X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata, gratuluję :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha, bio oil niestety ma fatalny skład.

Ja też polecam olej kokosowy + balsam babydream fur mama + olejek babydream fur mama :)

Jata, gratki!

Ducha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata gratulacje :)
    Mój mąż strasznie chce córkę, ja bym wolała syna. Jednak co Bóg da, to da, kochać będziemy tak samo :)

Gumisia lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata gratki :)
    U nas nadzieja na synka ;) W poniedziałek się dowiemy.

• Martii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone! tyle naskrobać od rana. Godzine już siedze i was nadrabiam :)

JATA gratulacje!!

Ducha lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne styczniówki i styczniówko-lutówki :D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata gratulacje :)
    Ja używam produktów clarinsa juz trzecia ciążę i sobie chwalę, ale też jestem fanka oleju kokosowego ;) i potwierdzam tez z biooilem bym nie ryzykowała, ma w składzie retinol

Ducha lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu wiem coś więcej ;D :D

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata Jeszcze raz gratulacje córeczki ;-)

Ducha Co do kremów balsamów itp to Viki już nam dała porządny wykład na ten temat...kilka stron wcześniej któraś z dziewczyn wstawiała link z rankingiem smarowideł a w tym wszystkim wygrywa http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360 pod względem ceny i składu ;-)

Ducha lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze polecam masło kakaowe!

Ile was tu jest. Ruch jak na dworcu. Wątek za wątkiem. Nie idzie nadążyć:)

Ducha, anulka557, Gumisia, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia ja mam nadzieję, ze mojemu dziecku nie przyjdzie do głowy wyjść na świat z końcem grudnia, jakoś wolę ten styczeń, cały rok do tyłu :p

Ducha u mnie nie trzeba głosić, facet jest i tyle :) Ja używam serii fur mama pod prysznic i olejek na rozsępy. W kolejce mam tołpę mum 4w1 pod prysznic plus idą mi polecone przez viki specyfiki (ja niestety już mam rozstępy)

Jata raz jeszcze gratuluję corci :)

edit dzwoniłam do szkoly rodzenia. Zajęcia zaczynają sie w 21tc. jesli wybiorę połozną środowiskową z ich ośrodka zdrowia to szkołę mam za free :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:53

Ducha, Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i babydreamu olejek tez miałam. Skład bardzo dobry ale mi tluscil ubrania bardzo. Ostatnio wpadł mi w ręce olejek eucerin bo był w promocji i uważam że jest ok bo tak jak clarins jest olejkiem suchym i wchłania się do końca.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha, mój ginekolog wręcz zalecił mi pić dwie kawy dziennie!! Podobno w drugim trymestrze jesteśmy bardziej narażone na omdlenia więc kawa jak najbardziej wskazana ;)

Monika 89, ja też wstaję ok. 3 w nocy siusiu :)

Namida, Bagabaga witajcie :)

Mój mąż za to mnie bardzo pozytywnie zaskoczył… nawet się nie spodziewałam, że będzie tak się udzielał podczas ciąży :) chodzi ze mną na wszystkie wizyty u ginekologa, a co najlepsze sam tak zdecydował nawet nie pytając mnie o zdanie :P byłam zdziwiona, bo on dużo pracuje, ale jakoś sobie pozałatwia urlop na ten dzień i spędzamy go razem. Może to też dlatego, że to nasze pierwsze maleństwo i troszkę się o nie staraliśmy..

Gumisia, ja też strasznie boję się porodu!!! Dlatego teraz staram się o tym jeszcze nie myśleć ;)

Mandragora bardzo mi przykro z powodu córci! :(

Jata gratuluję córeczki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:57

Ducha, Summerka lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciąży planuję sobie kupić ten bio oil

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi.

Mini Mouse tylko pozazdrościć że twój mężczyzna może być na wizytach u ginekologa ja chciałam 17.07 wejść z moim ale pani pielęgniarka do której wchodzi się na początku uważała że pani ginekolog nie życzy sobie partnerów, może dlatego że moja gin była na urlopie i byłam raz u innej albo dlatego że chodzę na NFZ ... :( Ale w czwartek mam zamiar zapytać mojej gin czy choć raz mogę przyjść z partnerem bo bardzo by chciał

Mini Mouse lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini mouse super, że mąż się tak angażuje :) Mój był ze mną na jednym usg i na prenatalnych. Pracuje w systemie zmianowym, w godzinach w których przejmuje moj gin zazwyczaj jest w pracy i nie bardzo ma możliwość zwalniania się w te dni, a wyjście wcześniej z pracy nie wchodzi w rachubę.
    W zupełności mi wystarcza, że przejął część moich domowych obowiązków i nie pozwala mi tyle sprzątać. Takie męskie angażowanie ;)

Martii, Mini Mouse, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA gratuluję córeczki :)

• Martii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego wzięłam ze sobą na usg prenatalne, bo przejawiał chęci, ale na "zwykłe" wizyty ze mną nie chodzi (każdą mam z usg). Nawet bym nie chciała. Jedynie mnie zawozi i czasami czeka pod gabinetem, ale to chyba dlatego, że kanapa jest bardziej wygodna niż fotel w samochodzie ;)
    Poza tym przejął moje domowe obowiązki, więc teraz za zadanie mam leżeć i pachnieć, no i czasami coś ugotować :P Ale znudzenie nie pozwala mi siedzieć całkowicie bezczynnie, nawet tego nie lubię, wiec codziennie coś tam sobie "podsprzątywuje"

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha wrote:
    Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi.

Mini Mouse tylko pozazdrościć że twój mężczyzna może być na wizytach u ginekologa ja chciałam 17.07 wejść z moim ale pani pielęgniarka do której wchodzi się na początku uważała że pani ginekolog nie życzy sobie partnerów, może dlatego że moja gin była na urlopie i byłam raz u innej albo dlatego że chodzę na NFZ ... :( Ale w czwartek mam zamiar zapytać mojej gin czy choć raz mogę przyjść z partnerem bo bardzo by chciał

Ja chodzę prywatnie więc może dlatego nie ma problemu. Jak wchodzę na wizytę to mój ginekolog pyta "mąż jest?", odpowiadam "tak", a on "i bardzo dobrze, zaraz go poprosimy". No i najpierw wizyta przebiega normalnie- wywiad, usg itd a potem woła męża i robi ponownie badanie usg :) a mąż szczęśliwy, że może maluszka pooglądać, bo zdjęcie to nie to samo.. a później jedziemy do restauracji na jakiś pyszny obiadek :P no ale dla mnie najważniejsze, że chce być w takich chwilach ze mną :)

Ducha, ale ogólnie łaski przecież ta lekarka nie robi...wg mnie mąż ma prawo być z Tobą! Przecież nie sprowadzasz tam pół miasta ;)

Aprilia lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini super masz męża :) Dobrze że się tak angażuje... Popieramy, popieramy :D

Ducha gdzie Ty chodzisz do gina??? o.O Co to za jakieś prl-owskie podejście? Masakra...

Nie nadążam za Wami babeczki :) Skrobiecie jak opętane :)

Mini Mouse, Carmen1724 lubią tę wiadomość

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ