Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Summerka wrote:Kurde, ja chyba muszę iść na to dodatkowe usg, bo ruchów ni du du, niby cos mi sie tam przelewa, pulsuje, ale to chyba jelita. Wkręciłam sobie (tylko nie uznajcie mnie za wariatkę, pliss), ze ostatnio, gdy przez pomyłkę zrobiłam sobie w pracy podwójne espresso i wypiłam, czując sie cały czas złe, ze zaszkodziłem małej i dlatego sie nie rusza;( od teraz pije tylko inkę..,
Piję z dużą ilością mleka
Co do ruchów, to nie martw się, masz czasMoja mama mi mówila, że w obu ciążach czuła dopiero ok. 20 tygodnia
Summerka lubi tę wiadomość
-
vincaminor wrote:Pan wiceminister to sam powinien z psychologiem chyba pogadać.
Albo nie, lepiej z psychiatrą, na psychologa może być za późno...
Summerka nie zaszkodziłaś kawą, zwłaszcza jednąNie stersuj się, wdech, wydech
Summerka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:ale wtedy tez podobno badanie glukozy, jakie macie doświadczenia z tym mitycznym badaniem?
słyszałam rożne historie;)
FasUla lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Anuśka wrote:AAAAAaaaa..... Pokażę Ci fotki z plaży to sama osądzisz
Dawaj do Gamety
Termin mamy podobny to może się spotkamy na porodówce
Mają fajny konkurs na FB i można wygrać sesję foto z dzidziolkiem
Aha i wizyta tam kosztuje 150zł razem z USG
Matka fantastycznej 4 -
Summerka wrote:Dzięki dziewczęta, wiedziałam, ze pomoze mi Wasz głos rozsądku;) bo ja, wbrew pozorom, straszna panikara jestem;(
Fasula, u mnie nie było problemu z osławiona glukoza (nie zwymiotowałem, nie odrzuciło mnie, było okej;))
A próbowałaś poszukać Radiologa żeby zrobił Ci USG? Praktycznie w każdej przychodni są... Ja w pierwszej ciąży 2 razy byłam i nikt się na mnie dziwnie nie patrzył a terminy znacznie krótsze były -
nick nieaktualnySummerka wrote:Dzięki dziewczęta, wiedziałam, ze pomoze mi Wasz głos rozsądku;) bo ja, wbrew pozorom, straszna panikara jestem;(
Fasula, u mnie nie było problemu z osławiona glukoza (nie zwymiotowałem, nie odrzuciło mnie, było okej;))
Ja dopiero wczoraj tak konkretnie poczułam wcześniej nie byłam pewna czy to to - dopiero po wizycie się uspokoiłam ze z malutka wszystko w porządku i ona tez to chyba wyczuwa i zaczęła być bardziej energiczna wieczorem -
mimi87 wrote:cześć wszystkim nowym Styczniówkom bo chyba jeszcze się z wami nie przywitałam
patrzcie co ciekawego nasz rząd wymyśla
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18482716,ministerstwo-zdrowia-szykuje-kolejna-rewolucje-w-poloznictwie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
dla tych co chcą rodzi ze znieczuleniem masakra jakaśWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:02
anulka557 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Nie ma to jak utrudniać kobietom życie. Potem ględzą że w PL za mało dzieci się rodzi. Nawet jak przez chwilę była opcja że teraz znieczulenie dla wszystkich chętnych rodzących to ani przez chwilę w to nie uwierzyłam. Powiedziałam wtedy do męża" akurat, zaraz będą mieli gotowe wymówki aby znieczulenia nie podać. A to że anestezjolog zajęty, albo go nie ma, jak się znajdzie to minie pora podawania znieczulenia, itd." I co parę dni później słyszę w wiadomościach? dokładnie to. Smutne że jakiś pajac na stołku nie mający pojęcia o porodzie decyduje za nas kobiety.
ania.g lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
FasUla wrote:Ja jestem w 19 tygodniu i dalej nie rozpoznaje kopniaków i nic takiego nie czuje ale gin powiedział ze mam czas. Właśnie wracam z pobrania krwi, ostatnio przy wymiotach przekręca mnie na 10 stronę
dobrze ze następne kłucie dopiero za miesiąc:) ale wtedy tez podobno badanie glukozy, jakie macie doświadczenia z tym mitycznym badaniem?
słyszałam rożne historie;)
Matka fantastycznej 4 -
Ania.g masz racje...ja sobie nie wyobrażam ze mi nie podadzą znieczulenia jak będę o nie błagać w bólach..
Summerka spróbuj taki myk zrobić. Wieczorem po kolacji wypij sobie z pół szklanki cocacoli i połóż się spokojnie. I czekaj.dzieciaki aktywne są po czymś słodkim, najczęściej wieczorami jak mama odpoczywa i jest po posiłku
może coś rozpoznasz.
-
Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i kciuki za dzisiejsze wizyty!
Odnośnie basenu mnie lekarz też zalecił te tampony z probiotykiem. Są do kupienia w aptece, tylko nie każdej, ja zleciałam pół miasta za nimi. No i trochę kosztują. W aptekach internetowych są trochę tańsze, choć to też zależy jak drogą przesyłkę sobie woła apteka -
Liskova ty to się jeszcze w ciąży poczujesz, nie bój żaby
jak ci maluch zacznie wątrobę przesuwać i z pęcherza worek treningowy ci urządzi to się poczujesz jak pełnoprawna przyszła matka
Aniu myślałam juz o bryce dla dzieciakow? Bo chyba my w podobnej sytuacji będziemy ze dla dzieci rok po roku coś większego trzebaupatrzyliscie juz coś?
Co do wymyslow naszych szanownych rzadzacych, to nawet nie chce mi się komentować.
Co do noszenia pustaków w ciąży po cc, no cóż jeśli ma się coś wydarzyć to się i tak wydarzy, a ja zamiast pustaków mam 6- miesięcznego Stasia ważącego 9900gin mi mówił ze oni teraz tną w takim miejscu, że tam się nawet macica nie kurczy wiec jeśli cc wcześniejsze dobrze zrobione to będzie ok. Poza tym jeszcze trochę czasu ma na gojenie zanim mi ten bebzol do pokaźnych rozmiarów urośnie
Co do mojej Hani, to tak nie ma bezpiecznego momentu w ciąży niestety, a jeszcze gorsze jest to, że nawet jak wszystko idzie jak najlepiej to zawsze możemy trafić na konowala, który właśnie nam zdrowe dziecko na cmentarz zaprowadzi ;(
Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a do kiedy karmilyscie piersią? Moja matka uprawia juz terror laktacyjny przez telefon, w dodatku ciagle opowiada jak to miała wspaniały poród i bez znieczulenia i tylko tak jest najlepiej i juz nie mam siły tego słuchać bo tylko mnie stresuje. Sama chciałabym znieczulenie, wyobrażacie sobie jakby to było jakby u dentysty na przykład nie dawali znieczulenia bo trzeba wytrzymać? Widać ze rząd ma kobiety gdzieś... Jakby faceci rodzili to by to inaczej wyglądało, mowię wam;)
-
Ducha jak widzisz nie jesteś sama z piciem kawy ja piję 1 dziennie jak wstanę tak na rozbudzenie się
Mandragora fajnie że jesteś tutajPrzynajmniej troszkę się wyluzujesz
Ja jutro zaczynam 15 tc (16) masakra kiedy to zleciałoewka315 lubi tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Dzień dobry, witam się w 16 tygodniu
Jeszcze 2 dni do wizyty, liczę, że poznam płeć maluszka
Mąż do brzuszka już mówi Hania i powiedział, że jak okaże się, że jednak syn to mnie udusi że do chłopca mowił "moja dziewczynko"
Ja w nocy kolo 3 budzę się wykle na siku, często tak mam pęchrz pełny, że aż boli mnie brzuch a potem śpię do rana (chyba że mnie maż obudzi chrapaniem)
Właśnie wracam od diabetologa. Wyniki mam idealne, ale mam cukrzycę bo tak i już. Zgłupiałam. Zostaje mi dalej mierzyć cukier.
skierka podłączam się pod summerkę, Wasza grupa, wasze kłótnie. Dziewczyny zwróciły uwagę, że niefajnie sie u Was dzieje. nie rozumiem wchodzenia na inne wątki i tłumaczenia sytuacji. Nie wiem kto Was tak paskudnie ocenia, ale tu nie padły żadne konkretne słowa
mandragora przykro mi z powodu córeczki
summerka z maluchem na pewno wszystko dobrze, po prostu nie czujesz jeszcze ruchów i tyle. U mnie też cisza, nawet bulgotów nietWłaśnie teraz sprawdza sie detektor bo mimo że cięzko wyłapac serducho to da się wyłapać ruchy i to uspokaja
FasUla ja jestem po krzywej bo zaraz na początku miałam podejrzenie cukrzycy ciażowej. Wciśniesz cytryne i spokojne da sie wypić, a mówi Ci to ktoś kto nie przepada za bardzo słodkimi rzeczami
Ducha ja piję ricore, a słaba kawa to też nie grzech, nie popadajmy w paranoję13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.