X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję FasUla i Felicity! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Wczoraj byłam u lekarza. Z dzidzią wszystko dobrze, ładnie rośnie, serduszko bije, wymiary prawidłowe. Niestety ułożone tak, że nie dało rady zajrzeć między nogi. W nocy znowu mi się śniło, że to dziewczynka ale żeby się dowiedzieć czy to prawda muszę poczekać do połówkowych.
    <3

asia1985 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszę że dziewczyny podzieliły się swoimi osobistymi opiniami i doświadczeniami! :) Dziękuję. Dzięki wam mam teraz jakiś dokładniejszy obraz na to! :)

lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru swietne wieści :)

Summerka jeśli sterylizowanie przez pierwsze pół roku, dieta w ciąży uspojakaja Cię psychicznie to dlaczego nie, każdy ma swoje natręctwa i tyle. Ja tam doskonale to rozumiem, mam inne jak to mówi mój mąż "fizie". Nie rozumiem, dlaczego on nie rozumie że jak pościel leży wg mnie źle to nie zasne i już :P
    Szczerze to nie wiem jak będę podchodzić do dziecięcych naczyń, ale chyba nie będę aż tak rygorystycznie (choć kto wie czy po porodzie mi się nie odmieni ;)) Jestem dzieckiem wychowanym na wsi. Umiesz mówić, to na podwórko, starsze dzieciaki z innych domów sie tobą zajmą. Wychodzisz rano, wracasz na obiad a potem dopiero na kolację (brrr mieli Ci nasi rodzicie do nas zaufanie :P)

asia super, że wszystko dobrze :)

FasUla, Felicity no to gratulacje! prawie połowa za Wami

ania.g, Summerka, naali13 lubią tę wiadomość

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam takie niedyskretne pytanie... już drugi raz rano jak wstałam z łóżka zauważyłam plamy w okolicach biustu na koszuli nocnej. W ciągu dnia stanik czysty, suchy. Nie zauważyłam żeby wuciekal jakiś płyn.. dziewczyny, wy też tak macie?

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ale słyszałam ze to normalne;)

Felicity na kiedy masz termin? Ja na 2 stycznia w końcu;)
    Tez zapisuje sie na szkole rodzenia ale u mnie to wynosi 400 zł, jest jakaś bezpłatna ale bardzo daleko. Natomiast bedzie pare zajęć gimnastycznych gratis i chętnie sie poruszam;) i mam jakaś zniżkę 10% wiec moze przeżyje;) ciekawa jestem jak bedzie.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse ja nie pomogę, nie mam tego problemu. Pewnie u Ciebie już siara ;)

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) trochę mnie uspokoiłyście. W czwartek mam wizytę u lekarza więc jeszcze dopytam czy to nie za wcześnie. No i wtedy lekarz mi potwierdzi czy faktycznie będzie synuś ;)

Co do szkoły rodzenia to też bym chciała iść, ale tak od września, października. Tym bardziej że będzie to moje pierwsze maleństwo więc wszystko jest dla mnie nowe :p

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zapisałam na wrzesień/ październik ale trzeba było z wyprzedzeniem bo na sierpień juz nic nie ma

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse ja mam siarę w piesiach od 15-16 tygodnia. ;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie działania przeciwrozstępowe ?I przeciw traceniu figury?:)

Jak wam idzie? To już mamy prawie wszystkie 4-5 miesiąc, figura zaczyna się zmieniać...

Ja na razie 3,5 do przodu. Brak rozstępów i jakiegoś strasznego cellulitu. Brzuszek ledwo zauważalny.

Smaruje ciało 3 x dziennie: piersi, uda i brzuch. Mieszanką: Masłem shea+masło kakaowe+olej macadamia+ witamina E.Ćwiczenia rano i wieczorem codziennie na nogi i pośladki po 15 minut. Woda 2-3 l.
    Jakieś tajne sposoby?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla mam wpisany termin w karcie ciąży na 2 stycznia :)

chociaż na każdej wizycie u gina to się zmienia - na początku był nawet na 28grudnia, potem już raz na 1-go a raz na 2-go stycznia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 13:25

FasUla lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja na razie nic nie przytyłam, ale brzuch jest już zauważalny.

Ja kupiłam tez kijki do nordic woking, póki co jeszcze ich nie testowałam, ale mam zamiar spacerować kilka razy w tygodniu.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę rowerem choć nie są to już trasy 30-40 km jak przed ciążą a np 5, bo troszkę się jednak boję żeby nie przesadzić.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam 0,5 kg do przodu, jak bede na l4 to bede chodzić na gimnastykę, na razie ćwiczę w domu z yt i duzo spaceruje, poza tym ciagle sprzątam, pracuje, duzo sie ruszam i nie mam dużej ochoty na słodycze, wiec liczę na to, ze przytyje mniej niż 10 kg;)
    Co do smarowania to słabo mi idzie, bo nasila mi to wymioty, mimo ze zapach niby ma byc neutralny, to dalej mam z tym problem i niby zaczęłam 19 tydzien a konca mdlosci nie widać.
    Felicity a Ty znasz juz płeć?;)
    Viki Ty przybralas na wadze ksiazkowo wiec tez nie ma obaw;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze ktoś wkleić info z 19 tyg o mamie?

• Viki Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość kobiet do tego momentu przybrała na wadze około 3.5 – 6.3 kg.
    Twój brzuszek jest już zapewne dość mocno widoczny, a Twój odmienny stan powszechnie rozpoznawalny i przyjemnie komentowany. W kolejnych tygodniach tempo wzrostu brzuszka przyspieszy. W związku z tym możesz odczuwać swędzenie rozciągającej się skóry. Staraj się regularnie nawilżać i masować skórę brzucha, ud i pośladków.
    Od czasu do czasu możesz poczuć nagły przeszywający ból po jednej lub obu stronach brzucha, szczególnie przy zmianie pozycji lub po całym dniu aktywności. Są to rozciągające się wiązadła podtrzymujące rosnącą macicę.
    W dalszym ciągu możesz odczuwać lekkie zawroty głowy, zmęczenie i ból pleców. Niekiedy ciężarne kobiety skarżą się na rozkojarzenie i problemy z pamięcią. Winowajcą tego są hormony, dlatego też stan ten może utrzymywać się przez cały okres ciąży jak i również przez czas karmienia piersią.
    Możesz zauważyć na swojej bieliźnie większą ilość śluzu szyjkowego.

FasUla, mimi87, ewka315 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które jeszcze nie czują ruchów.
    Teraz jak już umiem je rozpoznać, bo są mocniejsze i wyraźnie czuję kopniaki.Nawet pod ręką od kilku dni.
    Wiem, że poczułam je wcześniej, ale wmawiałam sobie, że to praca jelit. A to pulsowanie co miałam- teraz jak zaczyna mi pulsować w dole brzucha to po chwili czuje motylki, bulgotanie i kopniaki:) Takie delikatne:) Na linii majtek.
    Więc się skupcie i je rozróżnicie. Jak teraz to przemyśle to od 15 tygodnia zaczęłam je czuć, ale zwalałam na co innego.

Gumisia, mimi87, Liskova lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity a Ty znasz juz płeć?;)
    tak, na usg w 16t2d wyszła dziewczynka :) zobaczymy czy kolejne to potwierdzą :)

ja od 2dni mam jakby troche mniejsze mdłości a wcześniej brałam ten Prevomit i przez 5dni mialam spokój ale stwierdziłam że nie chce brac tego cały czas i oczywiście wszystko wrociło.
    Jutro mam wizyte u gina na NFZ,mam nadzieje ze wszystko będzie ok, trzymajcie kciuki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nadal nie czuje nawet motylków, a naprawdę kilka razy skupiałam się i chciałam coś wychwycić ale niestety:/ widocznie jeszcze nie moja pora

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ