WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia1986 wrote:
    No to ja się chwalę po wizycie - będzie Małgosia :))))
    Gratuluję córeczki :)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka1987 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko:-) lepiej kupić łóżeczko z kompletem pościeli, coś takiego: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5053627508&reco_id=5044d496-2170-11e5-b490-fa163efa8923&ars_source=ars&ars_socket_id=24&ars_rule_id=201

czy oddzielnie łóżeczko i pościel?
    Ten komplet jest bardzo ładny tylko szkoda że nie ma szuflady na której mi zalezy ale jeżeli Ci nie jest potrzebna to ja bym kupiła:)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia1986 wrote:
    Gratuluję! :)

• stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi szufladami to podobno różnie jest, nie każda jest pożądnie wykonana.

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/promocja-lozeczko-z-szuflada-madzia-sosna-120x60-i5553884391.html
    Może któraś z Was się skusi :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia1986 wrote:
    Super, gratuluję. Szybko się dowiedziałaś, jaka płeć.

Ja muszę czeakać do 20-go tygodnia ;-)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z szufladą, mam zamiar trzymać tam pościel na zmianę, zapas pieluszek tetrowych i pampersów. :)

• stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja kupiłam z szufladą, mam zamiar trzymać tam pościel na zmianę, zapas pieluszek tetrowych i pampersów. :)
    a jaki kupiłaś? taki z pościelą czy pościel oddzielnie dokupiłaś? bo ta pościel mega droga dla dzieciaczka jest :D

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) W końcu udało mi się wyłapać na detektorze <3 mojego dzieciora! :D Mam też wyniki pappa, już się bałam że coś nie tak, a okazało się że wysłali je tydzień temu tylko moja skrzynka nie wiedzieć czemu nie chciała ich przepuścić (nawet w spamie pusto). Szczęście, że mam 2 adresy, na drugi przyszło. Wszystkie 3 trisomie 1:20000

Nie wiem jakiem cudem wypijacie po 3 litry wody, ja się pilnuję żeby to 1,5 wypic

Pościel na pewno kupię, ale w komplecie ze śpiworkiem. Najpierw śpiworek a potem w ruch pójdzie kołderka. To jedyna rzecz której nie dostanę, nie odbierajcie mi przyjemności wybierania pościeli :P

mama84 ja biorę falvit mama ale w szufladzie mam jako kolejne omega med z kwasem dha

Gumisia liste kopiuję do pliku excela, jako zakładkę wyprwka

ewka gratuluję 18tc :)

Hikaru super wiadomości, wiedziałam że tak będzie :) :D no i gratuluję córci

bacha ja używam oliwki z rosmana fur mama. Jutro chcę jeszcze kupić coś z tołpy dla mam pod prysznic dodatkowo bo już wiem ze będę mieć przeboje z rozstępami :/

mordeczko najważniejsze że dzidzia zdrowa i ruchliwa :D

summerka a ja z chęcią posłucham doświadczonej mamy, niektóre osoby sa przewrażliwione i tyle. Wg mnie baldachim ma za zadanie ładnie wyglądać :P

martii ja nie mam tej z moderhood tylko zwykłego rogala 170cm, dostalam od szwagierki i szkoda mi wydwać kasy na nową poduchę, ta którą mam tez daje radę a jest połowę tańsza

mariposa, appe witajcie :)

vuko moje donice wchodzą w ostatni stanik. Ostatnio jak byłam w sklepie z bielizną miałam 80H, teraz w obwodzie +6cm a przecież urosły i jeszcze urosną. Nie zamierzam nic kupować nowego chyba że mnie zmusi sytuacja

Kinia gratuluję córci :)

Martii, Liskova, Gumisia, Hikaru, ewka315, anulka557, Carmen1724 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka1987 wrote:
    a jaki kupiłaś? taki z pościelą czy pościel oddzielnie dokupiłaś? bo ta pościel mega droga dla dzieciaczka jest :D
    Pościeli jeszcze nie kupiłam. :) Kupiłam w zestawie z komodą. :)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia1986 wrote:

gratulacje! :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika <3 :)

monika_89 lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada wg mnie zawsze się przyda. ;)

Gumisia lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś nie było sterylizatorów i dzieciaki były zdrowe i było mniej alergii...
    Moja siostra potrafiła pić wodę razem z psem z miski itp i bardzo mało chorowała...Ja przy Olku sterylizowałam wszystko (wrzątkiem) do któregoś miesiąca i również mi nie chorował...do momentu aż poszedł do przedszkola...wtedy była masakra i w wieku 3,5 roku miał drenaż uszu i wycinane migdały... bo od chorób zebrała mu się w uszach woda...

Ja wszystko rozumiem...ale dzieci nie uchroni się przed zarazkami...nie liczcie, że w przedszkolu będą im kubeczki czy miski sterylizować...wiec jak dla mnie sterylizacja ok ale ze zdrowym rozsądkiem. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 21:31

FasUla, Gumisia, Hikaru, monika_89, naali13, Felicity, Mama84, Aprilia, ania.g lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest. ;)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Hej :) W końcu udało mi się wyłapać na detektorze <3 mojego dzieciora! :D Mam też wyniki pappa, już się bałam że coś nie tak, a okazało się że wysłali je tydzień temu tylko moja skrzynka nie wiedzieć czemu nie chciała ich przepuścić (nawet w spamie pusto). Szczęście, że mam 2 adresy, na drugi przyszło. Wszystkie 3 trisomie 1:20000

Moje trisomie też tak samo- dzisiaj odebrałam wyniki :)

monika_89, Pola_x, mimi87, bacha8709, Summerka, Gumisia lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kiedyś nie było sterylizatorów i dzieciaki były zdrowe i było mniej alergii...
    Moja siostra potrafiła pić wodę razem z psem z miski itp i bardzo mało chorowała...Ja przy Olku sterylizowałam wszystko (wrzątkiem) do któregoś miesiąca i również mi nie chorował...do momentu aż poszedł do przedszkola...wtedy była masakra i w wieku 3,5 roku miał drenaż uszu i wycinane migdały... bo od chorób zebrała mu się w uszach woda...

Ja wszystko rozumiem...ale dzieci nie uchroni się przed zarazkami...nie liczcie, że w przedszkolu będą im kubeczki czy miski sterylizować...wiec jak dla mnie sterylizacja ok ale ze zdrowym rozsądkiem. ;-)

Gianna, nikt nie mówi o sterylizowaniu w przedszkolu, bez przesady. Wlasnie dlatego nie chciałam nic pisac na ten temat, bo wiedziałam, ze zaraz pojawia sid takie głosy..,ja napisałam, jak ja robiłam i jak będę robić i tyle.,,ja w ciazy ścisłe przestrzegałem zakazów dotyczących niejedzenia nie tylko surowego mięsa, ale tez potraw z grilla, gotowych sałatek, kiełbas, pasztetów, podrobów, etc., moja szwagierka jadła wszystko prócz przysłowiowego tatara i co? Czy myślałam, ze urodzi chore dziecko? Nie...i urodziła zdrowe, ale ja po prostu wolałam nie ryzykować i juz.

Zuzi sterylizowalam do około pol toku, teraz nie sterylizuje i myje w zmywarce i jest okej, wiec powtarzam, nie popadajmy w skrajności. Argumenty o alergii juz mi uszami wychodzą, bo w kółko słyszy sie, ze kiedyś nie było tego czy tamtego i mniej alergii było..,tak, ale jedzenie, klimat tez były inne...

Kiedyś tez nie było badan usg, testow pappa i jakiś dzieci sie rodziły zdrowe. To jasne, ze mimo występowania wielu bakterii, etc. Większość jest zdrowa, bo inaczej ludzkość by wyginęła!! Co nie znaczy, ze w myśl tej zasady będę oblizywac smoczka (tak, teraz sie pojawia głosy, ze to juz skrajność, a nieprawda, bo jak obserwuje matki (a robię to czesto, zawsze, gdy mam okazje), to robi tak chyba co druga!! Nie mówiąc, o innych "obrzydliwościach", na ktore pozwalają...).

Tak samo jest ze szczepieniami, etc. Jeden lubi ryby, drugi grzyby. Wiec, Gianna, proszę, nie pisz protekcjonalnym tonem, z pozycji wszechwiedzącej (cytuje; nie liczcie, ze w przedszkolu bedą sterylizować kubeczki (w domyśle, wy głupie, naiwne), bo nikt na to nie liczy. Ale swoją droga, pracowałam w przedszkolu i wlasnie, korzystając ze zdobyczy cywilizacji, używają tam zmywarek, wiec naczynia sa czyste i niejako wysterylizowane, wiec akurat sie mylisz.

A tak przy okazji, bo miałam to juz napisać wcześniej, przestań atakować wszystkie moje posty, bo to juz jest kolejny. Cokolwiek nie napisze, to Ty starasz sie udowodnić, ze nie mam racji i sorry, ale zaczyna mnie to wkurzać. Dziewczyny, Monika, Marti, Liskova, pytały o opinie mnie, wiec sie wypowiedziałam i tyle.

A i proszę pozostałe dziewczyny, nie piszcie teraz, ze nie ma sie o co kłócić, etc., bo nikt sie nie kłóci, śle kazdy ma prawo do swojego zdania.

Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u lekarza. Z dzidzią wszystko dobrze, ładnie rośnie, serduszko bije, wymiary prawidłowe. Niestety ułożone tak, że nie dało rady zajrzeć między nogi. W nocy znowu mi się śniło, że to dziewczynka ale żeby się dowiedzieć czy to prawda muszę poczekać do połówkowych.

Felicity, Gumisia, Mama84, mimi87, Liskova, Pola_x, anulka557, naali13, lucy1983 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 19 tygodniu:)

Felicity, Gumisia, mimi87, Pola_x, Szi, anulka557 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla jesteśmy na takim samym etapie,tez rozpoczynam 19 tydzień :)

Gumisia, FasUla, Pola_x, anulka557 lubią tę wiadomość

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ