Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
stokrotka1987 wrote:Dziewczyny mam pytanko:-) lepiej kupić łóżeczko z kompletem pościeli, coś takiego: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5053627508&reco_id=5044d496-2170-11e5-b490-fa163efa8923&ars_source=ars&ars_socket_id=24&ars_rule_id=201
czy oddzielnie łóżeczko i pościel? -
Hej
W końcu udało mi się wyłapać na detektorze
mojego dzieciora!
Mam też wyniki pappa, już się bałam że coś nie tak, a okazało się że wysłali je tydzień temu tylko moja skrzynka nie wiedzieć czemu nie chciała ich przepuścić (nawet w spamie pusto). Szczęście, że mam 2 adresy, na drugi przyszło. Wszystkie 3 trisomie 1:20000
Nie wiem jakiem cudem wypijacie po 3 litry wody, ja się pilnuję żeby to 1,5 wypic
Pościel na pewno kupię, ale w komplecie ze śpiworkiem. Najpierw śpiworek a potem w ruch pójdzie kołderka. To jedyna rzecz której nie dostanę, nie odbierajcie mi przyjemności wybierania pościeli
mama84 ja biorę falvit mama ale w szufladzie mam jako kolejne omega med z kwasem dha
Gumisia liste kopiuję do pliku excela, jako zakładkę wyprwka
ewka gratuluję 18tc
Hikaru super wiadomości, wiedziałam że tak będzieno i gratuluję córci
bacha ja używam oliwki z rosmana fur mama. Jutro chcę jeszcze kupić coś z tołpy dla mam pod prysznic dodatkowo bo już wiem ze będę mieć przeboje z rozstępami
mordeczko najważniejsze że dzidzia zdrowa i ruchliwa
summerka a ja z chęcią posłucham doświadczonej mamy, niektóre osoby sa przewrażliwione i tyle. Wg mnie baldachim ma za zadanie ładnie wyglądać
martii ja nie mam tej z moderhood tylko zwykłego rogala 170cm, dostalam od szwagierki i szkoda mi wydwać kasy na nową poduchę, ta którą mam tez daje radę a jest połowę tańsza
mariposa, appe witajcie
vuko moje donice wchodzą w ostatni stanik. Ostatnio jak byłam w sklepie z bielizną miałam 80H, teraz w obwodzie +6cm a przecież urosły i jeszcze urosną. Nie zamierzam nic kupować nowego chyba że mnie zmusi sytuacja
Kinia gratuluję córciMartii, Liskova, Gumisia, Hikaru, ewka315, anulka557, Carmen1724 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kiedyś nie było sterylizatorów i dzieciaki były zdrowe i było mniej alergii...
Moja siostra potrafiła pić wodę razem z psem z miski itp i bardzo mało chorowała...Ja przy Olku sterylizowałam wszystko (wrzątkiem) do któregoś miesiąca i również mi nie chorował...do momentu aż poszedł do przedszkola...wtedy była masakra i w wieku 3,5 roku miał drenaż uszu i wycinane migdały... bo od chorób zebrała mu się w uszach woda...
Ja wszystko rozumiem...ale dzieci nie uchroni się przed zarazkami...nie liczcie, że w przedszkolu będą im kubeczki czy miski sterylizować...wiec jak dla mnie sterylizacja ok ale ze zdrowym rozsądkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 21:31
FasUla, Gumisia, Hikaru, monika_89, naali13, Felicity, Mama84, Aprilia, ania.g lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:Hej
W końcu udało mi się wyłapać na detektorze
mojego dzieciora!
Mam też wyniki pappa, już się bałam że coś nie tak, a okazało się że wysłali je tydzień temu tylko moja skrzynka nie wiedzieć czemu nie chciała ich przepuścić (nawet w spamie pusto). Szczęście, że mam 2 adresy, na drugi przyszło. Wszystkie 3 trisomie 1:20000
Moje trisomie też tak samo- dzisiaj odebrałam wyniki
monika_89, Pola_x, mimi87, bacha8709, Summerka, Gumisia lubią tę wiadomość
-
Giannaa wrote:Kiedyś nie było sterylizatorów i dzieciaki były zdrowe i było mniej alergii...
Moja siostra potrafiła pić wodę razem z psem z miski itp i bardzo mało chorowała...Ja przy Olku sterylizowałam wszystko (wrzątkiem) do któregoś miesiąca i również mi nie chorował...do momentu aż poszedł do przedszkola...wtedy była masakra i w wieku 3,5 roku miał drenaż uszu i wycinane migdały... bo od chorób zebrała mu się w uszach woda...
Ja wszystko rozumiem...ale dzieci nie uchroni się przed zarazkami...nie liczcie, że w przedszkolu będą im kubeczki czy miski sterylizować...wiec jak dla mnie sterylizacja ok ale ze zdrowym rozsądkiem.
Gianna, nikt nie mówi o sterylizowaniu w przedszkolu, bez przesady. Wlasnie dlatego nie chciałam nic pisac na ten temat, bo wiedziałam, ze zaraz pojawia sid takie głosy..,ja napisałam, jak ja robiłam i jak będę robić i tyle.,,ja w ciazy ścisłe przestrzegałem zakazów dotyczących niejedzenia nie tylko surowego mięsa, ale tez potraw z grilla, gotowych sałatek, kiełbas, pasztetów, podrobów, etc., moja szwagierka jadła wszystko prócz przysłowiowego tatara i co? Czy myślałam, ze urodzi chore dziecko? Nie...i urodziła zdrowe, ale ja po prostu wolałam nie ryzykować i juz.
Zuzi sterylizowalam do około pol toku, teraz nie sterylizuje i myje w zmywarce i jest okej, wiec powtarzam, nie popadajmy w skrajności. Argumenty o alergii juz mi uszami wychodzą, bo w kółko słyszy sie, ze kiedyś nie było tego czy tamtego i mniej alergii było..,tak, ale jedzenie, klimat tez były inne...
Kiedyś tez nie było badan usg, testow pappa i jakiś dzieci sie rodziły zdrowe. To jasne, ze mimo występowania wielu bakterii, etc. Większość jest zdrowa, bo inaczej ludzkość by wyginęła!! Co nie znaczy, ze w myśl tej zasady będę oblizywac smoczka (tak, teraz sie pojawia głosy, ze to juz skrajność, a nieprawda, bo jak obserwuje matki (a robię to czesto, zawsze, gdy mam okazje), to robi tak chyba co druga!! Nie mówiąc, o innych "obrzydliwościach", na ktore pozwalają...).
Tak samo jest ze szczepieniami, etc. Jeden lubi ryby, drugi grzyby. Wiec, Gianna, proszę, nie pisz protekcjonalnym tonem, z pozycji wszechwiedzącej (cytuje; nie liczcie, ze w przedszkolu bedą sterylizować kubeczki (w domyśle, wy głupie, naiwne), bo nikt na to nie liczy. Ale swoją droga, pracowałam w przedszkolu i wlasnie, korzystając ze zdobyczy cywilizacji, używają tam zmywarek, wiec naczynia sa czyste i niejako wysterylizowane, wiec akurat sie mylisz.
A tak przy okazji, bo miałam to juz napisać wcześniej, przestań atakować wszystkie moje posty, bo to juz jest kolejny. Cokolwiek nie napisze, to Ty starasz sie udowodnić, ze nie mam racji i sorry, ale zaczyna mnie to wkurzać. Dziewczyny, Monika, Marti, Liskova, pytały o opinie mnie, wiec sie wypowiedziałam i tyle.
A i proszę pozostałe dziewczyny, nie piszcie teraz, ze nie ma sie o co kłócić, etc., bo nikt sie nie kłóci, śle kazdy ma prawo do swojego zdania.
Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byłam u lekarza. Z dzidzią wszystko dobrze, ładnie rośnie, serduszko bije, wymiary prawidłowe. Niestety ułożone tak, że nie dało rady zajrzeć między nogi. W nocy znowu mi się śniło, że to dziewczynka ale żeby się dowiedzieć czy to prawda muszę poczekać do połówkowych.
Felicity, Gumisia, Mama84, mimi87, Liskova, Pola_x, anulka557, naali13, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny