Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia no raczej ma. Bo skóra już jest naciągnięta przez to i ma problemy z elastyną i kalogenem a ciąża hormonalnie to wzmacnia. Przez hormony i aktualny stan Twojej skóry mogło tak się stać.
Bo skóra nie zaczęła Ci się jeszcze rozciągać.
Jedne Co Ci mogę doradzić to drenaż skóry codziennie. Dwa razy dziennie zimny ciepły prysznic na całe ciało. Oliwa bądź inne treściwe masło 3 x dziennie na całe ciało.
Woda- 2 l, I witaminy prenatalne z dużą zawartością cynku i migdały wpiepszaj.
Nie mówię, że to pomoże i rozstępy znikną, ale nowych może być mniej...
A regularność jest najważniejsza!monika_89, Gumisia, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak mnie sie zrobią rozstępy to przeboleję, a potem najwyżej bede zbierać kasę albo męża poproszę o zabieg w prezencie i moze laserowo sie jakos je pomniejszy, ale wszystkiemu nie zapobiegne. Zreszta dla mnie bedzie ważniejsze by szybko zrzucić kilogramy po ciazy. Choć to przeciez miłe uczucie gdy widać po brzuchu ze rośnie i to dziecko w nim rośnie przeciez;) u mnie juz bardziej widać niz wczesniej, choc widzę obcy myślą ze to raczej wzdęcie;)ale ponoć teraz to szybko ruszy.
-
FasUla waidomo, liczyłam się z rozstepami, ale nie na tym etapie
skoro już pękam to co będzie dalej? dlatego chcę jak najbardziej sobie teraz pomóc zebym potem miała mniej roboty. Poza tym np na zewnętrznej stronie biustu jeszcze przeżyję, zakryje stanikiem i nie widać, ale uda to masakra, teraz są brzydkie, czerwone, jak tu założyć szorty?
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
A ja mam kolejną dolegliwość. Właściwie to męczy mnie juz jakiś czas, ale myślałam, że przejdzie. W nocy, gdy leże na lewym boku, drętwieje mi lewe biodro. Przeradza się to w ból, który budzi mnie w nocy. Z prawą str nic się nie dzieje. O co kaman
Jak tak sobie nas czytam, to zaczyna to wyglądać jak rozmowa emerytów z rencistami "a mnie tu boli, a mnie tam, ciebie też...?" -
Martii wrote:A ja mam kolejną dolegliwość. Właściwie to męczy mnie juz jakiś czas, ale myślałam, że przejdzie. W nocy, gdy leże na lewym boku, drętwieje mi lewe biodro. Przeradza się to w ból, który budzi mnie w nocy. Z prawą str nic się nie dzieje. O co kaman
Jak tak sobie nas czytam, to zaczyna to wyglądać jak rozmowa emerytów z rencistami "a mnie tu boli, a mnie tam, ciebie też...?" -
Monika a na te świeże rozstępy to broń Boże nie stosuj peelingów teraz i rękawic. Intensywnie natłuszczaj np. olejem ze słodkich migdałów. Lub kup coś z d-pentahnolem on wchodzi w skład skóry i włosów. Możesz sobie kupić kalogen i elastyne i dodać do swoich balsamów.I smaruj.
Na biochemii urody albo na zrób sobie krem.
Mnie też coś kuje w dole brzucha od wczoraj.. -
o widzisz a mialam je traktować peelingami, dobrze, że napisałaś. Resztę skóry bez rozstępów mogę peelingować albo myć szortstka stroną gąbki?
http://www.aptekagemini.pl/ava-home-spa-serum-do-twarzy-z-kolagenem-i-elastyna-5-ampulek-po-3ml.html
http://www.aptekagemini.pl/ava-aktywator-mlodoscu-kolagen-morski-30ml.html
czyli kupić cos takiego i dodać do balsamu, tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 12:50
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kolagen-i-elastyna/202
https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Lifting-roslinny/570
https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ekstrakt-zapobiegajacy-rozstepom/102
I dodaj do balsamu.
Tak, resztę tak. Jak zejdzie czerwony kolor. Traktuj jak ranę świeżą. -
Bolące biodra, pachwiny to wynik rozrastajacej sie macicy. Mnie do tej pory przez jeden dzien bolala pachwina ale mocno. Ja sie smaruje dwa razy dziennie, czasem trzeci raz po południu. Wazne są boki, nie tylko sam brzuch, cycki i uda. Nie mam rozstępów za to msm cellulit wodny na udach mimo że jestem szczupła. Nadal tylko 1kg na plusie.
-
tygrys73 wrote:Bolące biodra, pachwiny to wynik rozrastajacej sie macicy. Mnie do tej pory przez jeden dzien bolala pachwina ale mocno. Ja sie smaruje dwa razy dziennie, czasem trzeci raz po południu. Wazne są boki, nie tylko sam brzuch, cycki i uda. Nie mam rozstępów za to msm cellulit wodny na udach mimo że jestem szczupła. Nadal tylko 1kg na plusie.
U mnie to biodro drętwieje, przechodzą mi te tzw.mrówki, ból przychodzi po dłuższym czasie odrętwienia. Więc u mnie to raczej nie ma związku z macicą. Bóle rozrastającej się macicy to swoją drogą, też mam -
nick nieaktualnyNo tak, tylko czasem smarowanie 3 razy dziennie nic nie da jesli ktoś ma skłonności i wedlug mnie nie mozna dać sie zwariować
w końcu od rozstępów nikt nie umarł i wiadomo lepiej zapobiegać niz leczyć, ale każda z nas jest inna, ma inna skore, jakies generyczne skonnnosci itd i ja sie z tym pogodziłam, ze w ciazy ciało sie zmienia;) jedna bedzie smarować 3 razy i rozstępy sie pojawia juz na początku a druga przytyje w ciazy kilkanaście kilo i ja ominą
czasem tak juz w życiu jest i ja sie staram tym nie zamartwiać, ale stosować zdrowa dietę, ruch a po ciazy bede szlifować
na razie wiele sie nie zmieniłam, bardziej martwię sie jak bedą piersi wyglądać po karmieniu, ale ponoć to mit ze karmienie na nie złe wpływa tylko sama ciąża przede wszystkim. A chciałabym zeby biust był jędrny i zeby nie zmniejszył sie nagle do A:( ale musze przyznać ze wraz z upływem czasu coraz bardziej cieszę sie ze niedługo zobaczę władne dziecko:) w końcu jestem prawie na półmetku;)
A mam pytanie do mam: czy polecacie jakies specjalne cążki i nożyczki dla dziecka, jakiejś firmy np? Widziałam dzis firmy Canpol i nie wiem czy ona jest dobra? I czy powinno sie używać smoczka? I jesli tak to tez możecie cos polecić?oraz gryzaki? Znalazłam taki sklep z drobiazgami i mysle zeby powoli kupić takie głupotki ale nie chce wziąć bubli tylko cos sprawdzonego...moze macie jakaś ulubiona firmę albo sklep online?Viki lubi tę wiadomość