X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata, gratuluję :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha, bio oil niestety ma fatalny skład.

Ja też polecam olej kokosowy + balsam babydream fur mama + olejek babydream fur mama :)

Jata, gratki!

Ducha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata gratulacje :)
    Mój mąż strasznie chce córkę, ja bym wolała syna. Jednak co Bóg da, to da, kochać będziemy tak samo :)

Gumisia lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata gratki :)
    U nas nadzieja na synka ;) W poniedziałek się dowiemy.

• Martii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone! tyle naskrobać od rana. Godzine już siedze i was nadrabiam :)

JATA gratulacje!!

Ducha lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne styczniówki i styczniówko-lutówki :D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata gratulacje :)
    Ja używam produktów clarinsa juz trzecia ciążę i sobie chwalę, ale też jestem fanka oleju kokosowego ;) i potwierdzam tez z biooilem bym nie ryzykowała, ma w składzie retinol

Ducha lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu wiem coś więcej ;D :D

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata Jeszcze raz gratulacje córeczki ;-)

Ducha Co do kremów balsamów itp to Viki już nam dała porządny wykład na ten temat...kilka stron wcześniej któraś z dziewczyn wstawiała link z rankingiem smarowideł a w tym wszystkim wygrywa http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360 pod względem ceny i składu ;-)

Ducha lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze polecam masło kakaowe!

Ile was tu jest. Ruch jak na dworcu. Wątek za wątkiem. Nie idzie nadążyć:)

Ducha, anulka557, Gumisia, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia ja mam nadzieję, ze mojemu dziecku nie przyjdzie do głowy wyjść na świat z końcem grudnia, jakoś wolę ten styczeń, cały rok do tyłu :p

Ducha u mnie nie trzeba głosić, facet jest i tyle :) Ja używam serii fur mama pod prysznic i olejek na rozsępy. W kolejce mam tołpę mum 4w1 pod prysznic plus idą mi polecone przez viki specyfiki (ja niestety już mam rozstępy)

Jata raz jeszcze gratuluję corci :)

edit dzwoniłam do szkoly rodzenia. Zajęcia zaczynają sie w 21tc. jesli wybiorę połozną środowiskową z ich ośrodka zdrowia to szkołę mam za free :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:53

Ducha, Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i babydreamu olejek tez miałam. Skład bardzo dobry ale mi tluscil ubrania bardzo. Ostatnio wpadł mi w ręce olejek eucerin bo był w promocji i uważam że jest ok bo tak jak clarins jest olejkiem suchym i wchłania się do końca.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha, mój ginekolog wręcz zalecił mi pić dwie kawy dziennie!! Podobno w drugim trymestrze jesteśmy bardziej narażone na omdlenia więc kawa jak najbardziej wskazana ;)

Monika 89, ja też wstaję ok. 3 w nocy siusiu :)

Namida, Bagabaga witajcie :)

Mój mąż za to mnie bardzo pozytywnie zaskoczył… nawet się nie spodziewałam, że będzie tak się udzielał podczas ciąży :) chodzi ze mną na wszystkie wizyty u ginekologa, a co najlepsze sam tak zdecydował nawet nie pytając mnie o zdanie :P byłam zdziwiona, bo on dużo pracuje, ale jakoś sobie pozałatwia urlop na ten dzień i spędzamy go razem. Może to też dlatego, że to nasze pierwsze maleństwo i troszkę się o nie staraliśmy..

Gumisia, ja też strasznie boję się porodu!!! Dlatego teraz staram się o tym jeszcze nie myśleć ;)

Mandragora bardzo mi przykro z powodu córci! :(

Jata gratuluję córeczki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:57

Ducha, Summerka lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciąży planuję sobie kupić ten bio oil

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi.

Mini Mouse tylko pozazdrościć że twój mężczyzna może być na wizytach u ginekologa ja chciałam 17.07 wejść z moim ale pani pielęgniarka do której wchodzi się na początku uważała że pani ginekolog nie życzy sobie partnerów, może dlatego że moja gin była na urlopie i byłam raz u innej albo dlatego że chodzę na NFZ ... :( Ale w czwartek mam zamiar zapytać mojej gin czy choć raz mogę przyjść z partnerem bo bardzo by chciał

Mini Mouse lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini mouse super, że mąż się tak angażuje :) Mój był ze mną na jednym usg i na prenatalnych. Pracuje w systemie zmianowym, w godzinach w których przejmuje moj gin zazwyczaj jest w pracy i nie bardzo ma możliwość zwalniania się w te dni, a wyjście wcześniej z pracy nie wchodzi w rachubę.
    W zupełności mi wystarcza, że przejął część moich domowych obowiązków i nie pozwala mi tyle sprzątać. Takie męskie angażowanie ;)

Martii, Mini Mouse, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA gratuluję córeczki :)

• Martii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego wzięłam ze sobą na usg prenatalne, bo przejawiał chęci, ale na "zwykłe" wizyty ze mną nie chodzi (każdą mam z usg). Nawet bym nie chciała. Jedynie mnie zawozi i czasami czeka pod gabinetem, ale to chyba dlatego, że kanapa jest bardziej wygodna niż fotel w samochodzie ;)
    Poza tym przejął moje domowe obowiązki, więc teraz za zadanie mam leżeć i pachnieć, no i czasami coś ugotować :P Ale znudzenie nie pozwala mi siedzieć całkowicie bezczynnie, nawet tego nie lubię, wiec codziennie coś tam sobie "podsprzątywuje"

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha wrote:
    Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi.

Mini Mouse tylko pozazdrościć że twój mężczyzna może być na wizytach u ginekologa ja chciałam 17.07 wejść z moim ale pani pielęgniarka do której wchodzi się na początku uważała że pani ginekolog nie życzy sobie partnerów, może dlatego że moja gin była na urlopie i byłam raz u innej albo dlatego że chodzę na NFZ ... :( Ale w czwartek mam zamiar zapytać mojej gin czy choć raz mogę przyjść z partnerem bo bardzo by chciał

Ja chodzę prywatnie więc może dlatego nie ma problemu. Jak wchodzę na wizytę to mój ginekolog pyta "mąż jest?", odpowiadam "tak", a on "i bardzo dobrze, zaraz go poprosimy". No i najpierw wizyta przebiega normalnie- wywiad, usg itd a potem woła męża i robi ponownie badanie usg :) a mąż szczęśliwy, że może maluszka pooglądać, bo zdjęcie to nie to samo.. a później jedziemy do restauracji na jakiś pyszny obiadek :P no ale dla mnie najważniejsze, że chce być w takich chwilach ze mną :)

Ducha, ale ogólnie łaski przecież ta lekarka nie robi...wg mnie mąż ma prawo być z Tobą! Przecież nie sprowadzasz tam pół miasta ;)

Aprilia lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini super masz męża :) Dobrze że się tak angażuje... Popieramy, popieramy :D

Ducha gdzie Ty chodzisz do gina??? o.O Co to za jakieś prl-owskie podejście? Masakra...

Nie nadążam za Wami babeczki :) Skrobiecie jak opętane :)

Mini Mouse, Carmen1724 lubią tę wiadomość

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ