WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Pomyślałam że ładnie się przedstawię i zapytam czy nie przyjęłybyście do swego grona jeszcze jednej styczniówki :) Miałam być grudniówką, ale gin na USG powiedział że trzymamy dzecię do stycznia :) No i na wszystkich kalkulatorach też termin wychodzi 1-3 stycznia.
    Po pewnym jednak czasie doszłam do wniosku, że pytać nie będę bo jeszcze mi powiecie że nabór na styczeń już zamknięty i żebym spadała na bambus ;) Więc wbijam po chamsku i bez pytania :P

Trochę sobie Was poczytałam i mnie nastraszyłyście tymi rozstępami, chyba zacznę się smarować częściej niż raz dziennie. Kupiłam sobie ostatnio olej kokosowy, bo słyszałam że świetnie działa na skórę. Będę się taplać naprzemiennie w balsami i olejku kokosowym :)

Witaj ;-)
    U nas zawsze otwarte ;-)

Anuśka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Witaj ;-)
    U nas zawsze otwarte ;-)
    Dzięki :)
    Ja też właśnie pożegnałam się z D ale zamiast kupować E to na razie wskoczyłam w sportowe. Boję się że jak skończę karmić to zostaną mi dwa worki puste :/

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dzisiaj się załamałam ...poszłam w końcu kupić większy stanik... z D na E... mój mąż założył sobie jedną miseczkę na głowę i śmiał się, że ma czapkę... Ubawiony stwierdził, że może mi chodzić do sklepu kupować staniki bo wie jak je mierzyć :P Ja już nie chcę, żeby one rosły :(

Jakie ma poczucie humoru :D

Witaj Anuśka :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dzięki :)
    Ja też właśnie pożegnałam się z D ale zamiast kupować E to na razie wskoczyłam w sportowe. Boję się że jak skończę karmić to zostaną mi dwa worki puste :/

Mi tak zostało po pierwszej ciąży niestety. A w staniki sportowe się nie mieszczę bo musiałabym mieć takie usztywniane, szmaciaki odpadają bo cycki miedzy pępkiem :P ...obwód 85 wiec miseczka także się powiększa... naprawdę to jest straszne. Twoja pierwsza ciąża?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Anuśka, jak mniemam moja imienniczka :D

ja mam póki co C, ale pewnie przy karmieniu wejdę na D, a później zaś spadną :(

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Mi tak zostało po pierwszej ciąży niestety. A w staniki sportowe się nie mieszczę bo musiałabym mieć takie usztywniane, szmaciaki odpadają bo cycki miedzy pępkiem :P ...obwód 85 wiec miseczka także się powiększa... naprawdę to jest straszne. Twoja pierwsza ciąża?
    Nie no z takim obwodem to ja do Ciebie nie mam startu nawet, bo u mnie obwód 70 więc to moje D to jak Twoje B :)
    Ach gdzie moje maniery :) Już Wam piszę co ja jestem za istota :)
    Tak tak Anulka jestem posiadaczką tego pięknego ;) imienia. Ciąża moja... hmmmm... kolejna... Mam jedną córkę Zuzę 11lat i syna (adoptowanego) Piotrka 18lat i teraz na starość zachciało nam się dzidziolka :) A napisałam że ciąża kolejna bo teraz staraliśmy się ponad rok i przez zrosty w macicy żadne ciąże nie mogły się utrzymać :( Teraz na szczęście trzyma się zębami i pazurami i gin mówi że książkowo mi ciąża przebiega :)
    Co ciekawe miałam mieć histeroskopię w Gamecie żeby usunąć zrosty z macicy i w cyklu przed histero zaszłam sama :)

Gianna a Ty na kiedy masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 20:49

FasUla lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anuśka :) jesteśmy na tym samym etapie :)

Anuśka lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dobrą sprawę termin mam w karcie ciąży wpisaną na 28 grudnia ;-) Jutro idę na USG wiec nie wiem czy termin się nie zmieni..tu w Norwegii jakoś dziwne wyznaczają termin porodu podobno z połówkowego USG.

Od czego te zrosty się u Ciebie zrobiły ? Słyszałam, że własnie to utrudnia utrzymanie ciąży, ale cieszę się, że tym razem trzyma się bardzo dobrze ;-)

a.png
    a.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anuska;) ja tez zakupiłam olej kokosowy i używam go do wszystkiego;)

Wlasnie zastanawiałam sie czy załapiesz sie jeszcze na grudzień, czy juz nie;)

Anuśka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupić ten olej?

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata no chyba będziemy stękać razem :)

Gianna mi BBF wyznaczył termin na 29 grudnia ale mój położnik powiedział że dopiero 10 sierpnia na połówkowym USG powie mi najbardziej prawdopodobną datę porodu. Stawia jednak na 1 stycznia :) A tak naprawdę to i tak wszystko wyjdzie w praniu ;)

Summerka kopę lat ;)

Hikaru ja zamówiłam na Allegro taki najbardziej naturalny, bez żadnych dodatków. Podobno na sutki przy karmieniu też jest świetny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 21:15

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anuśka. :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dzisiaj się załamałam ...poszłam w końcu kupić większy stanik... z D na E... mój mąż założył sobie jedną miseczkę na głowę i śmiał się, że ma czapkę... Ubawiony stwierdził, że może mi chodzić do sklepu kupować staniki bo wie jak je mierzyć :P Ja już nie chcę, żeby one rosły :(

Ja smaruje się raz dzienne bo nie chce mi się częściej smarować... liczę na to, że rozstępy się nie pojawią. Mam zapas skóry jeszcze z poprzedniej ciąży niestety.
    Hehe mąż wesoły! ;)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianaa uśmiałam sieee xD

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Gianna mi BBF wyznaczył termin na 29 grudnia ale mój położnik powiedział że dopiero 10 sierpnia na połówkowym USG powie mi najbardziej prawdopodobną datę porodu. Stawia jednak na 1 stycznia :) A tak naprawdę to i tak wszystko wyjdzie w praniu ;)

Mówią, że przybliżony termin porodu jest bardziej prawdopodobny z wliczeń na początku ciąży wiec zastanawiam się jak się mają do tego wyliczenia z połówkowego USG, nie ukrywam, że trochę się tego obawia, co się później nie okaże, że ciążą jest przenoszona.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka witaj w styczniowkach :*

dziewczyny czy można w ciąży pić rumianek? przeczytałam na necie że niby można a na opakowaniu rumianku : "Nie stosować w ciąży"...

juz nie wiem co zrobić żeby uspokoić mój żołądek, od obiadu wymiotuje po wszystkim,nawet po herbacie :(

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja sobie kupiłam biooil czy któraś z Was używała? Dzis sie nim wypaćkalam po raz pierwszy i nawet ładnie pachnie i niezle sie wchłania.

Ja mam termin na 7 stycznia wg ostatniej mies a z usg wyszło mi na 5. Ciekawe jak mi wyjdzie na połówkowym, ide 12 sier.
    Z tym, ze jak wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia to był 13 kwiec. Wiecie moze jak wyliczyć termin porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 21:30

zem3sg18fbglipi0.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, nie marudź na swoje E, bo ja miałam przed ciążą 70H :D I w sumie jeszcze mam nadal, choć będę się powoli przymierzać do wymiany biustonosza :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Mówią, że przybliżony termin porodu jest bardziej prawdopodobny z wliczeń na początku ciąży wiec zastanawiam się jak się mają do tego wyliczenia z połówkowego USG, nie ukrywam, że trochę się tego obawia, co się później nie okaże, że ciążą jest przenoszona.
    No ciekawe jak to wyjdzie :) Najwyżej będziemy miały radosnego sylwestra ;D

Cynnia mi z tej daty poczęcia wychodzi że termin masz na 4 stycznia

Felicity współczuję haftów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 21:35

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Anuśka witaj w styczniowkach :*

dziewczyny czy można w ciąży pić rumianek? przeczytałam na necie że niby można a na opakowaniu rumianku : "Nie stosować w ciąży"...

juz nie wiem co zrobić żeby uspokoić mój żołądek, od obiadu wymiotuje po wszystkim,nawet po herbacie :(

A próbowałaś pic herbatę miętową bez cukru małymi łyczkami? Mi to pomagało na wymioty. ALe nie koniecznie na Ciebie może zadziałać

a.png
    a.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ