WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam się, połowa stycznia 2016:)

Hikaru, Szi, vincaminor, Martii, 100krotka:), bacha8709, Pola_x, ewka315, mimi87, Mama84, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie spie normalnie,ale tez chce kupic ta wlasnie poduche,chociaz tania nie jest.. powiem Wam,ze wczoraj szukalam stroju kapielowego i to byla jakas masakra bo cyce mam jak donice, a pod biustem maly obwod i ciezko bylo cos dopasowac. Nawet ze stanikami mam problem i wcxoraj przymierzylam z 15 i zaden nie padowal XD ale stroj znalazlam, wahalam sie miedzy jednoczesciowym a dwu,ale wreszcie wzielan ten jedno, ma ladne kolory,ale cena tez byla "ladna" XD

monika_89 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj wsrod styczniowek mariposa

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cyce skoczyły z B na D i też mam problem :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Ja dzisiaj chwilę na niej leżałam i normalnie bajka <3!

Ja mam z Motherhood
    Ja też ledwo co rozpakowałam to poleciałam chociaż na moment przetestować w łóżku - tak testowałam, że prawie się ululałam a tu obiad czekał do zrobienia. :D

Też mam Motherhood :)

Liczę na to, że pomoże mi się wygodnie ułożyć bo od dłuższego czasu miejsca sobie nie mogę w łóżku znaleźć - albo niewygodnie, albo coś gniecie. Mąż obejrzał i stwierdził, że będzie sobie pożyczał. :D

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru mi skoczyl z d na f a pod biustem liche 65 :-D

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez cycki urosły;(

Ja tezm mam poduchę i pewnie bedzie sie mdchacic, bo rogala i rożek tez mam od nich i pokrowiec sid mechaci, ale sie nie odgniata;)

No to powiem co moim zdaniem nie jest przydatne (ale to tylko moje zdanie): baldachim, pościel do wózka i łóżeczka, poduszka do karmienia, monitor oddechu (chyba, ze wcześniak lub dziecko z jakimś problemem), mata antypoślizgowa do wanienki (za to stojak mega przydatny). W moim przypadku niezbędny był sterylizator i sterylizator do smoczków;)

ewka315, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:)
    Podczytuję Was od maja, teraz już legalnie będę to robić :P
    Termin wstępnie na 8.01.

Pola_x, vincaminor, Martii, bacha8709, ewka315, mimi87, Mama84, Nessa, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Witam się:)
    Podczytuję Was od maja, teraz już legalnie będę to robić :P
    Termin wstępnie na 8.01.

Jak przechodziłaś ciążę? Jakieś mdłości/wymioty?

• appee Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości w I trymestrze, krwiak przez kilka tygodni, ale odszedł w zapomnienie. Poza tym same plusy:) Podobnie jak Ty 1 cykl trafiony:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Mi cyce skoczyły z B na D i też mam problem :)
    Mi na razie z B na C. :) Ciekawe co to będzie po porodzie. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Mi tez cycki urosły;(

Ja tezm mam poduchę i pewnie bedzie sie mdchacic, bo rogala i rożek tez mam od nich i pokrowiec sid mechaci, ale sie nie odgniata;)

No to powiem co moim zdaniem nie jest przydatne (ale to tylko moje zdanie): baldachim, pościel do wózka i łóżeczka, poduszka do karmienia, monitor oddechu (chyba, ze wcześniak lub dziecko z jakimś problemem), mata antypoślizgowa do wanienki (za to stojak mega przydatny). W moim przypadku niezbędny był sterylizator i sterylizator do smoczków;)
    Kochana dziękuję za informacje. :) Cieszę się, że napisałaś, bo to przecież wynika z twojego doświadczenia. :) Moim zdaniem baldachim bez sensu, pościel do łóżeczka - dlaczego nie? :) Poduszka do karmienia - nad tym się zastanawiam, monitoru oddechu nie zamierzam kupować, maty też nie, nad sterylizatorem się zastanawiam - wiele mam odradza. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa witam nowe Styczniówki! :)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe styczniówki :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa, Appee-witamy! :) Napiszcie coś o sobie :)

Mama84 ja biorę Femibion Natal 2.

Co do smarowania to stosuję oliwkę i balsam Babydream fur mama z Rossmanna. Na szczęście rozstępów nie mam i mam nadzieję, że tak zostanie do końca ;) Nadal waga stoi w miejscu, ale wymiary w cm się zwiększyły. Biust z C urósł na tyle, że nie mieści się w D ;) Mężuś oczywiście zachwycony :D Po powrocie z urlopu muszę się wybrać na zakupy stanikowe bo stare biustonosze strasznie mnie uwierają. Ale i tak jak siedzę w domu to często bez, dla wygody ;)

Hikaru cieszę się, że u ciebie z maleństwem ok, napędzili ci strachu...

Vuko a kostium kupiłaś zwykły czy ciążowy?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Mi tez cycki urosły;(

Właśnie ostro zastanawiało mnie to czy kupowac pościel do łóżeczka. Różne są opinie. Co zamiast tego proponujesz? Jeszcze musimy pamiętać, że to będą zimowe dzieciaki.
    A dlaczego monitor oddechu nie przyda się przy "terminowym" noworodku?Nie grozi mu bezdech?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, ze znajomi mieli i tyle razy, ile pukał bez powodu i najedli sie strachu, to szok i w końcu wyrzucili, a 1000 zł kosztował ...

Zamiast pościeli ja miałam śpiworek i super, bo dziecko sie nue nakryje ani nie skopie, a ma ciepło;) poduszki i tak sie nie powinno kłaść, ale teraz kupie poduszkę klin, zawsze to główka wyżej i nie grozi zachłyśnięcie

Martii, Aprilia, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze przemyslec jeszcze ten monitor, bo mam go już na liście

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stosuje się do roku pościeli dla dziecka.A już na pewno nie poduszki. Kocyki, rożki, ewentualnie śpiworek. Tak słyszałam:)

Summerka lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszki to wiem żeby nie stosować. Śpiworek i rożek mam na liście, rożek przyda się tylko w pierwszych dniach po porodzie (chyba?). Szczerze? Nie znam nikogo kto nie stosował pościeli. ;) Jakoś sobie nie wyobrażam nie mieć pościeli w łóżeczku. ;) No nie wiem... Muszę przemyśleć. Wiem, że chodzi o to żeby dziecko się nie odkopało. ;)

naali13 lubi tę wiadomość

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ