Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam się, połowa stycznia 2016:)

Hikaru, Szi, vincaminor, Martii, nick nieaktualny, bacha8709, Pola_x, ewka315, mimi87, Mama84, monika_89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie spie normalnie,ale tez chce kupic ta wlasnie poduche,chociaz tania nie jest.. powiem Wam,ze wczoraj szukalam stroju kapielowego i to byla jakas masakra bo cyce mam jak donice, a pod biustem maly obwod i ciezko bylo cos dopasowac. Nawet ze stanikami mam problem i wcxoraj przymierzylam z 15 i zaden nie padowal XD ale stroj znalazlam, wahalam sie miedzy jednoczesciowym a dwu,ale wreszcie wzielan ten jedno, ma ladne kolory,ale cena tez byla "ladna" XD

monika_89 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj wsrod styczniowek mariposa

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cyce skoczyły z B na D i też mam problem :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Ja dzisiaj chwilę na niej leżałam i normalnie bajka <3!

Ja mam z Motherhood
    Ja też ledwo co rozpakowałam to poleciałam chociaż na moment przetestować w łóżku - tak testowałam, że prawie się ululałam a tu obiad czekał do zrobienia. :D

Też mam Motherhood :)

Liczę na to, że pomoże mi się wygodnie ułożyć bo od dłuższego czasu miejsca sobie nie mogę w łóżku znaleźć - albo niewygodnie, albo coś gniecie. Mąż obejrzał i stwierdził, że będzie sobie pożyczał. :D

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru mi skoczyl z d na f a pod biustem liche 65 :-D

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez cycki urosły;(

Ja tezm mam poduchę i pewnie bedzie sie mdchacic, bo rogala i rożek tez mam od nich i pokrowiec sid mechaci, ale sie nie odgniata;)

No to powiem co moim zdaniem nie jest przydatne (ale to tylko moje zdanie): baldachim, pościel do wózka i łóżeczka, poduszka do karmienia, monitor oddechu (chyba, ze wcześniak lub dziecko z jakimś problemem), mata antypoślizgowa do wanienki (za to stojak mega przydatny). W moim przypadku niezbędny był sterylizator i sterylizator do smoczków;)

ewka315, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:)
    Podczytuję Was od maja, teraz już legalnie będę to robić :P
    Termin wstępnie na 8.01.

Pola_x, vincaminor, Martii, bacha8709, ewka315, mimi87, Mama84, Nessa, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Witam się:)
    Podczytuję Was od maja, teraz już legalnie będę to robić :P
    Termin wstępnie na 8.01.

Jak przechodziłaś ciążę? Jakieś mdłości/wymioty?

• appee Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości w I trymestrze, krwiak przez kilka tygodni, ale odszedł w zapomnienie. Poza tym same plusy:) Podobnie jak Ty 1 cykl trafiony:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Mi cyce skoczyły z B na D i też mam problem :)
    Mi na razie z B na C. :) Ciekawe co to będzie po porodzie. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Mi tez cycki urosły;(

Ja tezm mam poduchę i pewnie bedzie sie mdchacic, bo rogala i rożek tez mam od nich i pokrowiec sid mechaci, ale sie nie odgniata;)

No to powiem co moim zdaniem nie jest przydatne (ale to tylko moje zdanie): baldachim, pościel do wózka i łóżeczka, poduszka do karmienia, monitor oddechu (chyba, ze wcześniak lub dziecko z jakimś problemem), mata antypoślizgowa do wanienki (za to stojak mega przydatny). W moim przypadku niezbędny był sterylizator i sterylizator do smoczków;)
    Kochana dziękuję za informacje. :) Cieszę się, że napisałaś, bo to przecież wynika z twojego doświadczenia. :) Moim zdaniem baldachim bez sensu, pościel do łóżeczka - dlaczego nie? :) Poduszka do karmienia - nad tym się zastanawiam, monitoru oddechu nie zamierzam kupować, maty też nie, nad sterylizatorem się zastanawiam - wiele mam odradza. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa witam nowe Styczniówki! :)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe styczniówki :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa, Appee-witamy! :) Napiszcie coś o sobie :)

Mama84 ja biorę Femibion Natal 2.

Co do smarowania to stosuję oliwkę i balsam Babydream fur mama z Rossmanna. Na szczęście rozstępów nie mam i mam nadzieję, że tak zostanie do końca ;) Nadal waga stoi w miejscu, ale wymiary w cm się zwiększyły. Biust z C urósł na tyle, że nie mieści się w D ;) Mężuś oczywiście zachwycony :D Po powrocie z urlopu muszę się wybrać na zakupy stanikowe bo stare biustonosze strasznie mnie uwierają. Ale i tak jak siedzę w domu to często bez, dla wygody ;)

Hikaru cieszę się, że u ciebie z maleństwem ok, napędzili ci strachu...

Vuko a kostium kupiłaś zwykły czy ciążowy?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Mi tez cycki urosły;(

Właśnie ostro zastanawiało mnie to czy kupowac pościel do łóżeczka. Różne są opinie. Co zamiast tego proponujesz? Jeszcze musimy pamiętać, że to będą zimowe dzieciaki.
    A dlaczego monitor oddechu nie przyda się przy "terminowym" noworodku?Nie grozi mu bezdech?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, ze znajomi mieli i tyle razy, ile pukał bez powodu i najedli sie strachu, to szok i w końcu wyrzucili, a 1000 zł kosztował ...

Zamiast pościeli ja miałam śpiworek i super, bo dziecko sie nue nakryje ani nie skopie, a ma ciepło;) poduszki i tak sie nie powinno kłaść, ale teraz kupie poduszkę klin, zawsze to główka wyżej i nie grozi zachłyśnięcie

Martii, Aprilia, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze przemyslec jeszcze ten monitor, bo mam go już na liście

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stosuje się do roku pościeli dla dziecka.A już na pewno nie poduszki. Kocyki, rożki, ewentualnie śpiworek. Tak słyszałam:)

Summerka lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszki to wiem żeby nie stosować. Śpiworek i rożek mam na liście, rożek przyda się tylko w pierwszych dniach po porodzie (chyba?). Szczerze? Nie znam nikogo kto nie stosował pościeli. ;) Jakoś sobie nie wyobrażam nie mieć pościeli w łóżeczku. ;) No nie wiem... Muszę przemyśleć. Wiem, że chodzi o to żeby dziecko się nie odkopało. ;)

naali13 lubi tę wiadomość

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ