X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Jeden dzień :-) ale chciałam sobie wyznaczyć dokładny dzień zapłodnienia na podstawie terminu porodu

Ja podobnie jak FasUla liczyłabym wg późniejszego badania. :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny a czym się smarujecie?
    Mi powoli zaczyna być widać brzuszek i chyba tez już muszę zacząć ale nie wiem czym.
    Ja używam zamiennie balsamu i oliwki na rozstępy Babydream fur Mama :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ja podobnie jak FasUla liczyłabym wg późniejszego badania. :)
    Dzięki za odzew, no ja też tak myślę, bo ten pierwszy termin to jest na podstawie Średniej wielkości pęcherzyka a drugi termin już na podstawie konkretnej wielkości.

Martii lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wgl późniejsze USG to już w ogóle przyspieszają mi termin, co wizyta to termin szybszy, ale czytałam że najbardziej wiarygodny jest termin z usg do 12 tc więc nie sugeruję się tymi późniejszymi terminami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 13:24

• Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja używam zamiennie balsamu i oliwki na rozstępy Babydream fur Mama :)
    Ja tego samego :) na razie nic nie wyskoczyło

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    A wgl późniejsze USG to już w ogóle przyspieszają mi termin, co wizyta to termin szybszy, ale czytałam że najbardziej wiarygodny jest termin z usg do 12 tc więc nie sugeruję się tymi późniejszymi terminami.

Ja wczoraj pytałam o to swoją gin, powiedziała, że najbardziej wiarygodny jest do 8 tyg. Wg tego terminu ustaliła mi datę połówkowego

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ja tego samego :) na razie nic nie wyskoczyło
    U mnie też na razie spokój, ale psychicznie jestem przygotowana, że coś będzie, bo chyba mam skłonności do rozstępów - jak miałam 11 lat i zaczęłam bardzo szybko rosnąć to wylazły mi poziome rozstępy na dole pleców i całkiem sporo... w zgięciu kolan. O_o

Martii lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    U mnie też na razie spokój, ale psychicznie jestem przygotowana, że coś będzie, bo chyba mam skłonności do rozstępów - jak miałam 11 lat i zaczęłam bardzo szybko rosnąć to wylazły mi poziome rozstępy na dole pleców i całkiem sporo... w zgięciu kolan. O_o

Moja mamuska będąc ze mną w ciąży nie miała, więc licze na geny ;)
    Musze jednak bardziej się przyłożyć do tego smarowania, bo robie to jak mi się przypomni, a bebzon już mnie zaczyna częściej swędzieć

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru gratuluję córeczki :)

Szi z tymi mdłościami to raczej indywidualna sprawa, u mnie ma być dziewczynka a wymiotuję do dzisiaj + ciągle mdłości od 10tc. :P

• Szi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Hikaru gratuluję córeczki :)

Szi z tymi mdłościami to raczej indywidualna sprawa, u mnie ma być dziewczynka a wymiotuję do dzisiaj + ciągle mdłości od 10tc. :P

No właśnie z tego co obserwuję mdłośći/wymioty towarzyszą dziewczynkom, a kojarzy mi się że Hikaru też ich nie miała, jak ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    No właśnie z tego co obserwuję mdłośći/wymioty towarzyszą dziewczynkom, a kojarzy mi się że Hikaru też ich nie miała, jak ja.
    ah no to sorry źle zrozumiałam :)
    a więc wszystko mozliwe :)

Szi lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie ;)
    Płci nie poznałam bo bąbel był odwrócony dupką do monitora no i fikał jak opętany <3 nie zrobił mi zdjęcia ani go nie zmierzył ginekolog kurwa od siedmiu boleści :D

Mama84, mimi87, monika_89 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru, świetne wieści;)

Gumisia - super lista. Tez taka miałam przy Zuzi (teraz, z perspektywy czasu wiem, ze była zdecydowanie za długa;))

Mordeczka, ale to jeszcze nie połówkowe, wiec spokojnie z płcią;)

Gumisia lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, kurier przyniósł moją poduchę, może dzisiaj w końcu się porządnie wyśpię! :D Na razie przymierzyłam się do niej i coś czuję, że to będzie moja ulubiona rzecz w domu. ;)
    I jeszcze dostałam gratis kocyk dziecięcy - tym samym moje Maleństwo ma już pierwszą rzecz z wyprawki. :) Kilka kocyków uszyję sama, czekam tylko na drugie potwierdzenie, że nasz Synuś to Synuś. ;)

Martii, mimi87, Gumisia, menka, Liskova, Carmen1724 lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Hikaru, świetne wieści;)

Gumisia - super lista. Tez taka miałam przy Zuzi (teraz, z perspektywy czasu wiem, ze była zdecydowanie za długa;))

Mordeczka, ale to jeszcze nie połówkowe, wiec spokojnie z płcią;)

Summerka może podpowiesz jako doświadczona mama, co na pewno się przyda, a co jest zbędnym zakupem :)
    Bardzo nie chce nakupować stosu zbędnych rzeczy. Postanowiłam, że będę racjonalna do granic możliwości. Jeszcze przyjdzie czas na rozpieszczanie dziecka zakupami ;)

Gumisia lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Witam się po wizycie ;)
    Płci nie poznałam bo bąbel był odwrócony dupką do monitora no i fikał jak opętany <3 nie zrobił mi zdjęcia ani go nie zmierzył ginekolog kurwa od siedmiu boleści :D

Ja też nie dostałam zdjęcia i nie mam pewności czy cokolwiek mierzyła. Na wizycie mózg przestał mi łączyć przez wiadomość o płci. Dopiero jak wyszłam i otrzeźwiałam zdałam sobie sprawę, że o wiele rzeczy nie spytałam :/
    Na połówkowym poznasz płeć. Plus taki, że im starsze, tym większa pewność ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Summerka może podpowiesz jako doświadczona mama, co na pewno się przyda, a co jest zbędnym zakupem :)
    Bardzo nie chce nakupować stosu zbędnych rzeczy. Postanowiłam, że będę racjonalna do granic możliwości. Jeszcze przyjdzie czas na rozpieszczanie dziecka zakupami ;)

Raczej nie chciałabym sie "mądrzyć", w wątku o wyprawce powiedziałam cos na ten temat, to zostałam zjechana, ze uważam baldachim za nieprzydatny zbieracz kurzu, a w efekcie wyszło na to, ze nie otwieram okiem w domu i siedzę w zaduchu (Cha cha);)

lucy1983 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Witam się po wizycie ;)
    Najważniejsze że wszystko dobrze. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Raczej nie chciałabym sie "mądrzyć", w wątku o wyprawce powiedziałam cos na ten temat, to zostałam zjechana, ze uważam baldachim za nieprzydatny zbieracz kurzu, a w efekcie wyszło na to, ze nie otwieram okiem w domu i siedzę w zaduchu (Cha cha);)
    Ja też nie jestem za baldachimem, bo moim zdaniem to siedlisko kurzu i roztoczy! :D A niech mnie zjadą. :P

Summerka lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Eee, a baldachim nie jest zbieraczem kurzu? ;) Spoko, ja też tak uważam. ;)

Gumisia, Summerka, lucy1983 lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ