WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Kurde, ja chyba muszę iść na to dodatkowe usg, bo ruchów ni du du, niby cos mi sie tam przelewa, pulsuje, ale to chyba jelita. Wkręciłam sobie (tylko nie uznajcie mnie za wariatkę, pliss), ze ostatnio, gdy przez pomyłkę zrobiłam sobie w pracy podwójne espresso i wypiłam, czując sie cały czas złe, ze zaszkodziłem małej i dlatego sie nie rusza;( od teraz pije tylko inkę..,
    Ja piję codziennie 1-2 kawy i jest okej :) Piję z dużą ilością mleka :)

Co do ruchów, to nie martw się, masz czas :) Moja mama mi mówila, że w obu ciążach czuła dopiero ok. 20 tygodnia :)

Summerka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Pan wiceminister to sam powinien z psychologiem chyba pogadać. ;)
    Albo nie, lepiej z psychiatrą, na psychologa może być za późno...
    Ja proponuję żeby sobie diosminę na nogi kupił bo na leczenie głowy to już za późno ;D

Summerka nie zaszkodziłaś kawą, zwłaszcza jedną :) Nie stersuj się, wdech, wydech ;)

Summerka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla mi tam zawsze ta glukoza smakowała i nie miałam problemu z wypiciem jej :D a co lepsze normalnie za słodyczami nie przepadam i nie jem, a jak już zjem to pół batonika i mam dość :D

FasUla lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    ale wtedy tez podobno badanie glukozy, jakie macie doświadczenia z tym mitycznym badaniem?;) słyszałam rożne historie;)
    Ja miałam krzywą cukrową robioną - co prawda nie w ciąży, ale i tak historie słyszałam różne. Fakt, ulep niesamowity, ale zatkałam nos, żeby smaku tak nie czuć i wypiłam duszkiem bez większych problemów. Co prawda po godzinie mnie zaczęło dość zauważalnie mulić, ale badanie jest do przeżycia. ;)

FasUla lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczęta, wiedziałam, ze pomoze mi Wasz głos rozsądku;) bo ja, wbrew pozorom, straszna panikara jestem;(

Fasula, u mnie nie było problemu z osławiona glukoza (nie zwymiotowałem, nie odrzuciło mnie, było okej;))

FasUla lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    AAAAAaaaa..... Pokażę Ci fotki z plaży to sama osądzisz ;) Dawaj do Gamety :) Termin mamy podobny to może się spotkamy na porodówce ;D Mają fajny konkurs na FB i można wygrać sesję foto z dzidziolkiem :) Aha i wizyta tam kosztuje 150zł razem z USG
    O to fajnie masz, ja bulę za wizytę 250 zł. Na szczęście nie płacę dodatkowo za usg.Na pierwszej wizycie miałam robioną cytologię i też nie płaciłam dodatkowo.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee zaczynam dzisiaj 17 tc ;-);-)

mimi87, Pola_x, ania.g, Liskova, monika_89, ewka315 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Dzięki dziewczęta, wiedziałam, ze pomoze mi Wasz głos rozsądku;) bo ja, wbrew pozorom, straszna panikara jestem;(

Fasula, u mnie nie było problemu z osławiona glukoza (nie zwymiotowałem, nie odrzuciło mnie, było okej;))

A próbowałaś poszukać Radiologa żeby zrobił Ci USG? Praktycznie w każdej przychodni są... Ja w pierwszej ciąży 2 razy byłam i nikt się na mnie dziwnie nie patrzył a terminy znacznie krótsze były ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:

Ja dopiero wczoraj tak konkretnie poczułam wcześniej nie byłam pewna czy to to - dopiero po wizycie się uspokoiłam ze z malutka wszystko w porządku i ona tez to chyba wyczuwa i zaczęła być bardziej energiczna wieczorem :)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    cześć wszystkim nowym Styczniówkom bo chyba jeszcze się z wami nie przywitałam ;)

patrzcie co ciekawego nasz rząd wymyśla ;D

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18482716,ministerstwo-zdrowia-szykuje-kolejna-rewolucje-w-poloznictwie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

dla tych co chcą rodzi ze znieczuleniem masakra jakaś ;D
    Nie ma to jak utrudniać kobietom życie. Potem ględzą że w PL za mało dzieci się rodzi. Nawet jak przez chwilę była opcja że teraz znieczulenie dla wszystkich chętnych rodzących to ani przez chwilę w to nie uwierzyłam. Powiedziałam wtedy do męża" akurat, zaraz będą mieli gotowe wymówki aby znieczulenia nie podać. A to że anestezjolog zajęty, albo go nie ma, jak się znajdzie to minie pora podawania znieczulenia, itd." I co parę dni później słyszę w wiadomościach? dokładnie to. Smutne że jakiś pajac na stołku nie mający pojęcia o porodzie decyduje za nas kobiety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:02

anulka557 lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie ma to jak utrudniać kobietom życie. Potem ględzą że w PL za mało dzieci się rodzi. Nawet jak przez chwilę była opcja że teraz znieczulenie dla wszystkich chętnych rodzących to ani przez chwilę w to nie uwierzyłam. Powiedziałam wtedy do męża" akurat, zaraz będą mieli gotowe wymówki aby znieczulenia nie podać. A to że anestezjolog zajęty, albo go nie ma, jak się znajdzie to minie pora podawania znieczulenia, itd." I co parę dni później słyszę w wiadomościach? dokładnie to. Smutne że jakiś pajac na stołku nie mający pojęcia o porodzie decyduje za nas kobiety.
    Najlepsze, że jednocześnie biadolą o tym jaki wysoki mamy odsetek cesarskich cięć. Ciekawa jestem ilu z nich by uniknięto, gdyby kobiety miały komfort myśląc, że w razie czego przy porodzie SN dostaną pomoc w postaci znieczulenia...

ania.g lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja jestem w 19 tygodniu i dalej nie rozpoznaje kopniaków i nic takiego nie czuje ale gin powiedział ze mam czas. Właśnie wracam z pobrania krwi, ostatnio przy wymiotach przekręca mnie na 10 stronę:/ dobrze ze następne kłucie dopiero za miesiąc:) ale wtedy tez podobno badanie glukozy, jakie macie doświadczenia z tym mitycznym badaniem?;) słyszałam rożne historie;)
    Zaliczyłam to badanie już kilka razy. W poprzedniej ciąży musiałam powtarzać. Jest paskudnie słodkie ale da się przeżyć. Ja wypijam jednym ciągiem, byle szybciej. Nigdy mnie nie mdliło ani nie mdlałam ale słyszałam o takich przypadkach. Myślę że to też dużo zależy od nastawienia.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.g masz racje...ja sobie nie wyobrażam ze mi nie podadzą znieczulenia jak będę o nie błagać w bólach..

Summerka spróbuj taki myk zrobić. Wieczorem po kolacji wypij sobie z pół szklanki cocacoli i połóż się spokojnie. I czekaj. :) dzieciaki aktywne są po czymś słodkim, najczęściej wieczorami jak mama odpoczywa i jest po posiłku ;) może coś rozpoznasz.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

Odnośnie basenu mnie lekarz też zalecił te tampony z probiotykiem. Są do kupienia w aptece, tylko nie każdej, ja zleciałam pół miasta za nimi. No i trochę kosztują. W aptekach internetowych są trochę tańsze, choć to też zależy jak drogą przesyłkę sobie woła apteka ;)

km5sio4phkxiw92p.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ty to się jeszcze w ciąży poczujesz, nie bój żaby ;) jak ci maluch zacznie wątrobę przesuwać i z pęcherza worek treningowy ci urządzi to się poczujesz jak pełnoprawna przyszła matka ;)
    Aniu myślałam juz o bryce dla dzieciakow? Bo chyba my w podobnej sytuacji będziemy ze dla dzieci rok po roku coś większego trzeba ;) upatrzyliscie juz coś?
    Co do wymyslow naszych szanownych rzadzacych, to nawet nie chce mi się komentować.
    Co do noszenia pustaków w ciąży po cc, no cóż jeśli ma się coś wydarzyć to się i tak wydarzy, a ja zamiast pustaków mam 6- miesięcznego Stasia ważącego 9900 ;) gin mi mówił ze oni teraz tną w takim miejscu, że tam się nawet macica nie kurczy wiec jeśli cc wcześniejsze dobrze zrobione to będzie ok. Poza tym jeszcze trochę czasu ma na gojenie zanim mi ten bebzol do pokaźnych rozmiarów urośnie ;)
    Co do mojej Hani, to tak nie ma bezpiecznego momentu w ciąży niestety, a jeszcze gorsze jest to, że nawet jak wszystko idzie jak najlepiej to zawsze możemy trafić na konowala, który właśnie nam zdrowe dziecko na cmentarz zaprowadzi ;(

Liskova lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra a teraz powstaje poprawiam koronę i idę zapierdzielac dalej ;) dziec czeka ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do kiedy karmilyscie piersią? Moja matka uprawia juz terror laktacyjny przez telefon, w dodatku ciagle opowiada jak to miała wspaniały poród i bez znieczulenia i tylko tak jest najlepiej i juz nie mam siły tego słuchać bo tylko mnie stresuje. Sama chciałabym znieczulenie, wyobrażacie sobie jakby to było jakby u dentysty na przykład nie dawali znieczulenia bo trzeba wytrzymać? Widać ze rząd ma kobiety gdzieś... Jakby faceci rodzili to by to inaczej wyglądało, mowię wam;)

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze przeczytać że nie tylko ja pijam kawę w ciąży fakt słabą i z mlekiem ale jednak bo spotkałam się z krytyką niektórych ludzi. Uważali że jestem nie odpowiedzialna pijąc kawe i szkodzę dziecku ...

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha jak widzisz nie jesteś sama z piciem kawy ja piję 1 dziennie jak wstanę tak na rozbudzenie się :)
    Mandragora fajnie że jesteś tutaj :P Przynajmniej troszkę się wyluzujesz ;)
    Ja jutro zaczynam 15 tc (16) masakra kiedy to zleciało ;)

ewka315 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 16 tygodniu :D Jeszcze 2 dni do wizyty, liczę, że poznam płeć maluszka :D Mąż do brzuszka już mówi Hania i powiedział, że jak okaże się, że jednak syn to mnie udusi że do chłopca mowił "moja dziewczynko" ;)

Ja w nocy kolo 3 budzę się wykle na siku, często tak mam pęchrz pełny, że aż boli mnie brzuch a potem śpię do rana (chyba że mnie maż obudzi chrapaniem ;))

Właśnie wracam od diabetologa. Wyniki mam idealne, ale mam cukrzycę bo tak i już. Zgłupiałam. Zostaje mi dalej mierzyć cukier.

skierka podłączam się pod summerkę, Wasza grupa, wasze kłótnie. Dziewczyny zwróciły uwagę, że niefajnie sie u Was dzieje. nie rozumiem wchodzenia na inne wątki i tłumaczenia sytuacji. Nie wiem kto Was tak paskudnie ocenia, ale tu nie padły żadne konkretne słowa

mandragora przykro mi z powodu córeczki :(

summerka z maluchem na pewno wszystko dobrze, po prostu nie czujesz jeszcze ruchów i tyle. U mnie też cisza, nawet bulgotów niet :P Właśnie teraz sprawdza sie detektor bo mimo że cięzko wyłapac serducho to da się wyłapać ruchy i to uspokaja

FasUla ja jestem po krzywej bo zaraz na początku miałam podejrzenie cukrzycy ciażowej. Wciśniesz cytryne i spokojne da sie wypić, a mówi Ci to ktoś kto nie przepada za bardzo słodkimi rzeczami

Ducha ja piję ricore, a słaba kawa to też nie grzech, nie popadajmy w paranoję

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ