WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Jeden dzień :-) ale chciałam sobie wyznaczyć dokładny dzień zapłodnienia na podstawie terminu porodu

Ja podobnie jak FasUla liczyłabym wg późniejszego badania. :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny a czym się smarujecie?
    Mi powoli zaczyna być widać brzuszek i chyba tez już muszę zacząć ale nie wiem czym.
    Ja używam zamiennie balsamu i oliwki na rozstępy Babydream fur Mama :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ja podobnie jak FasUla liczyłabym wg późniejszego badania. :)
    Dzięki za odzew, no ja też tak myślę, bo ten pierwszy termin to jest na podstawie Średniej wielkości pęcherzyka a drugi termin już na podstawie konkretnej wielkości.

Martii lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wgl późniejsze USG to już w ogóle przyspieszają mi termin, co wizyta to termin szybszy, ale czytałam że najbardziej wiarygodny jest termin z usg do 12 tc więc nie sugeruję się tymi późniejszymi terminami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 13:24

• Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja używam zamiennie balsamu i oliwki na rozstępy Babydream fur Mama :)
    Ja tego samego :) na razie nic nie wyskoczyło

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    A wgl późniejsze USG to już w ogóle przyspieszają mi termin, co wizyta to termin szybszy, ale czytałam że najbardziej wiarygodny jest termin z usg do 12 tc więc nie sugeruję się tymi późniejszymi terminami.

Ja wczoraj pytałam o to swoją gin, powiedziała, że najbardziej wiarygodny jest do 8 tyg. Wg tego terminu ustaliła mi datę połówkowego

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ja tego samego :) na razie nic nie wyskoczyło
    U mnie też na razie spokój, ale psychicznie jestem przygotowana, że coś będzie, bo chyba mam skłonności do rozstępów - jak miałam 11 lat i zaczęłam bardzo szybko rosnąć to wylazły mi poziome rozstępy na dole pleców i całkiem sporo... w zgięciu kolan. O_o

Martii lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    U mnie też na razie spokój, ale psychicznie jestem przygotowana, że coś będzie, bo chyba mam skłonności do rozstępów - jak miałam 11 lat i zaczęłam bardzo szybko rosnąć to wylazły mi poziome rozstępy na dole pleców i całkiem sporo... w zgięciu kolan. O_o

Moja mamuska będąc ze mną w ciąży nie miała, więc licze na geny ;)
    Musze jednak bardziej się przyłożyć do tego smarowania, bo robie to jak mi się przypomni, a bebzon już mnie zaczyna częściej swędzieć

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru gratuluję córeczki :)

Szi z tymi mdłościami to raczej indywidualna sprawa, u mnie ma być dziewczynka a wymiotuję do dzisiaj + ciągle mdłości od 10tc. :P

• Szi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Hikaru gratuluję córeczki :)

Szi z tymi mdłościami to raczej indywidualna sprawa, u mnie ma być dziewczynka a wymiotuję do dzisiaj + ciągle mdłości od 10tc. :P

No właśnie z tego co obserwuję mdłośći/wymioty towarzyszą dziewczynkom, a kojarzy mi się że Hikaru też ich nie miała, jak ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    No właśnie z tego co obserwuję mdłośći/wymioty towarzyszą dziewczynkom, a kojarzy mi się że Hikaru też ich nie miała, jak ja.
    ah no to sorry źle zrozumiałam :)
    a więc wszystko mozliwe :)

Szi lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie ;)
    Płci nie poznałam bo bąbel był odwrócony dupką do monitora no i fikał jak opętany <3 nie zrobił mi zdjęcia ani go nie zmierzył ginekolog kurwa od siedmiu boleści :D

Mama84, mimi87, monika_89 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru, świetne wieści;)

Gumisia - super lista. Tez taka miałam przy Zuzi (teraz, z perspektywy czasu wiem, ze była zdecydowanie za długa;))

Mordeczka, ale to jeszcze nie połówkowe, wiec spokojnie z płcią;)

Gumisia lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, kurier przyniósł moją poduchę, może dzisiaj w końcu się porządnie wyśpię! :D Na razie przymierzyłam się do niej i coś czuję, że to będzie moja ulubiona rzecz w domu. ;)
    I jeszcze dostałam gratis kocyk dziecięcy - tym samym moje Maleństwo ma już pierwszą rzecz z wyprawki. :) Kilka kocyków uszyję sama, czekam tylko na drugie potwierdzenie, że nasz Synuś to Synuś. ;)

Martii, mimi87, Gumisia, menka, Liskova, Carmen1724 lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Hikaru, świetne wieści;)

Gumisia - super lista. Tez taka miałam przy Zuzi (teraz, z perspektywy czasu wiem, ze była zdecydowanie za długa;))

Mordeczka, ale to jeszcze nie połówkowe, wiec spokojnie z płcią;)

Summerka może podpowiesz jako doświadczona mama, co na pewno się przyda, a co jest zbędnym zakupem :)
    Bardzo nie chce nakupować stosu zbędnych rzeczy. Postanowiłam, że będę racjonalna do granic możliwości. Jeszcze przyjdzie czas na rozpieszczanie dziecka zakupami ;)

Gumisia lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Witam się po wizycie ;)
    Płci nie poznałam bo bąbel był odwrócony dupką do monitora no i fikał jak opętany <3 nie zrobił mi zdjęcia ani go nie zmierzył ginekolog kurwa od siedmiu boleści :D

Ja też nie dostałam zdjęcia i nie mam pewności czy cokolwiek mierzyła. Na wizycie mózg przestał mi łączyć przez wiadomość o płci. Dopiero jak wyszłam i otrzeźwiałam zdałam sobie sprawę, że o wiele rzeczy nie spytałam :/
    Na połówkowym poznasz płeć. Plus taki, że im starsze, tym większa pewność ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Summerka może podpowiesz jako doświadczona mama, co na pewno się przyda, a co jest zbędnym zakupem :)
    Bardzo nie chce nakupować stosu zbędnych rzeczy. Postanowiłam, że będę racjonalna do granic możliwości. Jeszcze przyjdzie czas na rozpieszczanie dziecka zakupami ;)

Raczej nie chciałabym sie "mądrzyć", w wątku o wyprawce powiedziałam cos na ten temat, to zostałam zjechana, ze uważam baldachim za nieprzydatny zbieracz kurzu, a w efekcie wyszło na to, ze nie otwieram okiem w domu i siedzę w zaduchu (Cha cha);)

lucy1983 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Witam się po wizycie ;)
    Najważniejsze że wszystko dobrze. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Raczej nie chciałabym sie "mądrzyć", w wątku o wyprawce powiedziałam cos na ten temat, to zostałam zjechana, ze uważam baldachim za nieprzydatny zbieracz kurzu, a w efekcie wyszło na to, ze nie otwieram okiem w domu i siedzę w zaduchu (Cha cha);)
    Ja też nie jestem za baldachimem, bo moim zdaniem to siedlisko kurzu i roztoczy! :D A niech mnie zjadą. :P

Summerka lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Eee, a baldachim nie jest zbieraczem kurzu? ;) Spoko, ja też tak uważam. ;)

Gumisia, Summerka, lucy1983 lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ