WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że z bólem kręgosłupa to już będzie coraz gorzej! :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no raczej ma. Bo skóra już jest naciągnięta przez to i ma problemy z elastyną i kalogenem a ciąża hormonalnie to wzmacnia. Przez hormony i aktualny stan Twojej skóry mogło tak się stać.
    Bo skóra nie zaczęła Ci się jeszcze rozciągać.

Jedne Co Ci mogę doradzić to drenaż skóry codziennie. Dwa razy dziennie zimny ciepły prysznic na całe ciało. Oliwa bądź inne treściwe masło 3 x dziennie na całe ciało.
    Woda- 2 l, I witaminy prenatalne z dużą zawartością cynku i migdały wpiepszaj.

Nie mówię, że to pomoże i rozstępy znikną, ale nowych może być mniej...

A regularność jest najważniejsza!

monika_89, Gumisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • JATA Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Viki 3 razy dziennie mówisz? Ja 2 razy, ale faktycznie może zmobilizuję się do 3. Jak będę miała rozstępy to koniec świata

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety przez brak smarowania zaczęła śwedziec skóra, chyba zacznę sie do tego bardziej przykładać, najwyżej bede to robić z zatkanym nosem;)u mnie największy problem to obrzęki, kupiłam buty rozmiar większe a wieczorami juz mnie cisną...

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki dzięki, postarm się zastosować do tych rad, może przynajmniej nie nabawię się nowych rozstępów

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie sie zrobią rozstępy to przeboleję, a potem najwyżej bede zbierać kasę albo męża poproszę o zabieg w prezencie i moze laserowo sie jakos je pomniejszy, ale wszystkiemu nie zapobiegne. Zreszta dla mnie bedzie ważniejsze by szybko zrzucić kilogramy po ciazy. Choć to przeciez miłe uczucie gdy widać po brzuchu ze rośnie i to dziecko w nim rośnie przeciez;) u mnie juz bardziej widać niz wczesniej, choc widzę obcy myślą ze to raczej wzdęcie;)ale ponoć teraz to szybko ruszy.

• JATA Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zawsze zostaje laser, ale wolę teraz zainwestować w dobre kremy kilka stów niż potem kilka tysięcy w zabiegi :/

monika_89 lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla waidomo, liczyłam się z rozstepami, ale nie na tym etapie :P skoro już pękam to co będzie dalej? dlatego chcę jak najbardziej sobie teraz pomóc zebym potem miała mniej roboty. Poza tym np na zewnętrznej stronie biustu jeszcze przeżyję, zakryje stanikiem i nie widać, ale uda to masakra, teraz są brzydkie, czerwone, jak tu założyć szorty?

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Martii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kolejną dolegliwość. Właściwie to męczy mnie juz jakiś czas, ale myślałam, że przejdzie. W nocy, gdy leże na lewym boku, drętwieje mi lewe biodro. Przeradza się to w ból, który budzi mnie w nocy. Z prawą str nic się nie dzieje. O co kaman :/

Jak tak sobie nas czytam, to zaczyna to wyglądać jak rozmowa emerytów z rencistami "a mnie tu boli, a mnie tam, ciebie też...?" :D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    A ja mam kolejną dolegliwość. Właściwie to męczy mnie juz jakiś czas, ale myślałam, że przejdzie. W nocy, gdy leże na lewym boku, drętwieje mi lewe biodro. Przeradza się to w ból, który budzi mnie w nocy. Z prawą str nic się nie dzieje. O co kaman :/

Jak tak sobie nas czytam, to zaczyna to wyglądać jak rozmowa emerytów z rencistami "a mnie tu boli, a mnie tam, ciebie też...?" :D
    Mnie też boli w lewym boku przy biodrze od trzech nocy, ból promieniuje do pleców i pośladka , wszystko po lewej stronie,w dzień jak chodze jest ok a w nocy masakra,w moim przypadku mysle że nadciągnęłam sobie jakies więzadło, jak nie przejdzie to muszę skonsultowac to z lekarzem bo mnie to martwi :(

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Martii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA dopytywałaś może o tę rzekomo jedynie jedną salę operacyjną na Inflanckiej, to prawda?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a na te świeże rozstępy to broń Boże nie stosuj peelingów teraz i rękawic. Intensywnie natłuszczaj np. olejem ze słodkich migdałów. Lub kup coś z d-pentahnolem on wchodzi w skład skóry i włosów. Możesz sobie kupić kalogen i elastyne i dodać do swoich balsamów.I smaruj.

Na biochemii urody albo na zrób sobie krem.

Mnie też coś kuje w dole brzucha od wczoraj..

km5stv73cogtpx8e.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz a mialam je traktować peelingami, dobrze, że napisałaś. Resztę skóry bez rozstępów mogę peelingować albo myć szortstka stroną gąbki?

http://www.aptekagemini.pl/ava-home-spa-serum-do-twarzy-z-kolagenem-i-elastyna-5-ampulek-po-3ml.html
    http://www.aptekagemini.pl/ava-aktywator-mlodoscu-kolagen-morski-30ml.html

czyli kupić cos takiego i dodać do balsamu, tak? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 12:50

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Viki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kolagen-i-elastyna/202
    https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Lifting-roslinny/570
    https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ekstrakt-zapobiegajacy-rozstepom/102

I dodaj do balsamu.

Tak, resztę tak. Jak zejdzie czerwony kolor. Traktuj jak ranę świeżą.

km5stv73cogtpx8e.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupić wszystkie 3 i dodać je do balsamu, ok, a na jeden zwykły baslam 200ml ile?

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolące biodra, pachwiny to wynik rozrastajacej sie macicy. Mnie do tej pory przez jeden dzien bolala pachwina ale mocno. Ja sie smaruje dwa razy dziennie, czasem trzeci raz po południu. Wazne są boki, nie tylko sam brzuch, cycki i uda. Nie mam rozstępów za to msm cellulit wodny na udach mimo że jestem szczupła. Nadal tylko 1kg na plusie.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Bolące biodra, pachwiny to wynik rozrastajacej sie macicy. Mnie do tej pory przez jeden dzien bolala pachwina ale mocno. Ja sie smaruje dwa razy dziennie, czasem trzeci raz po południu. Wazne są boki, nie tylko sam brzuch, cycki i uda. Nie mam rozstępów za to msm cellulit wodny na udach mimo że jestem szczupła. Nadal tylko 1kg na plusie.

U mnie to biodro drętwieje, przechodzą mi te tzw.mrówki, ból przychodzi po dłuższym czasie odrętwienia. Więc u mnie to raczej nie ma związku z macicą. Bóle rozrastającej się macicy to swoją drogą, też mam ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tam pisze ile % stężenie dodać.

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tylko czasem smarowanie 3 razy dziennie nic nie da jesli ktoś ma skłonności i wedlug mnie nie mozna dać sie zwariować;) w końcu od rozstępów nikt nie umarł i wiadomo lepiej zapobiegać niz leczyć, ale każda z nas jest inna, ma inna skore, jakies generyczne skonnnosci itd i ja sie z tym pogodziłam, ze w ciazy ciało sie zmienia;) jedna bedzie smarować 3 razy i rozstępy sie pojawia juz na początku a druga przytyje w ciazy kilkanaście kilo i ja ominą;) czasem tak juz w życiu jest i ja sie staram tym nie zamartwiać, ale stosować zdrowa dietę, ruch a po ciazy bede szlifować;) na razie wiele sie nie zmieniłam, bardziej martwię sie jak bedą piersi wyglądać po karmieniu, ale ponoć to mit ze karmienie na nie złe wpływa tylko sama ciąża przede wszystkim. A chciałabym zeby biust był jędrny i zeby nie zmniejszył sie nagle do A:( ale musze przyznać ze wraz z upływem czasu coraz bardziej cieszę sie ze niedługo zobaczę władne dziecko:) w końcu jestem prawie na półmetku;)

A mam pytanie do mam: czy polecacie jakies specjalne cążki i nożyczki dla dziecka, jakiejś firmy np? Widziałam dzis firmy Canpol i nie wiem czy ona jest dobra? I czy powinno sie używać smoczka? I jesli tak to tez możecie cos polecić?oraz gryzaki? Znalazłam taki sklep z drobiazgami i mysle zeby powoli kupić takie głupotki ale nie chce wziąć bubli tylko cos sprawdzonego...moze macie jakaś ulubiona firmę albo sklep online?

Viki lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczki będę używać hevea z naturalnego kauczuku, co do akcesoriów to nie wiem. Może kupię jakiś zestaw w mothercare

FasUla lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ