Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mandragora
Bardzo mi przykro z powodu HaniZasmucają mnie strasznie takie historie, bo człowiek myśli, że jak ten I trymestr przetrwa, to już świat może przeskoczyć, a tak naprawdę nic nie można przewidzieć. Ostatnio też na innym forum dziewczyna straciła córkę w 34tc, nagle serduszko przestało bić..
Skierko, komentarze nie dotyczyły przeniesienia forum, a odzywek niektórych dziewczyn u Was, jedna tam taki piękny post napisała jakie to jesteście głupie itp
Mimi, co do tycia, to mnie akurat to bardzo cieszy, bo ja już mam nadwagę, więc bałam się żeby nie przytyć na samym początku głupio np. 7kg, bo wiadomo że w późniejszym okresie dojdą już konkretne kilogramy, opuchnięcie, wody, dziecko itp.
Anuśka, hahaha, greenpeace mnie rozbawiłoCzyli mówisz, że foczka z Ciebie? To akurat Hel to dobry kieurnek
Maximka, bierzesz magnez?
Ja bym się przeszla do gina, niech Cię uspokoi :ehem:
Dziewczyny, help! Jak się oswoić z tą ciążą?
Kurde, wiem że to może głupie, ale do mnie to chyba nie dociera nadal! Myślałam, że jak poznamy płeć, to jakoś konkretnie to do mnie dotrze, a jakoś od wczoraj zmian nie widzęDziwne to
Anuśka, Skierka lubią tę wiadomość
-
tygrys73 wrote:Anuśka no weeeź, na pewno przesadzasz
a mogę spytać jak sobie załatwić taki poród?idziesz się zapisać czy cos?
Ja nie kłamię proszę ciociJakbym Cię zabrała na taki oblot po szpitalach mi najbliższych, to nawet jeśli mdłości Ci przeszły, to wróciłyby ze zdwojoną mocą
Ja mam poród zaklepany bo tam mam gina i prowadzą mnie od samego początku. Ale jeśli tam nie chodzisz to możesz iść na trzy wizyty kwalifikacyjne (nie wiem na czym polega kwalifikacja) ok 30tc i zapisują Cię na poród tam. Ze mnie się gin śmieje że salę na Sylwestra mam zarezerwowaną
Liskova wrote:
Anuśka, hahaha, greenpeace mnie rozbawiłoCzyli mówisz, że foczka z Ciebie? To akurat Hel to dobry kieurnek
Dziewczyny, help! Jak się oswoić z tą ciążą?
Kurde, wiem że to może głupie, ale do mnie to chyba nie dociera nadal! Myślałam, że jak poznamy płeć, to jakoś konkretnie to do mnie dotrze, a jakoś od wczoraj zmian nie widzęDziwne to
No dla mnie idealny kierunekTylko się zastanawiam czy ten mąż to nie zabiera mnie tam specjalnie po to, żeby mnie do tego morza zwodować
Chyba muszę troszkę humorki ciążowe ogarnąć
Liskova poczekaj aż Ci dzieć zacznie pięty pod żebra pchać, wtedy na pewno zaczniesz go traktować jak dziecko i grozić obcięciem kieszonkowegoGiannaa, ania.g, mandragora, Aprilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno i weźcie zostawcie was na wieczór i tyle nadrabiania
witam nowe i zapraszamy
mandragora przykro mi bardzo z powodu córeczki, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, żeby nie było żadnych komplikacji
u mnie nic nowego, wstałam niedawno, dzieć też wstał bo kopać mamę zaczynaznowu sie sahara zapowiada, trzeba dzieciakom basen na balkon wystawić
odliczam godziny do czwartkowego usg, już się doczekać nie mogę!!!! -
tygrys73 wrote:Anuśka chodziło mi że przesadzasz z wielorybem
Co do szpitali to wiem ze przyprawiają o mdłości...muszę się zainteresować tą GametąDawaj do Gamety
Termin mamy podobny to może się spotkamy na porodówce
Mają fajny konkurs na FB i można wygrać sesję foto z dzidziolkiem
Aha i wizyta tam kosztuje 150zł razem z USG.
Anulka ale Ci zazdraszczam tego usg, ja mam dopiero w poniedziałek i już się nie mogę doczekać bo wreszcie się dowiem co mi się tam rozwija w brzuszkuA Ty znasz już płeć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 08:47
-
Tygrys, gadam! Kołysanek nie puszczam, ale puszczam 4 pory roku Vivaldiego
I czytam wierszyki Brzechwy, Tuwima itp.
Co nie zmienia faktu, że serio jakoś to do mnie nie dociera
Anuśka, haha uważaj żeby Cię tam nie zostawił
Mój gin wczoraj mi wpisał w karcie ciąży, że mogę chodzić na basen i ćwiczenia dla ciążówek i wpisał mi 'pacjentka zdyscyplinowana i grzeczna', na co mój mąż - no nie powiedziałbym!
Kochany, nie ma co
Anuśka, ania.g, Pola_x, monika_89, Aprilia, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:AAAAAaaaa..... Pokażę Ci fotki z plaży to sama osądzisz
Dawaj do Gamety
Termin mamy podobny to może się spotkamy na porodówce
Mają fajny konkurs na FB i można wygrać sesję foto z dzidziolkiem
Anulka ale Ci zazdraszczam tego usg, ja mam dopiero w poniedziałek i już się nie mogę doczekać bo wreszcie się dowiem co mi się tam rozwija w brzuszkuA Ty znasz już płeć?
do 19 sierpnia czekać mi się nie widzi
miałam w zeszłą środę wizytę i myślałam, że zrobi mi usg, a ona takiego wała... chodzę na nfz i wypaliła mi, że zrobi mi jeszcze tylko połówkowe i po 30 tc, gdzie do 13 tc robiła mi na każdej i nagle ciach -
Liskova wrote:
Anuśka, haha uważaj żeby Cię tam nie zostawił
No właśnie się obawiamKurczę chyba się umaluję i uczeszę z tego stresu
I może nawet awantury mu nie zrobię
Anulka ja chodzę tylko prywatnie i też sami z siebie nie chcą jakoś tego USG robić ale jak im ostatnio miączałam to robili i nie cudowaliNiestety dzieć tak skakał że nic nie dało się zobaczyć. Teraz 10tego mam kolejne prenatalne, więc bardzo dokładnie mi go przeskanują i może już mi pokażą że mam chłopca
Co ja gadam, na pewno mi pokażą bo nie wyjdę dopóki się nie dowiem
Lecę się pakować, trzymajcie kciuki żeby mnie małż do domu przywiózłLiskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:No właśnie się obawiam
Kurczę chyba się umaluję i uczeszę z tego stresu
I może nawet awantury mu nie zrobię
Anulka ja chodzę tylko prywatnie i też sami z siebie nie chcą jakoś tego USG robić ale jak im ostatnio miączałam to robili i nie cudowaliNiestety dzieć tak skakał że nic nie dało się zobaczyć. Teraz 10tego mam kolejne prenatalne, więc bardzo dokładnie mi go przeskanują i może już mi pokażą że mam chłopca
Co ja gadam, na pewno mi pokażą bo nie wyjdę dopóki się nie dowiem
Lecę się pakować, trzymajcie kciuki żeby mnie małż do domu przywiózłno ja się tego boję, że kase wybule, a dziecko dupe pokaże
Anuśka lubi tę wiadomość
-
cześć wszystkim nowym Styczniówkom bo chyba jeszcze się z wami nie przywitałam
patrzcie co ciekawego nasz rząd wymyśla
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18482716,ministerstwo-zdrowia-szykuje-kolejna-rewolucje-w-poloznictwie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
dla tych co chcą rodzi ze znieczuleniem masakra jakaśsynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
mimi87 wrote:patrzcie co ciekawego nasz rząd wymyśla
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18482716,ministerstwo-zdrowia-szykuje-kolejna-rewolucje-w-poloznictwie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
dla tych co chcą rodzi ze znieczuleniem masakra jakaś
Albo nie, lepiej z psychiatrą, na psychologa może być za późno...mimi87, anulka557, ania.g, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
mandragora wrote:Cześć
wpadam się przywitać z pytaniem czy mnie do siebie do stycznia przygarniecie
obiecuje nie nosić do lutego i być pełnoprawna styczniowka
tu myślę że Ania g potwierdzi ze moje lutowe dzieci w styczniu się rodzą
tak było w tamtym roku. Na lutowkach dym i forum publiczne poszło w sina dal ale ja na belly jedna ciążę juz przeszłam i chciałabym tu też zostać. Wiec przygarniecie kropka?
-
Nie rozumiem co się na tych lutówkach dzieje.
Jak dobrze, że u nas nie ma takich spięć.
Jak ktoś chce dołączyć także do grupy na FB to nie ma problemu.
Ja witam się w 5 miesiącu według ostatniego USG!mimi87, Pola_x, monika_89, ewka315 lubią tę wiadomość
-
Anulka ja chodzę prywatnie i za każdym razem mam robione USG. Nawet prosić nie muszę
Anuska, bez obaw mąż Cię na pewno nie zostawi! A ogólnie to teraz podobno piękna pogoda jest nad morzem. My też chcemy jechać i szukać noclegu na miejscu ale dopiero za 2 tygodnieAnuśka lubi tę wiadomość
-
Kurde, ja chyba muszę iść na to dodatkowe usg, bo ruchów ni du du, niby cos mi sie tam przelewa, pulsuje, ale to chyba jelita. Wkręciłam sobie (tylko nie uznajcie mnie za wariatkę, pliss), ze ostatnio, gdy przez pomyłkę zrobiłam sobie w pracy podwójne espresso i wypiłam, czując sie cały czas złe, ze zaszkodziłem małej i dlatego sie nie rusza;( od teraz pije tylko inkę..,
-
nick nieaktualnySummerka wrote:Kurde, ja chyba muszę iść na to dodatkowe usg, bo ruchów ni du du, niby cos mi sie tam przelewa, pulsuje, ale to chyba jelita. Wkręciłam sobie (tylko nie uznajcie mnie za wariatkę, pliss), ze ostatnio, gdy przez pomyłkę zrobiłam sobie w pracy podwójne espresso i wypiłam, czując sie cały czas złe, ze zaszkodziłem małej i dlatego sie nie rusza;( od teraz pije tylko inkę..,
na moje to jeszcze masz czas na poczucie, niby mówi się, że w kolejnej szybciej, ale to reguły nie ma.. od razu mam przed oczami post dziewczyny co była w trzeciej ciąży i miała 22tc i dalej nie czuła, a z dzieckiem ok było
ale jak ma Cię to usg uspokoić to ja bym poszła, dziecko też stres odczuwa, po co to wam
-
nick nieaktualnyJa jestem w 19 tygodniu i dalej nie rozpoznaje kopniaków i nic takiego nie czuje ale gin powiedział ze mam czas. Właśnie wracam z pobrania krwi, ostatnio przy wymiotach przekręca mnie na 10 stronę
dobrze ze następne kłucie dopiero za miesiąc:) ale wtedy tez podobno badanie glukozy, jakie macie doświadczenia z tym mitycznym badaniem?
słyszałam rożne historie;)