X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowki wy tu w roli jakich sędziów zaraz występować będziecie. Wszystkie lutowki do was na dywanik się zaraz zbieg na się tłumaczyć ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka to razem się będziemy prześwietlać ;)

Bagabaga nie byłam na tym wątku ale widzę że źle się tam dzieje...

Summerka lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Styczniowki wy tu w roli jakich sędziów zaraz występować będziecie. Wszystkie lutowki do was na dywanik się zaraz zbieg na się tłumaczyć ;)

A to dobre;)

Anuska, to fajnie. Tylko ja chyba ze strrsu do poniedziałku oszaleje...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:

Gianna, mam to samo, ciagle boje sie, ze Zuzi mogłoby sie cos stać, a ja bym tego nie przeżyła. Musiałam aż sie do psychologa wybrać.,,

Może ja też muszę...bo autentycznie byłabym w stanie zabić człowieka jeśli coś by zrobił coś mojemu dziecku...to chyba nie jest normalne :/ Często mam takie myśli, że może mu się coś stać nawet jak już będzie dorosły to zawsze moje dziecko...a wypadki chodzą po ludziach...umarłabym razem z nim chyba. Ta myśl mnie paraliżuje.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajaga po postu już mi się nie chciało tłumaczyć, że forum jest dla każdego, nie trzeba się codziennie witać i udzielać, jak ktoś nie ma takiej potrzeby. Jak nie mam nic do powiedzenia to się nie wypowiadam.

A tu jest bardzo miło i przyjemnie :)

monika_89, Gumisia, ania.g lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Nom w tej kwestii polskie prawo jest tysiąc lat za murzynami. A ta dosyć ogromna luka daje lekarzom niestety bezkarnośc i mimo to ze odpowiadają za dwie osoby, matkę i jej nienarodzone dziecko to nie odpowiadają faktycznie za nic. Tez bardzo zła robotę odwalają izby lekarskie nigdy ne stając po stronie pacjenta.rozwalila mnie rzecznik w izbach na przesluchaniu, mówiąc że skoro jestem lekarzem to powinnam była sama sobie postawić odpowiednią diagnozę ( rzecznik jest anestezjologiem ) na moje pytanie czy sama sobie zgorzel zęba rozpozna juz nic nie odpowiedziała. ..

Mnie położna przetrzymała godzinę od pełnego rozwarcia do porodu...bo akurat o 7 rano była zmiana i nie chciało jej się porodu odbierać no bo po co ...musiałaby zostać dłużej w pracy wypełniać dokumenty itp... ja już miałam parte a ona kompletnie nic ni nie powiedziała co mam robić wiec starałam się nie przeć...moje dziecko tez mogło się udusić. Ehhh...

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Babajaga po postu już mi się nie chciało tłumaczyć, że forum jest dla każdego, nie trzeba się codziennie witać i udzielać, jak ktoś nie ma takiej potrzeby. Jak nie mam nic do powiedzenia to się nie wypowiadam.

A tu jest bardzo miło i przyjemnie :)
    O to chodzi. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Mnie położna przetrzymała godzinę od pełnego rozwarcia do porodu...bo akurat o 7 rano była zmiana i nie chciało jej się porodu odbierać no bo po co ...musiałaby zostać dłużej w pracy wypełniać dokumenty itp... ja już miałam parte a ona kompletnie nic ni nie powiedziała co mam robić wiec starałam się nie przeć...moje dziecko tez mogło się udusić. Ehhh...
    O matko!!! :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Widzę, że Namida tutaj wylądowała po wczorajszej awanturze, której zostałyśmy obwieszczone przez jedną z koleżanek prowokatorkami. A tylko chciałyśmy "zachęcić" dziewczyny by nie likwidowały wątku Ja też jestem z tych co więcej czytają niż piszą. Powtarzam - nie wiem dlaczego. Może nieśmiałość a może nie mam nic aż tak ważnego do powiedzenia i wolę czytać czyichś cenny rad.
    Takie fajne było tam forum a teraz odbywa się kasowanie wpisów i likwidowanie stron. Nie wiem czy lutówki przetrwają. A szkoda. Jakby co, można dołączyć?
    Witaj. ;)

• Bagabaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora chyba sędziowie niepotrzebni. Ja przynajmniej winna się nie czuje. Człowiek po raz pierwszy się odzywa i od razu w łeb rykoszetem dostaje. No to potem nie dziwota, że cicho siedzę i nic nie pisze.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no to teraz lutówki, które do nas dołączyły musicie rodzić w styczniu, choćby 31! Hehe. ;) Oczywiście żart! ;)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga ja uważam że to nie jest miejsce na takie dyskusje. Myślę że nie powinnaś tu ciągnąć tego tematu.

ania.g, Liskova lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia to dzień moich urodzin ^^ :)
    Witam nowe Lutówki w styczniowym wątki hihi jak się to śmiesznie słyszy :)

Gumisia lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • mandragora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Haha no to teraz lutówki, które do nas dołączyły musicie rodzić w styczniu, choćby 31! Hehe. ;) Oczywiście żart! ;)
    To akurat jak w banku ;)

Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka wrote:
    Dzien doberek Kochane :)
    Ja znow bede monotonna - z gory przepraszam :( rzecz tkwi w pisanym wczesniej bolu podbrzudsza ... Otoz ewaluowal ... Juz jakos nie kluje sporadycznie,ale teraz i po przebudzeniu w nocy czuje jakby ucisk po prawej stronie,tak nizej... Czasem pojedyncze uklucie tez sie zdarzy. Jak chodze czasem mam wrazenie ze brzuch mi spadnie :P no nie wiem jak to opisac :P czy to nadal te wiazadla, ucisk maluszka, czy jak gdzies wyczytalam unoszenie sie macicy? W sumie dyskomfort trwa juz 3ci dzien i sama nie wiem czy tak ma byc, mialyscie podobnie ?
    W piatek mam wizyte, czekac, dzwonic wczesniej .... Porazcie ;(

Mialam chyba podobny ból-kłucie w środkowej części podbrzusza głównie i po bokach. Momentami musiałam zgiąć się w pół jak mnie poraziło. Ból budził mnie w nocy. Trwało to ok 2-3 dni. Powtarza się taka faza raz na jakiś czas. Pytałam 2 ginów. Pow, że nic sie nie dzieje, macica rośnie, może tak boleć. Jeśli nie są to skurcze, nie ma plamień w ciągu tych dni to luz.
    Ale jeśli masz wątpliwości, czujesz przez to niepokój to może pokaż się jakiemuś lekarzowi, który cię uspokoi.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ciągnę tematu. Nie chciałam zjawić się znikąd, więc nawiązałam. Co w tym złego?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro aż czytać że nawet na takich forach są konflikty i obraźliwe komentarze, tym bardziej że w ciąży nie wolno się stresować . Na szczęście ja jeszcze nigdy się nie spotkałam z jakimikolwiek nieprzyjemnymi osobami a wręcz przeciwnie. ;D

Gumisia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. :) Ja mam termin na 12 stycznia. Wstępnie miał być 21, 19... Aż zeszło do 12, bo dzieć duży. ;) Ale ja podejrzewam że święta lub sylwester może być już w szpitalu. :P Jakieś takie przeczucie mam. :P

• Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga nic nie ma w tym nic złego ale to co zostało na lutówkach niech tak zostanie :) Jak wam jest tutaj fajnie to zostańcie ja nie mam nic przeciwko

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Bagabaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taka właśnie jestem trochę jedną nogą w styczniu (29 - termin obliczony wg gina) a drugą w lutym (1 - termin wg USG).

Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ