Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitam nowe styczniówki :*
a mi cycki w ogóle nie urosły...i tak czekam i czekam zeby z tego B zrobiło się chociaz C
co do poduszek to wiadomo ze nie wolno stosować w łóżeczku, ale pościel-
ja nie mam nic przeciwko, wszystkie moje znajome mamy miały i nie narzekały
My raczej nie będziemy kupować ani sterylizatora ani monitora oddechu
Gumisia lubi tę wiadomość
-
Felicity podobno po porodzie jak się karmi są większe nawet o dwa rozmiary!
U mnie z B zrobiło się C, więc podejrzewam że po porodzie będzie E.
Moja mam właśnie tak miała, normalnie B a po porodzie E czy F.
Warunkiem jest karmienie piersią.
Później zazwyczaj wracają do swojego rozmiaru, czasem niestety są nawet mniejsze, wyjątki mają większe.
-
Ja pościeli nie mam zamiaru kupować - moje koleżanki w znakomitej większości nawet jak ją zakupiły to nie używały. Planuję rożek i śpiworek.
Nad monitorem oddechu się zastanawiam... jak znam swoje panikarstwo to boję się, że będę całe noce siedzieć przy łóżeczku i słuchać czy Maluszek oddycha. -_-Viki lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Wlasnie dlatego tez pisałam, ze lepiej śpiworek;) tez sobie nie wyobrażałam braku pościeli do lozeczka i wózka, ale byłam u koleżanki i ona nie używała i rzeczywiście jest zbędna (chociaz w średniej byłam nastawiona na takie kilkunasto elementowe zestawy)..,
Ja miałam sterylizator do mikrofalówki i jak dla mnie bomba, dokupiłem jeszcze przenośny do smoczków, ale ja panikara i fioła na punkcie czystości (nie chcecie wiedzieć co robiłam;)) kupiłam tez podgrzewacz, ale mi sie nie przydał, bo karmiłam piersia, a obiadki Zuza je w temperaturze pokojowej. Z poduszki do karmienia (motherhood) zuza spadała i raz sie zachłysnęła strasznie;(JATA lubi tę wiadomość
-
No ja też skoczyłam w cyckach z B na D.A nadal tylko 1kg na plusie.też kupuje spiworek i rozek a posciel schowam bo na pewno później sie przyda. Ale powiedzcie mi jak to jest z tymi spiworkami bo one sa jakby na ramiaczkach co nie?z odkrytymi rękawami.to co tylko pajacyk na dlugi rekaw na to śpiwór i starczy?jestem zielona w temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:28
-
Hikaru wrote:Ja dzisiaj chwilę na niej leżałam i normalnie bajka
!
Ja mam z Motherhood
ja czekam aż moja dojdziemam nadzieje że się w końcu zacznę wysypia. Zostało mi tylko wyglądać kuriera z paczką
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Martii wrote:Ja się czaje na tę poduchę już dłuższy czas, ale jakoś mi kasy szkoda
Poczekam może jak już całkiem przestane w nocy spać, bo na razie budze się tylko po pisiont razy...
może zobaczy czy ktoś z twojego otoczenia nie chcę się pozbyć takiej poduszki albo poszukaj na olx tam czasem trafiają się okazję pokrowiec upierzesz i będziesz miała cudoMartii lubi tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
tygrys73 wrote:No ja też skoczyłam w cyckach z B na D.A nadal tylko 1kg na plusie.też kupuje spiworek i rozek a posciel schowam bo na pewno później sie przyda. Ale powiedzcie mi jak to jest z tymi spiworkami bo one sa jakby na ramiaczkach co nie?z odkrytymi rękawami.to co tylko pajacyk na dlugi rekaw na to śpiwór i starczy?jestem zielona w temacie
Widziałam takie z długimi rękawkami, z różnych nateriałów, np z polaru, do spania w łóżeczku i do wózka-te były dodatkowo z kapturkiem, albo śpiworki jednoczęściowe, jak te dla dorosłych. -
mimi87 wrote:może zobaczy czy ktoś z twojego otoczenia nie chcę się pozbyć takiej poduszki albo poszukaj na olx tam czasem trafiają się okazję pokrowiec upierzesz i będziesz miała cudo
Chyba raczej o ile już sie zdecyduje to kupie nową. Jeszcze może po znajomej bym zaryzykowała, ale niestety moi znajomi jeszcze nie mają dzieci, to takiej poduchy chyba też nie -
O Summerka to byśmy się dogadamy w sprawach higieny
ja juz zamówiłam sterylizator do smoczka, nie mogę patrzeć na mamuśki oblizujące smoczki!!! A nad tym do butelek się zastanawiałam, zobaczę chyba najpierw czy dziecko w ogóle będzie jadło z butelki. Pościel kupię. Ochraniacz założę od razu, a reszta najwyżej poczeka.
Summerka, Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Coś o mnie...
Co do wagi - na początku schudłam 2 kilo mimo braku wymiotów, teraz już 1,5 kg nadrobiłam, pozostało 0,5, ale przy moim mega apetycie to kwestia dni:)
Poduchę mam, co prawda nie "firmową" - tańszą, ale sprawdza się super od ok. miesiąca.
Ruchów Malucha jeszcze nie czuję, ale dziś dopiero zaczęłam 18 tydzień, więc czas jeszcze jest.
Najbliższą wizytę mam 11 sierpnia, także niedługo potem wybieram się na połówkowe. Chodzę do lekarza państwowo, do przychodni w szpitalu gdzie chcę rodzić.
Jeśli chodzi o wyprawkę to nie mam absolutnie nic, ale nie martwię się, bo to pierwszy wnuk/wnuczka dla obu stron i dla niektórych pierwszy prawnuk/prawnuczka, także myślę, że wiele dostaniemy od dziadków:)Martii, ewka315, Gumisia lubią tę wiadomość
-
Martii wrote:Widziałam takie z długimi rękawkami, z różnych nateriałów, np z polaru, do spania w łóżeczku i do wózka-te były dodatkowo z kapturkiem, albo śpiworki jednoczęściowe, jak te dla dorosłych.
-
tygrys73 wrote:No ja też skoczyłam w cyckach z B na D.A nadal tylko 1kg na plusie.też kupuje spiworek i rozek a posciel schowam bo na pewno później sie przyda. Ale powiedzcie mi jak to jest z tymi spiworkami bo one sa jakby na ramiaczkach co nie?z odkrytymi rękawami.to co tylko pajacyk na dlugi rekaw na to śpiwór i starczy?jestem zielona w temacie
Też myślę że spokojnie starczy coś na długi rękaw pod spód ja w ogóle mam zamiar hartować dziecko od początku (normalnie oczywiście) Sama nienawidzę jak mi za gorąco już wolę zmarznąć a czytałam że nie ma nic gorszego od przegrzania i że czasto niestety tak rodzice robią dzieciom
vincaminor wrote:Po pierwszej nocy z poduchą stwierdzam, że jest bombowa! Budziłam się tylko na siku, nie kręciłam się i w końcu jestem wyspana
Ja miałam tak samoCudowna normalnie, żałuję że kupiłam tak późno
Aż mi się wstawać nie chciało.