WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie, nie zauwazyłam. Dzięki za porady :)

FasUla ja wiem, że nie unikne rozstepów, ale jak już na tym etapie zaczynają się pojawiać to chcę maksymalnie zminimalizować ich ilość.
    O jędrnym biuście po ciąży z moim rozmiarem nawet nie marzę, byle nie będzie dówch totalnych flaczków ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na plusie 3kg, rozstępów brak.

Smaruję się 1-2 razy dziennie albo balsamem babydream albo olejkiem babydream, ale ostatnio mnie tak swędziały nogi i brzuch, że az się podrapałam do krwi :/ Bo mam długie paznokcie teraz (w ciąży są mega!), drapałam się przez bluzkę/legginsy, potem poszłam do łazienki, a ja w siniakach, masakra :/

Także teraz jeszcze bardziej pilnuję smarowania.

Wczoraj wieczorem tak mi bulgotało w brzuchu, że szok, pewnie to dzieć, ale nadal pewności nie mam :)

Jutro wizyta, nie mogę się doczekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moze teraz masz rozstępy a pózniej juz nie bedzie;) najgorzej to jak 3 dni przed porodem wyjdą, a znam takie przypadki;)a bedziecie nosić gorset po ciazy? Ciekawa jestem czy to pomaga na brzuch... Ale słyszałam ze duzo osób poleca. W ogóle szkoda ze nikt z moich znajomych nie jest w ciazy, kiedyś planowałam z przyjaciółka ze razem bedziemy dzieci do przedszkola posyłać;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Monia no raczej ma. Bo skóra już jest naciągnięta przez to i ma problemy z elastyną i kalogenem a ciąża hormonalnie to wzmacnia. Przez hormony i aktualny stan Twojej skóry mogło tak się stać.
    Bo skóra nie zaczęła Ci się jeszcze rozciągać.

Jedne Co Ci mogę doradzić to drenaż skóry codziennie. Dwa razy dziennie zimny ciepły prysznic na całe ciało. Oliwa bądź inne treściwe masło 3 x dziennie na całe ciało.
    Woda- 2 l, I witaminy prenatalne z dużą zawartością cynku i migdały wpiepszaj.

Nie mówię, że to pomoże i rozstępy znikną, ale nowych może być mniej...

A regularność jest najważniejsza!
    Viki jak fajnie że jesteś i zawsze służysz fachową radą. :) Ja narazie rozstępów nie mam, ale niestety celulit na pupie. :P Chyba za mało wody piję jednak. ;)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja z kolei slyszałam żeby nie nosić gorsetu bo wtedy mięśnie brzucha nie pracują.

Martii właśnie biodra też nam sie rozrastają w związku z macicą, cały dół się przygotowywuje do ciąży i porodu :) biodra mnie jeszcze nie bolały póki co

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Fasula ja z kolei slyszałam żeby nie nosić gorsetu bo wtedy mięśnie brzucha nie pracują.

Martii właśnie biodra też nam sie rozrastają w związku z macicą, cały dół się przygotowywuje do ciąży i porodu :) biodra mnie jeszcze nie bolały póki co

No tak wszystko sie zgadza, tyłek rośnie ;) tylko u mnie to nie ból sam w sobie (mnie też pobolewa podbrzusze, pachwiny itd, wiec wiem co masz na myśli) a drętwienie-mrowienie ciała.
    Czasami jak zasypiałam na ręku miałam takie same odczucia. Po całej nocy ugniatania jej, rano była bezwładna i boląca ;)
    Poczytałam trochę o tym. Podobno nie jestem odosobnionym przypadkiem. Dzieje się tak, ponieważ mogę uciskać jakiś nerw leżac na tym boku, albo macica naciska wtedy na naczynia krwionośne, co może powodować odrętwienia dodatkowo kończyn :/
    Trochę chałowo, szczególnie, że przecież potem leżenie na lewym boku jest wskazane :/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, trochę nadrobiłam :)
    ja się zawsze raz dziennie smarowałam, w każdej ciąży i tam gdzie smarowałam, to nie mam rozstępów :D ale w tej ciąży mam totalnego lenia i cholera czasem po 2-3 dni nie smaruje, szczególnie jak na wyjazdach jestem :/

ja ogólnie mam problem z biodrami i drętwieniami kończyn także w ciąży to już w ogóle jazda jest, śpię na wpół brzuchu bo od samego boku raz, że drętwieje mi ręka na której leże, to jeszcze biodro grr

ja godzinę temu wróciłam, tam totalna dzicz, zero ludzi :D wypocząć jakoś za mocno nie wypoczęłam bo z dziećmi się nie da, ale narzekać nie będę :)

Martii, Hikaru lubią tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a gdzie byliście bo chyba przeoczylam:)
    Ja zawsze spalam na brzuchu i teraz nie umiem sie dobrze ulozyc zeby bylo wygodnie
    Dziewczyny jak przeżywają ciaze Wasi partnerzy? ( mężowie, narzeczeni) bo moj jest chyba wciaz na etapie lekkiego niedowierzania:)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Ja zawsze spalam na brzuchu i teraz nie umiem sie dobrze ulozyc zeby bylo wygodnie
    Dziewczyny jak przeżywają ciaze Wasi partnerzy? ( mężowie, narzeczeni) bo moj jest chyba wciaz na etapie lekkiego niedowierzania:)
    wyskoczyliśmy nad jezioro do mojego męża chrzestnego bo postawił niedawno tam domki :) 20 m do jeziora, do najbliższego sklepu 8 km, za płotem pełno krów :D raj dla wędkarzy jednym słowem :)
    mój już tak nie przeżywa, pierwsze przeżywał hehe teraz debata nad płcią malucha :D

• Martii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:

U nas to raczej ja dalej nie dowierzam, jestem w lekkim amoku. Jednego dnia jest ok,przyjmuje wszystko do wiadomości, a drugiego wpadam w panikę, że chyba nie jestem gotowa :/ Mój m jakoś szybciej przeszedł z zaskoczenia do radości.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, ja czasem nadal nie wierzę :D Zwłaszcza, że brzuszek jeszcze nie jest za duży, generalnie na co dzień czuję się jak przed ciążą więc ciężko to sobie zobrazować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie powoli oswajam, a moj jeszcze wolniej;) korzystamy z ostatnich chwil bez dziecka i randkujemy:) mysle ze to wazne zeby maz nie poczuł sie odrzucony a ja także chce sie czuć jeszcze kobieta;)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Jak tak sobie nas czytam, to zaczyna to wyglądać jak rozmowa emerytów z rencistami "a mnie tu boli, a mnie tam, ciebie też...?" :D

ja się ostatnio śmiałam do męża, że czuję się jak staruszka jakaś haha :D tu mnie boli, tak strzyka, ostatnio wchodziłam po schodach z sąsiadką (starsza pani) i miałam wrażenie, że zsapałam się tak jak ona jak nie lepiej haha :D

Martii, Aprilia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za to smarowanie, ja ledwo raz dziennie...z Zuza sie nie smarowałam i na szczescie rozstępy mnie ominęły;) ale cycki, masakra, w książce w oczekiwaniu na dziecko jest napisane, ze to nie karmienie a ciaza ma wpływ na biust. Ja po drugim dziecku planuje se operacje zrobić;)

Fasula, co do smoczków, to delikatny temat, bo kazda mama ma swoje zdanie;) ja akurat używałam i nadal używam z Aventu. Gryzak fajny jest sophie, chyba najsłynniejszy, ale on bedzie potrzebny pózniej;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    ja się ostatnio śmiałam do męża, że czuję się jak staruszka jakaś haha :D tu mnie boli, tak strzyka, ostatnio wchodziłam po schodach z sąsiadką (starsza pani) i miałam wrażenie, że zsapałam się tak jak ona jak nie lepiej haha :D
    bo tak jest :D ja wczoraj kładłam dzieciaki spać i się schyliłam i cholera taki ból w krzyżach, że się podnieść nie mogłam! jak chwilę poleże to też ledwo złażę z łóżka, a tu ledwo 5 miesiąc będę zaczynać! nie wspominając właśnie o sapaniu, o dalekich spacerach moge zapomnieć bo wymiękam.. mój organizm już siada chyba po poprzednich ciążach :P co z tego, że ma dwadzieścia pare lat jak stan jego jak po 60 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smoczka kupię z nuka, ten kształt chyba najbardziej dzieciom odpowiada, no i na pewno silikonowy.. po synku już doświadczona jestem i będę miała go w szpitalu! :D jakby mi się znowu taki mały oszołom trafił :D
    ale w ogóle to będę próbowała jak z córką, bez smoczka :)

FasUla lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to że się cieszę że Was boli krzyż ale dobrze że nie tylko ja się czuję jak staruszka :) Aktualnie chodzę na wpół zgięta:/

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Pomyślałam że ładnie się przedstawię i zapytam czy nie przyjęłybyście do swego grona jeszcze jednej styczniówki :) Miałam być grudniówką, ale gin na USG powiedział że trzymamy dzecię do stycznia :) No i na wszystkich kalkulatorach też termin wychodzi 1-3 stycznia.
    Po pewnym jednak czasie doszłam do wniosku, że pytać nie będę bo jeszcze mi powiecie że nabór na styczeń już zamknięty i żebym spadała na bambus ;) Więc wbijam po chamsku i bez pytania :P

Trochę sobie Was poczytałam i mnie nastraszyłyście tymi rozstępami, chyba zacznę się smarować częściej niż raz dziennie. Kupiłam sobie ostatnio olej kokosowy, bo słyszałam że świetnie działa na skórę. Będę się taplać naprzemiennie w balsami i olejku kokosowym :)

vincaminor, Liskova, Pola_x, mimi87, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli krzyż i całe podwozie ;) Mam wrażenie że jak wstanę to mi się nogi na boki rozjadą i już nie wrócą do siebie ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się załamałam ...poszłam w końcu kupić większy stanik... z D na E... mój mąż założył sobie jedną miseczkę na głowę i śmiał się, że ma czapkę... Ubawiony stwierdził, że może mi chodzić do sklepu kupować staniki bo wie jak je mierzyć :P Ja już nie chcę, żeby one rosły :(

Ja smaruje się raz dzienne bo nie chce mi się częściej smarować... liczę na to, że rozstępy się nie pojawią. Mam zapas skóry jeszcze z poprzedniej ciąży niestety.

Hikaru, anulka557, Aprilia, Paulix, Gumisia, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ