różnica. Ślicznie dziękuję za Odpowiedź :)
    No to wszystko jasne. Każde laboratorium ma swoje normy

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia <3

km5sio4phkxiw92p.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Dokładnie dziewczyny każda ciąza jest inna. Ja nie mam jakiegoś ogromnego brzucha, ale wyraźnie czuję kopniaczki i widać je na drgającym brzuchu.

Gumisia też się bawiłam dzisiaj ze swoim- mały odpowiadał na moje stukania :D Jakie to super. A internet pisze głupoty- według artykułów nie powinnam czuć ruchów, bo jestem pierworódką, a jeśli już to tylko łaskotanie. A mi się legalnie brzuch unosi haha :P Każda ciąża, dziecko jest inne i już
    Dokładnie! :) Nie ma reguły na takie sprawy. :)

• tygrys73 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix ale masz piękne zdjęcie buzi z usg :)

Paulix lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mimi87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Witam! Nie mogę uwierzyć w to co się dzieje! :) Niech mnie ktoś uszczypnie! Słuchałam dziś rano serduszka na dopplerze. Pięknie biło, miałam już przestać gdy poczułam kopniaka! :) Tak tak! Kopniaka! Delikatnego ale wyczuwalnego doskonale! :) Serduszko słyszałam po lewej stronie macicy a kopniaczka poczułam po prawej. Zaczęłam zaczepiać paznokciami maluszka i odpowiadał kopniakami! Mało tego było to widać przez skórę, to znaczy niewielki skrawek skóry lekko się podnosi. Mąż też widział! :) Cudownie!

ooo jak słodko zazdroszczę ;) mi w szpitalu codziennie badali serduszko na dopperze ale moje maleństwo nie lubiło tego i ciągle uciekało więc można było posłuchać tylko kilka sekund ;p

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że pewnie już wiele z nas czuje ruchy, tylko jeszcze myli je z pracą jelit itp. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    ooo jak słodko zazdroszczę ;) mi w szpitalu codziennie badali serduszko na dopperze ale moje maleństwo nie lubiło tego i ciągle uciekało więc można było posłuchać tylko kilka sekund ;p
    Moje czasem też ucieka. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje też już ostro ćwiczy, dziś spać przez to nie mogłam bo wywijało tymi nóżkami :) z dnia na dzień już co raz mocniej :)

mimi87, Gumisia, Martii, Aprilia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18 tygodniu! :D ale to Szybko leci :) Wczoraj czulam bąbelka kilka razy porządnie, dzisiaj czekam na Jego odzew :D <3

mimi87, Gumisia, lucy1983, Aprilia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się po burzy. W mojej miejscowości było epicentrum, nawet o nas w wiadomościach mówili :D Straszna ulewa, grzmoty. W sobotę wywaliło prąd, zalączyli dopiero w niedzielę. Wszędzie pourwane linie i połamane drzewa. U nas w domu poszły 2 telewizory (nasz i piętro wyżej u rodziców), nadajnik tv i internet (całe szczęście że z przez laptopa mogę się podpiąć pod neta w telfonie). Mało brakowalo musielibyśmy też kupować nową lodowke, ale na szczęście ruszyła

menka biudlko, dobrze że z dzidzią wszystko dobrze, mam nadzieję, że i Ciebie niedlugo wypuszczą

tygrys listą na pierwszej stronie zarządza Beatrice a jest auktualnie na urlopie. Tabelkę zrobiłam ja i ja tam pilnuję porządku :P

Viki ja tez nie mam brzuszka ciążowego, raczej ciąża spożywcza ;) U mnie łozysko na tylniej ścianie, ale ciąża pierwsza więc wątpię, że szybko poczuję ruchy. Doczekamy się

Gumisia cudowne wieści <3

Gumisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    moje też już ostro ćwiczy, dziś spać przez to nie mogłam bo wywijało tymi nóżkami :) z dnia na dzień już co raz mocniej :)

myślę że wszystkie czekamy na te pierwsze ruchy a jak już się nasze dzieciątka rozruszają to będziemy je prosić żeby dały nam chwilkę spokoju ;)

anulka557, Martii lubią tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 4 miesiącu :)

Dziewczyny zmartwiłam się dziś rano stając na wadze. Znowu schudłam, a nie wymiotuję.
    Co prawda apetytu nie mam i szybko się zapycham, choć nie jem dużych porcji.

Teraz się boję czy z dzidzią wszystko dobrze. Nie wiem jak ja wytrzymam do środowej wizyty.
    No i w dodatku tuje mnie coś po lewej stronie pod żebrami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 11:41

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Witam się w 4 miesiącu :)

Dziewczyny zmartwiłam się dziś rano stając na wadze. Znowu schudłam, a nie wymiotuję.
    Co prawda apetytu nie mam i szybko się zapycham, choć nie jem dużych porcji.

Teraz się boję czy z dzidzią wszystko dobrze. Nie wiem jak ja wytrzymam do środowej wizyty.
    No i w dodatku tuje mnie coś po lewej stronie pod żebrami.
    ja też mimo,że ni wymiotuję schudłam kilogram, ale ja się akurat nie przejmuję, jeszcze nadrobię :) ale moja gin pewnie będzie przeżywać :P też w środę mam :)

‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ