Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mandragora wrote:Gianna zaszłam w ciążę trzy miesiące po cc wiec choćby z tego względu nikt mi SN nie będzie cisnac
a powód drugi to powiem delikatnie obciążony wywiad położniczy ;( pierwsza córkę rodzilam SN, córka zmarła przed porodem w 39 tc. Bałam się kolejny raz czekać na poród wolałam go sama zaplanować.
Bardzo mi przykro
Własnie dopatrzyłam się tego, że masz takie maleństwo w domuLekarz nie boi się, że macica może się rozejść w miejscu nacięcia ? Nie znam się na CC podobno nie zalecają przynajmniej zachodzić w ciąże rok po CC ?
-
Summerka wrote:Skierka, czytałam trochę Waszej dyskusji i odniosłam inne wrażenie, ale mniejsza o to, nie rozumiem tylko po co tu wchodzisz i prowokujesz spięcia, cytując jakieś zdania wyrwane z kontekstu. Macie grupę, nie macie, nam nic do tego, a my sobie gadamy o czym chcemy i juz.
Nic nie wyrywam z kontekstu. Przeczytałam co piszecie o nas i po prostu jest to przykre, bo oceniacie nas tak paskudnie nie mając pojęcia o co chodzi. Nikogo do niczego nie prowokuję. Po prostu chciałam rozwiać Wasze plotki. No i pozdrowić Was. Tak po prostu. Po to tu weszłam. Na moim miejscu być może zrobiłabyś to samo. Aby zrozumieć o co poszło u nas, trzeba przeczytać cały wątek
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Gianna prowadzi mnie trzech lekarzy, każdy powiedział ze ok. Ciąć będzie ten sam co ciał ostatnio wiec mam nadzieje ze dobrze mnie tam pocerowal
pewnie ze się boje, ale u mnie strach to nieodstępujace mnie uczucie w ciąży. Blizna wygląda ok. Pewnie ze może się rozejsc, ale po roku i dwóch tez. Pozostała mi tylko modlitwa, a moj aniolek dopilnuje
więcej już serduszek na cmentarzu stawiać nie planuje. Po prostu musi być dobrze
Giannaa, Summerka, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Hej Mandragora
miło Cię tu spotkać.
Już masz termin wyznaczonej cc to ja też muszę w piątek lekarza zapytać na kiedy planuje u mnie. Na razie wyrażał się dosyć mgliście że w połowie stycznia.
Edit: jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka, może na najbliższej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 23:26
Matka fantastycznej 4 -
mandragora wrote:Gianna prowadzi mnie trzech lekarzy, każdy powiedział ze ok. Ciąć będzie ten sam co ciał ostatnio wiec mam nadzieje ze dobrze mnie tam pocerowal
pewnie ze się boje, ale u mnie strach to nieodstępujace mnie uczucie w ciąży. Blizna wygląda ok. Pewnie ze może się rozejsc, ale po roku i dwóch tez. Pozostała mi tylko modlitwa, a moj aniolek dopilnuje
więcej już serduszek na cmentarzu stawiać nie planuje. Po prostu musi być dobrze
Amen -
mandragora wrote:Aniu ja po prostu chce tak jak że Stasiem. Termin mam dokładnie taki sam wiec sądzę że lekarz tez problemów robić nie będzie.Matka fantastycznej 4
-
Witam nowe koleżanki
Dziewczyny śliczne macie brzuszki!!
u mnie się całkiem wszystko poprzestawiało jak wymiotowałam w 3 miesiącu i teraz mam tak, że w ciągu dnia śpię a w nocy chodzę po domu i spać nie umiem
ja nie smaruję się niczym na rozstępy, ale też mi się zdarza już, że brzuszek swędzi więc muszę pomyśleć o tym
W czwartek mam wizytę u gina- nie mogę się już doczekać!!
a tak ogólnie to też bolą mnie plecy jak np. za dużo siedzę :p ale ostatnio bardziej doskwiera mi ból zębamuszę wybrać się do dentysty
Dobrej nocki dziewczyny życzę:*
Ps. Ale naskrobałyście tych wątków przez weekendledwo udało mi się nadrobić
hehe
-
Liskova wrote:Co do kąpania, to mi gin zezwolił na basen, ale żebym tampony specjalne zakładała.
Co do wagi, to jestem w szoku, od 29.06 nie przytyłam NIC
mi średnio przybywa tak z 1 kg na 2 tygodnie puki co ;p ale nigdy takiej wagi nie miałam ;p więc i tak jest dziwnieLiskova lubi tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Dzień dobry się z wszystkimi
Co Wy kobiety spać nie możecie?Ja tam mogę spać non stop, nie ma złej pory na drzemkę
tygrys73 wrote:Tak właśnie myślę że tylko w Wawie można liczyć na wybór no i oczywiscie w każdym innym miejscu pod warunkiem ze sie zapłaci. Któraś dziewczyna tu pisała o Gamecie-tam chyba płaci się za poród prawda?
Tygrysek ja pisałam o Gamecie w Rzgowie. Poród tam kosztował 6500złale od tego roku mają umowę z NFZ więc rodzę za darmochę
W Łodzi to jeszcze chyba jakiś wybór jest, ale u mnie w Piotrkowie to masakra. Jak się wchodzi do szpitali to od razu się słabo robi
A tak z innej beczki, mój jaśnie panujący małż zapowiedział mi wczoraj że zabiera nas na kilka dni na HelTrochę podzwoniliśmy w poszukiwaniu kwatery ale jedyne co udało się zaklepać to plac pod namiot
Będziemy szukać na miejscu, ale szczerze wątpię żeby to było łatwe - znaleźć miejsce dla 4-osobowej rodziny z psem
PS Ładne brzuszki macie, takie zgrabne. Ja to taka maciora jestemStrach wyjść na plażę, że mnie "greenpeace" zepchnie do morza
tygrys73, Liskova, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek Kochane
Ja znow bede monotonna - z gory przepraszamrzecz tkwi w pisanym wczesniej bolu podbrzudsza ... Otoz ewaluowal ... Juz jakos nie kluje sporadycznie,ale teraz i po przebudzeniu w nocy czuje jakby ucisk po prawej stronie,tak nizej... Czasem pojedyncze uklucie tez sie zdarzy. Jak chodze czasem mam wrazenie ze brzuch mi spadnie
no nie wiem jak to opisac
czy to nadal te wiazadla, ucisk maluszka, czy jak gdzies wyczytalam unoszenie sie macicy? W sumie dyskomfort trwa juz 3ci dzien i sama nie wiem czy tak ma byc, mialyscie podobnie ?
W piatek mam wizyte, czekac, dzwonic wczesniej .... Porazcie ;( -
Dzień dobry
Pozazdrościć tym które mogą spać non stop. U mnie zaczęły się bezsnne ciążowe noce ;( dziec całą noc przespał a matka dwie godziny ;( wiec sprezentowany babcia ja idę odsypiac.
Miłego dnia życzę.
Maximka z dyskomfortem nie pomogę, bo mi się zawsze albo macica stawiała albo brzuch bolał i tyleale jak coś cię niepokoi to dzwon, w końcu od tego oni są naszymi lekarzami żeby nawet bzdety nam wyjaśniać
najwyżej zrobisz z siebie matkę wariatke
i pewnie nie ostatni raz
ale przecież ci wolno w ciąży jesteś nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 07:54
Maximka, ania.g lubią tę wiadomość
-
Anuśka no weeeź, na pewno przesadzasz
a mogę spytać jak sobie załatwić taki poród?idziesz się zapisać czy cos?
Maximka to nadal wydaje mi sie sa bóle rosnącej macicy, pomacaj ją sobie na zewnatrz i zobacz czy się zmienia, to idzie spokojnie wyczuć. Mnie np. Dzidzia kopala jeszcze z tydzień temu przy linii majtek a teraz wali kolo pępka. Póki nie ma skurczy to jest ok,ale zadzwoń do swojego lekarza.
Mandragora przykro mi z powodu aniołka..
Wiesz tak z tą blizna straszą ale np.moja glupiutka mama po drugiej cesarce -z moim bratem nosiła sobie pustaki do nowego domu i nic sie nie stało:p a teraz to już w ogóle dokładnie wiedzą jak najlepiej naciąć i uważają bardzo przy drugim cc.Maximka lubi tę wiadomość